Monday, March 21, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 21 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

CONTINUA EL FESTIVAL DE JAZZ DE TERRASSA!

Segona setmana del 30è Festival de Jazz de Terrassa, amb un esdeveniment destacat per als amants del blues: el documental “Barna Blues. La història del blues a Barcelona”! Aquest documental és una eina imprescindible per saber els origens dels blues a la nostra ciutat, i tot explicat pels seus propis protagonistes. Està realitzat per Bad Music Blues, amb direcció de José Luis Martín, guió de Manuel López Poy i producció de Joan Ventosa, i el podreu veure a la Filmoteca Club Catalunya de Terrassa.

Un altre esdeveniment destacat de la setmana és el Picnic Jazz a Vallparadís, que s’ha convertit en una autèntica festa de la música! Una gran ocasió per gaudir de bona música a l’aire lliure, en un ambient festiu! Aquest any amb: La Locomotora Negra, Toni Solà Quartet + Josep M. Farràs i Dwayne Dopsie & The Hellraisers.

Dimecres 23, 22h – Documental “Barna Blues” a la Filmoteca Club Catalunya (Terrassa)

Diumenge 27, 12h – Pícnic Jazz a Vallparadís (Terrassa)

CONTINUA EL BLACK MUSIC FESTIVAL!

Tercera setmana del Black Music Festival, que arriba al seu ecuador. Dimecres, a El Cercle Cafè de Girona, concert de Pau Morales & JN Band un trio de blues que interpreta els clàssics del gènere. Divendres, a La Mirona de Salt, concert doble amb dues bandes formades a Girona: La Banda del Yuyu (presentant el seu nou disc “Res per sempre”) i The Forrest Band (reinterpretant temes blues i funk). Dissabte, també a La Mirona, un altre concert doble amb l’anglès James Hunter més The Gramophone All Stars. El primer és un dels artistes més destacats del panorama soul, blues i rock de l’actualitat, i els Gramophone són una banda catalana que combina jazz i música jamaicana. Diumenge, al Teatre de Bescanó, l’últim concert gran de la setmana amb La Vella Dixieland (que no necessiten presentació!) més el concert final del Taller de Gospel.

Quina setmana!

Dimecres 23, 23h – Pau Morales & JN Band a El Cercle Cafè (Girona)

Divendres 25, 22h – La Banda del Yuyu + The Forrest Band a La Mirona (Salt)

Dissabte 26, 22h – James Hunter + The Gramophone All Stars a La Mirona (Salt)

Diumenge 27, 19.30h – La Vella Dixieland + Final Taller Gospel al Teatre de Bescanó (Bescanó)

BETTYE LAVETTE A L’AUDITORI DE BARCELONA!

L’Auditori ha programat un gran concert per a aquest dijous: la cantant americana Bettye LaVette! Tot i ser una gran cantant de soul, amb 4 dècades dedicades a la música, no ha tingut el reconeixement que es mereixia. En aquest concert Mrs. LaVette presentarà el seu nou disc “Interpretations: The British Rock Songbook”, on reinterpreta grans èxits del pop-rock britànic. Una ocasió única de veure a The Great Lady Of Soul!

Dijous 24, 21h – Bettye LaVette a L’Auditori (Barcelona)

LES NITS DE CAPIBOLA BLUES AMB HUCKLEBERRY FINN!

Com cada mes, una altre edició de Les Nits de Capibola Blues, aquest cop amb Huckleberry Finn! Capibola Blues és una de les entitats que està treballant més per la difusió del blues a Barcelona organtizant moltes activitats, sent les més destacades el Festival de Blues de Barcelona, l’Escola de Blues i Les Nits de Capibola Blues. Els Huckleberry Finn són una banda barcelonina, formada no fa gaire temps però que ja s’ha fet un lloc en el circuit de la ciutat. La seva referència principal és el blues, però també els agrada provar altres ritmes afroamericans. Ens espera una gran nit de música a l’Ateneu Popular de Nou Barris!

Divendres 25, 23h – Huckleberry Finn a l’Ateneu Popular de Nou Barris (Barcelona)

BARCELONA GOSPEL MUSIC SHOW A L’AUDITORI AXA!

L’Auditori AXA (BCN), acull aquest dissabte un esdeveniment especial: el Barcelona Gospel Music Show! Una nit espectacular amb CK Gospel Choir un dels millors cors gospel de Gran Bretanya, més Hosanna Otrolugar i The Countettes. Al·leluia!

Dissabte 26, 20.30h – Barcelona Gospel Music Show a L’Auditori AXA (Barcelona)

TONY ALLEN AL BLUES&RITMES DE BADALONA!

Comença una nova edició del Blues&Ritmes, i ho fa amb una llegenda del ritme: Tony Allen! Segons Brian Eno, el nigerià Allen és un dels millors bateries del món, i se’l considera l’inventor de l’afrobeat. Serà una nit de llegenda al Teatre Principal de Badalona!

Dissabte 26, 21.30h – Tony Allen al Teatre Principal (Badalona)

_______________________

Dilluns

Dilluns 21, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Amb el David Giorcelli Trio, bon blues i bon rotllo!

Dimarts

Dimarts 22, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 23, 9.30/11/15.15h – “El blues a l’escola” amb Big Mama & Joan Pau Cumellas

Una altra jornada d’“El blues a l’escola”, una activitat formativa molt important de la Big Mama, que fa anys que porta per les escoles de tot el país. Acompanyada del master de l’harmònica, Joan Pau Cumellas, la Big Mama ofereix una conferència-concert per apropar el blues a tots els nens. Aquest dimecres seran a l’Auditori de Banyoles, plantant la llavor del futur del blues!

Dimecres 23, 21 i 23h – Casares Jazz Machine al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree un grup molt “familiar”: el Casares Jazz Machine! Està format pel saxofonista de La Vella Dixieland Pau Casares i els seus 2 fills, Lluc (saxo) i Pau (bateria), més Gerard Nieto (piano) i Josemi Moraleda (contrabaix). La família al poder!

Dimecres 23, 22h – Jam Session al Continental

El dimecres és el dia de les jams de blues al Continental, i els encarregats de coordinar-la aquesta setmana són els Groove Station, banda liderada per David Sam, un dels grans pianistes de la ciutat. Blues per escoltar, disfrutar i… participar!

Dimecres 23, 22h – The Night Dogs Jam a l’Underground

Segon dia d’aquest nou projecte per a les nits de dimecres a la sala Underground de Barcelona: The Night Dogs Jam! The Night Dogs estan liderats pel gran cantant i harmonicista americà Mike Shannon, i conduiran aquesta jam de funk'n dangerous blues!

Dijous

Dijous 24, 21h – Susana Sheiman al Cafè Vienès

Aquest dijous podeu veure a la cantant Susana Sheiman al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona). Un concert per a gaudir de bona musica en un cafè molt acollidor!

Dijous 24, 21 i 23.30h – The Park Band a la Sala Quartier

Aquest dijous podeu gaudir d’un concert-festa a la Sala Quartier (Retromusic) de Barcelona, amb The Park Band! Aquesta banda normalment ja fa dels seus concerts una autèntica festa, però en aquets cas encara més, amb un “piscolabis enmig de les dues parts del concert. A disfrutar!

Dijous 24, 22h – Jam session al Mosquito Sunset Club

El Mosquito Sunset Club és un bar de copes de L’Hospitalet de Llobregat, que també té actuacions de música en directe. Ara, s’apunta a la “moda” de les jams de blues i començarà aquest dijous amb Cat Jr. Jamming, és a dir Mike Shannon (veu i harmònica) i Juan Antonio Reverte (guitarra). Dos grans músics que segur que tindran la participació de molts amics!

Dijous 24, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordina Tota Blues, un dels bons bluesmen argentins afincats a la ciutat. Una nit per trobar-se amb la “família” del blues de Barcelona!

Dijous 24, 22.30h – Concert del Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous 24, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 25, 21.30h – The Reverend Richard John al Monroe 27

El Monroe 27, un acollidor bar de Ciutat Vella (BCN), rep aquest divendres a The Reverend Richard John, un bluesman anglès que actua en solitari. Una bona ocasió per escoltar un bon “sermó” de blues!

Divendres 25, 22.30h – Slowhand Blues al Club 41ºN

El Club 41ºN, situat a l’Arteria del Paral·lel de Barcelona, torna a tenir l’actuació dels Slowhand Blues, uns habituals d’aquesta sala. Slowhand Blues és una banda formada per reconeguts músics de la ciutat que tenen en comú el seu “amor” pel blues, el soul i el jazz. I això s’encomana!

Divendres 25, 22.30h – Q3 al Racó de La Palma

El Racó de La Palma de Reus és una de les sales més actives d’aquella zona del país. Aquest divendres hi podeu veure als Q3, una banda de rock amb moltes influències, començant pel blues, i amb un repertori de temes propis i majoritàriament en català. Els Q3 “no fan honor” al seu nom i segur que us agradaran!

Divendres 25, 23h – Leonard Skinner al Heaven And Hell (antic El Último Tren)

Una altra sessió de “Los viernes al Heaven”, organitzat per El Último Tren a la sala Heaven And Hell, que està situada a… l’antic El Último Tren! Aquesta setmana els convidats són els Leonard Skinner, uns autèntics experts en la música dels Lynyrd Skynyrd, la mítica banda americana de rock-blues. Oh yeah!

Divendres 25, 23.30h – Cat Jr. Duet a The Philharmonic

Aquest divendres, una altra de les bandes habituals de The Philharmonic: els Cat Jr. Duet! Amb Mike Shannon (veu i harmònica) i Juan Antonio Reverte (guitarra), els Cat Jr. ens faran passar una bona estona amb un repertori molt variat!

Dissabte

Dissabte 26, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 26, 12.30h – Vermouth & Blues a La Tia Felipa, amb Smoking Stones Trio

El vermut d’aquest dissabte a La Tia Felipa tindrà als Smoking Stones Trio, una versió reduïda del reconegut tribut als Stones però amb la canya de sempre! It’s only vermouth but I like it!

Dissabte 26, 23.30h – The Acoustic Blues Company a The Philharmonic

The Philharmonic aposta per una programació de qualitat amb una sèrie de bandes “fixes”, i aquest dissabte és el torn de The Acoustic Blues Company. L’”empresari” d’aquesta “fàbrica” de blues és el gran Hernán “Chino” Senra, i això vol dir blues de qualitat “fet a mà”!

Diumenge

Diumenge 27, 20.30h – Concert de Lluís Coloma Duo al Honky Tonk

El Honky Tonk rep aquest diumenge a un dels mestres del piano blues i boogie: en Lluís Coloma! En aquesta ocasió podeu gaudir de la seva música en format duo i ben d’aprop!

Diumenge 27, 20.30h – Jam de blues al Rocksound

Al Rocksound es compleix gairebé sempre la següent “equació”: diumenge = jam de blues amb Tota Blues Band! Blues de chicago, fet per argentins, amb la participació de músics de Barcelona… Això sí que és “globalització”!

Diumenge 27, 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

No comments:

Post a Comment