Monday, October 24, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 24 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

JAVIER VARGAS & CARMINE APPICE & PAUL SHORTINO + SUSAN SANTOS BAND AL SALAMANDRA!
Aquesta dijous, al Salamandra 1, teniu un concert dels anomenats "grans", amb la visita de Javier Vargas & Carmine Appice & Paul Shortino! Tots 3, acompanyats de Tim Bogert al baix, estan presentant el nou disc que han gravat a Las Vegas i que conté versions renovades de temes clàssics del rhythm'n'blues i el r'n'r. I perquè la nit sigui completa, també hi haurà l'actuació de la Susan Santos Band, potent banda madrilenya que ja ens va visitar fa uns mesos. Amb aquest concert, el cap de setmana comença dijous!
Dijous 27, 20h - Vargas & Appice & Shortino + Susan Santos Band al Salamandra 1 (L'Hospitalet)
ATENCIÓ: Susan Santos no pot actuar avui en aquest concert!

ERROL LINTON AL HARLEM JAZZ CLUB!
Errol Linton és un cantant, harmonicista i compositor anglès amb arrels caribenyes, que s'ha fet un nom en el circuit de blues de Londres. El seu estil és hereu dels grans clàssics com Little Walter o Sonny Boy Williamson, però combinat amb tocs de la música dels seus propis avantpassats, com per exemple els ritmes jamaicans. El seu concert al Harlem Jazz Club és una molt bona ocasió (de moment, única) per poder veure aquest bluesman en directe a Barcelona, en format duo. Una altra d'aquestes petites joies que anem tenint de tant en tant, i que queden dissimulades enmig de l'allau de propostes de la setmana!
Dijous 27, 22.30h - Errol Linton al Harlem Jazz Club (BCN)

THE ROCKING STONES + A CONTRA BLUES AL CABARET BERLÍN!
Aquest divendres teniu un concert doble al Cabaret Berlín de Barcelona, l'antic Bailén 22 (segur que més d'un el coneixeu). És un concert de blues i rock'n'roll, on el blues el posaran els A Contra Blues (coneguts per tots vosaltres) i el rock'n'roll el posaran The Rocking Stones (un gran tribut a "Ses Satàniques Majestats")... O potser serà al revés, perquè els A Contra Blues també fan rock i la música de The Rolling Stones té molt de blues... És igual, la qüestió és que us ho podeu passar molt bé amb el "pare i el fill"!
Divendres 28, 21h - The Rocking Stones + A Contra Blues al Cabaret Berlín (BCN)
ATENCIÓ, ANUL·LAT! "Gràcies" a l'absurda normativa que regula (per dir-ho d'alguna manera) la música als clubs de Barcelona, l'Ajuntament ha tancat la sala durant uns mesos! Un cop més, "ajudant" a la música en petit format! Així no anem bé...

THE BIG JAMBOREE AL BEL-LUNA!
Aquesta setmana teniu The Big Jamboree per partida doble, al Bel-Luna! Sí, divendres i dissabte podeu gaudir amb aquesta espectacular banda de jump blues, rhythm'n'blues, jump & jive i rock'n'roll, que us farà ballar encara que sigueu uns "morts"! A més, podeu escoltar com sonen en directe les cançons del seu nou disc, el segon en... 10 anys! Els nois s'ho han pres amb calma, però l'espera ha valgut la pena, i "Bang" (que és el títol del disc) és precisament això, una "explosió" de bona música que us farà saltar de la cadira!
Divendres 28 i dissabte 29, 23.30h - The Big Jamboree al Bel-Luna (BCN)

LITTLE VICTOR AL VERMUT DE LA TIA FELIPA!
Després de la "marató" de concerts que ha fet La Tía Felipa amb motiu del Festival de Blues de Cerdanyola, encara li queden forces per continuar programant blues del bo! Aquest dissabte, a l'hora del vermut, hi podeu veure el concert de Little Victor, un bluesman americà que porta des dels 14 anys als escenaris, compartint discos i concerts amb grans figures d'aquest gènere. La Tía Felipa serà l'Aunt PhilippaOh yeah!
Dissabte 29, 12.30h - Little Victor a La Tía Felipa (Cerdanyola)

ÚLTIM DIUMENGE DE BIG MAMA & THE CRAZY BLUES BAND AL JAMBOREE!
Des de fa molts mesos, cada diumenge el Jamboree s'ha omplert de blues amb una de les millor bandes del país: Big Mama & The Crazy Blues Band! Però tot s'acaba, i aquest diumenge és l'últim dia que podeu veure'ls al Jamboree, o sigui que aprofiteu l'ocasió per gaudir del blues amb aquesta gran banda a aquesta gran sala! Una immillorable manera d’acabar la setmana!
Diumenge 30, 21 i 23h 20 i 22h– Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree (BCN)


__________________________Dilluns

Dilluns 24, 22.30h - Jam session al Bel-luna
Després d'una setmana de descans, torna la jam del Bel-Luna amb el David Giorcelli Trio. La mateixa qualitat, la mateixa diversió, el mateix bon rotllo... Res no canvia, i que sigui per molt anys!

Dimarts

Dimarts 25, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, durant tot l'any, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 25, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Una bona combinació per passar la nit de dimarts living the blues!

Dimarts 25, 22.30h - Out Of Nowhere al Bel-Luna
Els Out Of Nowhere tornen al Bel-Luna, amb el seu repertori de blues i jazz clàssic, i és una bona excusa per sortir de casa aquest dia de la setmana tan "avorrit"...

Dimecres

Dimecres 26, 21 i 23h - Aiguaviva Quartet al Jamboree
Com cada dimecres, podeu gaudir de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana teniu l'Aiguaviva Quartet, el grup d'aquesta cantant de casa nostra, que té una llarga trajectòria plena de col·laboracions amb molts dels principals músics de jazz del país.

Dimecres 26, 22.30h - Cotton Roots al Bel-Luna
El blues cada cop té més presència al Bel-Luna (gran notícia per a tots els que estimem aquesta música), i els Cotton Roots són un dels grups que més està "aprofitant l'ocasió". Un concert de contrastos: blues rural a una sala elegant del mig de Barcelona... Perfecte!

Dimecres 26, 23h - Bernat Font al Círcol Maldà
Continua el cicle "Nits de piano en blanc i negre" al Círcol Maldà. Cada dimecres podeu gaudir del jazz de primers de segle XX, amb el mateix protagonista de l'anterior edició del cicle: en Bernat Font. Ell i el seu piano us "portaran de viatge"... musical! I aquesta setmana amb un convidat de luxe: Ivan Kovacevic al contrabaix!

Dijous

Dijous 27, 19.30h - JazzString Trio a l'IEN
L'IEN (Institut d'Estudis Nord-Americans) porta 60 any apropant la cultura nord-americana al nostre país, i una de les expressions principals d'aquesta cultura és la música. Aquest dijous, el JazzString Trio ens acostarà el jazz, un dels gèneres més universals nascuts als USA. Ells són d'aquí, però toquen com si fossin d'allà!

Dijous 27, 20.30h - Amadeu Casas Blues Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha preparat per a aquest dijous el concert de l'Amadeu Casas Blues Trio, un còctel de grans músics per a un gran nit de blues!

Dijous 27, 21h - Jazz classic Quartet al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure la banda "de la casa", és a dir el Jazz Classic Quartet. Aquesta formació, encapçalada pel clarinetista Oriol Romaní, és especialista en recrear el jazz dels anys 20 i 30, i un concert seu és com un retorn a "aquells meravellosos anys"!

Dijous 27, 21h - La Teoría del Taburete al Jazzpetit
El Jazzpetit, del barri de Gràcia de Barcelona, es convertirà aquest dijous en un club de Chicago dels anys 40, amb la visita de La Teoría del Taburete, un trio que porta molt temps als escenaris fent blues en petit format però amb gran qualitat! A més, tindran un convidat d'excepció: Maurici Morera a l'harmònica! És de Sabadell però toca com si fos de Chicago!

Dijous 27, 22.30h - Jam session de l'SBB al Monasterio
Un dijous més, la Societat de Blues de Barcelona organitza la seva jam setmanal a la Sala Monasterio. En aquesta ocasió l'encarregat de dirigir-la és en Johnny Pérez, un dels grans guitarristes de la ciutat!

Dijous 27, 22.30h - Blas Picón & The Junk Express a La Bodegueta
La Bodegueta de Viladecans serà l'"estació" on farà parada un "tren" carregat de blues "pur i dur": Blas Picón & The Junk Express! Blues a tota marxa!

Dijous 27, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Després d'una setmana d'absència (no per descans, sinó per altres compromisos), el Lluís Coloma Trio torna al Bel-Luna, gairebé la seva "casa"! Es posaran còmodes i us oferiran el seu millor blues & boogie!

Dijous, 27, 22.30h - Cat Jr. jam al Mosquito Sunset Club
L'últim dijous de mes, el Mosquito Sunset Club de L'Hospitalet organitza una jam sota la direcció de Cat Jr. (Mike Shannon, Juanan Reverte i Gastón Aguirre). Blues'n'soul'n'funk amb molta classe!

Dijous 27, 23h - Live Tap Jam a l'escola Swing Maniacs amb Blues Crashing Band
L'últim dijous de mes, l'escola Swing Maniacs programa la Live Tap Jam, que és una jam de claqué amb blues i swing en directe. I qui hi posa la música? Doncs la Blues Crashing Band. A ballar!

Divendres

Divendres 28, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana amb el Lluís Coloma Trio
Aquesta setmana el Lluís Coloma Trio torna al Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN), per oferir-nos un gran repertori de blues & boogie mentre feu un còctel. I també us podeu quedar a sopar, així la nit serà completa!

Divendres 28, 20.30h - David Giorcelli Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres pot ser molt "intens". Podeu anar primer a l'Hotel Havana i després podeu continuar amb els còctels i el boogie al Milano Cocktail Bar, amb el David Giorcelli Trio! Millor que no agafeu el cotxe!

Divendres 28, 21h - Martini's Blues Trio al Centre d'Art Torre Muntadas
Realment aquest divendres és per acabar "plegat". Per si no tinguéssim prou amb els còctels anteriors, resulta que al Centre d'Art Torre Muntadas (El Prat de Llobregat) teniu preparat uns "martinis"... de blues! El Martini's Blues Trio us hi espera!

Divendres 28, 22h - Cotton Roots al Bar Black Coffe
El Bar Black Coffe, és un bar musical de Sant Boi de Llobregat amb molta història. I per història la que hi faran els Cotton Roots aquest divendres, amb el seu repertori de blues "antic"!

Divendres 28, 22.30h - Jazz Pretenders al Centre Cívic La Fonteta
A Sant Feliu de Codines hi podeu trobar el Centre Cívic La Fonteta, amb un munt d'activitats com, per exemple, el concert d'aquest divendres amb els Jazz Pretenders. Amb el jazz com a base, aquesta banda liderada per Jordi Blanch té un repertori variat, amb espai per al blues, bossanova, pop... I tot això interpretat amb molta classe!

Divendres 28, 22.30h - Alex TNT al Continental
Durant tots els divendres de setembre i octubre, el gran guitarrista Alex TNT és al Continental, per començar el cap de setmana amb una descàrrega de blues'n'funk que us posarà "en òrbita"!

Divendres 28, 23h - The Acoustic Blues Company a The Philharmonic
Com ja sabeu els que seguiu fidelment aquestes humils recomanacions setmanals, The Acoustic Blues Company és un dels molts projectes d'en Chino, i un dels duos habituals de The Philharmonic. El millor blues "made in Chino"!

Divendres 28, 23h - The Generation al Bar Blues
El Festival de Blues de Cerdanyola ja s'ha acabat, però el Bar Blues continua amb la seva programació de concerts, i aquest divendres hi podeu veure The Generation, banda que fa blues-rock dels 70 i que us generarà bones vibracions!

Divendres 28, 23h - Slim Bay Seals al Mô Es Bar
El Mô Es Bar de Lliçà d'Amunt, segueix fidel a la seva programació de blues de cada divendres, i aquesta setmana tenen els Slim Bay Seals. Aquesta banda del Vallès combina a parts iguals el bon blues i el bon humor (com podeu comprovar a la seva web), i defienixen el seu estil com a blues crustaci... Més que un concert, serà una "mariscada" de blues!

Dissabte

Dissabte 29, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 29, 12.30h - Amato Petito al VIII Cicle d'Aperitius Musicals de La Sedeta
Última jornada del Cicle d'Aperitius Musicals que organitza el centre cívic La Sedeta de Barcelona. Per tancar aquest mes de concerts a l'hora del vermut, podeu veure Amato Petito, un cantant italià que combina swing, funk, música experimental i jazz mediterrani. Un bon "combinat" per "fer gana" abans d'anar a dinar!

Dissabte 29, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana amb el Lluís Coloma Trio
Segon dia del Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN) amb el Lluís Coloma Trio... les segones parts sí poden ser bones!

Dissabte 29, 20.30h - The Suitcase Brothers al Milano Cocktail Bar
Un altre bon concert de blues que podeu veure al Milano Cocktail Bar: The Suitcase Brothers! Amb això està tot dit!

Dissabte 29, 20.30h - Huckleberry Finn al Honky Tonk
Aquest dissabte, al Honky Tonk, podeu veure els Huckleberry Finn en un format més "íntim", per poder gaudir tranquil·lament i ben a prop de la seva barreja de blues i altres músiques negres, talment com si fóssiu a un club de New Orleans!

Dissabte 29, 21h - Blues Explosion & Pi Morral al Restaurant La Brasa
Els Blues Explosion són un nou trio de blues que suposa el retorn a l'escena "bluesera" de 2 dels pioners del gènere a casa nostra, el Professor Merchant i Chento Briganti, acompanyats d'un bon guitarrista, Sergio Giunta. Cada setmana els podeu veure al Restaurant La Brasa de Reus, i moltes vegades amb un convidat especial, com aquest dissabte que tindran a la cantant Pi Morral, que va formar part de la històrica banda dels anys 70 Distrito 5!
ATENCIÓ: CANCEL·LAT!

Dissabte 29, 23h - The Suitcase Brothers a The Philharmonic
Aquest dissabte podeu fer la "ruta" The Suitcase Brothers: primer al Milano i després a The Philharmonic!
A l'acabar la jornada sereu un "brother" més de la "família"!

Dissabte 29, 23.30h - La Kozmic Band al Bar Blues
Més blues... al Bar Blues! En aquesta ocasió amb un gran tribut a la mítica Janis Joplin, amb uns especialistes en el tema: La Kozmic Band! Aquest trio us "robaran" a piece of your heart!

Dissabte 29, 23.30h - Knockout a l'Ovella Negra
La nit del dissabte és la nit de "marxa" per definició, i si aneu a l'Ovella Negra (la mítica taverna del Poblenou de BCN), trobareu aquesta marxa amb els Knockout! Un trio de blues-rock que us ho donarà tot!

Diumenge

Diumenge 30, 12h - House Boogie Party amb Lluís Coloma a Sant Fost de Campsentelles
Aquest diumenge podeu fer un vermut molt especial, amb una House Boogie Party d'en Lluís Coloma! Es tracta d'un concert a una casa particular de Sant Fost de Campsentelles, on en Lluís repassarà la història del boogie i aprofitarà per presentar el seu nou disc, "Rockin' My Blues In Chicago". Per assistir-hi heu de reservar plaça enviant un e-mail a anna@lluiscoloma.com. Un concert-vermut ben original!

Diumenge 30, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 30, 20.30h - Lluís Coloma Duo al Honky Tonk
Aquest diumenge, al Honky Tonk, podeu veure el Lluís Coloma Duo, és a dir: el mestre del piano boogie acompanyat del mestre de la bateria Marc Ruíz! No necessitareu ningú més per passar una gran estona de blues!

Diumenge 30, 20.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
La jam del Rocksound, amb Mr. Tota Blues i la seva banda, són una molt bona manera d'acabar la setmana playing the blues!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment