Monday, June 16, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 16 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

3G3 AL CAFÈ VIENÈS!
Aquest dijous, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN), podeu veure en acció un trio format per guitarristes llegendaris de casa nostra!
Es tracta de 3G3, amb Emili Baleriola, Max Sunyer i Amadeu Casas, tres mestres de la guitarra que no necessiten presentació. Serà un concert... històric!
Dijous 19, 21h - 3G3 al Cafè Vienès (BCN)

ANNA LEE & CONNIE LYNCH & FRIENDS AL BAR LÍNEA UNO!
L'associació Santako In Blues us ha preparat un molt bon concert de boogie, blues i rhyhtm'n'blues amb Anna Lee & Connie Lynch!
A més, aquestes dues blueswomen estaran acompanyades per uns quants músics convidats, o sigui que la nit serà molt intensa i amb sorpreses!
Tot això al Bar Línea Uno.
Divendres 20, 21h - Anna Lee & Connie Lynch al Bar Línea Uno (Santa Coloma) 


1r FESTIVAL DE BLUES DE RUBÍ!
La família del blues català està d'enhorabona amb el naixement d'un nou festival a casa nostra, el Festival de Blues de Rubí!
Organitzat per la Societat de Blues de Rubí, aquesta primera edició del festival aposta pel blues català, que es troba en un gran moment i està aconseguint reconeixement a nivell internacional.
El festival es celebrarà a la Plaça Clavé els dies 20, 21, 22 i 28 de juny, i aquest és el programa d'aquesta primera setmana:

Divendres 20:
20h - The Black Snakes
22h - Wax & Boogie & Big Dani Pérez

Dissabte 21:
12h - Vermut de blues amb Even Blues 4
20h - Lost & Lonesome Band
22h - Johnny Big Stone & The Blues Workers

Diumenge 22:
12h - Conferència-concert de Big Mama
20h - Blas Picón & The Junk Express

V BUTIFARRA & BLUES!
Aquest dissabte es celebra el V Butifarra & Blues, una gran iniciativa de La Tía Felipa on es combina el bon blues i el bon menjar.
Es tracta d'una gran jam-festival, on comparteixen escenari molts dels grans músics de blues de casa nostra, en una jornada gastronomico-musical amb un ambient familiar i ple de sorpreses.
La cita és al Parc Les Fontetes de Cerdanyola, i hi col·labora la Sociedad de Blues de Cerdanyola.
Dissabte 21, 12.30h - V Butifarra & Blues al Parc de Les Fontetes (Cerdanyola) 

COMENCEN LES NITS DE BLUES AL POBLE ESPANYOL!
Aquest estiu, del 21 de juny al 30 d'agost, el blues s'instal·la al Poble Espanyol durant 8 dissabtes!
Gairebé tots els concerts són dobles, o sigui que us esperen unes nits molt intenses amb molts dels interessants projectes de blues de casa nostra, i els encarregats de començar el cicle són Big Mama & Sister Marion i Room 69 de Julio Vallejo, "casi ná"!
Aquesta iniciativa té la col·laboració de Capibola Blues i de la Societat de Blues de Barcelona, tota una garantia de qualitat.
Ja ho sabeu, aquest estiu el Poble Espanyol es convertirà en el Poble del Blues!
Dissabte 21, 20h - Big Mama & Sister Marion + Room 69 al Poble Espanyol (BCN)


__________________________


Dilluns


Dilluns 16, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dimarts

Dimarts 17, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 17, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 17, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 17, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 18, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 18, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 18, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 18, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 18, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues, i que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 19, 19.45h - David Giorcelli & Oriol Fontanals al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure David Giorcelli & Oriol Fontanals al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 19, 20 i 22h - Alex Zayas Band al Jamboree
Aquest dijous, al Jamboree, us espera un dels grans guitarristes de casa nostra, acompanyat per altres grans músics, l'Alex Zayas Band!
Últim concert abans de marxar de gira al Canadà, i aperitiu del que serà la seva tornada a Barcelona, el juliol, per fer de teloner del mític Jeff Beck!

Dijous 19, 20.30h 21h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
Si el cos us demana "moviment", aquest dijous l'heu de portar al Milano Cocktail Bar perquè gaudeixi amb The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues! I ja sabeu que el rhythm'n'blues porta incorporat molt moviment...

Dijous 19, 21h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 19, 21.30h - Amadeu Casas & Myriam Swanson al Cicle 4dJazz
Els divendres de juny es celebra a Palafolls el Cicle 4dJazz, i aquesta setmana el protagonista és un dels duos amb més classe i feeling del panorama català, Amadeu Casas & Myriam Swanson. A disfrutar! 
ATENCIÓ: el concert és DIVENDRES!

Dijous 19, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Barcelona i la Societat de Blues de Barcelona, us ofereix una molt bona jam cada dijous, i aquesta setmana estarà coordinada per Wax & Boogie. Recomanable al 100%!

Dijous 19, 22.30h - Cita A Ciegas a La Sonora de Gràcia
La Sonora de Gràcia rep aquest dijous el duo Cita A Ciegas, un parell de grans músics que va "a la contra" i que no "perd de vista" la música negra!
ATENCIÓ: cancel·lat per problemes tècnics.

Divendres
 

Divendres 20, 18h - Tandem al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Joan Vinyals i Jean-Paul Dupeyron, és a dir el duo Tandem. Prepareu-vos per gaudir d'una bona sessió de balades, reggae, rock... i, per suposat, blues!

Divendres 20, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista el Lluís Coloma Trio i, com ja haureu deduït, us espera un còctel de blues i boogie espectacular!

Divendres 20, 20h - La Teoría del Taburete a La Tía Felipa
Aquest divendres podeu gaudir d'un petit gran concert a un dels locals amb més blues del país, La Tía Felipa. Qui són els protagonistes? Doncs La Teoría del Taburete, un gran trio que interpreta el blues amb elegància i creativitat!

Divendres 20, 20.30h 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep un gran trio que us farà moure al ritme del seu swing'n'blues! Ells són Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! They're Red Hot, baby!

Divendres 20, 21.30h - Amadeu Casas & Myriam Swanson al Cicle 4dJazz
Els divendres de juny es celebra a Palafolls el Cicle 4dJazz, i aquesta setmana el protagonista és un dels duos amb més classe i feeling del panorama català, Amadeu Casas & Myriam Swanson. A disfrutar!

Divendres 20, 21.30h - Pexsom Blues al Bar La Plaça
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al Bar La Plaça (Les Preses).

Divendres 20, 22h - The Flat Pack a La Sonora de Gràcia
La Sonora de Gràcia rep aquest divendres un nou trio de casa nostra, amb pocs mesos de vida, i que ha nascut per fer-vos gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack!
ATENCIÓ: per problemes tècnics de la sala, el concert és farà al Cara B

Divendres 20, 22.30h – Julio Vallejo a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, podeu veure en solitari Julio Vallejo (l'alter ego del Dr. Swinguez), que us oferirà una gran sessió de country blues!
  
Dissabte

Dissabte 21, 12h - Anna Lee & Connie Lynch a La Cantonada
El bar La Cantonada de Montornès del Vallès, us ha preparat un bon vermut de blues amb Anna Lee & Connie Lynch, i amb elles gaudireu de la força i la intensitat del blues i el soul en clau femenina!

Dissabte 21, 15h - The Blues Prisoners a Vallcarca
El 21 de juny és el Dia de la Música, i l'Antic Forn de Vallcarca ho celebra traient la música al carrer, amb concerts de 12 del migdia a 12 de la nit.
Una de les actuacions programades és la de The Blues Prisoners, que faran una parada en la seva fugida de la policia per posar el seu blues en aquest dia tan especial. Com diria aquell, "mira si són bones persones"...

Dissabte 21, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 21, 20.30h 21h - Wax & Boogie 3 al Milano Cocktail Bar
Per començar bé la nit de dissabte, el Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert ple de blues, boogie i feeling, amb Wax & Boogie 3!

Dissabte 21, 21h - Tota Blues Duo a El Celler del Rial
El Celler del Rial, d'Arenys de Mar, rep aquest dissabte Tota Blues Duo, el format acústic d'aquest gran bluesman on està acompanyat pel seu inseparable guitarrista Matín J. Merino!

Dissabte 21, 22h - Blue Miles al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat una bona sessió de blues, jazz i swing per a aquest dissabte, amb Blue Miles, un quintet que domina el tema. A disfrutar!  

Dissabte 21, 22.30h - Pexsom Blues a Can Cordons
Segona ocasió de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquest cas la cita és a Can Cordons (Riudarenes)

Dissabte 21, 23h - Oscar Tugas & Roger Guàrdia al London Bar
El London Bar rep aquest divendres Oscar Tugas & Roger Guàrdia, que us portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"! 

Dissabte 21, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!


Diumenge

Diumenge 22, 18h - Lone Rhino Club al Pura Vida
Durant tot l'estiu els xiringuitos de Castelldefels no paren de fer música en directe, amb una notable presència del blues. Un dels més actius és el Pura Vida, que aquest diumenge us ha preparat una gran sessió amb els Lone Rhino Club del gran Julio Lobos! The Wolf Is At Your Beach!

Diumenge 22, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 22, 20.30h 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat un molt bon concert perquè acabeu la setmana de la millor manera, a ritme de blues i boogie. Els encarregats de posar-hi la música en directe són uns experts en el tema, el Lluís Coloma Trio!
 
 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment