Monday, March 14, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 14 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues i La Hora del Blues. I també a Capibola Blues i Van de Blues!

COMENÇA EL FESTIVAL DE JAZZ DE TERRASSA!

Aquest dimecres comença el 30è Festival de Jazz de Terrassa, amb el concert inaugural a la Nova Jazz Cava! Aquest festival és un dels més importants a nivell europeu, i sempre reserva un espai al blues amb la tradicional “Nit de Blues” i d'altres concerts i activitats. La setmana que ve es concentren les activitats de blues, però aquesta setmana hi ha concerts molt interessants de jazz, swing... Un festival!

CONTINUA EL BLACK MUSIC FESTIVAL!

Segona setmana del Black Music Festival, amb actuacions per a tots els gustos. Dimecres, a El Cercle Cafè de Girona, actuació dels Country Boppers, un duo de rockabilly blues i honky tonk. Dijous, al Tourmix (Platea) de Girona, concert de The Basement, una banda de 13 músics especialista en fer gaudir al personal amb el millor del soul. Divendres concert doble a La Mirona de Salt, amb Achilifunk & Original Jazz Orquestra del Taller de Músics més Urban & Live Band, una nit de rumba eclèctica i hip hop. I, finalment, dissabte (també a La Mirona) un altre concert doble amb Triphasic (el grup de Llibert Fortuny) més Black Zoco, una nit de jazz i funk!

Continua el panorama molt negre per Girona… Genial!

Dimecres 16, 23h – Country Boppers a El Cercle Cafè (Girona)

Dijous 17, 23.30h – The Basement al Tourmix (Girona)

Divendres 18, 22h – Achilifunk & OJO Taller Músics + Urband & Live Band a La Mirona (Salt)

Dissabte 19, 22h – Triphasic + Black Zoco a La Mirona (Salt)

SUSAN SANTOS DE GIRA PER CATALUNYA!

Directament des de Madrid, arriba la gran cantant i guitarrista Susan Santos, per fer una gira de 4 dies per casa nostra! Susan Santos And The Papa's Red Band és un power trio de blues, rock i funk, que va gravar l'any passat el seu primer disc, “Take me home”. Des de llavors han fet un gran nombre de concerts i han compartit festivals internacionals amb primeres figures del blues com Jimmie Vaughan, The Fabulous Thunderbirds o Sugar Blue, per exemple, a més de tocar a clubs mítics de Chicago. Seran quatre dies per gaudir d'aquesta blueswoman i la seva guitarra!

Dijous 17, 21h – Concert + jam a la sala Monasterio (Barcelona)

Divendres 18, 22.30h – Concert al Mô Es Bar (Lliçà d'Amunt)

Dissabte 19, 12.30h – Vermouth & Blues a La Tia Felipa (Cerdanyola)

Dissabte 19, 22.30h – Concert al Bar Blues (Cerdanyola)

Diumenge 20, 19.30h – Concert a La Traviesa (Torredembarra)

THE SUITCASE BROTHERS A L'EUROPEAN BLUES CHALLENGE!

Aquest divendres i dissabte tindrà lloc un esdeveniment molt especial: la reunió de l'European Blues Union (EBU) i el primer concurs de blues europeu, l'European Blues Challenge (EBC)! Tot i que l'esdeveniment no es fa al nostre país, sinó a Berlín, mereix destacar-se perquè uns dels participants del concurs seran The Suitcase Brothers! A més, a la reunió de l'EBU hi serà present la Societat de Blues de Barcelona, i en poden sortir coses molt interessants per al futur del blues al Vell Continent. Si podeu fer una escapada a Alemanya, viureu una gran cita amb el blues europeu!

Divendres 18 i dissabte 19 – EBU i EBC a Berlín (Alemanya)

_______________________

Dilluns 14, 22.30h – Jam Session al Bel-Luna

Aquest dilluns tornen les jams de blues al Bel-Luna; ja les trobàvem a faltar! En David Giorcelli i el seu trio ens conviden a gaudir del blues, ja sigui com a músics o com a espectadors!

Dimarts 15, 10h - “El blues a l'escola” amb Big Mama al Cinema Montgrí

Una altra jornada d'”El blues a l'escola”, aquest projecte tan interessant de divulgació del blues a càrrec de la Big Mama i en Joan Pau Cumellas. Aquesta vegada els afortunats que podran aprendre moltes coses sobre el blues seran els nens de Torroella de Montgrí! Segur que serà un matí inoblidable al Cinema Montgrí!

Dimarts 15, 22h – Txus Blues & Jose Bluefingers al Faktoria d'Arts (Sala Bruc)

En Txus i en Jose, els reis del riure'n'blues, seran el dimarts a Terrassa, a la sala Bruc del Faktoria d'Arts, i segur que tots els assistents s'ho passaran bomba!

Dimarts 15, 22h – Andreu Martínez Band al Jazzman

El petit i acollidor Jazzman de Barcelona, rebrà aquest dimarts a l'Andreu Martínez i la seva banda. Serà una molt bona oportunitat de gaudir de ben a prop d'aquest reconegut guitarrista, cantant i compositor barceloní!

Dimarts 15, 22.30h – Jam session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, i aquesta setmana ja tornarà a estar coordinada per l’encarregat habitual de fer-ho: el gran bluesman argentí Chino. Diversió i qualitat assegurades!

Dimecres 16, 21 i 23h – Chino & The Big Bet al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree un gran concert de blues: Chino & The Big Bet! Amb motiu dels 100 anys del naixement del mític bluesman Robert Johnson, en Chino i companyia han fet un disc amb versions molt personals del repertori de Johnson, i l'estan presentant per tot el país. Blues al 100%!

Dimecres 16, 22h – Jam Session al Continental

El dimecres és el dia de les jams de blues al Continental, i els encarregats de coordinar-la aquesta setmana són els Groove Station, banda liderada per David Sam, un dels grans pianistes de la ciutat. Blues per escoltar, disfrutar i… participar!

Dimecres 16, 22h – The Night Dogs Jam a l’Underground

Un nou projecte per a les nits de dimecres a la sala Underground de Barcelona: The Night Dogs Jam! The Night Dogs estan liderats pel gran cantant i harmonicista americà Mike Shannon, i conduiran aquesta jam de funk'n dangerous blues!

Dijous 17, 20.30h – The Midnight Rockets al Bar Arriba y Abajo

El Bar Arriba y Abajo de Sant Adrià continua programant bon blues els dijous, i aquesta setmana tenen a una de les millors bandes del país: The Midnight Rockets! A més, els Rockets són notícia pel seu nou disc, ple de blues 5 estrelles!

Dijous 17, 21h – Ignasi Terraza Trio al Cafè Vienès

Aquest dijous podeu veure al gran pianista Ignasi Terraza i el seu trio al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona). Un concert per a gaudir de bona musica en un cafè molt acollidor!

Dijous 17, 22.30h – Concert del Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous 17, 23h – Txus Blues & Jose Bluefingers a La Bodegueta

Segona ocasió d'aquesta setmana per gaudir amb el bon humor i el bon blues d'en Txus i en Jose. El dijous seran a La Bodegueta de Viladecans, i us faran oblidar tots els problemes!

Divendres 18, 20.30h – Txus Blues & Jose Bluefingers a La Tia Felipa

Tercera i última oportunitat de veure en Txus i en Jose aquesta setmana. En aquest cas els tindreu a La Tia Felipa el divendres al vespre, un horari poc habitual de la mítica sala de Cerdanyola. Serà un sopar & blues!

Divendres 18, 23h – Cool Frog al Heaven And Hell (antic El Último Tren)

Una altra sessió de “Los viernes al Heaven”, organitzat per El Último Tren a la sala Heaven And Hell, que està situada a… l’antic El Último Tren! Aquesta setmana concert de Cool Frog, una banda de culte que fa rock, pop, punk... Sí, no és blues però si ho programa El Último Tren segur que val la pena!

Divendres 18, 23.30h – Doctor Swinguez a The Philharmonic

Aquest divendres, The Philharmonic ens ha preparat l’actuació d'un dels duos “de la casa”: Doctor Swinguez. Format per Julio Vallejo i Manolo Germán, el seu rhythm’n’blues us ho curarà tot!

Dissabte 19, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 19, 23.30h – Lluís Coloma Duo a The Philharmonic

Un duo de luxe per a The Philharmonic: el Lluís Coloma Duo! Acompanyat de Manolo Germán al contrabaix, en Lluís i el seu piano ens faran moure a ritme de blues i boogie woogie!

Diumenge 13, 20.30h – Concert d’Alex TNT al Honky Tonk

Després d’un temps sense actuar per aquí, torna l’Álex TNT! L’escenari serà el Honky Tonk, ideal per gaudir de la seva guitarra ben a prop!

Diumenge 20, 20.30h – Jam de blues al Rocksound

Al Rocksound es compleix gairebé sempre la següent “equació”: diumenge = jam de blues amb Tota Blues Band! Blues de chicago, fet per argentins, amb la participació de músics de Barcelona… Això sí que és “globalització”!

Diumenge 20, 21 i 23h – The Jamboree Gospel Singers al Jamboree

Aquest diumenge no tindrem a la Big Mama al Jamboree (tots tranquils que els propers diumenges sí!). A canvi, tindrem una actuació que també és molt recomanable: The Jamboree Gospel Singers! Aquest grup està dirigirit per Ramon Escalé, un referent del gospel a casa nostra, i segur que us farà acabar la setmana amb molta alegria!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

No comments:

Post a Comment