Monday, September 2, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 2 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

CARLA COOK AL JAMBOREE!
Aquest divendres i dissabte, al Jamboree, teniu dues oportunitats per veure en directe una gran cantant americana, amb una poderosa veu i una sòlida carrera. Es tracta de Carla Cook, i amb ella podeu gaudir dels diferents registres de la música negra (blues, jazz, soul, gospel...). A disfrutar!
Carla Cook al Jamboree (BCN):
Divendres 6, 20 i 22h
Dissabte 7, 20 i 22h 

L'ASSOCIACIÓ DE DONES DE LLINARS PRESENTA THE BIG JAMBOREE!
Llinars del Vallès celebra aquesta setmana la seva Festa Major, i l'Associació de Dones de Llinars del Vallès ha decidit que no hi falti un bon concert de jump blues i swing, i us porta una banda espectacular especialista en el tema, The Big Jamboree! Amb ells gaudireu d'una estona inoblidable a la pista annexa del Pavelló d'Esports Municipal! Us espera una nit molt... big!
Divendres 6, 22.30h - The Big Jamboree a la Festa Major de Llinars del Vallès

SEGON STAGE DE BLUES I BOOGIE WOOGIE AMB LLUÍS COLOMA!
Si us agrada el piano, el blues i el boogie woogie, aquest cap de setmana teniu l’ocasió de passar-lo amb un dels mestres d’aquest instrument i d’aquests estils de música: en Lluís Coloma! En aquest segon Stage de Blues & Boogie Woogie gaudireu de dos dies intensos a la Masia Coll de Plana de Lluçà (Osona), aprenent la història i la pràctica d’una música i un instrument pels que en Lluís té autèntica passió!
Per a més info i reserves: anna@lluiscoloma.com
Dissabte 7 i diumenge 8 - Stage de Blues & Boogie a la Masia Coll de Plana (Lluçà)

MEETING GUITAR FESTIVAL COSTA BRAVA 2013!
Aquesta setmana es celebra el Meeting Guitar Festival Costa Brava 2013, a l'Auditorium Flamingo de Sant Feliu de Guíxols, i dissabte és l'últim concert i podeu veure en acció a uns quants guitarristes llegendaris! En una mateixa nit passaran per l'escenari Raimundo Amador, Eduardo Bort Band i el trio format per Emili Baleriola, Max Sunyer i Amadeu Casas... Serà una nit històrica!
Dissabte 7, 22h - Meeting Guitar Festival a l'Auditorium Flamingo (St. Feliu de Guíxols)

JONAH SMITH, ADAM LEVY I DAVID SOLER AL SUNSET JAZZ CLUB!
El Sunset Jazz Club obre la temporada amb un concert molt interessant on podeu veure en acció 3 grans músics, Jonah Smith, Adam Levy i David Soler. Smith és cantant, pianista i compositor i està considerat per molts com "el futur de la música soul"; Levy és guitarrista i compositor, i forma part de la banda de Norah Jones; Soler és un guitarrista que també domina el pedal steel, i que destaca per la seva creativitat. En resum, teniu tots els ingredients per gaudir d'un gran concert!
Dissabte 7, 23h - Smith, Levy i Soler al Sunset Jazz Club (Girona)

IV BUTIFARRA & BLUES, HOMENATGE A LLUÍS SALVADOR!
Aquest diumenge es celebra el IV Butifarra & Blues, una gran iniciativa de La Tía Felipa on es combina el bon blues i el bon menjar. Però aquesta edició serà molt especial perquè servirà d'homenatge a un gran músic i persona que, malauradament, ens ha deixat fa uns mesos. Es tracta del gran saxofonista Lluís Salvador, una de les persones més estimades de la família del blues, i la millor manera de recordar-lo és compartint la seva passió pel blues, i amb un somriure tan gran com el seu!
La cita és al Parc Les Fontetes de Cerdanyola, i hi col·labora la Societat de Blues de Barcelona.
Diumenge 8, 12h - IV Butifarra & Blues - Tribut a Lluís Salvador (Cerdanyola) 

BARCELONA BIG BLUES BAND & BLAS PICÓN AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)! Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe. En aquesta ocasió el convidat és Blas Picón, un dels grans bluesmen de casa nostra. La cita és al Jamboree!
Diumenge 8, 20 i 22h - BBBB & Blas Picón al Jamboree (BCN)


__________________________


Dilluns


Dilluns 2, 20.30h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert perfecte per començar la setmana amb molt de feeling. Ja us imagineu qui són els protagonistes, oi? Efectivament, Wax & Boogie!

Dilluns 2, 22h - Shakin' All al Can Via Music
Aquesta setmana la podeu començar amb un concert que us alegrarà el cos i l'ànima! El lloc de l'esdeveniment és el Can Via Music (La Palma de Cervelló) i la banda protagonista és Shakin' All, que us farà ballar a ritme de swing! Shake it, baby, shake it!

Dimarts

Dimarts 3, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Després d'un petit descans (molt merescut!), torna la jam del JazzSí Club (Taller de Músics), el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 3, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Després del descans de l'estiu, la Bodega Saltó torna amb la seva programació de música en directe, i un fix d'aquesta programació és Nosoloblues del gran Julio Lobos. Cada dimarts us espera una nit de blues... i molt més!

Dimecres

Dimecres 4, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 4, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país. Una aposta segura per gaudir d'una gran nit de blues amb molt de swing! They're Red Hot, baby!

Dimecres 4, 21h - Jam session al Jazzpetit
Comença una nova temporada de concerts al Jazzpetit, amb la jam de blues, jazz i rock dels dimecres, coordinada per Mart. Esteu a punt per a la "tornada al cole"?
 
Dijous

Dijous 5, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar té una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics de blues de la ciutat com, per exemple, l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop en una sala com el Milano!

Dijous 5, 22h - Jam session al Mombasa
Un dijous més, el Mombasa (Roda de Berà) ja té a punt la seva jam session, dirigida pel Lluís Coloma Trio. Una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 5, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Aquesta nova temporada la jam del Mosquito Sunset es farà cada primer dijous de mes (abans es feia l'últim dijous). El que no canvia és que continua coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon, i que primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!

Dijous 5, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, està dirigida per A Contra Blues, una banda que sorprèn a cada concert! Esteu preparats?

Dijous 5, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!  

Divendres
 

Divendres 6, 18h - Miguel Talavera Power Trio al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres el Miguel Talavera Power Trio, que us carregarà les piles per al cap de setmana a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk!

Divendres 6, 20.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest divendres uns altres especialistes en "còctels", Johnny Big Stone & The Blues Workers! La seva especialitat és un "combinat" a base de West Coast, Jump Blues i blues del Delta. Boníssim!

Divendres 6, 22h - The Blues Prisoners al Jazzpetit
El Jazzpetit (Gràcia, BCN) ha programat per a aquest divendres un concert una mica "perillós", doncs rep la visita de The Blues Prisoners. Aquest 2 bluesmen estan en cerca i captura des del 1980 (quan es van escapar de la mateixa presó on hi havia The Blues Brothers), i a cada concert hi ha el perill de que aparegui la policia i se'ls emporti. L'altre perill que correu amb ells és que també acabeu convertits en uns presoners... del blues! 

Divendres 6, 22h - Wax & Boogie 3 a la Festa Major de Sant Adrià
Aquest divendres, dins de la Festa Major de Sant Adrià del Besòs, podeu gaudir del blues i el boogie amb uns experts en el tema, Wax & Boogie 3! Tres grans músics que convertiran el concert en una festa!

Divendres 6, 22.30h – Julio Vallejo a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, podeu veure en solitari Julio Vallejo (l'alter ego del Dr. Swinguez), que us oferirà una gran sessió de country blues!

Divendres 6, 23h - Emili Baleriola Blues Quintet al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar us ha preparat per a aquest divendres una gran nit de blues amb la banda d'un dels guitarristes històrics de casa nostra, l'Emili Baleriola Blues Quintet! Concert de luxe!

Divendres 6, 23.30h - Marga Mbande a El Paraigua
Aquest divendres El Paraigua
rep Marga Mbande Trio, una suggerent cantant acompanyada per 2 destacats músics de casa nostra, que us faran gaudir del soul i el funk mentre feu una copa en aquesta acollidora cocteleria modernista!

Dissabte

Dissabte 7, 13h - August Tharrats, Nono Fernández i Oriol Romaní al MEAM
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) amplia la seva oferta de música en directe durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb el cicle Vermut & Swing dels dissabtes (que s'afegeix als concerts de blues dels divendres). Aquest nou cicle també està organitzat per La Hora del Blues (tota una garantia!), i aquesta setmana els protagonistes són August Tharrats, Nono Fernández i Oriol Romaní. Amb aquests 3 grans músics el vermut serà de luxe!

Dissabte 7, 20.30h - Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar us proposa començar la nit amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet, cosa que podeu comprovar des de la primera nota!

Dissabte 7, 23.30h - Pexsom Blues al Riders Burguer Grill
El Riders Burguers Grill us ha preparat per a aquest dissabte el concert de Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". What a black night, baby!

Dissabte 7, 24h - La Bluesería al Musulungo
El Musulungo és un pub de Reus on s'hi pot veure bona música en directe, com el concert d'aquest dissabte amb La Bluesería. Aquesta banda de la comarca té debilitat pels grans clàssics del blues, i això és una mostra de bon gust! Blues with a feeling!

Diumenge

Diumenge 8, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 8, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us vol ajudar a que acabeu la setmana de la millor manera, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo tots els diumenges acabessin així de bé! 



Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment