Monday, September 30, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 30 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

II FRIDAY'S BLUES & BOOGIE PIANO MEETING AL MEAM!
Aquest octubre el cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix en el II Friday's Blues & Boogie Piano Meeting, i cada divendres podeu veure junts 2 grans pianistes de casa nostra. Els encarregats d'inaugurar el cicle són Daniel Ventosa i David Giorcelli, o sigui que la qualitat i la diversió estan garantides!
Divendres 4, 18h - Daniel Ventosa & David Giorcelli al MEAM (BCN)

2n XUKLIS BLUES FESTIVAL!
El blues torna a implicar-se en l'ajuda als qui més ho necessiten, en aquesta ocasió col·laborant en el 2n Xuklis Blues Festival que es celebra aquest divendres, dins de la Festa Major del barri barceloní de Montbau. L'objectiu del festival és obtenir diners (que sortiran del servei de bar) per a la Casa dels Xuklis, una residència de famílies de nens amb tractament per càncer, gestionada per l'associació Afanoc.
Aquesta gran iniciativa l'organitza Afanoc i l'Associació de Veïns de Montbau, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Blues de Barcelona (de Capibola Blues), la Societat de Blues de Barcelona i els propis músics, que hi participen de manera gratuïta. Per cert, la programació és de luxe, amb la Big Band de l'Escola de Blues, Sweet Marta & The Blues Workers, Chino & Blas Picón i Amadeu Casas Trio. Un gran festival de blues... i solidaritat!
Divendres 4, 22h - 2n Xuklis Blues Festival al Pla de Montbau, part baixa (BCN)

BLUES X BLUES: JAM DE MÚSICS I DE BALLADORS!
Blues Dance Barcelona ha preparat un esdeveniment molt interessant per a aquest divendres, una jam de blues per a músics i balladors! Aquests dos tipus de jam acostumen a fer-se per separat, però ara podeu gaudir-ne al mateix temps, de manera semblant a com en gaudien els negres del Mississippi als seus juke joints! La cita és a la Casa de Murcia de Barcelona. Enjoy the blues, baby!
Divendres 4, 22h - Blues x Blues a la Casa de Murcia (BCN)

TORNA EL FESTIVAL DE BLUES DE CERDANYOLA!
Sí, amics, després de l'aturada de l'any passat, torna el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola per celebrar una edició molt especial, la número 25! Del 4 al 20 d'octubre ens esperen uns dies molt intensos en que el festival torna als seus orígens, amb més blues que mai, amb concerts a molts espais diferents (fins i tot al carrer), i amb la presència de grans artistes (tant de fora com de casa nostra).
Divendres s'inaugura el festival amb la tradicional exposició del Col·lectiu d'Artistes Plàstics de Cerdanyola, amb el títol "A l'entorn del blues". Dissabte ja comencen els concerts amb les actuacions de Xan Castell & Martini's Blues (al Berenar & Blues) i de The Dry River Stompers. I diumenge teniu una jam session, on el blues fluirà lliurement...
Aquest octubre serà un festival... de blues!

Divendres 4, 21h - Inauguració exposició al B'Art Ateneu

Dissabte 5,
18h - Xan Castell & Martini's Blues a la Plaça Abat Oliba
19.30h - The Dry River Stompers al Clàssic Cafè

Diumenge 6, 12h - Jam session al Bar Atipa't

COMENÇA EL PRISON BREAK TOUR 2013 DE THE BLUES PRISONERS!
The Blues Prisoners comencen aquest dissabte, a El Cafè de l'Aula (Terrassa), el seu Prison Break Tour 2013 que els portarà per diferents ciutats del país des d'ara fins a finals d'any. De fet, el Tour ja va començar dimarts passat, amb la prèvia que van fer al 23 Robadors de Barcelona, i tenen previstos 14 concerts o més! També poden ser menys si la policia els enxampa...
Però els Prisoners estan confiats i repeteixen una frase dels seus amics The Blues Brothers: "No podran pescar-nos, estem en una missió de Déu"... Amén!
Dissabte 5, 20h - The Blues Prisoners a El Cafè de l'Aula (Terrassa)

WAX & BOOGIE AL PRIMER ANIVERSARI DEL 99% BURGER BAR!
El 99% Burger Bar celebra aquest dissabte el seu primer any de vida, i ho fa de la millor manera amb la música de Wax & Boogie! Us espera una gran festa d'aniversari a ritme de blues, boogie i rhythm'n'blues, per gaudir al 100%!
Dissabte 5, 21h - Primer Aniversari del 99% Burger Bar (BCN)

__________________________


Dilluns


Dilluns 30, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Com cada dilluns, podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 1, 19h - "Les grans veus del jazz" a la Biblioteca Vallcarca
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents continua amb la seva aposta per difondre la música negra, i aquest dimarts ha preparat una interessant audició comentada amb el títol de "Les grans veus del jazz". Un recorregut per la història del jazz vocal, a càrrec de Laia Cagigal (veu) i Publio Delgado (guitarra).

Dimarts 1, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 1, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 1, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimecres

Dimecres 2, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 2, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Mart, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 2, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 2, 22h - The Night Dogs + jam session al Harlem
Heu gaudit mai d'una bona dosi de funk'n'dangerous blues? Doncs aquest dimecres us espera una gran nit d'aquest estil al Harlem Jazz Club, amb The Night Dogs. I després vosaltres podeu ser els protagonistes, perquè hi haurà una jam de rhythm'n'blues! 
 
Dijous

Dijous 3, 21h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Jazzpetit
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats de veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers, i la primera és aquest dijous al Jazzpetit, un lloc ideal per gaudir del bon blues i el bon humor d'aquest gran duo!

Dijous 3, 22h - Ster Wax & The New Fuss al Marula Café
Aquest dijous, al Marula Café, hi podeu veure Ster Wax & The New Fuss, un dels projectes d'aquesta cantant espectacular que us farà moure el cos al ritme de la música negra!

Dijous 3, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes es celebra la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar! 

Dijous 3, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, està dirigida per Tota Blues, els "doctors honoris causa" de les jams de blues a casa nostra!

Dijous 3, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Dijous 3, 23h - Toni el Bluesman a l'Absenta
El bar musical Absenta (Reus), rep aquest dijous a Toni el Bluesman, un cantautor "infectat" pel blues, el soul i el rock'n'roll. Aneu amb compte, després del concert podeu acabar tan "infectats" com ell! 

Divendres
 

Divendres 4, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Aquesta setmana el Cocktail & Swing de l'Hotel Havana (BCN), té com a protagonistes Amadeu Casas, August Tharrats i Artur Regada, és a dir 3 dels grans músics de casa nostra! A disfrutar d'aquest còctel de cracks!

Divendres 4, 20.30h - Sinead Savage al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar us ha preparat una nova sessió de blues i soul amb Sinead Savage. Una bona manera per carregar les piles i encarar amb feeling el cap de setmana!

Divendres 4, 21h - La Teoría del Taburete a El Cafè de l'Aula
Aquest divendres podeu gaudir d'un petit gran concert a un local molt acollidor de Terrasa, El Cafè de l'Aula. Qui són els protagonistes? Doncs La Teoría del Taburete, un gran trio que interpreta el blues amb feeling i creativitat!

Divendres 4, 22h - Miguel Talavera Power Trio al Jazzpetit
El Jazzpetit rep aquest dijous el Miguel Talavera Power Trio, que us carregarà les piles per encarar amb força la recta final de la setmana, a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk! 

Divendres 4, 22h - Bluesnet Band a la Sala d'Exposicions de La Massa
Aquest divendres podeu veure en acció Bluesnet Band, una potent banda de blues que està encapçalada per un gran cantant de casa nostra, amb una llarga carrera plena d'èxits. La cita és a la Sala d'Exposicions de la Massa de Vilassar de Dalt, i estareu "exposats" a una bona dosi de blues!

Divendres 4, 23h - Janah Cheen + Pexsom Blues a La Goleta
La Goleta és un bar musical de Sant Feliu de Guíxols, on cada setmana podeu gaudir de concerts de diferents estils. Aquest divendres és el torn del blues i el soul, amb el concert doble de Janah Cheen, una cantant que domina diferents estils de música negra, i els Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes. Serà una "nit molt negra"!

Divendres 4, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
Segona ocasió d'aquesta setmana per veure en acció The Bluesters! Al mateix lloc, el bar Rien de Rien (Hotel Palace) però en diferent format, quintet (la banda al complet). Músics amb classe tocant a una sala amb classe!

Dissabte

Dissabte 5, 12.30h - XI Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta
Comença el XI Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del vermut i la música en directe al mateix temps. Aquest dissabte podeu veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers, que us acompanyaran l'aperitiu amb el seu bon blues i el seu bon humor. Bon profit!

Dissabte 5, 20.30h - Cotton Roots al Honky Tonk
Aquest dissabte el Honky Tonk és l'escenari perfecte per rebre els Cotton Roots i el seu blues rural. Quan entreu a la sala i escolteu la música d'aquest gran duo us semblarà que sou al Mississippi! 

Dissabte 5, 20.30h - Vermouth Time al Milano Cocktail Bar
Si us agrada el soul'n'jazz dels 60, on el Hammond era l'instrument estrella, aquest dissabte teniu una cita al Milano Cocktail Bar amb els Vermouth Time, una potent banda que us posarà el groove al cos! Aquest dissabte el temps del vermut no és al migdia, sinó a la nit!

Dissabte 5, 22h - Lluís Coloma & Marc Ruiz al Jazzpetit
El Jazzpetit rep aquest dissabte un gran duo de blues i boogie, el format per Lluís Coloma & Marc Ruiz. Un mestre del piano amb un mestre de la bateria, que us posaran el ritme al cos!  

Dissabte 5, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez. La seva recepta és infal·lible i us deixarà com nous!

Dissabte 5, 23.30h - The Bluesters a la Festa Major de Sarrià
Aquesta setmana es celebra la Festa Major de Sarrià (BCN), i el restaurant Gerbard s'apunta a la festa amb una sèrie de concerts força interessants. Si us agrada el blues, el dissabte hi podeu veure The Bluesters, una de les bandes més actives de la ciutat, i amb ells gaudireu d'una gran concert amb molt de feeling!

Dissabte 5, 23.30h - Wax & Boogie 3 a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie 3, un dels trios amb més glamour i feeling de casa nostra. 

Diumenge

Diumenge 6, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 6, 20.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas al Honky Tonk
Si voleu acabar la setmana amb molt de feeling, ho podeu fer al Honky Tonk. Allà hi trobareu Myriam Swanson & Amadeu Casas, un dels grans duos de casa nostra, i que té feeling per donar i per vendre! 

Diumenge 6, 20.30h - Big Dani Pérez Organic Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Trio, format per Big Dani, Víctor Puertas i Marc Ruiz, 3 dels millors músics de rhythm'n'blues de la ciutat. Un final de setmana de luxe!

Diumenge 6, 23h - Jam acústica al Big Bang Bar
Els diumenges teniu una molt bona opció per acabar la setmana amb música en directe, la jam acústica del Big Bang Bar. Amb la coordinació del David Sam Trio, podeu gaudir de blues, rock, funk... i més ritmes! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment