Monday, June 2, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 2 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

NOVA JAM DE BLUES A BARCELONA!
Dins del saludable panorama de les jams a Barcelona, amb sessions de tot tipus i per a tots els gustos, feia unes setmanes que el dilluns s'havia quedat sense la seva jam... Doncs bé, aquesta setmana això canvia i neix una nova jam session a la ciutat, precisament en dilluns!
La sala que s'apunta al circuit és el Cafè Principal, i la banda encarregada de coordinar el tema és Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en fer jams els dilluns.
A Barcelona la setmana torna a començar a ritme de blues!
Dilluns 2, 22h - Jam session al Cafè Principal (BCN)
 
SOPAR & BLUES A L'HOTEL HAVANA!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues.
Aquest mes el sopar torna a ser de luxe doncs reuneix alguns dels millors músics de casa nostra, és a dir Lluís Coloma Trio & Julio Vallejo & Joan Pau Cumellas!
Això serà espectacular! Bon profit!
Dijous 5, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana (BCN)

MARIE CHAIN BAND AL HARLEM JAZZ CLUB!
Aquest dijous podeu descobrir una interessant banda alemanya, Marie Chain Band!
La banda està encapçalada per la cantant, pianista i compositora Marie Chain, i segur que us farà gaudir d'un molt bon concert amb la seva combinació de soul, funk, blues i jazz.
La cita és al Harlem Jazz Club, on tindreu els músics ben a prop!
Dijous 5, 22h - Marie Chain Band al Harlem Jazz Club (BCN)

POCKET CONCERTS: SUN STREET BLUES!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió el protagonisme és per a la banda Sun Street Blues, un quintet de músics experimentats disposats a que gaudiu del blues i que descobriu el bluesy side of the street!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.  
Divendres 6, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

COTTON ROOTS GRAVEN NOU DISC EN DIRECTE A LA NOVA JAZZ CAVA!
Aquest divendres els Cotton Roots se'n van a la Nova Jazz Cava de Terrassa, per gravar en directe el seu tercer disc!
Una molt bona ocasió per gaudir del blues rural i acústic amb aquest gran duo, i de participar en aquest enregistrament amb els vostres aplaudiments.
Segur que serà un gran concert que us quedarà gravat... literalment!
Divendres 6, 22.30h - Cotton Roots a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

THE BLUES PRISONERS A THE BLUES BALLROOM!
L'escola Lindy Hop.Cat us ha preparat una gran (i "perillosa") nit per ballar blues a la sala Almo2bar!
En aquesta ocasió els encarregats de posar-hi el blues en directe són The Blues Prisoners, dos bluesmen que estan en cerca i captura des de 1980, d'aquí el tema de la "perillosa" nit... Però no patiu, l'únic perill que correu amb ells és que acabeu convertits en uns presoners... del blues!
Abans i després del concert tindreu més blues per ballar, amb els DJs Alicia Quaini, Noemí Castell i Aitor Leniz (experts en blues i en ball). Let's dance the blues, baby!
Dissabte 7, 22h - The Blues Ballroom a l'Almo2bar (BCN)

NOU PROJECTE DE BLUES A BARCELONA!
Aquest dissabte, al Jazzpetit, podeu assistir a la "presentació en socitat" d'un nou projecte de blues de casa nostra, Blues Desfass!
Els components de la banda són músics experimentats, que han format part de bandes històriques del nostre país (com Fas Tard o Zumel Blues Band), i que en aquesta ocasió combinaran el blues-rock amb uns tocs de psicodèlia. 
Blues per desfasar!
Dissabte 7, 22h - Blues Desfass al Jazzpetit (BCN)

I FESTIVAL DE BLUES DE TORREDEMBARRA, A LA TRAVIESA!
La Traviesa de Torredembarra porta molts anys al peu del canó, programant grans concerts de blues i rock, i ara dóna un pas més amb l'organització del I Festival de Blues de Torredembarra, que serà una gran Blues Bar-B-Q!
Els participants en aquesta primera edició del festival són Edu Manazas & Whiskey Tren i Tota Blues Band, o sigui que us espera una intensa jornada de blues en estat pur, sense conservants ni colorants!
Diumenge 8, 12h - I Festival de Blues de Torredembarra a La Traviesa


__________________________


Dilluns


Avui, la info del blues del dilluns la teniu als destacats de la setmana! Suposo que ja ho haureu vist... ;)

Dimarts

Dimarts 3, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 3, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 3, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 3, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 4, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 4, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 4, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 4, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 4, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 4, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues, i que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 5, 19h - Tota Blues Duo al Suamu
Aquest dijous, al sortir de la feina (els que encara en tingueu) podeu gaudir de l'After Work del Suamu, que aquesta setmana us porta una gran sessió de blues amb Tota Blues Duo. Un concert perfecte per acabar bé la jornada laboral!

Dijous 5, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 5, 20.30h - The Blues Prisoners a La Bàscula
The Blues Prisoners tornen a visitar La Bàscula aquest dijous, una sala que ja els va acollir fa uns mesos i que ara "se la juga" un altre cop amb aquest nou concert dels dos bluesmen fugitius. Esperem que la cosa acabi bé, com l'altra vegada, és a dir que la policia no es presenti al concert...  

Dijous 5, 20.30h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest dijous podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!
  
Dijous 5, 21h - Elena Lasco & Oriol Romaní al Cafè Vienès 
El concert d'aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) té com a protagonistes la pianista russa Elena Lasco i el clarinetista català Oriol Romaní, que us faran gaudir amb el seu swing!

Dijous 5, 21h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 5, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Barcelona i la Societat de Blues de Barcelona, us ofereix una molt bona jam cada dijous, i aquesta setmana estarà coordinada per Wax & Boogie. Recomanable al 100%!

Dijous 5, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes es celebra la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!
I en aquesta ocasió hi haurà un convidat de luxe, el gran guitarrista Miguel Talavera!

Divendres
 

Divendres 6, 19h - Leo Cayuela a L'Antic Forn de Vallcarca
Leo Cayuela és un músic que porta anys explorant diferents estils de música negra, i que des de fa un temps està centrat en el blues primitiu dels anys 30. El que destaca d'aquest apropament al blues és que utilitza una cigar box guitar, és a dir una guitarra feta per ell mateix amb una caixa de cigars, com també van fer alguns dels bluesmen d'aquella època.
D'aquí ve el nom del seu espectacle, "Blues in the box", i aquest divendres el podeu veure a L'Antic Forn de Vallcarca, en un concert compartit amb dues altres propostes d'estils diferents.

Divendres 6, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes Wax & Boogie, que us faran gaudir d'un bon còctel de blues i boogie!

Divendres 6, 21h - Pexsom Blues a la Casa de Tablas
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és a la Casa de Tablas de Figueres.   

Divendres 6, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Jazzpetit
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar a Jazzpetit i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers! Són els reis del riure'n'blues!

Divendres 6, 22.30h - The Blues Prisoners al Bar Bhuda
Aquesta setmana The Blues Prisoners estan visitant alguns dels seus locals "còmplices", i divendres és el torn del Bar Bhuda de Cerdanyola.
L'anterior vegada que els dos bluesmen fugitius hi van actuar, van aconseguir arribar al seu nirvana particular de les 3 "B" (blues, birres i bitllets). Si voleu provar vosaltres l'experiència, ja ho sabeu...

Divendres 6, 23h - Amadeu Casas a The Philharmonic
L'Amadeu Casas torna aquest divendres a The Philharmonic, un dels llocs on podem veure'l sovint últimament. En aquests concerts l'Amadeu actua en solitari, amb l'única companyia de la seva guitarra, i no fa falta res més per gaudir d'una gran nit de blues autèntic!

Divendres 6, 23.30h - Wax & Boogie 3 a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie 3, un dels trios amb més glamour i feeling de casa nostra. 

Dissabte

Dissabte 7, 12.30h - Julio Lobos a La Tia Felipa
Aquesta setmana el protagonista del vermut de La Tía Felipa és el gran Julio Lobos, o sigui que es preveu una sessió vermutera molt intensa! The Wolf Is At You Bar!

Dissabte 7, 13h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Bar Makinavaja
El Bar Makinavaja de Barcelona rep aquest dissabte Txus Blues & Jose Bluefingers!
En aquest "santuari" dedicat a la memòria del famós personatge de còmic del gran dibuixant Ivà, els reis del riure'n'blues us faran gaudir d'una gran sessió de blues i bon humor!

Dissabte 7, 20h - The Clean Pockets a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues per a aquest dissabte amb The Clean Pockets, que us faran gaudir a ritme de blues, boogie i rock'n'roll! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.

Dissabte 7, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa començar la nit de dissabte amb una de les parelles que està causant sensació en el panorama del blues de casa nostra, Wax & Boogie. A disfrutar!

Dissabte 7, 20.30h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar
Per començar bé la nit de dissabte podeu anar al Milano Cocktail Bar, i gaudir del concert de l'Amadeu Casas Trio! Blues amb classe i elegància, i acompanyat d'un còctel... Delicatessen!

Dissabte 7, 21.30h - Pexsom Blues al Surf & Turf
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és al Surf & Turf de Calella. 

Dissabte 7, 22.30h - Tori Sparks a The Philharmonic
The Philharmonic rep aquest dissabte Tori Sparks, una cantant americana que va deixar Nashville per establir-se a Barcelona. La seva música es basa en el folk americà però té moltes influències, fins i tot idiomàtiques perquè Tori és capaç de cantar en anglès, francès i castellà. 

Dissabte 7, 23.30h - Anna Lee & Connie Lynch al Riders Burguer Grill
Aquest dissabte podeu veure en acció Anna Lee & Connie Lynch, i amb elles gaudireu de la força i la intensitat del blues i el soul en clau femenina! La cita és al Riders Burguer Grill de Mataró. 

Diumenge

Diumenge 8, 12.30h - Pexsom Blues a Can Rosich
Tercera oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és a Can Rosich (Pineda), mentre gaudiu del vermut. 

Diumenge 8, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 8, 19h - A Contra Blues al Pura Vida
Durant l'estiu, els xiringuitos de Castelldefels són un autèntic festival de música en directe, amb concerts cada setmana. Un dels concerts destacats d'aquest diumenge és el d'A Contra Blues al xiringuito Pura Vida, i amb ells us espera una sessió molt moguda!

Diumenge 8, 20.30h - Joan Pau Cumellas & Lluís Coloma al Honky Tonk
Molts aficionats al blues segur que recorden amb nostàlgia el duo Louisiana Vamper, format per dos grans músics de casa nostra, Joan Pau Cumellas i Lluís Coloma... Doncs bé, aquest diumenge podeu tornar a veure'ls junts al Honky Tonk!

 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment