Friday, November 25, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 28 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

ÚLTIMA SETMANA DEL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
El Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet arriba a la seva última setmana, oooh! Com totes les altres setmanes del cicle, serà espectacular!

Dimecres 30, 22.30h, Mark Hummel & The Suitcase Brothers Band al Bel-Luna! Una altra ocasió de veure en directe a Barcelona un dels grans harmonicistes americans, acompanyat d'una de les nostres grans bandes de blues! Blues 5 estrelles!

Divendres 2, 19.30h 21h, conferència-xerrada "Chicago Maxwell Street Blues", a càrrec de Big Mama, a l'Ateneu Popular de Nou Barris. Una classe magistral per saber com va començar el blues "urbà", i quins van ser els seus protagonistes!

Divendres 2, 22h, també a l'Ateneu Popular de Nou Barris, i després de la conferència, una nova edició de Les Nits de Capibola Blues! Primer la presentació del disc de Blas Picón & The Junk Express, i després la presentació del CD recopilatori "Pactando con el diablo" editat per Bad Music Blues. Un disc amb cançons del mític Robert Johnson interpretades per algunes de les millor bandes del país! Espectacular!

Dissabte 3, 22h, gran final del Concurs de Blues de Barcelona - Budweiser! Una mica més avall teniu la info.

Convé recordar les entitats que han fet possible la continuitat del cicle: Bad Music Blues, Societat de Blues de Barcelona, Capibola Blues, Salamandra i Kfè Olé, entre d'altres, a més de tots els músics participants. Gràcies a tots per contribuir a que puguem continuar gaudint d'aquest esdeveniment!

MARK HUMMEL A LES "SUITCASE SESSIONS"!
Aprofitant que és a Barcelona, en Mark Hummel participarà dimarts en una de les "Suitcase Sessions" a l'estudi Nómada 57. Què és això? Doncs una master class (en aquest cas d'harmònica) i una gravació en directe acompanyat de The Suitcase Brothers. Les places són limitades i s'han de reservar a victordoors@gmail.com. Un sessió que us quedarà "gravada" a la memòria!
Dimarts 29, 20h - Mark Hummel a les "Suitcase Sessions", Nómada 57 (Barcelona)

BERNAT FONT TRIO A LA NIT SWITRECORDS!
La discogràfica Switrecords celebra el seu 5è aniversari amb un concert al Luz de Gas, dins de la programació del Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Una gran festa on hi participen 3 dels grups del segell discogràfic, i un és el Bernat Font Trio! Això és celebrar un aniversari amb classe!
Dimarts 29, 20.30h - Bernat Font Trio a la Nit Switrecords, Luz de Gas (Barcelona)

SANT ANDREU JAZZ BAND AL PALAU DE LA MÚSICA!
Dimecres és Sant Andreu, i quin millor dia que aquest per anar a veure la Sant Andreu Jazz Band? La cita és al Palau de la Música, i el concert forma part de la programació del Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Aquesta big band, que és la més jove d'Europa, estarà acompanyada de Jesse Davis, Terell Stafford, Wycliffe Gordon i Ricard Gili. Espectacular!
Dimecres 30, 21h - Sant Andreu Jazz Band al Palau de la Música (Barcelona)

MAMBO JAMBO A LA SALA 2 DE L'APOLO!
Aquest dimecres podeu acabar el novembre amb un concert trepidant, que us carregarà les piles per a encarar l'intens mes de desembre que ens espera! A la Sala Apolo 2 hi trobareu els Mambo Jambo, un quartet instrumental format per grans músics coneguts per tots (Dani Nel·lo, Mario Cobo, Ivan Kovacevic i Anton Jarl), que us oferiran una sessió de rhythm'n'blues, swing i surf que us deixarà com una seda!
Dimecres 30, 21.30h - Mambo Jambo a la Sala Apolo 2 (Barcelona)

NATHAN JAMES A LA SALA MONASTERIO!
El gran guitarrista americà Nathan James ja va ser a Barcelona el passat setembre, amb motiu del festival de blues de la ciutat, i ara tenim l'oportunitat de tornar a gaudir de la seva música a la Sala Monasterio! Però és que després hi haurà la jam habitual dels dijous, organitzada per la Societat de Blues de Barcelona, o sigui que també tindreu l'ocasió de compartir escenari amb aquest bluesman!
Dijous 1, a la Sala Monasterio (Barcelona):
21.30h - Nathan James
22.30h - Jam de l'SBB

FEDE AGUADO & OSI MARTÍNEZ A LA TÍA FELIPA!
El vermut d'aquest dissabte a La Tía Felipa serà un "vermú" molt "castizo" amb Fede Aguado & Osi Martínez! Aquest gran duo de bluesmen madrilenys tornen a visitar-nos per compartir amb nosaltres les seves experiències i vivències, allà al Delta del... Manzanares! The Blues Is Alright... o El Blues Es La Hostia!
Dissabte 3, 12.30h - Fede Aguado & Osi Martínez a La Tía Felipa (Cerdanyola)

ATENCIÓ: MÉS CONCERTS DE FEDE AGUADO & OSI MARTINEZ!
Aprofitant la seva visita a Catalunya, aquests dos bluesmen faran 3 concerts més, a part del de La Tía Felipa:
Dijous 1, 21h - Jazzpetit (Barcelona)
Divendres 2, 22h - Mô Es Bar (Lliçà d'Amunt)
Dissabte 3, 20.30h - Honky Tonk (Barcelona)
Abans d'anar-hi, confirmeu els horaris amb les sales perquè encara no són definitius!

GRAN FINAL DEL CONCURS DE BLUES DE BARCELONA - BUDWEISER!
Aquest dissabte és el gran dia! Arriba la gran final del Concurs de Blues de Barcelona - Budweiser, la "Champions del Blues"! Al Rocksound ens espera un "duel" espectacular amb Huckleberry Finn i Ster & The Waxers, i amb aquestes dues bandes l'espectacle està garantit! Però després encara hi haurà més! Per tancar aquesta nit de blues memorable actuarà Tota Blues Band, acompanyats de la Big Mama! Un espectacle de blues, organitzat per la Societat de Blues de Barcelona, que us emocionarà!
Dissabte 3, 22h - Final del Concurs de Blues de Barcelona - Budweiser al Rocksound (BCN)

__________________________



Dilluns

Dilluns 28, 22.30h - David Giorcelli Trio al Bel-luna
La primera jam de la setmana: la de cada dilluns al Bel-Luna amb el David Giorcelli Trio! Un gran invent per fer més atractiu aquest dia amb tan "mala fama"!

Dimarts

Dimarts 29, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 29, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Una bona combinació per passar la nit de dimarts living the blues!

Dimecres

Dimecres 30, 21 i 23h - Amadeu Casas Trio & August Tharrtas al Jamboree
Com cada dimecres, podeu gaudir de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana podeu veure el retrobament a l'escenari de dos dels pioners del blues a casa nostra: l'Amadeu Casas Trio & August Tharrats! Dos grans músics que són com el bon vi, amb els anys encara es fan més bons! I el que els queda!

Dijous

Dijous 1, 20.30h - David Giorcelli al Gin Fizz Cocktail Bar
El Gin Fizz és una cocteleria de Barcelona on també podeu trobar bona música. Aquest dijous us podeu beure un bon còctel acompanyats per David Giorcelli al piano, un d'aquells petits plaer que fan la vida molt més agradable!

Dijous 1, 21h - Tota Blues Duo al Check In Festival
El Check In Festival porta a l'Elèctric Bar (Gràcia, BCN) 4 dies de músiques del món, combinant grups de Mallorca amb grups de Barcelona, i comença aquest dijous amb el Tota Blues Duo i The Family Stoned. Una nit de blues i funk i soul que serà un festival!

Dijous 1, 21h - Biel Ballester Gypsy Trio al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure un dels grups habituals del local: el Biel Ballester Gypsy Trio! Un plaer per a tots els aficionats a la guitarra en general, i a l'estil manouche en particular!

Dijous 1, 21.30h - Pig Fat al Golositalia
Si voleu començar el mes amb una combinació especial, podeu anar al Restaurant Golositalia de Tarragona, per veure els Pig Fat en format duo. Fer un sopar italià escoltant blues és una combinació força especial, no? Mamma mia!

Dijous 1, 22h - OSB Quintet a The Swing Ballroom
Si teniu ganes de ballar swing amb música en directe, aquest dijous teniu una cita a l'Almo2bar amb The Original Swing Ballroom Quintet! Alguns dels millors músics de la ciutat que us faran ballar sense parar!

Dijous 1, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Si és dijous vol dir que el Lluís Coloma Trio toca al Bel-Luna, una de les seves sales de referència. Gairebé cada setmana els podeu trobar allà amb el seu blues i boogie, per passar una gran nit de bona música!

Divendres

Divendres 2, 18h - The Suitcase Brothers al MEAM
Un divendres més, bon concert de blues al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), en aquest cas amb The Suitcase Brothers. Amb l'art que té aquest duo podien formar part de la col·lecció permanent del museu!

Divendres 2, 20h - David Giorcelli & Tota a La Tia Felipa
La Tía Felipa continua amb els seus divendres de piano blues, i aquesta setmana els convidats són... una parella de bluesmen, David Giorcelli & Tota! Segur que aconsegueixen que oblideu els problemes de la setmana i que comenceu el cap de setmana amb molt bon rotllo!

Divendres 2, 21.30h - Ster & The Waxers + Boopin' The Blues al Macondo
Aquest divendres el Macondo munta una festa grossa amb Ster & The Waxers + Boopin' The Blues! Primer el blues, funk i soul d'aquesta gran cantant i la seva banda, i després 2 DJs experts en la música dels 50!

Divendres 2, 23h - Martini's Blues Trio a The Philharmonic
El Martini's Blues Trio torna a The Philharmonic, on sembla que s'han fet un lloc en la programació. Els motius? Bons músics, bona música i bon gust!

Divendres 2, 23.30h - Lluís Salvador Trio a L'Espanyol
L'Espanyol és un bar històric de Sabadell que torna a programar música en directe, i aquest divendres podeu veure el Lluís Salvador Trio, el projecte d'aquest gran saxofonista acompanyat d'uns altres dos músics molt grans: David Giorcelli i Tota Blues!

Dissabte

Dissabte 3, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 3, 23h - La Teoría del Taburete a The Philharmonic
Si aneu a The Philharmonic aquest dissabte podeu gaudir del blues de Chicago dels anys 40, de la mà de La Teoría del Taburete. Els grans clàssics que han marcat tota la música moderna interpretats amb respecte i sentiment!

Dissabte 3, 23h - Demian Band al Crossroads
El Crossroads de Terrasa celebra el seu 7è aniversari (tot un èxit per a una sala de música!) amb una banda a l'alçada de l'efemèride: Demian Band! Aquest virtuós de la guitarra farà que l'aniversari de la sala sigui una festa explosiva!

Dissabte 3, 23h - More Clapton al Griffin Jazz
Eric Clapton fa un temps que no ens visita, però si teniu el "mono" podeu anar a veure els More Clapton al Griffin Jazz de Sabadell. Us donaran tot el Clapton que vulgueu... i més!

Dissabte 3, 23.30h - David Giorcelli Trio al Bel-Luna
Aquest dissabte el David Giorcelli Trio torna a tocar al Bel-Luna, però en aquesta ocasió en format de concert, no de jam. Vosaltres només us heu de seure còmodament i gaudir del blues i el boogie d'aquest gran trio... fins que el ritme us faci aixecar per ballar!

Diumenge

Diumenge 4, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 4, 19.30h - Lone Rhino Club al Rocksound
Els Lone Rhino Club, amb el gran Julio Lobos al capdavant, fa uns mesos que tenen nou disc al mercat, "De norte a sur", i l'estan presentant per tot el país. Aquest diumenge és el torn del Rocksound, i serà una nit molt completa perquè després hi haurà la jam habitual!

Diumenge 4, 20.30h - Blas Picón & Lluís Coloma al Honky Tonk
Aquest diumenge podeu veure Blas Picón & Lluís Coloma al Honky Tonk. Els que els heu vist sabeu que aquest duo de grans músics és garantia de qualitat i feeling, i els que encara no els heu vist... a què espereu?

Diumenge 4, 21h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
Després del concert de Lone Rhino Club, la jam del Rocksound, amb Mr. Tota Blues i la seva banda! A disfrutar!

Diumenge 4, 21 i 23h - Alex TNT al Jamboree
Alex TNT torna a la que ha estat la seva "casa" durant molts anys! Les parets de l'històric Jamboree tornaran a vibrar amb el blues, el funk i el groove d'aquest guitarrista explosiu!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment