Monday, October 29, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 29 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.

Destacats de la setmana

SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE AIE I MUSICAT!
Aquest dimarts la Societat de Blues de Barcelona (SBB) ha organitzat una xerrada molt interessant per conèixer 2 entitats que treballen per als músics de casa nostra, la Societat d'Artistes Intèrprets o Executants (AIE) i l'Associació Professional de Músics de Catalunya (MUSICAT). A la sessió, que és gratuïta i que es fa a la seu de Barcelona de l'AIE, hi poden assistir els socis de l'SBB i qualsevol persona interessada en el tema, i és especialment recomanable per als músics.
Dimarts 30, 17h - Sessió informativa a la seu d'AIE (Barcelona)

FLAMINGO TOURS AL SIDECAR!
La mítica sala Sidecar de Barcelona, que la setmana passada va fer 30 anys (tota una proesa en el món del directe a casa nostra!), és l'escenari on aquest dimarts la gran cantant Myriam Swanson presenta el seu nou projecte, Flamingo Tours. Amb aquesta banda ens "portarà de viatge" pels racons més salvatges del rhythm'n'blues i el rock'n'roll, o sigui que cordeu-vos bé els cinturons (també els dels pantalons), perquè el "vol" serà mogudet!
Dimarts 30, 23h - Flamingo Tours al Sidecar (BCN)

SCOTT H. BIRAM AL ROCKSOUND!
La sala Rocksound ens sorprèn sovint amb grans músics americans que, malgrat la seva important trajectòria, no són gaire coneguts a casa nostra. Aquest dimecres és el torn d'Scott H. Biram, un home que defineix la seva música com "el fill bastard del punk, blues, country, hillbilly, bluegrass, chain gang, metal i rock clàssic", i que ell sol en té prou per fer molt més "soroll" que una banda completa! A més, ara està presentant el seu vuitè disc, "Bad Ingredients", que malgrat el que diu el títol té molt bona pinta... Un pla perfecte per a aquesta Castanyada, descobrir un músic "que li fot castanya"!
Dimecres 31, 22h - Scott H. Biram al Rocksound (BCN)

COMENÇA EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA!
Del 30 d'octubre al 30 de novembre la Ciutat Comtal s'omplirà de jazz amb la celebració del 44è Festival Internacional de Jazz de Barcelona, i dins de l'extensa programació, on evidentment predomina el jazz, també podem trobar algunes propostes d'altres músiques negres. Dues actuacions interessants d'aquesta setmana són el concert al Palau de la Música amb Andrea Motis & Joan Chamorro Sextet, la sensació d'aquest any a casa nostra, i el concert de la Sala Apolo amb Mavis Staples, una de les grans veus del soul i el gospel. A disfrutar!
Divendres 2, 21h - Andrea Motis & Joan Chamorro Sextet al Palau de la Música Catalana (BCN)
Diumenge 4, 21h - Mavis Staples + Dayna Kurtz a la Sala Apolo (BCN)

L'ASSOCIACIÓ DE DONES DE LLINARS PRESENTA LLUÍS COLOMA TRIO & BIG DANI PÉREZ!
L'Associació de Dones de Llinars del Vallès està "on fire", programant cada cop més concerts de blues i altres ritmes negres, i tots ells de molta qualitat! Aquest dissabte en teniu un nou exemple amb l'actuació de Lluís Coloma Trio & Big Dani Pérez, quatre dels millors músics del país que us faran gaudir d'una molt bona estona de blues, swing, boogie i rhythm'n'blues. El concert forma part del cicle "Nits de Tardor", que organitza l'associació a La Sala de Llinars, i el seu esforç i dedicació mereix el millor premi que poden rebre: la vostra assistència a aquest esdeveniment que han preparat amb tanta il·lusió!
Dissabte 3, 22.30h - Lluís Coloma Trio & Big Dani Pérez a La Sala (Llinars del Vallès)

SMOKING STONES A LA SALA SARAU 08911!
Els Smoking Stones continuen presentant en directe el seu últim disc, "50 años de satisfacción", un homenatge a The Rolling Stones amb motiu del 50è aniversari de la llegendària banda anglesa. Aquest dissabte teniu una nova oportunitat per veure'ls en acció, a la Sala Sarau 08911 de Badalona, un lloc molt adient perquè els Smoking muntin un bon sarau de rock'n'roll!
Dissabte 3, 23h - Smoking Stones a la Sala Sarau 08911 (Badalona)

THE FORTY NIGHTERS VISITEN CATALUNYA!
La banda madrilenya The Forty Nighters ens fan una visita aquest cap de setmana per presentar-nos el seu nou disc, "One In Five Million". Aquest àlbum s'ha gravat "a la antiga", és a dir tota la banda tocant al mateix temps, i l'estil que hi predomina és el Chicago Blues, barrejat amb altres "derivats negres" com el soul o el rock'n'roll. Ara teniu 2 dies per comprovar com sona en directe, dissabte al Bar Blues de Cerdanyola i diumenge a la prèvia del Festival Tarragona Blues (teniu més info a la següent recomanació).
Dissabte 3, 22h - Bar Blues (Cerdanyola)
Diumenge 4, 20h - La Traviesa (Torredembarra)

PRÈVIA DEL FESTIVAL INTERNACIONAL TARRAGONA BLUES 2012!
Aquesta setmana el III Festival Internacional Tarragona Blues 2012, escalfa motors i, malgrat totes les dificultats que ha hagut de superar, es presenta amb un programa força interessant. Abans de la inauguració oficial de la setmana que ve, aquest cap de setmana ja teniu les 2 primeres actuacions a La Traviesa de Torredembarra, un dels locals amb més història del país. Dissabte podeu veure els Pig Fat, un molt bon duo de Tarragona que barreja el blues amb el jazz, el rockabilly i el country, i diumenge us esperen The Forty Nighters, una banda de Madrid que entén el blues com una festa i que ho posa en pràctica a cada concert.
Els propers dies Tarragona serà un festival... de blues!
Dissabte 3, 20h - Pig Fat a La Traviesa (Torredembarra)
Diumenge 4, 20h - The Forty Nighters a La Traviesa (Torredembarra)

__________________________


Dilluns

Dilluns 29, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Nova edició d'aquesta nova jam de blues, que organitza el Fizz Barcelona cada dilluns, i que està dirigida per Johnny Big Stones & The Blues Workers. Una molt bona manera de començar la setmana, tocant blues!

Dilluns 29, 22h -  A Contra Blues &Sergio Smoking Stones a la Sala Monasterio 
El convidat dels A Contra Blues d'aquest dilluns és Sergio Smoking Stones que, com haureu deduït, és el cantant de la mítica banda tribut de la mítica banda anglesa. La cita d'aquesta trobada especial és la Sala Monasterio, i allà podeu començar molt bé la setmana amb aquesta gran nit de blues i rock'n'roll. It's only a gig but I like it...

Dimarts

Dimarts 30, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 30, 20.30h - Wax & Boogie 3 al Milano Cocktail Bar
Aquest dimarts podeu acabar el dia amb un pla perfecte, gaudint de blues i boogie en directe mentre us preneu un bon còctel. Qui us servirà el còctel? Doncs l'amable personal del Milano Cocktail Bar. Qui us "servirà" el blues i el boogie? Doncs Wax & Boogie 3, és a dir Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell, un trio espectacular!

Dimarts 30, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem! Els coordinadors són Chino & The Big Bet, els mateixos que porten anys fent gaudir del blues a tothom que s'acosta a aquesta jam!

Dimecres

Dimecres 31, 20 i 22h - Lush Five al Jamboree
Aquest dimecres les "Jazz Class Sessions" del Jamboree, que organitza la Xarxa Jazz Class, tenen com a protagonistes els Lush Five, amb el seu homenatge a la cantant de jazz Nancy Wilson. Una nit per gaudir de jazz del bo amb aquest combo de Barcelona!

Dimecres 31, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
La jam de jazz, blues i rock del Jazzpetit, està dirigida per Andreu Martínez, Miki Santamaria i Roger Guàrdia, 3 grans músics amb els que podeu gaudir de la vostra música preferida!

Dimecres 31, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
Aquest dimecres torna a haver-hi jam al Jam Session de Sabadell, amb el grup "de la casa", el Lluís Coloma Trio. Cada jam en aquesta sala és un espectacle de bona música i bon ambient!

Dimecres 31, 23h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Foment Vilanoví
El Foment Vilanoví és una entitat històrica de Vilanova i la Geltrú, i per a aquest dimecres ha preparat una Castanyada que segurament farà història. L'acte consisteix en un sopar més espectacle, i l'espectacle el posaran Txus Blues & Jose Bluefingers, els reis del riure'n'blues... "Toma castanya"!

Dijous 

Dijous 1, 21h - Ignasi Terraza Trio al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, comença el mes per la porta gran, amb l'Ignasi Terraza Trio! Un dels grans pianistes de casa nostra, i de tota Europa, que us farà gaudir d'una gran nit de música en directe.

Dijous 1, 21h - Wax & Boogie al Jazzpetit
Diuen que al pot petit hi ha la bona confitura... i al Jazzpetit hi ha el bon blues, jazz i boogie! Per exemple, aquest dijous hi podeu veure Wax & Boogie, una de les millors veus amb un dels millors pianos, que us garantitzen un petit gran concert!

Dijous 1, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana els encarregats de dirigir-la són Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns professionals del bon blues, que sempre deixen els clients molt satisfets!

Divendres

Divendres 2, 18h - Amadeu Casas & Myriam Swanson al MEAM
Després d'un mes dedicat al piano boogie, el cicle Friday's Blues continua endavant amb altres formacions de blues. La Hora del Blues ha preparat una molt bona programació que omplirà el MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) de bona música, d'aquí fins a finals d'any. Aquest divendres podeu veure en acció el duo que formen Amadeu Casas & Myriam Swanson, un concert perfecte per gaudir-lo en aquest elegant museu!

Divendres 2, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Al Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana podeu veure en acció Matthew Simon (trompeta), Gerard Nieto (piano) i Artur Regada (contrabaix). Un altre trio de luxe que ens ha preparat l'Havana, per començar amb feeling el cap de setmana!

Divendres 2, 21h - Mike Shannon & Toni Albors a El Racó Quina Canya
La cerveseria El Racó Quina Canya, de Caldes de Montbui, ha preparat una nit de blues autèntic per a aquest divendres, amb Mike Shannon i Toni Albors... dos autèntics bluesmen! Una canya de concert!

Divendres 2, 22.30h - Amadeu Casas a The Philharmonic
The Philharmonic es torna a "vestir de gala" per rebre un dels grans bluesmen de casa nostra, l'Amadeu Casas! I és que és tot un luxe poder gaudir de la seva classe i feeling en un format tan íntimi i proper!

Divendres 2, 23h - Wax & Boogie 3 al Sis-b
Aquest divendres el Sis-b de Malgrat de Mar té un molt bon concert de blues, swing, soul i boogie amb un dels trios que més domina la matèria, Wax & Boogie 3 (Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell). Un concert per gaudir el triple!

Dissabte

Dissabte 3, 20.30h - Sinead Savage Soul Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha preparat una nit de soul per a aquest dissabte, amb Sinead Savage Soul Trio, perquè pugueu començar la nit amb molt de ritme i feeling!

Dissabte 3, 22.30h - Crawfish a The Philharmonic
Aquest dissabte hi ha nit de rockabilly a The Philharmonic amb els Crawfish, un trio que domina el ritme dels 50, i que us farà moure els peus i alguna cosa més!

Diumenge

Diumenge 4, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada diumenge és una sorpresa!

Diumenge 4, 20 i 22h - Aishah Davis Quintet al Jamboree
Si aquest diumenge aneu al Jamboree podeu gaudir d'un molt bon concert de blues, soul, funk i altres ritmes negres, amb Aishah Davis Quintet. Aquesta banda combina molt bé la veu profunda de la seva cantant, amb el domini dels instruments dels seus músics, i el resultat segur que us agradarà!

Diumenge 4, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
Un clàssic dels diumenges és la jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues. Aquesta gran banda fa molt temps ens anima l'última nit de la setmana i ens posa les piles per començar el dilluns amb el blues al cos!

Diumenge 4, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb una de les parelles que està causant sensació en el panorama del blues de casa nostra, Wax & Boogie. Amb ells passareu una molt bona estona i us oblidareu que l'endemà és dilluns!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment