Monday, October 1, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana de l'1 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.

Destacats de la setmana

XERRADA-CONCERT D'AMADEU CASAS A LA BIBLIOTECA VALLCARCA!
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents torna a programar activitats relacionades amb la música negra, i aquest dimarts podeu conèixer els orígens del rock'n'roll amb la xerrada-concert del gran bluesman Amadeu Casas. El títol de la activitat, "La cara negra del rock'n'roll", ja dóna una pista de quins són aquests orígens...
Dimarts 2, 19h - Xerrada-concert d'Amadeu Casas a la Biblioteca Vallcarca (BCN)

MASTERCLASS D'INICIACIÓ AL BLUES AMB LA BIG MAMA, A EL CORTE INGLÉS!
La Big Mama fa anys que combina la seva vessant artística amb l'activitat didàctica, amb l'objectiu de donar a conèixer el blues al màxim de gent possible, i això és una tasca que no té preu! Aquest dijous podeu saber moltes coses sobre el blues a la Masterclass d'iniciació al blues que farà a El Corte Inglés de Portal de l'Àngel (BCN), i segur que us encomana la seva passió per aquesta música inigualable!
Dijous 4, 19h - Masterclass d'iniciació al blues amb Big Mama a El Corte Inglés (BCN)

AQUEST ANY NO HI HA FESTIVAL DE BLUES DE CERDANYOLA... N'HI HA DOS!
Sí, amics, la crisi també ha afectat al Festival de Blues de Cerdanyola i aquest any, després de 24 edicions, no es celebrarà... oooooh! Com a consòl, sembla ser que l'any que ve sí que es farà, perquè a partir d'ara el festival serà bianual.
Bé, però i què fem aquest octubre sense el festival? Doncs a Cerdanyola ho tenen molt clar: si no hi ha un festival... en faran dos! Es tracta de l'Octubre In Blues ON Festival i del Festival Independent SHOW 3'ART, i en el fons es tracta d'un únic festival, el primer organitzat per la Sociedad Blues Cerdanyola i el segon per l'empresa de so Show 3 i el B'Art de l'Ateneu.
Del 4 al 14 d'octubre, Cerdanyola tornarà a vibrar amb uns dies intensos de blues, com ha de ser! Aquí teniu la programació d'aquesta setmana:

Dijous 4
22.30h - The Fabris al TEART
23.00h - Rocking Stones al The 1916 Irish Pub

Divendres 5
20.00h - August Tharrats & Amadeu Casas a La Tía Felipa
20.30h - Marian Barahona al Comedy Bar & Show
21.30h - Los Serruchos + Trasteroides al Bosc Tancat
23.00h - Pastora a la Sala Acme
23.00h - A Contra Blues a la Sala Circus
23.00h - Peyote al B'Art Ateneu (Festival Independent Show 3'Art)
23.45h - Lewis Enmma & The BCN Fireballs a la Sociedad Blues Cerdanyola

Dissabte 6
12.30h - The Walking Stick Man a La Tía Felipa
22.00h - Cosmic Groove al Heaven & Hell
23.00h - Fuzz-Off al The 1916 Irish Pub
23.00h - Angel + The Wax a la Sala Circus
23.00h - Sol Lagarto al B'Art Ateneu (Festival Independent Show 3'Art)
23.45h - The Walking Stick Man Band a la Sociedad Blues Cerdanyola

Diumenge 7
12.00h - Tòfol Martínez a l'Enclave
13.00h - D'om a Cal Pepelu
13.00h - Trama Band al B'Art Ateneu Camp de Futbol de Les Fontetes (Festival Independent Show 3'Art)
22.30h - Korsak + jam session a la Sala Circus 

FRIDAY'S BLUES & BOOGIE-WOOGIE PIANO MEETING AL MEAM!
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) continua dedicant els divendres al blues (i altres estils de la "família"), amb una gran programació coordinada per La Hora del Blues. La novetat d'aquest mes és que està dedicat íntegrament al piano boogie, i cada divendres teniu a 2 pianistes de luxe compartint l'escenari. La primera parella és la formada per David Giorcelli & Lluís Coloma, i segur que el seu concert serà una obra digna de ser exhibida en un museu!
Divendres 5, 18h - David Giorcelli & Lluís Coloma al MEAM (BCN)

XUKLIS BLUES FESTIVAL!
El blues torna a implicar-se en l'ajuda als qui més ho necessiten, en aquesta ocasió col·laborant en el Xuklis Blues Festival que es celebra aquest divendres, dins de la Festa Major del barri barceloní de Montbau. L'objectiu del festival és obtenir diners (que sortiran del servei de bar) per a la Casa dels Xuklis, una residència de famílies de nens amb tractament per càncer, gestionada per l'associació Afanoc. Aquesta gran iniciativa l'organitza Afanoc i l'Associació de Veïns de Montbau, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Blues de Barcelona (de Capibola Blues), la Societat de Blues de Barcelona i els propis músics, que hi participen de manera gratuïta. Per cert, la programació és de luxe, amb un combo d'alumnes de l'escola, un altre amb els professors, Wax & Boogie i Huckleberry Finn Blues Band. Un gran festival de blues... i solidaritat!
Divendres 5, 22h - Xuklis Blues Festival al Pla de Montbau, part baixa (BCN)

LLUÍS COLOMA I ATOMIC BOY BLUES AL PETITS CAMALEONS!
Petits Camaleons és el curiós nom d'un festival de música per a nens que es celebra a Sant Cugat aquest cap de setmana. Però el més interessant és que la majoria dels músics que hi participen no són els típics grups per a nens, sinó artistes "de grans". És a dir, gent com Gerard Quintana, Lluís Gavaldà, Els Amics de les Arts, i molts més. I encara hi ha una cosa més interessant: els 2 dies hi ha blues!
Dissabte podeu veure el mestre Lluís Coloma que, només amb l'ajuda del seu piano, omplirà el festival de blues i boogie trepidant, i diumenge teniu els Atomic Boy Blues, una potent banda de blues i rock amb experimentats músics de... només 14 i 16 anys d'edat!
Una gran iniciativa per apropar la música en directe als nens. Ells són el futur!
Festival Petits Camaleons (Sant Cugat):
Dissabte 6, 12.30 i 14.30h - Lluís Coloma a l'Aula Magna de l'Escola de Música
Diumenge 7, 11 i 13h - Atomic Boy Blues al Pati de l'Escola de Música

COMENÇA LA "INDALO BLUES WEEK", AMB THE KING REVELERS!
L'Hotel Indalo Park de Santa Susanna (El Maresme) organitza cada any una setmana de blues en directe, la "Indalo Blues Week", on combinen la presència de bandes europees (preferentment d'Holanda) amb bandes d'aquí. Aquest dissabte s'inaugura el cicle amb una banda que segurament us sonarà... The King Revelers! Últimament no és fàcil veure els Revelers en acció (hi ha diverses teories i rumors sobre les causes), però en aquest concert podeu recuperar el temps perdut, perquè està previst que duri unes... 3 hores! Tindreu Revelers per un tub!
El diumenge ja entren en acció els holandesos de Twelve Bar Blues Band (12BBB), una potent banda que el 2010 va ser escollida la millor banda de blues del seu país, i el seu guitarrista va ser escollit el millor en 2011. El seu estil es basa en el Chicago blues, però la majoria de temes són propis.
Comença una setmana de blues molt intensa!
Indalo Blues Week a l'Hotel Indalo Park (Santa Susanna, El Maresme):
Dissabte 6, 21h - The King Revelers
Diumenge 7, 21h - The Twelve Blues Band

SHAKE THAT THING, UNA GRAN FESTA AL SUITE 191!
Doncs sí, aquest diumenge podeu acabar la setmana amb una festa espectacular a la sala Suite 191, el Shake That Thing! Es tracta de la festa més gran de Barcelona de lindy hop (el ball del swing, jazz i rhythm'n'blues), que tindrà la música en directe de la gran cantant Myriam Swanson, acompanyada per la banda Asphalt Jungle, dirigida pel gran contrabaixista Ivan Kovacevic. Un autèntic espectacle que us transportarà als anys 30 i 40, on la gent (als Estats Units) podia gaudir de festes com aquestes de manera habitual. Let's dance the swing, baby!
Diumenge 7, 19h - Shake That Thing al Suite 191 (BCN)

__________________________


Dilluns

Dilluns 1, 20.30h - OJO Taller de Músics & Big Mama al JazzSí Club
Aquest dilluns el JazzSí Club comença la setmana per la porta gran, amb una actuació espectacular, l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics amb la col·laboració de la Big Mama! I sabeu què és el millor? Que això es repetirà cada dilluns primer de mes!

Dimarts

Dimarts 2, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 2, 20.30h - Sinead Savage Soul Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar comença fort la setmana i per al dimarts ja ha programat soul del bo amb Sinead Savage Soul Trio. Amb ells ja podeu agafar el ritme per aguantar tota la setmana!

Dimarts 2, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem! Els coordinadors són Chino & The Big Bet, els mateixos que porten anys fent gaudir del blues a tothom que s'acosta a aquesta jam!

Dimecres

Dimecres 3, 21h - Early Blues Mood a l'Apolo Diner
Early Blues Mood són Myriam Swnson i Amadeu Casas, dos grans músics que han format aquest duo per fer-nos gaudir del blues en format íntim. L'Apolo Diner és un lloc molt adient per aquest tipus de concerts, i allà els podeu veure sovint, com aquest dimecres.

Dimecres 3, 21.30h - Cotton Roots al Jazzpetit
Aquesta setmana teniu dues oportunitats per gaudir del blues rural dels Cotton Roots. La primera és aquest dimecres al Jazzpetit (Gràcia, BCN), un lloc petit i acollidor que us permet tenir als músics ben a prop, cosa molt important per sentir tot el feeling que transmeten amb la seva música!

Dimecres 3, 22h - Jam session al Jam Session de Sabadell
Ara sí, aquest dimecres comencen les jam setmanals al Jam Session de Sabadell, i amb el grup "de la casa" que les coordina habitualment, el Lluís Coloma Trio. Una ocasió perfecta per compartir el blues en bona companyia!

Dijous 

Dijous 4, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar està completant una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics del panorama del blues i jazz de casa nostra. Un d'ells és el Lluís Coloma i el seu trio, i aquest dijous podeu tornar-lo a veure en acció en aquesta elegant sala del centre de Barcelona.

Dijous 4, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana
Ja tenim aquí el primer dijous de mes, i això vol dir que hi ha Sopar & Blues a l'Hotel Havana! En aquesta ocasió els protagonistes són The Jazz Preachers, és a dir uns quants solistes de la històrica big band La Locomotora Negra. Això és un sopar de 5 estrelles, bon profit!

Dijous 4, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana l'encarregat de dirigir-la és el gran guitarrista Miguel Talavera, un mestre d'aquest instrument! Una bona ocasió per compartir escenari amb ell i veure'l en acció de ben a prop!

Divendres

Divendres 5, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Al Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana podeu gaudir de la veu de Gemma Abrié, el piano de Gerard Nieto i el contrabaix d'Artur Regada. Qualitat i feeling a parts iguals!

Divendres 5, 20.30h - Big Dani Pérez Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar sap el que us convé, i aquest divendres us ha preparat una nit de rhythm'n'blues perquè comenceu el cap de setmana de la millor manera amb Big Dani Pérez Trio! Ritme i feeling per gaudir de la nit!

Divendres 5, 21h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Pla de la Calma
Aquest concert estava previst per a la setmana passada, però finalment es va ajornar fins a aquest divendres. Segur que l'espera ha valgut la pena perquè el Pla de la Calma de Cardedeu és un restaurant especial on, a més de bon menjar, hi podeu trobar una variada oferta cultural, amb bona música. Txus Blues & Jose Bluefingers us esperen per convertir el restaurant en el "pla del riure'n'blues"!

Divendres 5, 22.30h - Cotton Roots al Cafè del Teatre
Aquest divendres podeu trobar els Cotton Roots al Cafè del Teatre de Lleida, on presenten el seu segon disc, "Going To The River". Una gran ocasió per gaudir en directe del seu blues del Delta, i després comprar el seu disc per continuar gaudint a casa, al cotxe... on vulgueu!

Divendres 5, 22.30h - The Bob Standards a The Philharmonic
The Bob Standards és un dels duos habituals de la programació de The Philharmonic, i això no és casualitat. Amb els seus clàssics del pop i rock dels 80, més la música tradicional irlandesa (el "blues" d'Irlanda), podeu passar una molt bona estona!

Divendres 5, 23h - The Bluesters al Rien de Rien
Gairebé cada divendres, The Bluesters són al bar Rien de Rien (Hotel Palace), per compartir amb tots vosaltres una bona vetllada de blues, en un ambient tranquil i relaxat. Petits plaers que ens dóna la vida...

Dissabte

Dissabte 6, 22.30h - The Crawfish a The Philharmonic
Aquest dissabte és moment per gaudir del rock'n'roll i altres ritmes dels 50 i 60, amb The Crawfish, uns experts en el tema. Els podeu veure en acció a The Philharmonic, una de les sales on actuen regularment.

Dissabte 6, 23h - Miguel Talavera & Joan Pau Cumellas a Can Serrat
Si voleu gaudir d'un concert especial, aquest és molt recomanable perquè es tracta d'un duo de grans músics tocant en un lloc molt particular. Els músics són Miguel Talavera & Joan Pau Cumellas, el lloc Can Serrat, i no fa falta afegir res més...

Dissabte 6, 23.30h - The Bluesters a la Festa Major de Sarrià
Aquesta setmana es celebra la Festa Major de Sarrià (BCN), i el restaurant Gerbard s'apunta a la festa amb una sèrie de concerts força interessants. Si us agrada el blues, el dissabte hi podeu veure The Bluesters, una de les bandes més actives de la ciutat, i amb ells gaudireu d'una gran concert amb molt de feeling!

Diumenge

Diumenge 7, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada diumenge és una sorpresa!

Diumenge 7, 20.30h 22h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
Un clàssic dels diumenges és la jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues. Aquesta gran banda fa molt temps ens anima l'última nit de la setmana i ens posa les piles per començar el dilluns amb el blues al cos!
ATENCIÓ: avui la jam comença a les 22h, perquè abans pugueu vibrar amb el Barça-Madrid. Tota Blues pensa en l'esport i la salut!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment