Monday, April 14, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 14 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

VI MILANO COCKTAILS JAZZ & BLUES FESTIVAL!
El Milano Cocktail Bar celebra aquesta setmana (de dilluns a diumenge) el VI Milano Cocktails Jazz & Blues Festival, on podeu trobar alguns dels millors músics de jazz i rhythm'n'blues del país!
Aquesta és la programació (tots els concerts comencen a les 20.30h):

Dilluns 14 - Toni Solà & J.M. Farràs Quintet (homenatge a Dexter Gordon)
Dimarts 15 - The Big 5 (Big Dani, A. Burriel, M. Ferrer, C. Pérez, M. Elías)
Dimecres 16 - Dani Nel·lo & Mario Cobo (dos grans del rhythm'n'blues)
Dijous 17 - Nu-Roots & Ximo Tebar (connexió jazz Catalunya-València)
Divendres 18 - The 5 Outsiders Of Dixieland (swing i dixieland)
Dissabte 19 - A Contra Blues (els campions del blues europeu!)
Diumenge 20 - Ivan Kovacevic 5 Spots (blues, jazz i swing) 

KOKO JEAN & THE TONICS AL JAMBOREE!
Aquest dimecres, dins de la 4a Mostra de Música Negra de BCN (organitzada per Blackelona) podeu veure en acció, Koko Jean & The Tonics!
Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i rhythm'n'blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos al seu concert del Jamboree!
Dimecres 16, 21h - Koko Jean & The Tonics al Jamboree (BCN)

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant l'abril i maig en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i la protagonista d'aquesta setmana és Violetta Curry, una gran cantant de soul, jazz i funk (que va formar part de The Supremes). Estarà acompanyada al piano per Jaume Vilaseca.
Divendres 18, 18h - Violetta Curry & Jaume Vilaseca al MEAM (BCN)

TÒFOL MARTÍNEZ PRESENTA EL SEU NOU DISC A CADAQUÉS!
Si aneu aquests dies de vacances a Cadaqués, a més de gaudir d'aquesta població tan especial, podeu veure en acció el gran Tòfol Martínez presentant el seu nou disc, "1979". Gaudireu per partida doble, en directe i a casa (si compreu el disc, és clar)!
Tòfol Martínez a Cadaqués:
Divendres 18, 22.30h - Bar Lua
Dissabte 19, 22h - Can Shelabi
Diumenge 20, 22h - Bar Galeón

EMILI BALERIOLA, MAX SUNYER I AMADEU CASAS AL FLAMINGO!
Aquest divendres, a la Sala Flamingo (Sant Feliu de Guíxols), podeu veure en acció un trio format per guitarristes llegendaris de casa nostra!
Es tracta del trio format per Emili Baleriola, Max Sunyer i Amadeu Casas, tres mestres de la guitarra que no necessiten presentació... Serà una nit històrica, que acabarà amb una jam on podeu compartir escenari amb els mestres!
Divendres 18, 23.45h - Baleriola, Sunyer i Casas al Flamingo (Sant Feliu de Guíxols)

THE DEANS A LA TRAVIESA!
The Deans és un power trio irlandès que està considerat com una de les promeses del blues contemporani. Malgrat la seva joventut, ja han passat per esdeveniments tan importants com el Festival de Jazz de Montreux, i aquest diumenge els tindrem per aquí, en concret a La Traviesa!
Diumenge 20, 19.30h - The Deans a La Traviesa (Torredembarra)


__________________________


Dilluns


Dilluns 14, 21h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 15, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 15, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 15, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 16, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 16, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 16, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... A més, està previst que un cop al mes hi hagi música en directe. Let's dance the blues!

Dimecres 16, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 16, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant l'abril també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
Per cert, els A Contra Blues acaben de guanyar l'European Blues Challenge, o sigui que podeu compartir escenari amb uns campions del blues!
ATENCIÓ: jam cancel·lada. Futbol és futbol...

Dijous

Dijous 17, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 17, 21h - Lluís Coloma Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el Lluís Coloma Trio, i amb ells gaudireu d'una sessió de blues i boogie que us posarà el ritme al cos!

Dijous 17, 22h - Gnaposs al Sunset Jazz Club
Gnaposs, la formació del gran guitarrista David Muñoz, fa poc que ha editat el seu cinquè disc "Gnaposs Groove", i aquest dijous el presenten al Sunset Jazz Club de Girona. Una bona ocasió per gaudir en directe d'aquest nou treball de la banda, on es barregen diversos estils com el funk, el blues, el rock... i fins i tot l'electrònica!

Dijous 17, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana està dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un trio de grans músics que us farà "treballar" de valent! Enjoy working the blues, baby! 

Dijous 17, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
El Harlem Jazz Club rep aquest dijous un dels trios més en forma de casa nostra, Chino & The Big Bet, una aposta segura per viure un gran concert de blues amb molt de swing!

Divendres
 

Divendres 18, 20h - Alan Bike a La Tía Felipa
El bluesman Alan Bike torna aquest divendres a La Tía Felipa, amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una molt bona estona! I si, a més, proveu les tapes de "Can Felipa", llavors ja serà una "experiència religiosa"!

Divendres 18, 21.30h – Chino & The Big Bet al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint (Balaguer) torna a rebre, per petició popular, Chino & The Big Bet! El públic d'aquesta sala sap el que és bo, i ha decidit fer una aposta segura per gaudir d'una gran nit de blues amb molt de swing!

Divendres 18, 22h - Pexsom Blues al Coffee
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al Coffee de Riudellots.

Divendres 18, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Cotton Blanes
Si aneu al Cotton Blanes aquest divendre us hi trobareu Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, dos mestres dels seus instruments que quan s'ajunten són com un "huracà" de blues imparable!

Dissabte

Dissabte 19, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Tía Felipa
La Tía Felipa us ha preparat un altre gran vermut de blues per a aquest dissabte, i en aquesta ocasió els protagonistes són Txus Blues & Jose Bluefingers, els reis del riure'n'blues! Bon blues i bon humor per gaudir d'un vermut inoblidable!

Dissabte 19, 20.30h - Alan Bike al Honky Tonk
El gran bluesman Alan Bike torna aquest dissabte al Honky Tonk, amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una molt bona estona!

Dissabte 19, 22h - The Walking Stick Man al Casal de Montferri
Aquest dissabte, al Casal de Montferri, podeu gaudir d'un concert de The Walking Stick Man, amb el seu blues en estat pur seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf. Sense colorants ni conservants! 

Dissabte 19, 22.30h - Pexsom Blues al Memphis Snack Bar
Segona ocasió de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. En aquest cas, la cita és al Memphis Snack Bar (Les Borges Blanques).

Dissabte 19, 23.30h - Wax & Boogie 3 a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie 3, un dels trios amb més glamour i feeling de casa nostra.

Dissabte 19, 23.30h - Empty Cage a La Font del Balç
Els Empty Cage són un duo de guitarra i bateria que s'està fent un lloc destacat en el panorama musical de casa nostra, sobretot després d'haver guanyat el concurs Sona 9 de 2012.El més interessant d'aquest èxit és que es fonamenta en un estil personal que té com a base el blues i el rock'n'roll. Si a això li sumem unes lletres desenfadades i directes (principalment en català), i un directe enèrgic i contundent, ja tenim tots els elements que expliquen el perquè del seu ràpid ascens en popularitat i reconeixement.
Aquest dissabte ho podeu comprovar al concert que faran a La Font del Balç (Gironella), on presentaran el seu nou disc, "Tal com raja"!

Diumenge

Diumenge 20, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment