Monday, October 17, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 17 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

SETMANA FINAL DEL FESTIVAL DE BLUES DE CERDANYOLA!
Segona (i última setmana) del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola! Si la setmana passada ja va ser intensa, prepareu-vos pel que us espera aquesta! Blues all day and all night long!

Dilluns 17
20h - Red & The Blue Bastards a La Tía Felipa. Clàssics del blues interpretats de manera poc clàssica!

Dimarts 18
20h - Martini's Blues Trio a La Tía Felipa. Trio de blues amb el glamour d'un bon martini!

Dimecres 19
20h - Backdoor Strangers a La Tía Felipa. "Parella de fet" musical, unida pel seu amor... al blues!
23h - "Special blues jam session" al Circus. Blues per disfrutar... i participar!

Dijous 20
20h - Cumellas & Talavera a La Tía Felipa. Dos mestres dels seus instruments. Una "lliçó" doble!
21h - Gospel Vallès a l'Església de Sant Martí. Per viure una experiència "religiosa"!
21.30h - Andreu Martínez Band + Devon Allman's Honeytribe al Teatre Ateneu. Primer dels concerts "grans" del festival, amb un dels músics amb més personalitat del país i amb el fill del mític Gregg Allman i la seva "tribu", que ens porten el seu blues d'una "altra galàxia"!
22h - One For The Road al Bar Blues. Blues-rock fet aquí però que sembla d'allà!
23h - Carlos Navarrete & David Giorcelli a The 1916 Irish Pub. Dos cracks units per una bona causa: el blues!
24h - The Brimstone Days al B'Art de l'Ateneu. Potent trio suec que us sorprendrà, i que us alegrarà la nit!

Divendres 21
20h - The Suitcase Brothers a La Tía Felipa. Un duo amb una maleta plena de blues de primera!
21.30h - The Yardbirds + Blackfoot al Teatre Ateneu! Segon concert "gran", amb la mítica banda anglesa (encara amb 2 dels membres originals!) i amb la històrica banda americana. Una nit per viatjar en el temps!
22.30h - Los Indecentes Hermanos McFly a la Teteria TeArt. Swing i dixie sense cap vergonya!
23h - Carlos Navarrete Band al Bar Blues. La guitarra de blues al poder!
23h - Barrena (Tribut a Barricada) al Mundo Caníbal. La nit de rock'n'roll del festival serà explosiva!
23.30h - Johnny Shepherd & The Hurricanes al Circus. Després de l'explosió de rock'n'roll... ve l'huracà!
24h - Music Archeology/Jam session al B'Art de l'Ateneu. Una nit per "investigar" els orígens de tot això...

Dissabte 22
12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Tía Felipa. Un aperitiu de blues per atipar-se... de riure!
19.30h - Fuzz-Off a The 1916 Irish Pub. Jazz i funk mentre feu una bona cervesa... negra, of course!
20h - Huckleberry Finn a La Tía Felipa. Blues i altres músiques... tot ben negre! Black night is coming!
21.30h - Martin Turner's Wishbone Ash + Y&T al Teatre Ateneu. Tercer concert "gran", amb una altra banda històrica (del rock) que s'ha reinventat, i una de les bandes precursores del hard rock (anys 70). Una nit molt "dura"!
23h - The Walking Stick Man al Bar Blues. Un dels bluesmen més autèntics de casa nostra!
23h - Slim Bay Seals al Circus. Els reis del blues "crustaci". Una autèntica "mariscada" de blues!
23h - Justo Y Los Pecadores a la Sala Acme. Una banda de rock'n'roll autèntica (i veterana), que us farà "pecar" tota la nit!
23.30h - Knock Out al Mama Mandawa. Banda de rock amb base de blues que us deixarà KO!
24h - Music Archeology/Jam session al B'Art de l'Ateneu. Una altra nit per "investigar" d'on ve el blues...

Diumenge 23
12h - Barbecue & Blues al Parc del Turonet. La clàssica festa de cloenda del festival, aquest any amb Big Yuyu & The Hot Nite Band (espectacular banda mallorquina de rhythm'n'blues), Blue Heart (la banda del gran guitarrista Xavier Soranells), A Contra Blues (el blues més polièdric i personal del país), Very Pomelo (banda catalana que està cridant l'atenció per la seva originalitat i barreja d'estils com la rumba i el rockabilly) i El Puchero del Hortelano (banda veterana que fusiona el flamenc amb tots els ritmes imaginables, aconseguint un "puchero rico, rico"). Una barbacoa per a tots els gustos!
19h - Jam Session amb Carlos Navarrete al Bar Blues. El festival s'acaba però el blues continua!
23h - "Special blues jam session" al Circus. Ara sí, l'última jam... A tocar sense parar!

HOUSE BOOGIE PARTY AMB LLUÍS COLOMA A FIGUERES!
En Lluís Coloma té nou disc, "Rockin' My Blues In Chicago", i és un treball molt especial perquè és el seu primer disc en solitari i, a més, està gravat a Chicago i produït pel gran pianista Barrelhouse Chuck. Però és que el sistema que ha pensat en Lluís per la presentació del disc també és força especial: la House Boogie Party! I què és això? Doncs es tracta de concerts en cases particulars, a l'estil de les mítiques Rent Parties: unes festes que es feien als USA els anys 30 i 40, a casa dels pianistes de blues i boogie, i que servien per pagar el lloguer amb el que pagaven els assistents al concert. Aquest divendres la festa es fa a l'Hotel Figueres Parc, Hostalets de Llers (Figueres), i per assistir-hi heu de reservar plaça enviant un e-mail a anna@lluiscoloma.com.
En temps de crisi s'han de buscar noves iniciatives, i com deia Gaudí: "l'originalitat és tornar a l'origen". Doncs aquesta idea d'en Lluís compleix els 2 requisits: és original i torna als origens del blues!
Divendres 21, 21h - House Boogie Party amb Lluís Coloma a Hostalets de Llers (Figueres)

CHINO & THE ACOUSTIC BLUES COMPANY AMB PT GAZELL AL MILANO!
Dins de la seva programació diària, el Milano Cocktail Bar ens reserva un concert molt interessant per a aquest dissabte: Chino & The Acoustic Blues Company amb PT Gazell com a convidat especial! En PT Gazell és un harmonicista americà que explora totes les possibilitats d'aquest petit instrument, fins i tot adaptant les seves harmòniques personalment, i és un luxe poder-lo veure en directe a Barcelona, acompanyat de la solvència contrastada de Chino i la seva "empresa". Aquest concert és una d'aquelles petites joies que queden dissimulades enmig de l'allau de propostes de la setmana!
Dissabte 22, 8.30h - Chino & The Acoustic Blues Company + PT Gazell al Milano (BCN)
__________________________


Dilluns

Dilluns 17, 22.30h - Jam session al Bel-luna
Després d'una setmana de descans, torna la jam del Bel-Luna amb el David Giorcelli Trio. La mateixa qualitat, la mateixa diversió, el mateix bon rotllo... Res no canvia, i que sigui per molt anys!

Dimarts

Dimarts 18, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, durant tot l'any, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 18, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Una bona combinació per passar la nit de dimarts living the blues!

Dimecres

Dimecres 19, 21 i 23h - Oriol Romaní Quartet + Ricard Gili al Jamboree
Com cada dimecres, podeu gaudir de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana teniu l'Oriol Romaní Quartet, amb Ricard Gili de convidat, és a dir: jazz clàssic de primera qualitat amb alguns dels mestres d'aquest gènere que tenim aquí.

Dimecres 19, 23h - Bernat Font al Círcol Maldà
Continua el cicle "Nits de piano en blanc i negre" al Círcol Maldà. Cada dimecres podeu gaudir del jazz de primers de segle XX, amb el mateix protagonista de l'anterior edició del cicle: en Bernat Font. Ell i el seu piano us "portaran de viatge"... musical!

Dijous

Dijous 20, 20.30h - The Suitcase Brothers al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar s'està convertint en un clàssic del circuit de jazz i blues, a base de programar bons concerts... cada dia! Aquest dijous hi podeu veure The Suitcase Brothers acompanyats de Rodrigo Villar, mentre preneu un bon còctel... Delicatessen!

Dijous 20, 21h - Ignasi Terraza Trio al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure un dels pianistes de casa més reconeguts aquí i a fora: l'Ignasi Terraza Trio! Concert de luxe en una sala de luxe!

Dijous 20, 22.30h - Jam session de l'SBB al Monasterio
Un dijous més, la Societat de Blues de Barcelona organitza la seva jam setmanal a la Sala Monasterio. En aquesta ocasió els encarregats de dirigir-la són els Martini's Blues i, com sempre, la diversió està assegurada!

Divendres

Divendres 21, 22.30h - Alex TNT al Continental
Durant tots els divendres de setembre i octubre, el gran guitarrista Alex TNT és al Continental, per començar el cap de setmana amb una descàrrega de blues'n'funk que us posarà "en òrbita"!

Divendres 21, 23h - Bullfrog Trio a La Bella Lola
La Bella Lola és una emblemàtica taverna marinera de Calella de Palafrugell i, evidentment, les havaneres són la seva música de referència. Aquest divendres, però, la música que hi podeu veure i escoltar és... blues! Sí, els Bullfrog (la banda formada per l'Agustí Mas i els germans Planells) seran a la taverna per oferir-nos el seu blues-rock més "mariner"! I en format trio, o sigui que serà un concert força especial!

Divendres 21, 23h - Amadeu Casas a The Philharmonic
Quan Amadeu Casas toca en solitari a The Philharmonic (fet que passa sovint últimament), és una ocasió immillorable per gaudir d'un concert de blues en estat pur, i per assaborir tots els matissos de la seva guitarra!

Divendres 21, 23h - The Walking Stick Man a Els Fogons
Els Fogons és un restaurant de Badalona que té la sensibilitat de fer música en directe regularment, i fins i tot de blues! Aquest divendres amb el gran The Walking Stick Man, tot un bluesman, empresari... i "conductor" del primer Blues Bus del món!
ATENCIÓ: CANCEL·LAT!

Divendres 21, 23h - Blue Heart al Mô Es Bar
Els Blue Heart continuen presentant el seu nou disc per les sales del país, i aquest divendres és el torn del Mô Es Bar de Lliçà d'Amunt. Una nova ocasió de veure en acció una de les bandes més en forma del moment!

Dissabte

Dissabte 22, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 22, 12.30h - New Orleans Pussy Cats al VIII Cicle d'Aperitius Musicals de La Sedeta
Tercera jornada del Cicle d'Aperitius Musicals que organitza el centre cívic La Sedeta de Barcelona, en aquesta ocasió amb els New Orleans Pussy Cats, una banda de jazz i altres músiques de New Orleans nascuda als carrers de Barcelona, on els podeu veure sovint. Aquest dissabte, però, els teniu a La Sedeta a l'hora de l'aperitiu!

Dissabte 22, 20.30h - The Suitcase Brothers al Honky Tonk
El Honky Tonk rep aquest dissabte The Suitcase Brothers, que aquesta setmana no paren! Tot i així, el Honky és un lloc molt adequat per gaudir del blues dels germans Puertas!

Dissabte 22, 22h - The Clean Pockets Band al Bar 13
El Bar 13, de Calella del Maresme, rep aquest dissabte The Clean Pockets Band, la versió elèctrica i ampliada del duo format per Fredy García i Agustín Leandro Blesa. Blues, boogie i rock'n'roll per a una nit... elèctrica!
ATENCIÓ, CANVI: AQUEST CONCERT ES FARÀ EL DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE

Dissabte 22, 22.30h - Dixie Town + D'Callaos al Crossroads
Aquest dissabte teniu concert doble al Crossroads de Terrassa: a les 22h els D'Callaos, grup català de flamenco-rock, i els Dixie Town, un potent power trio de Vigo. Una bona festa amb dues maneres d'apropar-se al blues!

Dissabte 22, 23h - Martini's Blues Trio The Philharmonic
Una altra ocasió de veure el Martini's Blues Trio, en aquest cas a The Philharmonic. Un viatge musical al blues dels 50 sense moure's de la sala!

Diumenge

Diumenge 23, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 23, 20.30h - Alex TNT al Honky Tonk
Aquest diumenge podeu veure el gran guitarrista Alex TNT al Honky Tonk, en un concert més íntim del que ens ofereix habitualment. Menys electricitat però la mateixa energia!

Diumenge 23, 20.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
La jam del Rocksound, amb Mr. Tota Blues i la seva banda, són una molt bona manera d'acabar la setmana playing the blues!

Diumenge 23, 21 i 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree
Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, des de fa temps (molt temps!), l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment