Monday, December 9, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 9 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

WAX & BOOGIE 3 & NICOLAS DUBOUCHET!
Aquesta setmana Wax & Boogie 3 estarà acompanyat per un altre gran músic: el contrabaixista francès Nicolás Dubouchet!
En Dubouchet és un dels contrabaixistes de blues més reconeguts de França, i un gran admirador del mític Willie Dixon (fins i tot té un contrabaix de les mateixes característiques que el de Dixon). De dijous a dissabte teniu 6 oportunitats per gaudir de l'art de Nicolás Dubouchet (molt ben acompanyat per Wax & Boogie) amb diversos concerts, una jam i una master class. A disfrutar!

Dijous 12, 
21.00h - masterclass de contrabaix a la Sala Monasterio (BCN)
22.30h - jam Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio (BCN)

Divendres 13,
20.30h - Milano Cocktail Bar (BCN)
23.30h - El Paraigua (BCN)

Dissabte 14,
12.30h - La Tía Felipa (Cerdanyola)
22.30h - La Sala (Llinars del Vallès) - organitzat per Dones de Llinars

III FESTIVAL BLUES-ROCK VILA DE GRÀCIA!
Sí, amics, aquest divendres torna el Festival Blues-Rock Vila de Gràcia, un festival que va néixer fa 2 anys fruit de l'amistat d'uns músics de l'àmbit del blues i el rock, la majoria del barri de Gràcia. En un panorama musical tan complicat com l'actual, és una gran notícia que aquesta iniciativa pugui celebrar la seva tercera edició, i és una mostra de que "la unió fa la força" i que "voler és poder"!
L'escenari del festival torna a ser el magnífic Tradicionàrius, i les 4 bandes que hi participen són (per ordre d'actuació): The Park Band (una big band de versions de blues-rock a tot tren, encapçalada per un cantant anglès), Bluesnet Band (potent banda de blues que té com a cantant un reconegut artista, que sorprendrà més d'un en aquesta nova faceta "bluesera"), Agustí Mas Private Property (el nou projecte del gran guitarrista Agustí Mas, format per 4 músics de primera línia) i The Rollin's Tones (un gran tribut a la banda de rock'n'roll més important de la història, The Rolling Stones).
Ja ho sabeu, aquest divendres Gràcia serà un festival!
Divendres 13, 20h - III Festival Blues-Rock Vila de Gràcia al Tradicionàrius (BCN)

MAMBO JAMBO PRESENTA BLAS PICÓN & THE JUNK EXPRESS AL CURTCIRCUIT!
El Curtcircuit és un cicle de concerts que va néixer amb la intenció de mantenir i revitalitzar la programació de les sales de concerts de Catalunya, i on artistes consagrats donen l'alternativa a artistes emergents. 
Aquest divendres hi podeu trobar una combinació explosiva amb una de les bandes més potents del panorama del rhythm'n'blues, els Mambo Jambo, que presenten al gran públic un dels trios de blues més contundents, Blas Picón & The Junk Express!
La cita és al Razzmatazz, i us espera una nit de "mambo express" i "junk jambo"!
Divendres 13, 20h - Mambo Jambo + Blas Picón & The Junk Express al Razzmatazz (BCN)


300 PROGRAMES DE BAD MUSIC BLUES AL HONKY TONK!
Bad Music Blues celebra aquest dissabte els seus primers 300 programes dedicats a l'actualitat del blues, amb una Party Blues Funeral al Honky Tonk. Amb aquest nom, sembla que ens espera una jornada trista per acomiadar aquest gran programa de ràdio però, coneixent "els pares de la criatura", segur que hi haurà més d'una sorpresa agradable! No us ho perdeu!
Dissabte 14, 20.30h - Festa de Bad Music Blues al Honky Tonk (BCN)
 
"EL BLUES ES POT BALLAR" A L'ESPAI 30!
Aquest dissabte, a l'Espai 30, teniu una nova edició d'"El blues es pot ballar"! Prepareu-vos a moure el cos al ritme del blues, amb l'actuació en directe de Bluesnet Band, la banda "resident" d'aquestes trobades de música i ball. I també hi haurà classe d'iniciació al ball del blues! 
L'esdeveniment està organitzat per Blues Dance, amb la col·laboració de LindyHop.Cat, Societat de Blues de Barcelona, Capibola Blues, Ballaswing, Fundació Sagrera, Swing Maniacs i BCNSwing.
Dissabte 14, 21h - "El blues es pot ballar" a l'Espai 30 (BCN)

TORNA LA JAM DE BLUES DEL ROCKSOUND!
Doncs sí, amics bluesmaniàtics, els vostres desitjos s'han fet realitat i teniu un regal de Reis avançat... perquè torna la jam del Rocksound!
Després d'un parèntesi (massa llarg), torna aquesta jam que ja s'havia convertit en un clàssic de les nits de diumenge a Barcelona, i torna amb la banda que les ha dirigit des del primer dia, Tota Blues Band.
Més que una jam... una festa! 
Diumenge 15, 20h - Jam Rocksound (BCN)

BIG MAMA & RIQUI SABATÉS AL HONKY TONK!
Aquest diumenge podeu ser testimonis del retrobament a l'escenari de dos dels pioners del blues a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés! De fet, ja fa un temps que s'han retrobat, en el projecte Big Mama 25 Anys & Taller de Músics All Stars, però en aquesta ocasió estaran els dos sols, per deixar sortir tot el blues que porten dins. La cita és a una de les sales més indicades per acollir aquest moment tan especial, el Honky Tonk.
Diumenge 15, 20.30h - Big Mama & Riqui Sabatés al Honky Tonk (BCN)

__________________________


Dilluns


Dilluns 9, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Com cada dilluns, podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 10, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 10, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 10, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimecres

Dimecres 11, 20h - Concert solidari de The Blues Prisoners a la Gran Bodega Saltó
Aquest dimecres, a la Gran Bodega Saltó, podeu gaudir d'una estona de blues amb The Blues Prisoners i, al mateix temps, fer una bona acció. El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.
I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb els dos bluesmen fugitius i donar-los una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"...

Dimecres 11, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 11, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 11, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 11, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el desembre també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
 
Dijous

Dijous 12, 20h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo! I sembla ser que hi seran cada dijous durant una bona temporada...

Dijous 12, 21.30h - The 5 Outsiders Of Dixieland al Glaciar
Aquest dijous podeu acabar el dia amb dixieland, una música 100% antidepressiva que us farà oblidar tots els problemes (si més no durant una estona). La cita és al Glaciar i els "amfitrions" són The 5 Outsiders Of Dixieland.

Dijous 12, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Normalement, cada primer dijous de mes es celebra la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon, però aquest mes es trasllada al segon dijous. El que no canvia és que primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!   

Dijous 12, 22h - Jam session al Mombasa
Torna la jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 12, 22h - Waltrapa & The Cashmakers al Citybar Girona
El Citybar Girona rep aquest dijous la banda Waltrapa & The Cashmakers, un power trio que combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll. A gaudir del "poder" del blues!

Dijous 12, 22h - Flamingo Tours al Marula Café
Aquest dijous, al Marula Café, podeu gaudir del concert dels Flamingo Tours, un quintet espectacular que us portarà de viatge a les profunditats del rhythm'n'blues i el rock'n'roll més salvatges, per oblidar-vos dels problemes, la crisi... i la mare que els va parir! 

Dijous 12, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 13, 18h - Víctor Bocanegra al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres el poeta, músic i filòleg Víctor Bocanegra! Actualment està presentant el seu nou disc, on el blues i el jazz continuen presents com a base musical de les seves lletres.

Divendres 13, 20h - El Tete de la Barceloneta & Julio Lobos a La Tía Felipa
La Tía Felipa continua amb els seus "Divendres de piano blues", i aquesta setmana els protagonistes són El Tete de la Barceloneta & Julio Lobos. Guitarra i piano per gaudir d'una de les memorables nits de blues de "Can Felipa"!

Divendres 13, 21h - David Sam & Nerea Lorente a La Troka
La Troka és un interessant restaurant de Mataró que els divendres acostuma a combinar la bona música amb el bon menjar, als seus "Sopars & Música". Aquest divendres és l'última cita de la temporada, i els protagonistes són David Sam i Nerea Lorente, un duo de luxe que us oferirà un "menú" molt bo de blues, jazz i rock. Bon profit!

Divendres 13, 21.30h - Augie Burr & The Elvis Band al 99% Burger Bar
El 99% Burger Bar us proposa passar la nit amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr & The Elvis Band, cosa que podeu comprovar des de la primera nota! Elvis és viu!

Divendres 13, 21.30h - Atomic Boy Blues al Boca Nord
Aquest divendres podeu veure en acció la banda de blues i rock més jove de casa nostra, els Atomic Boy Blues. La cita és al Centre Cívic Boca Nord, i allà podeu comprovar que les noves generacions del blues vénen amb molta força!  

Divendres 13, 22h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Cicle Jazz al Gimnazz
Aquesta divendres podeu "posar en forma" el vostre blues i el vostre humor amb dos "entrenadors" de luxe, Txus Blues & Jose Bluefingers! La cita és al Casal de Montbau, en el II Cicle Jazz al Gimnazz!

Divendres 13, 22.30h - Ded Grandad a The Philharmonic
Els Ded Grandad són un trio americà, que fa música... americana! Potser pensareu "quina sorpresa!"... doncs sí, si aneu a veure'ls a The Philharmonic segur que us sorprendran amb la seva barreja de blues, gospel, jazz, ragtime i country! 

Divendres 13, 23h - Big Mama & Víctor Puertas al Cicle Jazz al Casino
De novembre a desembre es celebra el 39è Cicle de Jazz al Casino de Granollers, i aquest divendres el protagonista és el blues amb un duo de luxe, Big Mama & Víctor Puertas! Com haureu deduït, la cita és al Casino de Granollers.

Divendres 13, 23h - Neil Geoffrey & J.C. Narzekian al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar rep Neil Geoffrey (guitarra i veu) i Juan Carlos Narzekian (saxo), dos grans músics que us faran gaudir del ritme de blues!

Dissabte

Dissabte 14, 12.30h - Xavi Malacara & Tony Wilson al Bar Makinavaja
El Bar Makinavaja de Barcelona, un autèntic "santuari" dedicat a la memòria del famós personatge de còmic del gran dibuixant Ivà, us ha preparat un aperitiu amb viatge musical inclòs. Xavi Malacara & Tony Wilson us faran un recorregut pel blues i el folk, entre els anys 20 i 50, on hi podeu trobar des del blues del Mississippi fins al folk de Bob Dylan. No fa falta portar maletes, l'únic equipatge que necessiteu és les vostres ganes de gaudir de la música en directe!

Dissabte 14, 17.30h - "Christmas With Elvis" al Qgat Restaurant & Events
Ja falta poc perquè arribi el Nadal, i aquest dissabte podeu començar a celebrar-lo d'una manera molt especial amb l'esdeveniment "Christmas With Elvis" al Qgat Restaurant & Events! Una gran festa dedicada al Rei del Rock, que començarà des de la tarda, amb cinema, karaoke, sopar, sorteig... i la música en directe d'Augie Burr & The Elvis Tribute Band i The Velvet Candles! Espectacular!

Dissabte 14, 20.30h - Sinead Savage & The Flytones al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de soul i funk amb Sinead Savage & The Flytones. Ideal per passar una nit molt negra!

Dissabte 14, 21h - Frank Harvey al 99% Burger Bar
El 99% Burger Bar us ha preparat una nit de tribut al mític Johnny Cash i altres artistes de la també mítica Sun Records, de la mà d'un especialista en el tema, Frank Harvey! En Frank estarà acompanyat per Krant Slowfingers.

Dissabte 14, 22h - Pexsom Blues a la Cafeteria El Bouquet
Aquest dissabte podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes. La cita és a la Cafeteria El Bouquet d'Olot, un bon lloc per captar tota l'aroma del blues!  

Dissabte 14, 22.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas a The Philharmonic
Myriam Swanson & Amadeu Casas tornen a The Philharmonic, una sala molt adient per gaudir del blues amb classe i feeling d'aquesta parella de grans músics!

Dissabte 14, 24h - Sardina's Golden Rule al Musulungo
El Musulungo és un pub de Reus on s'hi pot veure bona música en directe, com el concert d'aquest dissabte amb la banda Sardina's Golden Rule, que us farà gaudir d'una gran nit de rhythm'n'soul!

Diumenge

Diumenge 15, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 15, 20h - The Blues Prisoners al Pub Noctàmbul
Aquest diumenge The Blues Prisoners porten el seu Prison Break Tour fins a Cervera, al Pub Noctàmbul. La policia de la ciutat ja està en alerta, per evitar que els dos fugitius puguin robar... el cor del públic amb el seu blues!

Diumenge 15, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest diumenge el Lluís Coloma Trio, és a dir blues i boogie de luxe per acabar la setmana de la millor manera!

Diumenge 15, 23h - Jam acústica al Big Bang Bar
Els diumenges teniu una molt bona opció per acabar la setmana amb música en directe, la jam acústica del Big Bang Bar. Amb la coordinació del David Sam Trio, podeu gaudir de blues, rock, funk... i més ritmes! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment