Monday, May 20, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 20 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

CICLE "BLUES AND ROLL" A LA BIBLIOTECA VALLCARCA!
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents continua amb el seu interessant cicle "Blues And Roll", i aquest dimarts hi ha la segona de les 3 sessions que estan dedicades al Rei del Rock o, més ben dit, a la música que li agradava. Amb el títol "La discoteca del Rei", la professora i historiadora Teresa Torres Villaseca ens parlarà de la vida d'Elvis Presley a través de la música que va estimar.
Però, a més, el dijous teniu una altra activitat molt interessant d'aquest cicle, i es tracta de la conferència musicada "Tiroteig al Blue Note: blues i novel·la negra". El gran periodista Manuel López Poy hi posarà la paraula, i el gran pianista David Giorcelli hi posarà la música (esperem que ningú hi posi cap tiroteig...). 
Cicle "Blues And Roll" a la Biblioteca Vallcarca (BCN):
Dimarts 21, 19h - "La discoteca del Rei"
Dijous 23, 19h - "Tiroteig al Blue Note"

FAM DE FUNK & PEE WEE ELLIS A LA SALA APOLO!
Si teniu ganes de passar una gran nit de funk, una opció molt recomanable és el concert de Fam de Funk & Pee Wee Ellis a la Sala Apolo! Sí, heu llegit bé, la banda catalana estarà acompanyada pel gran saxofonista, que va ser company de Maceo Parker a la banda del mític James Brown. Però la col·laboració de Mr. Ellis amb Fam de Funk no es limita al concert, sinó que també participa en el disc que estan preparant aquests dies, o sigui que tot això quedarà gravat per a la posteritat.
Ja ho sabeu, si teniu fam de funk aquest divendres us posareu les botes!
Divendres 24, 20h - Fam de Funk & Pee Wee Ellis a la Sala Apolo (BCN)

POCKET CONCERTS AMB THE SLINGSHOTS!
Per segona setmana consecutiva, aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió el protagonisme és per al funk, el soul i el jazz, tot en un mateix concert. Això és possible amb The Slingshots, una potent banda de Barcelona que combina els 3 estils i que us farà gaudir d'una nit molt negra! El concert es fa amb la col·laboració de Blackcelona, una plataforma de comunicació i promoció de la música negra de Barcelona, i la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.
Divendres 24, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

TOTA BLUES "18 AÑOS JUNTO AL BLUES" + GIRA DE GABRIEL GRÄTZER & JOSE LUIS PARDO!
Aquest cap de setmana el blues tindrà un marcat accent argentí, amb la gira de Gabriel Grätzer & Jose Luis Pardo i la celebració dels 18 anys de carrera de Tota Blues.
Gabriel Grätzer és un reconegut bluesman argentí, considerat com l'embaixador del blues del seu país per les seves nombroses gires arreu del món. Precisament ara està immers en plena gira per diversos països d'Amèrica del Sud i també per Espanya, acompanyat per Jose Luis Pardo un altre important bluesman argentí (afincat a Madrid). Dissabte i diumenge els podeu veure per aquí en 4 concerts, i un d'ells és la festa de Tota Blues per celebrar els seus 18 anys "haciéndolo todo por los blues", o sigui que us espera un cap de setmana de blues macanudo!
Dissabte 25:
12.30h - Gabriel Grätzer & Jose Luis Pardo a La Tía Felipa (Cerdanyola)
23.00h - Tota Blues Band & G. Grätzer & J.L. Pardo al Rocksound (BCN)
Diumenge 26:
13.00h - Gabriel Grätzer & Jose Luis Pardo a La Confiteria (BCN)
20.30h - Gabriel Grätzer & Jose Luis Pardo al Honky Tonk (BCN)

BARCELONA BIG BLUES BAND & BIG DANI PÉREZ AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)! Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components (9) i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe. En aquesta ocasió, el convidat és Big Dani Pérez que, com també indica el seu nom, és un dels grans saxos de rhythm'n'blues de casa nostra. És evident que el concert que us espera al Jamboree serà molt... BIG!
Diumenge 26, 20 i 22h - BBBB & Big Dani Pérez al Jamboree (BCN)
 

__________________________


Dilluns
 

Dilluns 20, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dilluns 20, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Per començar bé la setmana, res millor que una bona jam de blues com la del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Bluesy monday, baby!

Dimarts

Dimarts 21, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 21, 20.30h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Nosoloblues és un dels molts projectes del gran Julio Lobos, i aquest dimarts el podeu veure en directe a la Bodega Saltó de Barcelona. Com haureu deduït, us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 21, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem, és una ocasió perfecta per sortir de casa i gaudir del blues en directe. A més, teniu molt bona companyia, la de Chino & The Big Bet, els actuals subcampions de l'European Blues Challenge! Una jam de campionat!

Dimecres

Dimecres 22, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i els encarregats de coordinar-la són Tota Blues, uns experts en blues... i en jams!

Dimecres 22, 21h - Jam session al Jazzpetit
Si "al pot petit hi ha la bona confitura", llavors "a la sala petita hi ha la bona jam"? Al Jazzpetit, sí! Andreu Martínez i Roger Guàrdia us esperen per compartir una molt bona estona de blues, jazz i rock!

Dimecres 22, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam dels dimecres al Jam Session de Sabadell ja és una cita obligada per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. I és que és tot un luxe poder compartir aquesta música amb el Lluís Coloma Trio, i en una sala tan acollidora com aquesta!

Dijous

Dijous 23, 19.30h - Bernat Font Trio a l'IEN
L'Institut d'Estudis Nord-americans (IEN) és una entitat que promou la cultura americana al nostre país, i ja sabem que una part important d'aquesta cultura és el blues. Per això l'IEN també organitza concerts, com el d'aquest dijous amb l'actuació del Bernat Font Trio, tres mestres del blues, el swing i el boogie!

Dijous 23, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous l'August Tharrats Trio us espera al Milano Cocktail Bar, i ja sabeu el que us trobareu, oi? Blues i boogie de primera qualitat, en un ambient elegant i relaxat! 

Dijous 23, 21.30h - Marina BBface & Knurf a L'Andalús
Aquest dijous, al Restaurant Andalús de Sant Cugat, podeu gaudir de les "versions pròpies" del duo Marina BBface & Knurf, on la música negra és la principal protagonista. A més de veure en directe aquest gran duo, també podeu fer un "complet" amb sopar + concert! Ole tu!

Dijous 23, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 23, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana està dirigida per Tota Blues Band, que el dissabte celebra 18 anys als escenaris! Podeu aprofitar la jam per felicitar-los i començar la festa!

Dijous 23, 22.30h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa! 

Divendres
 

Divendres 24, 18h - The Cool Grinders al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), té com a protagonistes 3 dels bluesmen més cool de la ciutat, The Cool Grinders. Poder gaudir del seu rhythm'n'blues en un ambient tan especial com és un museu segur que és una experiència molt... cool!

Divendres 24, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes Juli Aymí (clarinet i saxo), Bernat Font (piano) i Artur Regada (contrabaix). Com sempre, músics de luxe per a un còctel de luxe!

Divendres 24, 20h - Paquito Groove Band a La Tia Felipa
Els "Divendres de Piano Blues" de La Tía Felipa reben aquesta setmana uns especialistes en groove, Paquito Groove Band! Amb ells segur que agafeu un bon ritme que us durarà tot el cap de setmana!

Divendres 24, 21h - Jam amb Tota Blues Band a l'Sports Bar
Nova edició de la nova jam organitzada per Tota Blues Band a l'Sports Bar de La Rambla, on podeu a gaudir de les jams made in Tota! Segur que s'acabaran convertint en un clàssic de les nits de divendres!

Divendres 24, 21h - Doc Scanlon's Cool Cat Combo al Jazzpetit
Si voleu gaudir d'una bona estona de swing, podeu anar a veure el Doc Scanlon's Cool Cat Combo, al Jazzpetit. Segur que l'encerteu!

Divendres 24, 22.30h - The Crawfish a The Philharmonic
Aquest divendres és moment per gaudir del rock'n'roll i altres ritmes dels 50 i 60, amb The Crawfish, uns experts en el tema. Els podeu veure en acció a The Philharmonic, una de les sales on actuen regularment.

Divendres 24, 23.30h - Wax & Boogie 3 a El Paraigua
Si voleu començar bé el cap de setmana, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie 3, un dels trios amb més glamour i feeling de casa nostra.

Dissabte

Dissabte 25, 12.30h - X Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta
Aquest mes s'està celebrant el X Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del bon temps, amb un bon vermut i bona música. Aquest dissabte us acompanyaran els Hot Stuff, és a dir Marina Tuset, Andreu Martínez, Marta Altesa i Roger Guàrdia, 4 grans músics que us faran gaudir d'un aperitiu molt... hot!

Dissabte 25, 19h - Big Mama & Víctor Puertas al Paper de Música
La Big Mama continua celebrant els seus 25 anys de carrera, i aquest dissabte ho fa acompanyada d'en Víctor Puertas, a la sala Paper de Música de Capellades. Que segueixi la festa... del blues!

Dissabte 25, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! They're Red Hot, baby!
 
Dissabte 25, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 25, 22h - Lluís Coloma & Blas Picón al Jazzpetit
El Jazzpetit (Gràcia, BCN) ha programat per a aquest dissabte el concert de  Lluís Coloma & Blas Picón, un duo que actua sovint en aquesta sala. Blues i boogie de primera!

Dissabte 25, 22h - The Clean Pockets a la Sala Versus
La Sala Versus de Pineda de Mar ha preparat una gran nit de rhythm'n'blues i rock'n'roll amb trio que domina el tema, The Clean Pockets. Ambient del Mississippi al Maresme!

Dissabte 25, 22.30h - Cat Jr. Duet a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, podeu veure en acció els Cat Jr. Duet. Mike Shannon i Juan Antonio Reverte combinen el blues amb el rock i el soul old school, i ho fan amb classe i feeling!

Dissabte 25, 23h - Wax & Boogie Band al Jazz Club
El Jazz Club de Vilafranca és l'escenari on aquest podeu veure Wax & Boogie Band! Tot el blues, el boogie, el glamour i el feeling made in Wax & Boogie, però en format de banda!

Dissabte 25, 23.45h - Papa Juls Blues Band al Music Hall Figueres
Aquest dissabte podeu veure en acció la Papa Juls Blues Band, la banda de l'històric membre de la no menys històrica banda Sangtraït. La cita és al Music Hall Figueres, i es preveu una gran nit de blues-rock!

Diumenge

Diumenge 26, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 26, 19h - Wax & Boogie al Casino de Barcelona
Per acabar la setmana amb bona sort podeu anar al Casino de Barcelona, per veure el concert de Wax & Boogie. És una sort poder gaudir de moments com aquest!

Diumenge 26, 20h - Earth Angels al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint de Balaguer us ha preparat una gran nit de doo wop per a la nit de diumenge, aprofitant que molts teniu festa el dilluns. Amb els Earth Angels, una formació de Barcelona que domina el cant a cappella, veureu el cel a la terra!

 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment