Monday, July 7, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 7 de juliol)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

BLUES DE PICOLAT AL SI US PLAU DE ROSES!
Tots els dilluns de juliol i agost, al Si Us Plau de Roses, podeu començar la setmana acompanyats per la banda de blues més important de la Catalunya Nord, Blues de Picolat!
L'any passat van celebrar els seus 20 anys de carrera, temps que han dedicat a reivindicar la identitat catalana a ritme de blues, amb un gran nombre de concerts i 6 discos.
Ara us alegraran les nits de dilluns al costat del mar!
Dilluns 7, 21h - Blues de Picolat al Si Us Plau (Roses)

GIRA CATALANA DE LOS GUMBO!
Segona setmana de la gira per Catalunya de Los Gumbo, un gran trio de blues de Canarias que us farà gaudir amb la seva barraja de diferents "sabors" del blues!
Teniu 4 ocasions per "tastar-los", bon profit!
Los Gumbo a Catalunya:
Dimarts 8, 19h - Carpe Diem (Cadaqués)
Dimecres 9, 22.30h - Bar Galeón (Cadaqués)
Dijous 10, 22h - Can Shelabi (Cadaqués)
Divendres 11, 20h - La Tía Felipa (Cerdanyola)

FESTIVAL DE BLUES DE BARCELONA!
Segona (i última) setmana del Festival de Blues de Barcelona, on es concentra el gruix de la programació.
De dilluns a dissabte us esperen uns dies intensos de blues per a tots els gustos, amb master classes, bandes emergents, jam session, i els 2 concerts principals al Parc Central de Nou Barris.
Per cert, és de destacar també la vessant social del festival, amb els concerts que oferiran a l'Hospital Vall d'Hebron (a càrrec de Big Mama & Little Jordi) i a la presó de Wad Ras (a càrrec de Mancuso). Aquests actes no estan oberts al públic en general.
A gaudir d'aquesta autèntica Festa Major del Blues!

Dilluns 7, 
21h - Bernat Font & Convidats al Milano Cocktail Bar

Dimecres 9, 
19.30h - Master Class d'Història del Blues, amb Núria Benach i Amadeu Casas a la Sala Àmbit Cultural d'El Corte Inglés Portal de l'Àngel

Dijous 10, al Casal de Barri Prosperitat:
19h - Master Class de saxo amb Drew Davies
20h - Bandes emergents: The Blouppers i The Bald's Band
22h - Jam session amb Tota Blues

Divendres 11, 20h al Parc Central de Nou Barris:
Miguel Talavera Power Trio
Barcelona Big Blues Band
Santos Puertas
Drew Davies

Dissabte 12, 20h al Parc Central de Nou Barris:
The Black Resonators
Room 69
Joseph Brown & The Roomful Of Swing

MINGO-COLOMA-SIMÓN BLUES EXPRESS AL FESTIVAL DE JAZZ SANT ADRIÀ!
Durant els dijous de juliol es celebra el 20 Festival de Jazz de Sant Adrià del Besòs, i aquesta setmana hi podeu veure un projecte de blues que connecta les ciutats de Sevilla, Madrid i Barcelona, el trio Mingo-Coloma-Simón Blues Express!
Com ja haureu deduït, el trio està format pel gran harmonicista andalús Mingo Balaguer, el gran guitarrita madrileny Francisco Simón, i el gran pianista català Lluís Coloma, que ara uneixen les seves forces en aquest projecte que segur que ens donarà grans nits de blues... com la d'aquest dijous!
La cita és al Museu d'Història de la Immigració de Catalunya.
Dijous 10, 21h - Mingo-Coloma-Simón al Festival de Jazz de Sant Adrià del Besòs

DE FERRE DE GIRA PER CATALUNYA!
El cantant i guitarrista De Ferre, un bluesman espanyol que viu a Bélgica des de 2000, ens visita aquesta setmana per fer 3 actuacions en solitari.
De Ferre utilitza la tècnica del fingerpicking i el seu repertori està centrat en el blues dels anys 20 i 30, amb versions de bluesmen com Blind Lemon Jefferson, Robert Johnson, Skip James, i també amb composicions pròpies.
Així que ja ho sabeu, teniu 3 ocasions per gaudir a Catalunya de blues americà fet per un espanyol que viu a Bèlgica... Serà això la "globalització"?
Divendres 11, 18h - MEAM (BCN)
Dissabte 12, 12.30h - La Tia Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 12, 20.30h - Honky Tonk (BCN)

PRIMER FESTIVAL DE BLUES DELS PIRINEUS!
El nombre de festivals de blues a casa nostra va en augment de manera progressiva, i aquesta setmana un nou membre s'incorpora a la "família", el Festival de Blues dels Pirineus!
El Palau de Congressos d'Alp (La Cerdanya) acull la primera edició d'aquest festival que comença amb el llistó ben alt, amb un cartell de luxe que combina grans músics internacionals amb figures de casa nostra.
Durant 2 dies el blues ressonarà pels Pirineus!

Divendres 11,
21h - Emili Baleriola Blues Quintet
22h - Amadeu Casas
23h - Buddy Whittington & Agustí Mas Blues Ensemble

Dissabte 12,
11h - Concurs de bandes locals
21h - Deep Blues
22h - August Tharrats & Txell Sust
23h - Red House

BUDDY WHITTINGTON & AGUSTÍ MAS BLUES BAND AL CURTCIRCUIT!
El Curtcircuit és un cicle de concerts que va néixer amb la intenció de mantenir i revitalitzar la programació de les sales de concerts de Catalunya, i aquest dissabte hi podeu veure un concert de blues que us revitalitzarà per a moltes setmanes!
A la Sala Monasterio us espera Buddy Whittington, un gran guitarrista americà que va formar part dels mítics Bluesbreakers de John Mayall! Però en Buddy no estarà sol, sinó que l'acompanyarà una banda de músics de casa nostra liderada pel també gran guitarrista Agustí Mas!
Una nit per gaudir el doble de les 6 cordes!
Dissabte 12, 22.30h - Buddy Whittington & Agustí Mas Blues Band a la Sala Monasterio (BCN)


__________________________


Dilluns


Dilluns 7, 21.30h - Pexsom Blues al Bar Les Voltes
Aquesta setmana teniu 4 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al Bar Les Voltes (Castelló d'Empúries).
ATENCIÓ: cancel·lat per la pluja.

Dilluns 7, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dilluns 7, 22h - Paquito Groove Band al Can Via Music
Aquesta setmana la podeu començar amb una bona descàrrega de soul, funk i rhythm'n'blues a l'aire lliure! El lloc de l'esdeveniment és el Can Via Music (La Palma de Cervelló) i la banda protagonista és Paquito Groove Band, liderada pel pianista i cantant Paquito Cruz. Us espera una bona dosi de groove, que us durarà tota la setmana!
ATENCIÓ: cancel·lat per la pluja. Es farà el 5 de setembre.

Dimarts

Dimarts 8, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 8, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 8, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat per a aquest dimarts el concert del Lluís Coloma Trio, perquè gaudiu d'una gran sessió de blues i boogie amb aquests grans músics!


Dimarts 8, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 8, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. En aquesta ocasió la jam estarà coordinada per The Night Dogs, uns experts en funk'n dangerous blues!


Dimecres

Dimecres 9, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 9, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 9, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra! 

Dimecres 9, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dijous

Dijous 10, 21h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i uns quants dies!

Dijous 10, 21h - Room 69 al Milano Cocktail Bar
Al Milano Cocktail Bar podeu veure el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing! I, a més, podeu descobrir el seu nou disc, "Come In"!   

Dijous 10, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Barcelona i la Societat de Blues de Barcelona, us ofereix una molt bona jam cada dijous, i aquesta setmana estarà coordinada per Wax & Boogie. Recomanable al 100%!

Dijous 10, 22h - Mike Shannon & One Note Jazz a L'Oncle Jack
L'Oncle Jack és un petit "temple" dedicat al Jack Daniel's que podeu trobar a L'Hospitalet. Això segur que ja és un bon motiu per fer-li una visita, però aquest dijous en teniu un altre, i és que podeu gaudir d'un molt bon concert de blues, soul i jazz amb Mike Shannon & One Note Jazz, un trio que sap combinar molt bé els tres estils.

Dijous 10, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 10, 22.30h - Loretta Duet al Rien de Rien
Aquest dijous podeu gaudir d'una bona estona de blues i rhythm'n'blues al Rien de Rien (Hotel Palace), amb Loretta Duet, una cantant de veu poderosa. A disfrutar! 

Divendres
 

Divendres 11, 23h - Waltrapa & The Cashmakers a La Coope
Si el divendres us passeu per La Coope (Sarrià de Ter) podeu gaudir d'un bon concert de blues amb la banda Waltrapa & The Cashmakers. Es tracta d'un power trio que combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll, i que us posarà el ritme al cos!

Divendres 11, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Al Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana podeu veure una proposta molt interessant de country jazz, amb el trio Los Locos del Oeste. Prepareu-vos per gaudir d'un còctel de bogeria!

Divendres 11, 21h - Vermouth Time al Milano Cocktail Bar
Si us agrada el soul'n'jazz dels 60, on el Hammond era l'instrument estrella, aquest divendres teniu una cita al Milano Cocktail Bar amb els Vermouth Time, una potent banda que us posarà el groove al cos! Aquest divendres el temps del vermut no és al migdia, sinó a la nit!

Divendres 11, 22h - Mon Casino Casamor al Jazzpetit
Aquest divendres, al Jazzpetit, podeu descobrir un trio que combina el blues, el cabaret circ, la rumba, el bolero, el pop, el funk... i alguna cosa més! Es tracta de Mon Casino Casamor, una proposta diferent que us pot sorprendre!

Divendres 11, 20.30h - Pexsom Blues al Casino Llagosterenc
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és al Casino Llagosterenc (Llagostera).

Divendres 11, 21.30h – Room 69 al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint (Balaguer) rep el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing! 

Divendres 11, 23.30h - Aishah Davis Band al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una nit fantàstica!
 
Dissabte

Dissabte 12, 12.30h - The Blues Prisoners a La Menuda
Després d'un intens mes de juny, amb fins a 9 sortides del seu "zulo", aquest juliol es presenta més tranquil per a The Blues Prisoners.
Per relaxar-se una mica, aquest dissabte aniran a fer el vermut a la taverna La Menuda de Cerdanyola i, ja posats, compartiran el seu blues amb tots els que s'apropin per allà.
"Menuda" gresca bluesera que poden muntar aquest parell!

Dissabte 12, 12.30h - Oriol Romaní & August Tharrats al MEAM
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) amplia la seva oferta de música en directe durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb el cicle Vermut & Swing dels dissabtes (que s'afegeix als concerts de blues dels divendres). Aquest nou cicle també està organitzat per La Hora del Blues (tota una garantia!), i aquesta setmana els protagonistes són Oriol Romaní i August Tharrats. Amb aquests 2 grans músics el vermut serà de luxe! 

Dissabte 12, 21h - Pexsom Blues a El Roquet
Tercera oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és a El Roquet (Tavèrnoles).

Dissabte 12, 22.30h - Waltrapa & The Cashmakers a El Túnel
Segona ocasió de la setmana per veure en acció Waltrapa & The Cashmakers, un power trio que combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll! En aquesta ocasió la cita és al Restaurant El Túnel (Lloret de Mar) 

Dissabte 12, 23.30h - The Night Dogs a El Paraigua
Si voleu gaudir de la nit de dissabte amb una bona dosi de blues i funk, teniu una cita a El Paraigua amb The Night Dogs! What a funk'n dangerous blues night, baby!


Dissabte 12, 24h - Wax & Boogie Rhythm Combo al Tarantos
Aquest dissabte podeu veure el nou format d'un dels grans trios de casa nostra, Wax & Boogie Rhythm Combo! És a dir que a Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell s'hi afegeixen Big Dani Pérez i Nicolas Dubochet, per formar un quintet espectacular de blues i boogie!
I això no és tot, perquè la nova formació presenta el seu primer disc, "Everynight", perquè pugueu continuar gaudint de la seva música allà on vulgueu!
La cita és al Tarantos (BCN).

Diumenge

Diumenge 13, 12.30h - Pexsom Blues a l'Aramateix
Quarta oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és a l'hora del vermut, a l'Aramateix (Santa Coloma). 

Diumenge 13, 13h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Camarote Bar
El Camarote Bar de Castelldefels us ha preparat un gran vermutt de blues per a aquest diumenge amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta.

Diumenge 13, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 13, 21h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
Si voleu acabar la setmana amb molt de ritme i blues, teniu una cita al Milano Cocktail Bar on us hi trobareu The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues!  

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment