Monday, September 9, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 9 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

TXUS BLUES & JOSE BLUEFINGERS, CONCERT SOLIDARI A LA CERDANYA!
El dimarts podeu assistir a un concert molt especial, el que organitza Rehema Healthcare Organization a la Sidreria Urvati, situada a l'aeròdrom de La Cerdanya. Aquesta organització proporciona diversos tractaments mèdics a la gent més necessitada de Kènia, i amb aquest concert vol aconseguir suport a la seva important tasca. I els encarregats de posar-hi la música en directe són Txus Blues & Jose Bluefingers, o sigui que el bon blues i el bon humor estan més que garantits!
Dimarts 10, 21.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers a la Sidreria Urvati (La Cerdanya)

EMILI BALERIOLA, MAX SUNYER I AMADEU CASAS AL JAMBOREE!
Aquest dijous, dins del cicle "Jamboree Guitar" (que, evidentment, es celebra a l'històric Jamboree) podeu veure en acció un trio format per guitarristes llegendaris de casa nostra. Es tracta del trio format per Emili Baleriola, Max Sunyer i Amadeu Casas, tres mestres de la guitarra que no necessiten presentació... Serà una nit històrica!
Dijous 12, 20 i 22h - Baleriola, Sunyer i Casas al Jamboree (BCN)

FESTA-JAM DE L'SBB EN EL 10è ANIVERSARI DE LA SALA MONASTERIO!
Aquesta setmana la Sala Monasterio celebra el seu 10è aniversari, i des del principi una de les seves apostes va ser la jam session de la Societat de Blues de Barcelona. Per això la jam d'aquest dijous serà molt especial, i més que una jam serà una veritable festa de blues, conduïda per Tota Blues Band. Hi sou tots convidats!
Dijous 12, 22.30h - Jam de l'SBB a la Sala Monasterio (BCN)

LARRY CORYELL & MARK WHITFIELD AL JAMBOREE!
El cicle "Jamboree Jazz", que s'està celebrant aquests dies al Jamboree, rep dissabte dos reconeguts guitarristes americans, Larry Coryell & Mark Whitfield! En Coryell ja fa temps que s'ha consagrat a nivell mundial per la seva habilitat en combinar el folk i el rock amb el jazz, el flamenc i el blues; en Whitfield, per la seva banda, és un especialista en totes les variants de la música negra. Serà una nit per recordar!
Dissabte 14, 20 i 22h - Larry Coryell & Mark Whitfield al Jamboree (BCN)

"EL BLUES ES POT BALLAR" A L'ESPAI 30!
Aquest dissabte, a l'Espai 30, us espera una gran nit de blues per escoltar i... per ballar! Prepareu-vos a moure el cos al ritme del blues, amb l'actuació en directe de Bluesnet Band i amb convidats de luxe com Llorenç Santamaria, Santi Picó... i més!
Aquest esdeveniment està organitzat per Blues Dance, amb la col·laboració de LindyHop.Cat, Societat de Blues de Barcelona, Capibola Blues, Ballaswing, Fundació Sagrera, Swing Maniacs i BCNSwing...
I també hi haurà classe d'iniciació al ball del blues. Dancing the blues all night long, baby!
Dissabte 14, 21h - "El blues es pot ballar" a l'Espai 30 (BCN)

III FESTIVAL BLUES DE NIT A MASQUEFA!
Ja tenim aquí el III Festival Blues de Nit a Masquefa, que es celebra durant la Festa del Raïm d'aquesta localitat. La Societat Recreativa i Cultural L'Alzinar manté la seva aposta per aquest festival, i per a la tercera edició torna a tenir un cartell de luxe, amb 2 concerts protagonitzats per Wax & Boogie 3, un dels millors trios de boogie de casa nostra, i Bang!, un potent trio de blues i rock'n'roll format per 3 grans músics (Wichy García, Miguel Bañón i Quino Lucas). A gaudir d'una gran nit de blues!
Dissabte 14, 22h - III Festival Blues de Nit a Masquefa (L'Anoia)


__________________________


Dilluns


Dilluns 9, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Aquesta setmana tot va tornant a la "normalitat", després del parèntesi de l'estiu, i el que és normal a Barcelona és començar la setmana amb una bona jam de blues com la del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Bluesy mondays are back, baby!

Dimarts

Dimarts 10, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 10, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 10, 21h - Lewis Enma & The "Bcn" Fireballs al 99% Burger Bar
El 99% Burger Bar rep aquest dimarts Lewis Enma & The "Bcn" Fireballs! Un dels referents de la banda és el gran Jerry Lee Lewis, i segur que notareu la seva "escalfor" durant el concert. Great balls of fire, baby! 

Dimarts 10, 21.30h - Barcelona Jazz Orquestra & Susana Sheiman a la Sala Blava
Durant la Festa Major de Castellar del Vallès l'associació SonaSwing Castellar s'encarrega de que el swing tingui una presència destacada en les festes. Per això han preparat un gran concert per a aquest dimarts a la Sala Blava, amb la Barcelona Jazz Orquestra & Susana Sheiman. Simplement espectacular!

Dimarts 10, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club torna a la seva cita de cada dimarts, i com sempre estarà coordinada per Hernán Senra "Chino". Un jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 10, 22h - Deep Blues a la Festa Major d'Horta
Aquesta setmana es celebra la Festa Major d'Horta, i el dimarts hi podeu veure en acció Deep Blues, una bona veu femenina envoltada de bons músics que repassaran grans clàssics del blues i el rhythm'n'blues! La cita és al Parc de la Unitat.

Dimecres

Dimecres 11, 19h - The Park Band a les Festes de La Salut
Aquest dimecres, a més de celebrar-se la Diada, també es celebren les festes del barri barceloní de La Salut, i la cloenda de la jornada serà un concert de blues-rock amb The Park Band, a la Festa Major del Carrer Argentona. La banda tindrà un convidat especial, el gran guitarrista Agustí Mas, i tots plegats us faran gaudir d'un gran concert!

Dimecres 11, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 11, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit, i a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!  

Dimecres 11, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Mart, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!
 
Dijous

Dijous 12, 20.30h - The Stamp al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us proposa començar la nit de dijous amb una bona dosi de blues i rock que us proporcionarà The Stamp, una potent banda formada per músics de primera línia. A disfrutar! I podeu continuar disfrutant a casa si compreu el seu nou disc...

Dijous 12, 22h - Jam session al Mombasa
Un dijous més, el Mombasa (Roda de Berà) ja té a punt la seva jam session, dirigida pel Lluís Coloma Trio. Una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 12, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!  

Divendres
 

Divendres 13, 18h - La Teoría del Taburete al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres La Teoría del Taburete, un dels trios de blues amb més personalitat i feeling de casa nostra. Seieu... i disfruteu!

Divendres 13, 20h - Lluís Coloma a La Tía Felipa
Els "Divendres de piano blues" de La Tía Felipa ja són tot un clàssic del circuit de blues de casa nostra, i un dels músics que no hi pot faltar és en Lluís Coloma. A gaudir d'aquest mestre del piano blues i boogie! 

Divendres 13, 20.30h - Big Dani Pérez Organic Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Trio, format per Big Dani, Víctor Puertas i Marc Ruiz, 3 dels millors músics de rhythm'n'blues de la ciutat!

Divendres 13, 21h - Wax & Boogie al Bar Grau
El Bar Grau de Cerdanyola rep aquest divendres Wax & Boogie, un dels duos amb més glamour i feeling de casa nostra, o sigui que... a disfrutar!

Divendres 13, 22h - Marina Tuset & Mart al Jazzpetit
Aquest divendres, al Jazzpetit, podeu gaudir d'una de les joves cantants catalanes més prometedores, acompanyada per un músic totalment consolidat. Es tracta de Marina Tuset & Mart, una molt bona combinació de joventut, experiència, qualitat i sensibilitat!

Divendres 13, 22.30h - The Bob Pills a The Philharmonic
Si voleu començar el cap de setmana a tota pastilla, heu d'anar a The Philharmonic aquest divendres. The Bob Pills (Mario Cobo i els germans Nunes) tenen a punt el seu rockabilly per fer-vos moure fins a l'última articulació del cos!

Divendres 13, 23.30h - Sinead & The Sinners a El Paraigua
Si voleu començar bé el cap de setmana, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Sinead & The Sinners, un molt bon quartet que us farà gaudir del soul, el rhythm'n'blues i el funk!


Dissabte

Dissabte 14, 12.30h - Chino & Sister Marion a La Tía Felipa
Aquest dissabte el vermut de La Tía Felipa rep per segona vegada el nou duo format per 2 músics reconeguts del panorama català, Chino & Sister Marion. La guitarra de Chino i el piano de Míriam Aparicio combinen molt bé!

Dissabte 14, 13h - Artur Regada, Francesc Capella i Oriol Romaní al MEAM
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) amplia la seva oferta de música en directe durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb el cicle Vermut & Swing dels dissabtes (que s'afegeix als concerts de blues dels divendres). Aquest nou cicle també està organitzat per La Hora del Blues (tota una garantia!), i aquesta setmana els protagonistes són Artur Regada, Francesc Capella i Oriol Romaní. Amb aquests 3 grans músics el vermut serà de luxe!

Dissabte 14, 20.30h - Cece Giannotti Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte podeu veure en acció el quartet del gran músic canadenc afincat a Barcelona, Cece Giannotti, al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el pop, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!

Dissabte 14, 21.15h - Augie Burr & The Elvis Band al 99% Burger Bar
El 99% Burger Bar us proposa passar la nit amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr & The Elvis Band, cosa que podeu comprovar des de la primera nota!

Dissabte 14, 22h - Lluís Coloma & Blas Picón al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat un molt bon concert de blues amb un duo habitual de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón. Amb ells la qualitat i la diversió estan assegurades!

Dissabte 14, 22.30h - La Teoría del Taburete a La Caleta Verda
Segona oportunitat de la setmana per gaudir del blues amb La Teoría del Taburete! En aquesta ocasió la cita és a La Caleta Verda de Premià de Mar, al costat de la platla de Bellamar... Gaudireu d'una bella nit de blues!

Dissabte 14, 23.30h - The Night Dogs al Cafè Belgrado
Heu gaudit mai d'una bona dosi de funk'n'dangerous blues? Doncs aneu al concert de The Night Dogs, aquest dissabte al Cafè Belgrado, i sabreu el que és bo! Gaudireu com un gos amb un os!

Dissabte 14, 23.30h - Pexsom Blues al City Arms
El City Arms (Sant Feliu de Guíxols) us ha preparat per a aquest dissabte el concert de Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". What a black night, baby! 

Diumenge

Diumenge 15, 13h - Mick & Keith al Truk Tapas Bar
El Truk Tapas Bar rep aquest diumenge un tribut a The Rolling Stones molt especial, amb 2 dels components dels Smoking Stones. Es tracta de Mick & Keith, és a dir Sergio Ortiz i Jean-Paul Dupeyron, i us faran passar una molt bona estona amb versions acústiques i anècdotes poc conegudes de Ses Satàniques Majestats!

Diumenge 15, 13.30h - The Black Snakes a la Gran Bodega Saltó
Aquest diumenge podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues amb The Black Snakes. El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra "solidaritat" (econòmica) amb aquesta bona banda que us acompanyarà el vermut... 

Diumenge 15, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 15, 20.30h - Shine al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us convida a acabar la setmana a ritme de swing i jazz manouche amb uns experts en el tema, Shine! Quan acabi el concert ja tindreu el ritme necessari per començar bé la propera setmana!

Diumenge 15, 21.30h - Tori Sparks a El Cor de la Vinya
Si voleu escoltar folk americà barrejat amb altres músiques, aquest diumenge teniu una experta en el tema a la cocteleria El Cor de la Vinya, la cantant americana Tori Sparks! Nascuda a Nashville, la Tori ara viu a Barcelona, o sigui que podeu gaudir sovint de la seva música! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment