Monday, November 7, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 7 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

COMENÇA EL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Ara sí, aquesta setmana ja comença el Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet!

Dimarts 8, 19h, podeu conèixer la vida del mític Robert Johnson, amb al conferència musicada "Desde la cuneta. Viendo pasar a Robert Johnson", a càrrec de 2 experts en el tema: el periodista Manuel López Poy i el músic Hernán Senra "Chino". A la Biblioteca Vallcarca - Els Penitents.

Dijous 10, 19.30h, teniu una jornada intensa, amb la inauguració de l'exposició fotogràfica "Damas del blues", del gran fotògraf Agustín Bertol, i amb la projecció del documental "Barna Blues", un gran treball de Bad Music Blues per conèixer la història del blues a la ciutat comtal. Tot això al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa. Però el dia no acaba aquí, més tard (a les 22.30h) podeu participar en la jam de swing de La Catedral del Kfè Olé, dirigida per Chino!

Divendres 11, 21.30h, un dels plats fort del cicle: el concert de Shine & PT Gazell més Carl Wyatt & Archie Lee Hooker & A Contra Blues, al Salamandra 2! Aquest concert doble començarà amb els Shine, un dels molts projectes d'en Chino en aquest cas centrat en el swing, i estaran acompanyats per l'harmonicista americà PT Gazell, un mestre de l'harmònica que ha portat aquest petit instrument fins a la màxima expressió! Després podeu veure compartint escenari el guitarrista Carl Wyatt (que barreja amb força els estils de Texas, Chicago i el Delta) i Archie Lee Hooker (nebot del mític John Lee Hooker), acompanyats pels "nostres" A Contra Blues! En resum, una nit espectacular!

Dissabte 12, 22h, comença una de les semifinal del Concurs de Blues de Barcelona Budweiser, que s'han inclòs dins de la programació del cicle, i una mica més avall teniu la info d'aquest concert... triple!

Diumenge 13, 20.30h, acaba aquesta intensa primera setmana del cicle amb el concert de Carl Wyatt & Archie Lee Hooker al Honky Tonk. Per gaudir tranquil·lament d'aquests dos grans bluesmen!

Convé recordar les entitats que han fet possible la continuitat del cicle: Bad Music Blues, Societat de Blues de Barcelona, Capibola Blues, Salamandra i Kfè Olé, entre d'altres, a més de tots els músics participants que ja anireu coneixent en les properes recomanacions. Gràcies a tots per contribuir a que puguem continuar gaudint d'aquest esdeveniment!

JAM SESSION DE L'SBB AMB CARL WYATT & A CONTRA BLUES AL MONASTERIO!
En Carl Wyatt & A Contra Blues són els encarregats de dirigir la jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) d'aquesta setmana, al Monasterio. Una gran oportunitat per veure'ls en acció i compartir escenari amb ells!
Dijous 10, 22.30h - Jam session SBB amb Carl Wyatt & A Contra Blues, al Monasterio (BCN)

BIG MAMA & THE CRAZY BLUES BAND A LA MOSTRA DE JAZZ DE SANT BOI!
Fa 20 anys que la Mostra de Jazz de Sant Boi omple de jazz i blues les tardors de la ciutat, i aquest divendres hi podeu veure blues del bo, de la mà de Big Mama & The Crazy Blues Band! A més, serà un concert especial perquè, després d'un temps, la Big Mama tornarà ha estar acompanyada a l'escenari pel gran harmonicista Joan Pau Cumellas! El lloc del concert? El Casal de Barri de Marianao.
Divendres 11, 22h - Big Mama & The Crazy Blues Band a la Mostra de Jazz de Sant Boi.

PRIMERA SEMIFINAL DEL CONCURS DE BLUES DE BARCELONA - BUDWEISER!
Després d'un dia de descans, torna la "Champions" del Blues: el Concurs de Blues de Barcelona - Budweiser! Aquest dissabte és la primera semifinal que, com heu llegit més amunt, forma part de la programació del Cicle Blues & Boogie, i els dos "equips" que s'"enfronten" són: O Mais Bluesy Band i Huckleberry Finn. Dos estils d'entendre el blues però amb la mateixa passió per compartir-lo amb tots vosaltres i, si pot ser, arribar a la final! I com a final de festa, l'actuació de Blas Picón & The Junk Express, blues a tota marxa! ATENCIÓ CANVI D'ÚLTIMA HORA: la banda que tancarà la nit és The Midnight Rockets! Per cert, l'escenari del "partit" és el Kennedy Irish Pub (Port Olímpic, BCN). Que guanyi... el blues!
Dissabte 12, 22h - O Mais Bluesy Band, Huckleberry Finn, Blas Picón & The Junk Express, The Midnight Rockets al Kennedy Irish Pub (BCN)

CARL WYATT & ARCHIE LEE HOOKER & A CONTRA BLUES AL MÔ ES BAR!
Per aprofitar l'ocasió de tenir entre nosaltres aquests 2 bluesmen americans, dissabte podeu tornar a veure Carl Wyatt & Archie Lee Hooker & A Contra Blues! El lloc és el Mô Es Bar, i segur que serà una altra gran nit de blues!
Dissabte 12, 23h - Carl Wyatt & Archie Lee Hooker & A Contra Blues al Mô Es Bar (Lliçà d'Amunt)

DOS DIES DE BLUES A LA TIA FELIPA!
La Tía Felipa continua en plena forma i aquesta setmana ens ha preparat una altra ració doble de blues! Divendres, la nit de piano blues amb Aitor Sainz i la cantant Ster Wax, una gran manera de relaxar-se, després de la tensió de tota la setmana, i gaudir de blues de primera en un ambient sensacional! Dissabte, el tradicional vermut, en aquesta ocasió amb el The Walking Stick Man, un bluesman que sap de que va el blues... i el seu business! Visca la "tieta" del blues!
Divendres 11, 20h - Aitor Sainz & Ster Wax a La Tia Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 12, 12.30h - Vermouth & Blues amb The Walking Stick Man a La Tía Felipa (Cerdanyola)

__________________________



Dilluns

Dilluns 7, 22.30h - David Giorcelli Trio al Bel-luna
Torna la jam de cada dilluns al Bel-Luna amb el David Giorcelli Trio! Un gran invent per fer més atractiu el primer dia de la setmana!

Dimarts

Dimarts 8, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 8, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Una bona combinació per passar la nit de dimarts living the blues!

Dimecres

Dimecres 9, 21 i 23h - Johanna Jarl & August Tharrats Trio al Jamboree
Com cada dimecres, podeu gaudir de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana els protagonistes són Johanna Jarl & August Tharrats Trio, una gran cantant sueca que és germana del bateria Anton Jarl, un dels components del trio del mestre del piano August Tharrats. Serà un concert de jazz clàssic molt "familiar"!

Dijous

Dijous 10, 20.30h - David Giorcelli Trio al Milano Cocktail Bar
El David Giorcelli Trio torna al Milano Cocktail Bar aquest dijous, i aquesta combinació és un còctel de molta qualitat: bons músics i bona sala! Resultat: bon concert!

Dijous 10, 21h - Swingologie Trio al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure un gran trio de swing: Swingologie! Liderats pel gran organista Benjamín León, aquest grup us ha preparat una nit de swing d'"antologie"!

Dijous 10, 21.30h - Blues Explosion al Macondo Bar
El Macondo Bar és un d'aquells petits tresors amagats enmig de la ciutat, on gairebé cada dia fan alguna activitat cultural. Aquest dijous és el torn del blues, amb els Blues Explosion en format duo, és a dir: el mític Professor Merchan (baix i veu) i el gran guitarrista Sergio Giunta "El Sangre" (guitarra i veu). A viure l'aventura de descobrir el tresor!

Dijous 10, 22h - Blues de Rostoll al Sunset Jazz Club
La històrica banda de blues gironina, els Blues de Rostoll, continua en plena forma després del seu retorn als escenaris. Aquest dijous ho podeu comprovar al Sunset Jazz Club de Girona!

Dijous 10, 22.30h - Johnny Pérez Trio al Bel-Luna
Aquest dijous podeu veure el Johnny Pérez Trio al Bel-Luna, i amb ells gaudireu de blues de primera! Especialment recomanable per als amants de la guitarra i d'Stevie Ray Vaughan!

Divendres

Divendres 11, 18h - Txus Blues & Jose Bluefingers al MEAM
El Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) ha començat una nova temporada de concerts, amb una gran presència del blues... gran notícia! Aquest divendres hi podeu veure Txus Blues & Jose Bluefingers, i això vol dir que sortireu del concert amb un somriure que us durarà tot el cap de setmana!

Divendres 11, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar està formant una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics de blues de la ciutat com, per exemple, l'August Tharrats Trio! El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop en una sala acollidora!

Divendres 11, 22h - Blues de Rostoll al Matinit
Una altra ocasió de veure en acció els Blues de Rostoll aquesta setmana, en aquest cas a la sala Matinit de Blanes. Els Blues de Rostoll han tornat... per quedar-s'hi!

Divendres 11, 22.30h - The Brew al Faktoria d'Arts (Sala Rasa)
Fa uns mesos The Brew ja ens van visitar i aquest divendres els tornem a tenir per aquí, al Faktoria d'Arts (Sala Rasa). Blues-rock directament des d'Anglaterra, d'aquesta banda que està trimofant al seu país i a gran part d'Europa!

Divendres 11, 23h - Crawfish a The Philharmonic
Aquest divendres, The Philharmonic rep un dels seus grups "clàssics" des de fa molts anys: els Crawfish! I és que el rockabilly d'aquest trio "combina" molt bé amb aquesta sala, i és una molt bona opció per començar el cap de setmana!

Divendres 11, 23h - Johnny McUerdo al Crossroads
Els Johnny McUerdo són una històrica banda catalana formada el 1990, especialitzada en el blues de Texas, i el divendres els podeu tornar a veure en acció, al Crossroads de Terrassa!

Dissabte

Dissabte 12, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 12, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
El dissabte teniu una altra oportunitat per gaudir del riure'n'blues de Txus Blues & Jose Bluefingers, en aquesta ocasió al Honky Tonk. Ja sabeu que el riure és salut, o sigui que aquest concert hauria de ser a la vostra llista d'activitats saludables del cap de setmana!

Dissabte 12, 20.30h - Chino & The Acoustic Blues Company al Milano Cocktail Bar
Chino & The Acoustic Blues Company són un altre grup que s'ha guanyat un lloc en l'"onze titular" del Milano Cocktail Bar. I aquest dissabte porten un "fitxatge" destacat: Blas Picón! Com deia el gran Cruyff: "ves y disfruta"!

Dissabte 12, 23h - The Bob Standards a The Philharmonic
The Bob Standards són dos músics irlandesos que porten molt temps a Barcelona, i que combinen les versions de grans mites de la música (Van Morrison, Johnny Cash, etc) amb la música tradicional del seu país. Aquest dissabte podeu gaudir del seu variat repertori a The Philharmonic!

Diumenge

Diumenge 13, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 13, 20.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
La jam del Rocksound, amb Mr. Tota Blues i la seva banda, són una molt bona manera d'acabar la setmana playing the blues!

Diumenge 13, 21 i 23h - Andreu Martínez Band al Jamboree
Aquest diumenge, si aneu al Jamboree podeu gaudir del concert de l'Andreu Martínez Band, que presenta nova banda i nou disc! Amb la seva barreja de blues, rock, pop (i molt més!), la guitarra de l'Andreu us posarà en forma per començar la propera setmana amb energia!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment