Monday, October 10, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 10 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

NIT DE BLUES SOLIDARI AMB DEEP BLUES & AGUSTÍ MAS BLUES ENSEMBLE!
Aquesta setmana la podeu començar combinant el blues i l'ajuda al Tercer Món, no està gens malament, oi? El dilluns, al Luz de Gas, l'associació d'ajuda humanitària Vita Mundi organitza una Nit de Blues Solidari per recaptar fons per als seus programes d'ajuda. El blues anirà a càrrec de Deep Blues, grup de blues i R&B format l'any passat, i de l'Agustí Mas Blues Ensemble, banda formada per a aquest esdeveniment al voltant d'aquest gran guitarrista, el "Doctor" Mas. També hi hauran més músics convidats i la nit promet ser molt emocionant, o sigui que és una immillorable manera de començar la setmana: amb un concert de blues i ajudant els més necessitats!
Dilluns 10, 21h - Nit de Blues Solidari al Luz de Gas (BCN)

MASTER CLASS PER A NENS I CONCERT AMB A.F. HAND AL BAR BLUES!
Com ja sabeu, octubre és el mes del blues a Cerdanyola (el Festival ja comença dijous!), i el Bar Blues és un dels llocs de referència de la festa. Aquest dimarts tenen una activitat doble amb els A.F. Hand (potent banda local): a la tarda una master class de blues per a nens i a la nit concert (per a "grans"). Una gran iniciativa, perquè els nens són el futur i si ara poden conèixer el blues segur que l'estimaran per sempre!
Dimarts 11
18h - Master class de blues per a nens amb A.F. Hand al Bar Blues (Cerdanyola)
23h - Concert amb A.F. Hand al Bar Blues (Cerdanyola)

CONCERT SOLIDARI AMB NICK CURRAN AL MOOG!
Segon concert solidari de la setmana, aquesta vegada per ajudar al gran guitarrista americà Nick Curran. En Nick fa temps que pateix un càncer de llengua i sembla que evoluciona favorablement, però el tractament és llarg i car, doncs als Estats Units no disposen d'un sistema sanitari gratuït com aquí. Per aquest motiu, els amics que Nick té per tot el món (que són molts!) estan organitzant concerts per recaptar diners destinats a pagar el seu tractament. Al concert de Barcelona, aquest dimarts a la sala Moog, hi participen bandes com Brioles, Bang Bang, Mambo Jambo, The Suitcase Brothers, Augie Burr, Nu Niles... i segur que unes quantes més! Serà una nit de rhythm'n'blues i rock'n'roll molt emotiva!
Dimarts 11, 21h - Concert solidari amb Nick Curran al Moog (BCN)

PRESENTACIÓ DEL NOU DISC DE TOTA BLUES AL ROCKSOUND!
Segons el propi Tota, fa temps que rebia moltes peticions (principalment del seu guitarrista, Martín J. Merino) per recollir en un mateix disc totes les seves cançons en castellà. Davant de tanta insistència, (sobretot de Martín) Tota Blues s'ha decidit finalment a editar aquest disc recopilatori amb el títol de "Todo lo hice por los blues", que és el "lema vital" del gran bluesman argentí. Aquest dimarts podeu gaudir de la festa de presentació al Rocksound, l'espectacle anomenat "Hablemos claro" i, tractant-se de Tota, segur que callat no es quedarà... A més, queda "prohibida" qualsevol paraula o expressió en anglès! The Blues Is Alright! Perdó, El Blues És Collonut!
Dimarts 11, 23h - Presentació nou disc de Tota Blues al Rocksound (BCN)

COMENÇA EL FESTIVAL DE BLUES DE CERDANYOLA!
Com cada octubre, ja tenim aquí el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola! Des de fa 24 anys, aquesta ciutat del Vallès es converteix en la capital del blues durant 2 setmanes, amb concerts i activitats "per donar i per vendre"! Per exemple, aquesta setmana, de dijous a diumenge, ja teniu 14 esdeveniments! Aquest any atenció especial a la programació de La Tía Felipa... espectacular!

Dijous 13
20h - David Giorcelli Trio a La Tía Felipa. Mr. Boogie us farà moure fins a l'última articulació!
22h - La Teoría del Taburete + Gabi Gómez al Bar Blues. Bon Chicago blues en format acústic!

Divendres 14
20h - Cotton Roots a La Tía Felipa. Un duo amb les "arrels ben plantades" al blues!
21h - Inauguració exposició al B'Art de l'Ateneu. Per veure el blues "en pintura"!
22.30h - Conferència musical sobre Robert Johnson al Museu d'Art. Amb Manolo L. Poy i Chino, "viatjareu" a l'encreuament més famós del blues!
23h - Alex & The Poor Boys al Bar Blues. Rhythm'n'blues a tota marxa!
23h - Ster & The Waxers al Circus. Una gran cantant blanca per passar una nit molt negra!

Dissabte 15
12.30h - Lone Rhino Club a La Tía Felipa. Un aperitiu de "blues luchado y poco hecho"!
20h - The Midnight Rockets a La Tía Felipa. El millor blues americà "made in Sabadell"!
23h - Sus'n'Sus al Bar Blues. Versions de blues'n'rock per cantar'n'ballar!
23h - Pepe Gómez Electric Band al Circus. Guitar power blues!

Diumenge 16
19h - Mary One Blues al Bar Blues. Banda de bons músics units pel blues. One More Blues!
21h - Cita A Ciegas a la Teteria TeArt. Duo que va "a la contra" i que no "perd de vista" la música negra!
23h - "Special blues jam session" al Circus. Per posar en pràctica tot el que heu après al festival!

CONTINUA EL CONCURS DE BLUES DE BARCELONA - BUDWEISER 2011!
Aquesta setmana acaba la primera fase eliminatòria del Concurs de Blues de Barcelona - Budweiser 2011, amb les 2 bandes que falten per actuar. El concert és el divendres a la Sala Monasterio, i serà un nit de "blues andalús" amb l'actuació d'Antonio Bello Blues Band (Sevilla), el trio de blues-rock d'aquest cantant i guitarrista de Veneçuela, i Lito Blues Band (Málaga), la potent banda d'aquest reconegut guitarrista. Tancarà la nit una banda catalana creada recentment, Sweet Martha & The Bluecats (CAT), formada per músics experts de la ciutat i amb el debut de l'harmonicista Marta Suñé com a cantant! Ole!
El concurs està organitzat per la Societat de Blues de Barcelona, patrocinat per Budweiser, i amb la col·laboració destacada del CONCA (Generalitat de Catalunya), Bad Music Blues i les sales dels concerts.
Possiblement, l'espectacle més emocionant del món! Sobretot per als que ens agrada el blues...
Divendres 14, 22h - Antonio Bello Blues Band, Lito Blues Band, Sweet Martha & The Bluecats a la Sala Monasterio (BCN)

BLUE HEART PRESENTA EL SEU NOU DISC AL LUZ DE GAS!
Blue Heart, la banda de Xavier Soranells, fa uns mesos que ha tret al mercat el seu primer disc i aquest divendres fan la presentació al Luz de Gas. Aquesta banda té una llarga trajectòria i els que ja els coneixeu sabeu que el seu blues sempre té present la tradició, però combinada amb elements més sofisticats i moderns. Tant si els heu vist com si no, aquesta és una bona ocasió per anar al seu concert!
Divendres 14, 21.30h - Presentació del nou disc de Blue Heart al Luz de Gas (BCN)

BLAS PICÓN & THE JUNK EXPRESS 7" RELEASE PARTY AL MOOG!
Blas Picón & The Junk Express acaben d'editar el seu primer single amb la discogràfica Carajillo Records, i aquest diumenge ho celebren amb una festa, la 7" Release Party, al Moog! Acabar la setmana amb una festa sempre és una bona idea i si és amb blues "pur i dur"... encara millor!
Diumenge 16, 21h - Blas Picón & The Junk Express 7" Release Party al Moog (BCN)
__________________________


Dilluns

El concert d'aquest dilluns és la "Nit de blues solidari", i teniu la info als destacats de la setmana (només uns paràgrafs més amunt).

Dimarts

Dimarts 11, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, durant tot l'any, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 11, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Una bona combinació per passar la nit de dimarts living the blues!

Dimarts 11, 22.30h - The Walking Stick Man a El Pla dels Encants
The Walking Stick Man torna aquest dimarts a El Pla dels Encants, un restaurant molt especial de Calella del Maresme, i és una gran ocasió per gaudir d'un bon sopar i d'un bon concert d'autèntic blues! Perquè després diguin que els dimarts són avorrits...

Dimecres

Dimecres 12, 21 i 23h - Dani Alonso & Josep Ma. Farràs Quintet al Jamboree
Com cada dimecres, podeu gaudir de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana teniu a 2 dels grans jazzmen de Catalunya (tot i que de generacions diferents): Dani Alonso & Josep Maria Farràs Quintet! Una nit on Terrassa semblarà New Orleans!

Dimecres 12, 23h - Bernat Font al Círcol Maldà
Continua el cicle "Nits de piano en blanc i negre" al Círcol Maldà. Cada dimecres podeu gaudir del jazz de primers de segle XX, amb el mateix protagonista de l'anterior edició del cicle: en Bernat Font. Ell i el seu piano us "portaran de viatge"... musical!

Dijous

Dijous 13, 21h - Josep Maria Farràs Dixie Reunion al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure un quartet de luxe: el Josep Maria Farràs Dixie Reunion! Amb aquest gran trompetista al capdavant, aquest quartet de grans músics us garanteix una gran nit de jazz tradicional i dixieland!

Dijous 13, 22.30h - Jam session de l'SBB al Monasterio
Un dijous més, la Societat de Blues de Barcelona organitza la seva jam setmanal a la Sala Monasterio. En aquesta ocasió l'encarregat de dirigir-la és Tota Blues, que aquesta setmana estan "on fire" amb la presentació del seu nou disc en castellà. Bé, en aquest cas, potser és més exacte dir que estan "que echan chispas"...

Dijous 13, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Un altre clàssic dels dijous: el Lluís Coloma Trio al Bel-Luna! Aposta segura per passar una gran nit de blues & boogie!

Dijous 13, 22.30h - "Blues Live Jam" a l'escola Swing Maniacs
Una nova edició d'aquesta interessant activitat de l'escola de ball Swing Maniacs: les "Blues Live Jam"! Com ja sabeu, es tracta de blues en directe, en format de jam... però no per tocar sinó per ballar! El blues el posa la Blues Crashing Band, i vosaltres només hi heu de posar... el ball!

Divendres

Divendres 14, 20.45h - The Suitcase Brothers al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar continua amb la seva interessant programació diària de concerts (molt recomanable consultar la seva agenda), i aquest divendres és el torn del blues amb majúscules: The Suitcase Brothers! Escoltar el seu blues amb un bon còctel és tot un luxe!

Divendres 14, 21h - Boogie Two al Centre Cívic Golferichs
Aquest divendres podeu veure els Boogie Two (David Giorcelli i Reginald Vilardell) al Centre Cívic Golferichs, dins del seu cicle "Tardes a les golfes". Per passar una molt bona estona amb aquest parell de "golfos"...

Divendres 14, 22h - Amadeu Casas al Cafè del Centre
El Cafè del Centre de Caldes de Montbui rep aquest divendres l'Amadeu Casas, i és una molt bona ocasió de començar el cap de setmana amb blues de primera qualitat, amb un dels pioners del gènere a casa nostra!

Divendres 14, 22.30h - Alex TNT al Continental
Durant tots els divendres de setembre i octubre, el gran guitarrista Alex TNT és al Continental, per començar el cap de setmana amb una descàrrega de blues'n'funk que us posarà "en òrbita"!

Divendres 14, 23h - Crawfish a The Philharmonic
Els Crawfish són un dels trios que més ha tocat a The Philharmonic, i si els aneu a veure aquest divendres descobrireu perquè. Una barreja de rock'n'roll i rhythm'n'blues molt recomanable.

Divendres 14, 23.30h - Red & The Blue Bastards al Mô Es Bar
Després de la seva participació al Concurs de Blues de Barcelona (la setmana passada), Red & The Blue Bastards se'n van aquest divendres a Lliçà d'Amunt, per tocar al Mô Es Bar. Aquests dies segurament estaran pendents de si passen a la següent fase del concurs, i la millor manera de passar els nervis és... tocant blues!

Dissabte

Dissabte 15, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 15, 12.30h - Gaëtan Casteels Acústic Trio al VIII Cicle d'Aperitius Musicals de La Sedeta
Segona jornada del Cicle d'Aperitius Musicals que organitza el centre cívic La Sedeta de Barcelona, en aquesta ocasió amb el Gaëtan Casteels Acústic Trio. Amb el trio d'aquest contrabaixista belga fareu un recorregut pel jazz modern (el blues també hi serà present) mentre feu l'aperitiu.

Dissabte 15, 20.30h - Amadeu Casas & Blas Picón al Honky Tonk
El Honky Tonk ha fet una aposta decidida pel blues en directe, i ha passat d'un concert a la setmana a dos (dissabte i diumenge) i, a més, amb músics de primer nivell. Aquest dissabte és un bon exemple amb el concert d'Amadeu Casas & Blas Picón, dos bluesmen que "es vesteixen pels peus"!

Dissabte 15, 21 i 23h - Mr. Hurricane Band al Jamboree
Ara feia un temps que no sentíem a parlar de Mr. Hurricane Band, liderada per Joan Pau Cumellas i Andreu Martínez. Doncs bé, aquest dissabte no només en sentireu a parlar sinó que fins i tot els podeu tornar a veure sobre un escenari! Si aneu al Jamboree ja sabeu el que us espera: un "huracà" de bon blues!

Dissabte 15, 23h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest dissabte The Philharmonic es converteix en la "consulta" dels Dr. Swinguez (en format duo), que ho curen tot a base de rhythm'n'blues ben negre!

Dissabte 15, 23.30h - Tota Blues & The Hipsters al Bel-Luna
El Bel-Luna ha programat un concert especial per a aquest dissabte: Tota Blues & The Hipsters! I qui són aquests "misteriosos" Hipsters? Doncs el David Giorcelli Trio! Sí, amics, el gran Tota amb el gran Giorcelli. Un concert molt... gran!

Diumenge

Diumenge 16, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 16, 20h - Joies & Jazz al Cafè del Centre
El Cafè del Centre (Caldes de Montbui) ha preparat un concert especial per a aquest diumenge: la presentació d'una col·lecció de joies de Peca Joyas, amb l'actuació de Cristina Carrasco (Red & The Blues Bastards) a la veu i Thierry Courault a la guitarra.

Diumenge 16, 20.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Honky Tonk
Aquest diumenge teniu una altra prova de l'aposta pel blues de qualitat que està fent el Honky Tonk des de fa temps: el concert de Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! Dos mestres dels seus instruments (harmònica i guitarra), que a cada concert donen una autèntica lliçó! No falteu a "classe"!

Diumenge 16, 20.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
La jam del Rocksound, amb Mr. Tota Blues i la seva banda, són una molt bona manera d'acabar la setmana playing the blues!

Diumenge 16, 21 i 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree
Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, des de fa temps (molt temps!), l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment