Monday, April 21, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 21 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

NIT DE BLUES SOLIDARI AMB DEEP BLUES AL LUZ DE GAS!
Aquest dimarts teniu l'oportunitat de col·laborar amb una bona causa, al mateix temps que gaudiu d'un concert de blues espectacular!
La banda Deep Blues ha reunit un munt de convidats de luxe, i tots plegats donaran el millor de si mateixos perquè passeu una nit inoblidable al Luz de Gas.
L'objectiu és recaptar diners (per mitjà dels 12 € que val l'entrada) per a l'associació El Trampolí, que treballa per a la plena normalització de les persones discapacitades en totes les àrees de la seva vida.
Aquesta és la llista dels convidats: Agustí Mas, Amadeu Casas, Emili Baleriola, Max Sunyer, August Tharrats, Joan Pau Cumellas, i Llorenç Santamaria. Espectacular!
Dimarts 22, 21h - Nit de blues solidari al Luz de Gas (BCN)

TORNA LA BOÎTE!
Segur que molts amants del blues, i de la música negra en general, encara recorden amb nostàlgia una sala mítica de Barcelona on van poder viure grans nits de música en directe... Efectivament, es tracta de La Boîte!
La sala va tancar el 2004, i la bona notícia és que ha tornat a obrir, en una nova ubicació (La Rambla), i que tornarà a tenir programació de música en viu!
En un dia tan especial com Sant Jordi, es farà la festa d'inauguració d'aquesta nova etapa, amb una Jam Funk Experience coordinada per Vermouth Time, un dels millors grups de Blackcelona. A disfrutar!
Dimecres 23, 23h - Jam Funk Experience a La Boîte (BCN)

OSCAR RABADÁN & BLAS PICÓN AL CENTRE CÍVIC GOLFERICHS!
Si voleu gaudir del blues en estat pur, "sense conservants ni colorants", aquest dijous teniu una cita al Centre Cívic Golferichs, amb Oscar Rabadán & Blas Picón! Us espera una sessió on els sons més foscos i ancestrals del blues us captivaran!
Tingueu en compte que s'ha de reservar entrada. Teniu la info a la web del Golferichs.
Dijous 24, 20h - Oscar Rabadán & Blas Picón al Centre Cívic Golferichs (BCN)

THE BLUES PRISONERS AL JAZZPETIT!
Després d'uns dies de vacances al seu "zulo" de la costa, The Blues Prisoners tornen a l'acció aquesta setmana, i el dijous els podeu trobar al Jazzpetit. Aquesta acollidora sala de Gràcia és un dels seus llocs preferits per fer el que més els agrada, robar... el cor del públic amb el seu blues! Esteu avisats...
Dijous 24, 21h - The Blues Prisoners al Jazzpetit (BCN)
 
"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant l'abril i maig en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana us espera un concert especial per reivindicar el paper important de les dones en la història del blues, a càrrec de 2 grans dames del blues de casa nostra com són Big Mama i Sister Marion!
Divendres 25, 18h - Big Mama & Sister Marion al MEAM (BCN)

JA ÉS PRIMAVERA IN BLACK A LA SOCIETAT DE BLUES DE BARCELONA!
Sí, amics, la primavera no només arriba a El Corte Inglés i aquesta setmana comença una primavera molt especial on "el color de moda" serà... el negre!
Es tracta de la segona edició del festival Primavera In Black, organitzat per la Societat de Blues de Barcelona, i que es celebra als Jardins de Can Sumarro de L'Hospitalet aquest divendres, dissabte i diumenge.
El festival reuneix una molt bona representacio de diferents estils de música negra (on el blues hi té una presència destacada, evidentment), i els objectius principals d'aquesta gran festa són 2: apropar el blues i tota la música negra a un públic més ampli i divers, i també donar suport a la important tasca que realitza la Societat de Blues de Barcelona, de manera totalment altruista, per promocionar aquesta música al nostre país.
Així doncs, ja ho sabeu, aquesta setmana podeu participar en una "missió divina" per mantenir ben viu el blues a casa nostra! Només és necessari que feu una cosa: anar al festival amb moltes ganes de pasar-ho bé! El blues ja farà la resta...
Aquest és el programa:

Divendres 25, 20h:
New Gospel
Txus Blues & Jose Bluefingers 
Casi El Mejor Trio De Tu Vida (acoustic street)

Dissabte 26, 20h:
Amadeu Casas Trio & Friends
Veronica & The Red Wine Serenaders
The Black Snakes (acoustic street)

Diumenge 27, 12h - Pícnic Blues:
Lonesome Rendezblues (concert infantil)
Jazz Manouche Escola Música L'H
Jam session amb l'Escola de Blues de Barcelona


__________________________


Dilluns


Dilluns 21, 19.30h - La Incombustible a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra rep aquest dilluns La Incombustible, una banda veterana de casa nostra que actualment està presentant els temes del seu pròxim disc, en la gira anomenada "La química de la vida".

Dimarts

Dimarts 22, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 22, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 22, 20.30h - Doc Scanlon's Trio al Milano Cocktail Bar
Amb Doc Scanlon's Trio el Milano Cocktail Bar us ha preparat
un gran concert de jazz i swing. El gran contrabaixista americà que dóna nom a aquest trio és un especialista en el tema!  


Dimarts 22, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 23, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 23, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 23, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 23, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... A més, està previst que un cop al mes hi hagi música en directe. Let's dance the blues!

Dimecres 23, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 23, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant l'abril també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
Per cert, els A Contra Blues acaben de guanyar l'European Blues Challenge, o sigui que podeu compartir escenari amb uns campions del blues!

Dijous

Dijous 24, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 24, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar rep un dels trios més actius de la ciutat, Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! They're Red Hot, baby! 

Dijous 24, 21h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) us ha preparat una gran nit de blues per a aquest dijous amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit!

Dijous 24, 22h - Quico Pi de la Serra al Mosquito Sunset Club
Al Mosquito Sunset Club, aquest dijous podeu veure en acció un dels grans cantautors (i també bluesman) catalans, en Quico Pi de la Serra, acompanyat per dos dels grans bluesmen de casa nostra, Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas. Tots tres us oferiran l'espectacle QuicoLabora, un repàs a algunes de les cançons més emblemàtiques d'en Quico, on el blues hi és molt present.

Dijous 24, 22h - Bourbon al Sunset Jazz Club
Aquest dijous el Sunset Jazz Club (Girona) rep els Bourbon, un sextet de músics gironins que "us portarà de passeig" pel mític carrer Bourbon Street de New Orleans, a ritme de blues, dixie, soul, jazz... Bon viatge!

Dijous 24, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana està dirigida per A Contra Blues, una de les bandes més actives de casa nostra i que no para de sorprendre al personal cada cop que puja a un escenari! A més, tot just acaben de guanyar l'European Blues Challenge celebrat la setmana passada a Riga (Letònia), o sigui que estaran més on fire que mai! 

Divendres
 

Divendres 25, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de blues i boogie per a aquest divendres amb uns experts en el tema, el Lluís Coloma Trio! Un pla perfecte per començar el cap de setmana amb bon ritme!

Divendres 25, 23h - A Contra Blues al Solcafé
El Solcafé de Gavà rep aquest divendres els A Contra Blues, una de les bandes més actives de casa nostra i que no para de sorprendre al personal cada cop que puja a un escenari! A més, tot just acaben de guanyar l'European Blues Challenge celebrat la setmana passada a Riga (Letònia), o sigui que estaran més on fire que mai!

Divendres 25, 23h - Pexsom Blues al 100Setze
Aquesta setmana torneu a tenir 2 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al 100Setze (Cardedeu). 

Dissabte

Dissabte 26, 12.30h - Wax & Boogie a La Tía Felipa
La Tía Felipa us ha preparat un altre gran vermut de blues per a aquest dissabte, i en aquesta ocasió els protagonistes són Wax & Boogie, que us acompanyaran durant el vermut amb una bona dosi de blues i boogie!

Dissabte 26, 20.30h - Chino al Honky Tonk
Aquesta dissabte el Honky Tonk rep la visita de Chino... i de molts de vosaltres, és clar! Aquest bluesman, només acompanyat pel seu inseparable dobro, us farà gaudir d'una estona de blues molt intensa!

Dissabte 26, 20.30h - Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar us proposa començar la nit amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet, cosa que podeu comprovar des de la primera nota!

Dissabte 26, 22h - Fredy Fresquet & The Red Light al Jazzpetit
El Jazzpetit (Gràcia, BCN) ha programat per a aquest dissabte el concert de Fredy Fresquet & The Red Light, un potent trio de blues i bluegrass. La part de blues del seu repertori són versions de grans clàssics, i la part de bluegrass són composicions pròpies.

Dissabte 26, 22.30h - Tota Blues Duo a The Philharmonic
L'acollidor bar anglès The Philharmonic s'ha especialitzat en els concerts de petit format, amb una presència majoritària del blues. Aquest dissabte en teniu un nou exemple, amb l'actuació de Tota Blues Duo, el format acústic d'aquest gran bluesman on està acompanyat pel seu inseparable guitarrista Martín J. Merino!

Dissabte 26, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a El Paraigua
Si voleu passar la nit de dissabte a ritme de West Coast, Jump Blues i Delta Blues, heu de fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns experts en el tema!

Diumenge

Diumenge 27, 12.30h - Pexsom Blues a El Siglo
Segona ocasió de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. En aquest cas, la cita és a El Siglo (Sant Cugat).

Diumenge 27, 12.30h - Johnny Card a Can Gambús
La Capella de Can Gambús és un lounge-bar-restaurant de Sabadell que els diumenges prepara uns vermuts molt recomanables, a l'aire lliure i amb música en directe. Aquesta setmana hi podeu veure el concert de Johnny Card, un one man band que us oferirà una sessió de blues, folk i swing!

Diumenge 27, 17h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Dolce Vita
Ara que comença el bon temps, els xiringuitos de Castelldefels tornen a fer música en directe, amb una notable presència del blues. Un dels més actius és el Dolce Vita, i aquest diumenge us ha preparat una gran sessió de riure'n'blues amb els mestres del gènere, Txus Blues & Jose Bluefingers!

Diumenge 27, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 27, 19.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Jazzpetit
Aquest diumenge el Jazzpetit us ha preparat un petit gran concert de blues per acabar molt bé la setmana, on els protagonistes són uns habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón. Amb ells la qualitat i la diversió estan assegurades!

Diumenge 27, 20.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas al Honky Tonk
Myriam Swanson & Amadeu Casas tornen al Honky Tonk, i amb ells podeu acabar la setmana amb una gran sessió de blues amb classe i feeling!


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment