Monday, April 28, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 28 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

THE BLUESTERS & FRIENDS CADA DIMARTS AL MONASTERIO!
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, a partir d'aquesta setmana seran cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 29, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio (BCN)

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant l'abril i maig en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana els protagonistes són Wax & Boogie, és a dir la gran cantant Ster Wax acompanyada per dos grans músics, David Giorcelli i Reginald Vilardell. Blues i boogie de luxe!
Divendres 2, 18h - Wax & Boogie al MEAM (BCN)

TXUS BLUES & JOSE BLUEFINGERS AL BAR LÍNEA UNO!
L'associació Santako In Blues us ha preparat un concert "curatiu" per a aquest dissabte, a càrrec de... ja ho heu endevinat, oi? És clar, a càrrec de Txus Blues & Jose Bluefingers, els reis del riure'n'blues! Amb la seva ironia i bon humor, a més del seu blues de primera qualitat, us faran passar una estona inoblidable, i l'únic que oblidareu són els "mals rotllos"!
Tot això al Bar Línea Uno.
Dissabte 3, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Bar Línea Uno (Santa Coloma)

__________________________


Dilluns


Dilluns 28, 21h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 29, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 29, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 29, 20.30h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Un repertori dedicat a les grans cantants de blues, interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra, això és el que podeu gaudir aquest dimarts al
Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion!

Dimarts 29, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 30, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 30, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 30, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 30, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 30, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 30, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant l'abril també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
Per cert, els A Contra Blues acaben de guanyar l'European Blues Challenge, o sigui que podeu compartir escenari amb uns campions del blues!

Dimecres 30, 23h - Jam Funk Experience a La Boîte
La nova jam de La Boîte està coordinada per Vermouth Time, un dels millors grups de Blackcelona, i us farà gaudir cada dimecres d'una gran sessió de música negra amb molt de groove!

Dijous

Dijous 1, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes es celebra la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!  

Divendres
 

Divendres 2, 20h - Pexsom Blues al Saxo Taverna
Aquest divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La és al Saxo Taverna (Torredembarra).

Divendres 2, 20.30h - Cece Giannotti Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres podeu veure en acció el quartet del gran músic canadenc afincat a Barcelona, Cece Giannotti, al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el rock, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!

Divendres 2, 21.30h - Cotton Roots al Bar Rambla
Aquest divendres els Cotton Roots se'n van a Sant Feliu de Guíxols, per tocar al Bar Rambla. El sons del Delta del Mississipi al Baix Empordà! 

Divendres 2, 22h - Blue Miles al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat una bona sessió de blues, jazz i swing per a aquest divendres, amb Blue Miles, un quintet que domina el tema. A disfrutar! 

Divendres 2, 22.30h – Julio Vallejo a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, podeu veure en solitari Julio Vallejo (l'alter ego del Dr. Swinguez), que us oferirà una gran sessió de country blues! 

Divendres 2, 23h - The Blues Prisoners a The Wild Geese
The Blues Prisoners continuen la seva fugida interminable (des de 1980!), i aquest divendres faran parada a Sabadell, al pub irlandès The Wild Geese. Us espera una nit de blues amb emocions fortes... sobretot si ve la policia per detenir els dos bluesmen fugitius! Això té bona pinta!
ATENCIÓ: el concert és el dissabte

Divendres 2, 23.30h - The Dry-River Stompers a El Paraigua
El Paraigua és una acollidora cocteleria modernista del centre de Barcelona que està apostant fort per la música en directe, i aquest divendres hi podeu veure el concert de The Dry-River Stompers. Amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!  

Dissabte

Dissabte 3, 12.30h - The Walking Stick Man a La Tia Felipa
La Tia Felipa cada dissabte us prepara un vermut de primera acompanyat de blues de... primera! Aquesta setmana el convidat és The Walking Stick Man, un gran bluesman que reuneix els estils de Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf en una sola persona!

Dissabte 3, 20h - Lost & Lonesome a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues per a aquest dissabte amb Lost & Lonesome (en format trio), que us faran gaudir d'un viatge musical on hi trobareu blues, jazz i boogie... i bon humor!
La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.

Dissabte 3, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest dissabte podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!

Dissabte 3, 20.30h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
El dissabte a la nit el cos demana "moviment", i si aneu al Milano Cocktail Bar us hi trobareu The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues! I ja sabeu que el rhythm'n'blues porta molt moviment...

Dissabte 3, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà com nous!

Dissabte 3, 23h - The Blues Prisoners a The Wild Geese
The Blues Prisoners continuen la seva fugida interminable (des de 1980!), i aquest dissabte faran parada a Sabadell, al pub irlandès The Wild Geese. Us espera una nit de blues amb emocions fortes... sobretot si ve la policia per detenir els dos bluesmen fugitius! Això té bona pinta!

Dissabte 3, 23.30h - Marina BBface & The Beatroots a La Boîte
Aquest dissabte, a La Boîte, podeu gaudir d'una gran nit de música negra amb Marina BBface & The Beatroots! Es tracta del projecte d'una de les cantants de The Pepper Pots, i ens proposa una combinació de funk, soul i rock per fer-nos gaudir de tota la intensitat del ritme que té la black music!

Dissabte 3, 24h - Paquito Groove Band a El Siglo 
El Siglo (Sant Cugat) us ha preparat un concert amb molt de groove! La Paquito Groove Band, liderada pel pianista i cantant Paquito Cruz, us espera en aquesta acollidora sala  per compartir amb vosaltres una nit intensa amb molt de ritme!

Diumenge

Diumenge 4, 12.30h - Chino Swingslide a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un dels grans bluesmen de casa nostra, Chino Swingslide!

Diumenge 4, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 4, 19.30h - A Contra Blues a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra rep aquest diumenge els A Contra Blues, una de les bandes més actives de casa nostra i que no para de sorprendre al personal cada cop que puja a un escenari! A més, tot just acaben de guanyar l'European Blues Challenge, o sigui que estaran més on fire que mai!

Diumenge 4, 20.30h - Big Mama & Riqui Sabatés al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk és una de les millors opcions per acabar la setmana amb un bon concert de blues. En aquesta ocasió els protagonistes són dos dels pioners del blues a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés!

Diumenge 4, 20.30h - Casi El Mejor Trio De Tu Vida al Milano Cocktail Bar
Per acabar molt bé la setmana, el Milano Cocktail Bar us ha preparat l'actuació de Casi El Mejor Trio De Tu Vida, un grup que segur que us sorprendrà. Potser serà un dels millors diumenges de la vostra vida... 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment