Friday, November 18, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 21 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

CONTINUA EL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Tercera setmana del Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet... i encara en queda una altra! A disfrutar!

Dimarts 22, 19h, conferència "Louis Armstrong" a càrrec de Big Mama, a la Biblioteca Vallcarca i Els Penitents. Podeu conèixer la vida i miracles d'aquest mite de la música, de la mà d'una gran artista que, a més, té una dedicació admirable a difondre tot el que està relacionat amb el blues i la música negra!

Divendres 25, 21.30h, Boogie Woogie Jubilee amb Jean Paul Amouroux (França), Jög Hegerman (Alemanya) i Lluís Coloma Trio. Aquesta trobada de pianistes s'ha convertit en un clàssic i, a més del Lluís (l'impulsor de l'esdeveniment), podeu gaudir d'aquests 2 grans pianistes europeus. El Centre Cultural Barradas és l'escenari d'aquest gran espectacle!

Dissabte 26, 21.30h, La Banda del Yuyu + The Booty Hunters al Salamandra 2. Una nit de rock però sense perdre de vista el blues, amb els gironins de La Banda del Yuyu que amb el seu tercer disc (cantat en català) continuen demostrant la seva qualitat. Abans podeu veure The Booty Hunters, banda de Barcelona que barreja country, bluegrass i punk.

Diumenge 27, 20.30h, The Suitcase Brothers & Mark Hummel al Honky Tonk! Diumenge teniu l'ocasió de veure un dels millors harmonicistes americans contemporanis, un autèntic màster de l'harmònica diatònica i cromàtica, acompanyat per dos dels millors bluesmen de casa nostra! Un petit gran concert per gaudir del blues en estat pur!

Convé recordar les entitats que han fet possible la continuitat del cicle: Bad Music Blues, Societat de Blues de Barcelona, Capibola Blues, Salamandra i Kfè Olé, entre d'altres, a més de tots els músics participants. Gràcies a tots per contribuir a que puguem continuar gaudint d'aquest esdeveniment!

LA TEORÍA DEL TABURETE AL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE!
Aquest divendres és un d'aquells dies que seria millor que no s'haguessin de celebrar: el "Dia internacional contra la violència de gènere". Si es celebra aquest dia vol dir que encara existeix aquest terrible problema, i que encara es fa necessari que ho recordem per posar-hi remei, i un dels molts actes que tindrà aquesta finalitat és el concert de La Teoría del Taburete al Centre Cultural Ton i Guida. Per a aquesta ocasió especial, el trio ha recuperat el repertori del seu treball "Homenatge a les grans dames del blues", un tema molt adient doncs les pioneres del blues van haver de fer front a situacions mot dures per a les dones. Un gran concert per a una gran causa!
Divendres 25, 19.30h - La Teoria del Taburete al Centre Cultural Ton i Guida (BCN)

PRIMER FESTIVAL DE BLUES ROCK DE GRÀCIA!
Aquest dissabte podeu ser testimonis del naixement d'un nou festival de blues (i rock) a la ciutat de Barcelona! Es tracta del Primer Festival de Blues Rock Vila de Gràcia, que neix per l’amistat d’uns quants músics de l’àmbit del blues i el rock, la majoria d’ells del mateix barri gracienc, que tenen la il·lusió de reunir en un mateixa nit aquests dos estils de música, que són “pare i fill”, i de fer una gran festa per compartir-la amb tota la gent del barri, de la ciutat... i d’arreu del món si fa falta! El festival també neix amb la intenció de convertir-se en un esdeveniment clàssic d’aquestes dates, i en aquesta primera edició comptarà amb les següents 4 bandes (per ordre d’actuació):
Bluesnet Band - Banda del Maresme que fa blues de Chicago i R&B. Amb la col·laboració especial del cantant i harmonicista David Sánchez. Blues To The Bone!
The Park Band - "Gairebé una big band" de Blues-Rock barcelonés: tres guitarres, bateria, baix, saxo, cors i un cantant nord-americà al davant. Música i energia pura!
Bullfrog - Tres germans capitanejats per Agustí Mas, experimentant el Blues-Rock dels 70's. Albert King o Muddy Waters es barregen amb Hendrix, Gallagher i Beatles.
Leonard Skinner - Banda tribut a Lynyrd Skynyrd. 'Faith, Tradition & Southern Rock' és el títol del seu primer CD, tota una declaració de intencions.
El concert es celebrarà a una sala emblemàtica de Gràcia, el Centre Artesà Tradicionàrius, i té el suport de les següents entitats: Tube Sound, Societat de Blues de Barcelona, Disco 100, Centro Podológico Llobregós, Global Brokers i Stanton Studio.
Gràcia serà un festival… de bona música i bon rotllo!
Dissabte 26, 20h - Primer Festival de Blues Rock de Gràcia al Tradicionàrius (BCN)

__________________________



Dilluns

Dilluns 21, 22.30h - David Giorcelli Trio al Bel-luna
La primera jam de la setmana: la de cada dilluns al Bel-Luna amb el David Giorcelli Trio! Un gran invent per fer més atractiu aquest dia amb tan "mala fama"!

Dimarts

Dimarts 22, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 22, 22h - Andreu Martínez Band al Jazzman
L'Andreu Martínez Band actua sovint al Jazzman, un local petit i acollidor on podeu gaudir de la música en directe de tan a prop que gairebé és pot tocar! Amb l'Andreu i companyia "tocareu" el blues, el jazz, el rock, el funk... Us agradarà!

Dimarts 22, 22.30h - Cotton Roots al Bel-Luna
Els Cotton Roots tornen al Bel-Luna, i això no és casualitat. El seu blues rural ens transporta a una altra època on la música era més que un espectacle, era un mitjà de comunicació que servia per transmetre les vivències de tot un poble que passava temps difícils. Potser el blues també ens pot ajudar en els temps actuals...

Dimarts 22, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Una bona combinació per passar la nit de dimarts living the blues!

Dimecres

Dimecres 23, 21 i 23h - Charmin Michelle Quintet al Jamboree
Com cada dimecres, podeu gaudir de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana podeu veure un concert especial, un tribut a la gran Ella Fiztgerald a càrrec del Charmin Michelle Quintet, format per la gran cantant nord-americana que dóna nom al grup més el quartet del gran saxofonista Toni Solà. Una delícia de tribut!

Dimecres 23, 22.30h - Bernat Font al Círcol Maldà
Ara sí, últim concert del cicle "Nits de piano en blanc i negre"! Última oportunitat d'anar al Círcol Maldà i veure en Bernat Font interpretant el repertori d'alguns dels mestres del jazz, en un ambient íntim i acollidor!

Dijous

Dijous 24, 20.30h - The Suitcase Brothers al Milano Cocktail Bar
Els dijous és el primer dia de la setmana dedicat al blues al Milano Cocktail Bar, i els protagonistes tornen a ser The Suitcase Brothers! Això és començar bé!

Dijous 24, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure el grup de la "casa" d'aquest elegant cafè: el Jazz Classic Quartet! Sota la direcció d'Oriol Romaní i Òscar Font, aquests 4 músics us portaran de viatge als anys 20 i 30 a ritme de jazz!

Dijous 24, 22h - Tòfol Martínez & Overbooking al Hot Blues
Aquest dijous el Hot Blues fa honor al seu nom, amb el concert de Tòfol Martínez & Overbooking! Un gran guitarrista amb una potent base rítmica per passar un nit de blues ben "calenta"!

Dijous 24, 22h - Crawfish a El Cafè Rock&Roll
El Cafè Rock&Roll està consolidant una programació de petit format però gran qualitat molt interessant, i aquesta setmana tenen un trio perfecte per a aquest local: els Crawfish! Un grup que fa bon rock'n'roll on estarà millor que a El Cafè Rock&Roll?

Dijous 24, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Una setmana més, us podeu trobar amb la "família" del blues a la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que es fa els dijous a la Sala Monasterio. L'encarregat de dirigir-la aquesta setmana és en Martín J. Merino, gran guitarrista argentí, i la "mà dreta" de Tota Blues! Seà una jam "macanuda"!

Dijous 24, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Si és dijous vol dir que el Lluís Coloma Trio toca al Bel-Luna, una de les seves sales de referència. Gairebé cada setmana els podeu trobar allà amb el seu blues i boogie, per passar una gran nit de bona música!

Dijous 24, 23h - Jam session amb Gnaposs Trio al Crossroads
La jam del Crossroads (Terrassa) d'aquest dijous està dirigida per Gnaposs Trio, que són notícia aquests dies pel llançament del seu nou disc, "Happiness, Vol. I". Una gran ocasió de veure com sona en directe i de compartir escenari amb els seus autors, i tot en una mateixa nit!

Divendres

Divendres 25, 18h - The Acoustic Blues Company al MEAM
Un divendres més, bon concert de blues al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), en aquest cas amb The Acoustic Blues Company, un dels molts projectes d'Hernán Senra "Chino"! Blues "fet a mà" de primera qualitat... gairebé una obra d'art!

Divendres 25, 20.30h - Dave Wilkinson Trio al Milano Cocktail Bar
Segon dia de la setmana que el Milano Cocktail Bar dedica al blues, i també repeteix el Dave Wilkinson Trio. Si una cosa funciona... no la toquis!

Divendres 25, 22.30h - The Walking Stick Man a El Pla dels Encants
The Walking Stick Man torna aquest divendres a El Pla dels Encants, un restaurant molt especial de Calella del Maresme, on aquest gran bluesman hi ha tocat sovint últimament. Aquesta "relació" no és casual, doncs aquest restaurant és un lloc perfecte per gaudir de blues autèntic en format íntim, com el que fa Mr. Walking Stick!

Divendres 25, 20h - Julio Lobos a La Tia Felipa
La Tía Felipa continua amb els seus divendres de piano blues, i aquesta setmana el convidat és el gran Julio Lobos! Amb ell l'espectacle està garantit, i cada concert és una sorpresa! Esteu preparats?

Divendres 25, 23h - Amadeu Casas a The Philharmonic
Cada cop que l'Amadeu Casas actua a The Philharmonic és una gran ocasió de gaudir d'un dels pioners del blues a casa nostra, en un ambient tranquil i relaxat per no predre's cap detall de la seva música!

Divendres 25, 23.30h - Bernat Font Trio al Bel-Luna
El Bernat Font Trio porta 2 anys fent gaudir al públic gràcies a la gran tècnica dels seus components i al feeling amb que interpreten el seu repertori. Si aneu divendres al Bel-Luna ho comprovareu en primera persona!

Divendres 25, 23.30h - La Kozmic Band al Bar Blues
Us agradaria veure en directe a la mítica Janis Joplin? El tema està complicat, però teniu una molt bona opció: anar al Bar Blues aquest divendres i veure La Kozmic Band! Aquesta banda tribut a Janis Joplin us aproparà a l'experiència de veure un concert d'ella!

Dissabte

Dissabte 26, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 26, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Tia Felipa
El vermut de La Tía Felipa d'aquest dissabte es pot dir que és una de les "especialitats de la casa": Txus Blues & Jose Bluefingers! Amb aquest aperitiu us fareu un tip... de riure! I d'escoltar bon blues, també! I de menjar unes bones tapes per suposat!

Dissabte 26, 20.30h - Tota Blues Acoustic Duo al Honky Tonk
Aquest dissabte podeu veure Tota Blues Acoustic Duo al Honky Tonk. Tota l'energia de Tota Blues Band però condensada en format duo!

Dissabte 26, 20.30h - Chino & The Acoustic Blues Company al Milano Cocktail Bar
Al Milano Cocktail Bar saben combinar molt bé tot tipus de begudes per aconseguir uns gran còctels, i també estan demostrant que saben combinar diferents grups per aconseguir una gran programació de blues! Voleu un exemple? Aquest dissabte aneu a veure Chino & The Acoustic Blues Company!

Dissabte 26, 21h - Big Mama & The Crazy Blues Band al Teatre Modern
Dissabte teniu una altra ocasió de veure Big Mama & The Crazy Blues Band, aquest cop al Teatre Modern d'El Prat de Llobregat. Veure actuar a la Big Mama ja és un luxe, i si està acompanyada d'una banda com aquesta el luxe és doble!

Dissabte 26, 22.30h - Lluís Coloma Trio a La Casa de Cultura
Si aquesta setmana us ve de gust veure el Lluís Coloma Trio esteu d'enhorabona! En Lluís i companyia tenen previstos diversos concerts, i un és el que faran a La Casa de Cultura de Sant Cugat. Aquest dissabte La Casa de la Cultura serà la Casa del Blues & Boogie!

Dissabte 26, 23h - The Acoustic Blues Company a The Philharmonic
Últimament s'està posant de "moda" que alguns grups de blues facin "doblet" el dissabte: primer al Milano i després a The Philharmonic. Els que faran la "ruta" aquesta setmana són The Acoustic Blues Company!

Dissabte 26, 23.30h - Dani Pérez R&B Quintet al Bel-Luna
Aquest dissabte el Bel-Luna completa una setmana amb força presència del blues a la seva programació, amb un concert "gran" en tots els sentits (pel nombre de músics i per la seva qualitat). De qui estem parlant? Del Dani Pérez R&B Quintet! Aquest gran saxofonista i la seva banda us faran gaudir d'una gran nit de rhythm'n'blues!

Diumenge

Diumenge 27, 17.30h - Barcelona Big Blues Band a l'Orfeó Martinenc
La tarda del diumenge acostuma a ser "problemàtica": s'acaba el cap de setmana, dilluns ja és a tocar... Però aquesta setmana podeu deixar de banda totes les cabòries i passar la tarda a l'Orfeó Martinenc amb molt bona companyia: la Barcelona Big Blues Band! Blues i swing per escoltar, ballar i disfrutar! I dilluns ja vindrà...

Diumenge 27, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 27, 21h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
Un clàssic dels diumenges, la jam del Rocksound, amb Mr. Tota Blues i la seva banda! A disfrutar!

Diumenge 27, 21 i 23h - Shu Shu al Jamboree
El concert d'aquest diumenge al Jamboree no és de cap banda japonesa, sinó del trio liderat pel gran guitarrista Dave Wilkinson! Amb els Shu Shu reviureu l'esperit dels organ trio dels 60, per acabar la setmana amb molt de groove!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment