Monday, May 13, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 13 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

CICLE "BLUES AND ROLL" A LA BIBLIOTECA VALLCARCA!
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents continua amb el seu interessant cicle "Blues And Roll", i aquest dimarts hi ha la primera de 3 sessions que estaran dedicades al Rei del Rock o, més ben dit, a la música que li agradava. Amb el títol "La discoteca del Rei", la professora i historiadora Teresa Torres Villaseca ens parlarà de la vida d'Elvis Presley a través de la música que va estimar. 
Dimarts 14, 19h - Cicle "Blues And Roll" a la Biblioteca Vallcarca (BCN)

CONTINUA LA GIRA PER CATALUNYA DE VARGAS BLUES BAND!
La Vargas Blues Band porta 20 anys als escenaris, i ho celebra amb una gira que inclou unes quantes sales de Catalunya. La setmana passada ja vam poder gaudir del primer concert a casa nostra, i aquesta setmana tenim 5 ocasions més per veure'ls en acció presentant el seu nou disc, "Vargas Blues Band And Company". A gaudir de la seva companyia!
Dimarts 14, 22h - Javier Vargas & Paul Shortino en acústic al Rocksound (BCN)
Dimecres 15, 21.30h - Vargas Blues Band al Faktoria d'Arts (Terrassa)
Dijous 16, 22h - Vargas Blues Band a la Sala Manolita (Lleida)
Divendres 17, 22h - Vargas Blues Band + Demian Band a La Mirona (Salt)
Diumenge 19, 21.30h - Vargas Blues Band a la Sala DF (Cornellà)

"BARNA BLUES" AL GOLFERICHS!
Aquest dijous, al Centre Cívic Golferichs, podeu veure el documental "Barna Blues", la història del blues a Barcelona! En aquest documental, realitzat i produït per Bad Music Blues, són els propis protagonistes els que expliquen la història del blues a la nostra ciutat. A més, a la projecció hi seran presents dos dels seus autors, Jose Luis Martín (direcció) i Manuel López Poy (guió). Serà una sessió històrica!
Atenció! Per assistir-hi cal reserva prèvia.
Dijous 16, 20h - Presentació de "Barna Blues" al Golferichs (BCN)

POCKET CONCERTS AMB EPILEPTIC SWING!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió el protagonisme és per al swing, o sigui que prepareu-vos a ballar sense parar! El concert es fa amb la col·laboració de l'associació BCNswing, i els encarregats de posar-hi la música són els Epileptic Swing, un quartet que us farà moure fins a l'última articulació del cos!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.
Divendres 17, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

DEBUT DE THE PRIVILEGE BAND AL BAR BLUES!
Aquest dissabte podeu ser testimonis del "naixement" d'una nova banda de blues i rock, The Privilege Band! Es tracta d'una potent banda formada per músics amb una llarga trajectòria, encapçalada per Pi Morral a la veu, que combina el blues amb el rock, el soul i el jazz. La sala que tindrà el privilegi d'acollir el debut de la banda és el Bar Blues.
Dissabte 18, 23.15h - The Privilege Band al Bar Blues (Cerdanyola)

BARCELONA JAZZ ORQUESTRA A LA SALA APOLO!
Un diumenge al mes la Sala Apolo es converteix en una sala dels anys 40, on podeu ballar swing amb la música d'una big band de luxe, la Barcelona Jazz Orquestra! Un autèntic espectacle per fer un viatge al passat, oblidar-se de tots el problemes per una estona, i deixar-se portar pel ritme del swing!
Aquest diumenge és l'últim concert de la temporada!
Diumenge 19, 19.30h - Barcelona Jazz Orquestra a la Sala Apolo (BCN)


__________________________


Dilluns
 

Dilluns 13, 20.30h - Wax & Boogie 3 al Milano Cocktail Bar
Aquest dilluns podeu començar la setmana amb un pla perfecte, gaudint de blues i boogie en directe mentre us preneu un bon còctel. Qui us servirà el còctel? Doncs l'amable personal del Milano Cocktail Bar. Qui us "servirà" el blues i el boogie? Doncs Wax & Boogie 3, és a dir Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell, un trio espectacular!

Dilluns 13, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Per començar bé la setmana, res millor que una bona jam de blues com la del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Bluesy monday, baby!

Dimarts

Dimarts 14, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 14, 20.30h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Nosoloblues és un dels molts projectes del gran Julio Lobos, i aquest dimarts el podeu veure en directe a la Bodega Saltó de Barcelona. Com haureu deduït, us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 14, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem, és una ocasió perfecta per sortir de casa i gaudir del blues en directe. A més, teniu molt bona companyia, la de Chino & The Big Bet, els flamants subcampions de l'European Blues Challenge! Una jam de campionat!

Dimecres

Dimecres 15, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i els encarregats de coordinar-la són Tota Blues, uns experts en blues... i en jams!

Dimecres 15, 21h - Jam session al Jazzpetit
Si "al pot petit hi ha la bona confitura", llavors "a la sala petita hi ha la bona jam"? Al Jazzpetit, sí! Andreu Martínez i Roger Guàrdia us esperen per compartir una molt bona estona de blues, jazz i rock!

Dimecres 15, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam dels dimecres al Jam Session de Sabadell ja és una cita obligada per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. I és que és tot un luxe poder compartir aquesta música amb el Lluís Coloma Trio, i en una sala tan acollidora com aquesta!

Dijous

Dijous 16, 20h - Jam de l'Escola de Blues al 99% Moto Bar
Aquesta setmana torneu a tenir jam de l'Escola de Blues de Barcelona! Com ja sabeu, la jam és quinzenal (dos dijous al mes), es fa al 99% Moto Bar, i està dirigida per professors de l'Escola, és a dir alguns dels millors músics de blues del país! Una autèntica lliçó de blues!

Dijous 16, 21h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Jazzpetit
Aquesta setmana teniu 4 ocasions per gaudir d'un concert de Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! La primera és dijous al Jazzpetit, un acollidor local de Gràcia (Barcelona) on tindreu ben a prop aquests 2 grans virtuosos de l'harmònica i la guitarra!

Dijous 16, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 16, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana està dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un trio de grans músics que us farà "treballar" de valent! Working blues!

Dijous 16, 22.30h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa! 

Divendres
 

Divendres 17, 18h - Cece Giannotti al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), té com a protagonista el gran Cece Giannotti, que us oferirà un repertori de música americana d'arrel. A disfrutar!

Divendres 17, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes Susana Sheiman (veu), Gerard Nieto (piano) i Artur Regada (contrabaix). Com sempre, músics de luxe per a un còctel de luxe!

Divendres 17, 20h - Lluís Coloma a La Tia Felipa
Els "Divendres de Piano Blues" de La Tía Felipa reben aquesta setmana un dels mestres indiscutibles de les 88 tecles, Lluís Coloma! Ell sol, només amb el seu piano, us posarà el ritme al cos! I les tapes de "Can Felipa" us ajudaran a seguir el ritme!

Divendres 17, 20.30h - Anton Jarl Trio al Milano Cocktail Bar
La nit de divendres el cos demana boogaloo, funk i tot el que sigui "moviment"... I això és el que us espera al Milano Cocktail Bar, amb l'Anton Jarl Trio! Shake it, baby, shake it!

Divendres 17, 21h - Jam amb Tota Blues Band a l'Sports Bar
Nova edició de la nova jam organitzada per Tota Blues Band a l'Sports Bar de La Rambla, on podeu a gaudir de les jams made in Tota! Segur que s'acabaran convertint en un clàssic de les nits de divendres!

Divendres 17, 21h - Johnny "Big Stone" & The Blues Workers al 99% Moto Bar
Aquest divendres, al 99% Moto Bar us espera una gran nit de blues amb Johnny "Big Stone" & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit!

Divendres 17, 22h - Bernat Font Trio al Jazzpetit
Aquest divendres, al Jazzpetit, podeu veure en acció el Bernat Font Trio, 3 grans músics que són tota una garantia per gaudir d'una gran nit de blues, swing i boogie!

Divendres 17, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
Segona oportunitat de la setmana per veure Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! En aquesta ocasió la cita és a The Philharmonic, i us faran gaudir d'una gran nit de blues!

Divendres 17, 22.45h - Big Mama & Víctor Puertas a El Siglo
El Siglo de Sant Cugat, rep aquest dissabte Big Mama & Víctor Puertas, un dels millors duos de blues que podeu veure actualment. Serà el concert del segle!

Dissabte

Dissabte 18, 12.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a La Tía Felipa
A l'aperitiu de La Tia Felipa teniu la tercera oportunitat de la setmana per veure en acció Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera. Si un dels seus concerts ja és espectacular per si mateix, us imagineu com pot ser mentre gaudiu del vermut de "Can Felipa"? Doncs això, espectacular al quadrat!

Dissabte 18, 20.30h - Bluesnet Band a l'Espai 30
Aquest dissabte Bluesnet Band torna a l'Espai 30, un fet que sembla que es repetirà cada mes. Així tindreu més oportunitats per descobrir el nou cantant convidat de la banda, que segur que sorprendrà a més d'un!

Dissabte 18, 20.30h - Johnny "Big Stone" & The Blues Workers al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dissabte uns altres especialistes en "còctels", Johnny "Big Stone" & The Blues Workers! La seva especialitat és un "combinat" a base de West Coast, Jump Blues i blues del Delta. Boníssim!

Dissabte 18, 20.30h - Lluís Coloma & Marc Ruiz al Honky Tonk
Per començar bé la nit de dissabte el Honky Tonk us ha preparat un dels seus petits grans concerts, a càrrec de Lluís Coloma & Marc Ruiz. Amb ells, i el seu blues i boogie, ja agafareu el ritme per aguantar una nit que pot ser molt llarga!

Dissabte 18, 21h - The Night Shouters al 99% Moto Bar
The Night Shouters són una banda especialitzada en el rhythm'n'blues dels 40 i 50, i aquest dissabte podeu gaudir del seu espectacle al 99% Moto Bar de Barcelona. Let The Good Times Roll! 

Dissabte 18, 22h - Fredy Fresquet & The Red Light al Jazzpetit
El Jazzpetit (Gràcia, BCN) ha programat per a aquest dissabte el concert de Fredy Fresquet & The Red Light, un potent trio de blues i bluegrass. La part de blues del seu repertori són versions de grans clàssics, i la part de bluegrass són composicions pròpies. Una combinació explosiva!

Dissabte 18, 22.30h - Anna Luna a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu un concert especial amb la gran cantant Anna Luna, acompanyada per Luis Pardellans al piano i Henrique Heredia a la bateria. Jazz i swing de molta qualitat! 

Diumenge

Diumenge 19, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 19, 19.30h - Lewis Enma & The "Bcn" Fireballs a La Traviesa
Si voleu acabar la setmana amb el foc al cos, diumenge teniu una cita a La Traviesa de Torredembarra, amb una potent banda de rock'n'roll anomenada Lewis Enma & The "Bcn" Fireballs! Un dels referents de la banda és el gran Jerry Lee Lewis, i segur que notareu la seva "escalfor" durant el concert! Great balls of fire, baby!

Diumenge 19, 20.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Honky Tonk
Aquest diumenge, al Honky Tonk, teniu la quarta oportunitat de la setmana per veure en acció Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, i acabar la setmana "per la porta gran"!

Diumenge 19, 20.30h – The Velvet Candles al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat un molt bon concert per acabar bé la setmana, un gran grup de doo wop anomenat The Velvet Candles. Un quintet de grans veus que segueixen fidelment la tradició de grups mítics com The Platters o The Temptations!
 

 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment