Monday, December 16, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 16 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GIRA D'ALEX GUITAR PER CATALUNYA!
El gran guitarrista andalús Alex Guitar ens torna a visitar el desembre, fet que s'està convertint en una "tradició nadalenca", i durant aquesta setmana farà uns quants concerts per Catalunya.
Aquí teniu el calendari previst, per gaudir d'autèntic blues rural del sud... de la Península!

Dilluns 16
21h - Jazzman (BCN)

Divendres 20
18h - MEAM (BCN)
24h - Voilà! (Manresa)

Dissabte 21
12.30h - La Tía Felipa (Cerdanyola)
21h - Bar Arriba y Abajo (Sant Adrià del Besòs)

PLAYING FOR CHANGE A LA SALA APOLO!
Aquest dimarts, a la Sala Apolo, podeu veure en directe un dels projectes musicals més especials dels últims anys, Playing For Change.
Es tracta d'un moviment multimèdia que va néixer el 2004 per iniciativa del productor Mark Johnson, i que consisteix en un viatge musical per descobrir músics de carrer de tot el món i combinar les seves veus, amb l'objectiu de difondre un missate de pau i solidaritat
Com no podia ser d'una altra manera, el blues hi és present, amb músics com Grandpa Elliott, tot un descobriment.
A la programació no especifica els músics que vindran però, en qualsevol cas, segur que és un concert dels que deixen empremta!
Dimarts 17, 20.30h - Playing For Change a la Sala Apolo (BCN)  

EMPTY CAGE AL BALBOA!
Els Empty Cage són un duo de guitarra i bateria que s'està fent un lloc destacat en el panorama musical de casa nostra, sobretot després d'haver guanyat el concurs Sona 9 de 2012.El més interessant d'aquest èxit és que es fonamenta en un estil personal que té com a base el blues i el rock'n'roll. Si a això li sumem unes lletres desenfadades i directes (principalment en català), i un directe enèrgic i contundent, ja tenim tots els elements que expliquen el perquè del seu ràpid ascens en popularitat i reconeixement.
Aquest divendres ho podeu comprovar al concert que faran al Balboa de Sabadell!
Divendres 20, 23h - Empty Cage al Balboa (Sabadell)

TABOO A LA SALA APOLO!
Dissabte teniu una nova sessió del Taboo, un gran espectacle de burlesque on no hi falta la bona música i que es celebra des de fa uns anys a la Sala Apolo. En aquesta ocasió tornen els Mambo Jambo, que precisament va "néixer" al Taboo, i també hi podeu veure els Velvet Candles... i més sorpreses! A disfrutar! 
Dissabte 21, 21h - Taboo a la Sala Apolo (BCN)

MARC CUEVAS & THE BLUES LOVERS A L'SPRIZ!
Aquesta setmana podeu descobrir una nova proposta de blues de casa nostra, Marc Cuevas & The Blues Lovers! Es tracta d'un potent trio de blues-rock format per grans músics que tenen molt de blues & love per repartir! Ho podeu comprovar aquest dissabte a l'Spriz de Castelldefels.
Dissabte 21, 22h - Marc Cuevas & The Blues Lovers a l'Spriz (Castelldefels)

__________________________


Dilluns


Dilluns 16, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Com cada dilluns, podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 17, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 17, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 17, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimecres

Dimecres 18, 20h - Concert solidari de The Blues Prisoners a la Gran Bodega Saltó
Aquest dimecres, a la Gran Bodega Saltó, podeu gaudir d'una estona de blues amb The Blues Prisoners i, al mateix temps, fer una bona acció. El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.
I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb els dos bluesmen fugitius i donar-los una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"...

Dimecres 18, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 18, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar té una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics de blues de la ciutat com, per exemple, l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop en una sala com el Milano!

Dimecres 18, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 18, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 18, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el desembre també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
 
Dijous

Dijous 19, 21h - Dumpy Lobsters al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, us ha preparat per a aquest dijous una nit de jazz tradicional i bon humor amb els Dumpy Lobsters. Aquests "homes-llagosta" són Òscar Font (trombó), Juli Aymí (clarinet), Artur Regada (contrabaix) i Josep Traver (guitarra), és a dir 4 grans músics que us ho faran passar molt bé!

Dijous 19, 22h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Sunset Jazz Club
Aquesta setmana teniu 2 ocasions per gaudir d'un concert de Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! La primera és dijous al Sunset Jazz Club, un acollidor local de Girona on tindreu ben a prop aquests 2 grans virtuosos de l'harmònica i la guitarra!

Dijous 19, 22h - Jam session al Mombasa
Torna la jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 19, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, té com a coordinadors Tota Blues Band. Una gran banda que domina les jams com ningú! 

Dijous 19, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 20, 20h - Big Mama & Sister Marion a La Tía Felipa
La Tía Felipa continua amb els seus "Divendres de piano blues", i aquesta setmana les protagonistes són Big Mama & Sister Marion! Amb elles gaudireu d'un repertori dedicat a les grans cantants de blues, interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra.

Divendres 20, 20.30h - The Blues Prisoners a Les Muses
El Prison Break Tour de The Blues Prisoners continua el seu recorregut arreu del país, i aquest divendres fa parada a Sant Boi de Llobregat, a Les Muses. Esperem que "les muses" inspirin els dos fugitius... perquè puguin continuar esquivant la policia durant molt de temps!

Divendres 20, 20.30h - Lluís Coloma & Marc Ruiz al Jazzpetit
El Jazzpetit rep aquest divendres un gran duo de blues i boogie, format per Lluís Coloma & Marc Ruiz. Un mestre del piano amb un mestre de la bateria, que us posaran el ritme al cos! 

Divendres 20, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! They're Red Hot, baby!

Divendres 20, 22h - Smoking Stones "Duo Acústic" al Voilà!
El Voilà! de Manresa us ofereix un concert especial aquest divendres, amb els Smoking Stones "Duo Acústic". Un concert per gaudir amb una de les millors bandes que interpreten el repertori de "Ses Satàniques Majestats", però en un format diferent, més íntim i acústic. Segur que us produirà la mateixa satisfaction!

Divendres 20, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Divendres, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez. Això és més efectiu que anar al metge!

Dissabte

Dissabte 21, 20.30h - Andreu Martínez & Matthew Simon al Honky Tonk
El Honky Tonk us ha preparat un interessant concert per a aquest dissabte, amb el duo format per Andreu Martínez & Matthew Simon. L'Andreu és un músic reconegut de casa nostra i estarà acompanyat per en Matthew, un gran trompetista americà, per oferir-vos una sessió de "bluepop" (una barreja molt personal de l'Andreu a base de blues, rock, pop i jazz).

Dissabte 21, 21h - Wax & Boogie 3 al 99% Burger Bar
El 99% Burger Bar us ha preparat una nit de blues i boogie de luxe, amb Wax & Boogie 3, és a dir Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell, un dels trios de casa nostra que més domina el tema!

Dissabte 21, 22h - Big Mama & Taller de Músics a Avinyó
Aquest dissabte teniu una nova oportunitat de gaudir d'un concert de Big Mama 25 anys & Taller de Músics All Stars, un autèntic espectacle de blues per celebrar els 25 anys de carrera de la gran blueswoman catalana! La cita és al Cine Catalunya d'Avinyó. 

Dissabte 21, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
Segona oportunitat de la setmana per gaudir d'un concert de Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! En aquesta ocasió la cita és a The Philharmonic, una sala que té el privilegi d'acollir sovint aquest gran duo!

Dissabte 21, 23.30h - The Night Dogs a El Paraigua
Si voleu passar la nit de dissabte amb una bona dosi de blues i funk, teniu una cita a El Paraigua amb The Night Dogs! What a funk'n dangerous blues night, baby!


Diumenge

Diumenge 22, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 22, 20.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk és una de les millors opcions per acabar la setmana amb un bon concert de blues. En aquesta ocasió els protagonistes són uns habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón, i amb ells la qualitat i la diversió estan assegurats!  

Diumenge 22, 20.30h - Big Dani Pérez Organic Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Trio, format per Big Dani, Víctor Puertas i Marc Ruiz, 3 dels millors músics de rhythm'n'blues de la ciutat! Això és acabar la setmana amb feeling!

Diumenge 22, 21h - The Blues Prisoners al Bar Knaya
The Blues Prisoners tornen aquest diumenge a Sant Boi, una ciutat on sembla que s'hi troben força bé, i a resguard de la policia. Si els voleu veure en acció heu d'anar al Bar Knaya, un lloc molt adient per rebre dos bluesmen fugitius...

Diumenge 22, 23h - Jam acústica al Big Bang Bar
Els diumenges teniu una molt bona opció per acabar la setmana amb música en directe, la jam acústica del Big Bang Bar. Amb la coordinació del David Sam Trio, podeu gaudir de blues, rock, funk... i més ritmes! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment