Monday, July 21, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 21 de juliol)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

ALEX ZAYAS AL FESTIVAL DE JAZZ SANT ADRIÀ!
Durant els dijous de juliol es celebra el 20 Festival de Jazz de Sant Adrià del Besòs, i aquesta setmana hi podeu veure un dels grans guitarristes de casa nostra, Alex Zayas!
Però l'Alex no estarà sol, sinó que l'acompanyaran uns altres grans músics (David Sam, Steve de Swardt i Roberto Olori), i tots plegats us oferiran una bona dosi de blues'n'funk!
La cita és al Museu d'Història de la Immigració de Catalunya.  
Dijous 24, 21h - Alex Zayas al Festival de Jazz de Sant Adrià del Besòs
ATENCIÓ: finalment, Joan Vinyals substituirà Alex Zayas, i Oriol cors a Roberto Olori. Segur que també us agradarà!

HONKY TWO AL CICLE DEPO IN BLACK!
La gent de Bad Music continua endavant amb un altre dels seus interessants projectes, el cicle de concerts acústics de música negra Depo In Black.
Com es pot deduir pel nom, tots els concerts tenen lloc a una de les sales amb més història de L'Hospitalet, el Depósito Legal (Depo per als amics), i el protagonista d'aquest mes és un gran duo de blues acústic creat recentment per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, Carlos Yañez (veu i guitarra) i Joan "Grandfather" Ventosa (piano).
Dijous 24, 22h - Honky Two al Depo (L'Hospitalet)

NIT DE SWING A LLINARS!
L'Associació de Dones de Llinars del Vallès continua apostant per la música en directe, i aquest divendres dissabte us ha preparat una gran nit de swing amb una banda experta en el tema, Hot Carajillo’s Happy Band!
Aquests músics ja fa més de 10 anys que porten la seva "swing party" per tot arreu, amb el swing i el rhythm’n’blues dels anys 40 i 50, i ara la podeu gaudir divendres als Jardins de Can Mas Bagà. Tots a ballar!
Divendres 25, 22.30h - Nit de Swing Llinars del Vallès
ATENCIÓ: el concert és el dissabte 26, a les 22.30h.

NITS DE BLUES AL POBLE ESPANYOL!
Aquest estiu, del 21 de juny al 30 d'agost, el blues s'instal·la al Poble Espanyol durant 8 dissabtes!
Després d'un descans, per la celebració del Festival de Blues de Barcelona, aquest dissabte continua la programació de les Nits de Blues, i els protagonistes del concert doble són Cotton Roots (uns experts en el blues rural) i Lost & Lonesome Band (que combinen el blues amb el jazz i el boogie).
Aquesta iniciativa té la col·laboració de Capibola Blues i de la Societat de Blues de Barcelona, tota una garantia de qualitat.
Ja ho sabeu, aquest estiu el Poble Espanyol es convertirà en el Poble del Blues!
Dissabte 26, 20h - Cotton Roots + Lost & Lonesome Band al Poble Espanyol (BCN)

MARKO BALLAND & NASSER BEN DADOO AL HONKY TONK!
Aquest dissabte el Honky Tonk rep un gran duo francés, format per l'harmonicista Marko Balland i el guitarrista Nasser Ben Dadoo, que us faran gaudir d'una sessió de blues molt especial!
Mentre espereu que arribi el dissabte, els podeu veure en acció en video...
Dissabte 26, 20.30h - Marko Balland & Nasser Ben Dadoo al Honky Tonk (BCN)
 

WAX & BOOGIE RHYTHM COMBO AL FESTIVAL JAZZELVA GOSPEL!
A La Selva del Camp es celebra el Festival Jazzelva Gospel, i aquest dissabte hi podeu veure el nou format d'un dels grans trios de casa nostra, Wax & Boogie Rhythm Combo!
És a dir que a Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell s'hi afegeixen un saxo i un contrabaix, per formar un quintet espectacular de blues i boogie!
I això no és tot, perquè la nova formació presenta el seu primer disc, "Everynight", perquè pugueu continuar gaudint de la seva música allà on vulgueu!
Dissabte 26, 22.30h - Wax & Boogie Rhythm Combo al Festival Jazzelva Gospel (La Selva del Camp)
 

__________________________


Dilluns


Dilluns 21, 21h - Blues de Picolat al Si Us Plau
Tots els dilluns de juliol i agost, al Si Us Plau de Roses, podeu començar la setmana acompanyats per la banda de blues més important de la Catalunya Nord, Blues de Picolat!
L'any passat van celebrar els seus 20 anys de carrera, temps que han dedicat a reivindicar la identitat catalana a ritme de blues, amb un gran nombre de concerts i 6 discos.
Ara us alegraran les nits de dilluns al costat del mar!

Dilluns 21, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dilluns 21, 22h - Chino & The Big Bet al Can Via Music
Aquesta setmana la podeu començar amb una bona sessió de blues i swing a l'aire lliure! El lloc de l'esdeveniment és el Can Via Music (La Palma de Cervelló) i la banda protagonista és Chino & The Big Bet, un gran trio que us farà gaudir de la nit de dilluns!

Dimarts

Dimarts 22, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 22, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 22, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 22, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues.
En aquesta ocasió la jam estarà coordinada per The Night Dogs, uns experts en funk'n dangerous blues!

Dimecres

Dimecres 23, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 23, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 23, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra! 

Dimecres 23, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 23, 22h - Tandem al Harlem Jazz Club
Aquest dimecres podeu veure en acció Joan Vinyals i Jean Paul Dupeyron, en el seu nou projecte, el duo Tandem. El lloc? Doncs el Harlem Jazz Club, una sala que ha gaudit durant molts anys dels diferents projectes d'en Vinyals.

Dijous

Dijous 24, 21h - August Tharrats al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep aquest dijous l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i amb el seu trio us farà gaudir d'un gran concert!

Dijous 24, 21h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous, al Milano Cocktail Bar, podeu gaudir del blues amb un dels mestres de la guitarra que tenim al país, Amadeu Casas Trio! Un dels petits grans plaers que ens proporciona la vida...

Dijous 24, 21h - Cotton Roots al Gallery Hotel
Durant el juliol, el Gallery Hotel ha estat oferint una bona selecció de música en directe, i aquest dijous acaba el cicle de concerts amb el blues rural dels Cotton Roots. El sons del Delta del Mississipi al bell mig de Barcelona!

Dijous 24, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Barcelona i la Societat de Blues de Barcelona, us ofereix una molt bona jam cada dijous, i aquesta setmana estarà coordinada per Wax & Boogie. Recomanable al 100%!

Dijous 24, 22h - Almost The Best Trio Of Your Life al Harlem
Aquest dijous, al Harlem Jazz Club podeu gaudir del concert dels Almost The Best Trio Of Your Life, 3 gran músics que fan honor al seu nom i que segur que us sorprendran! Potser aquest dijous també és el millor de la vostra vida...

Dijous 24, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 24, 22.30h - Mambo Jambo al Tempo Sota les Estrelles
Aquesta setmana, a Girona, comença el cicle Tempo Sota les Estrelles i el primer concert ja posa el llistó molt alt, amb una de les bandes més potents del panorama del rhythm'n'blues, els Mambo Jambo! Un pòquer de grans músics, que quan s'ajunten són com un huracà de ritme desenfrenat!

Dijous 24, 23h - Pexsom Blues al Bar Cocodrilo
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al Bar Cocodrilo (Olot).

Divendres
 

Divendres 25, 18h - August Tharrats Trio al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana l'August Tharrats Trio, un trio sensacional encapçalat per un dels pioners del piano blues a casa nostra!

Divendres 25, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Al Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana podeu veure Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, 2 grans virtuosos de l'harmònica i la guitarra que formen un còctel sensacional! 

Divendres 25, 21h - Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar us proposa començar el cap de setmana amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet, cosa que podeu comprovar des de la primera nota!

Divendres 25, 21h - Pexsom Blues al Toks
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és al xiringuito Toks (Roses).
ATENCIÓ: el concert passa al dimarts 29, 21h 

Divendres 25, 22h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Jazzpetit
Aquest divendres podeu gaudir del concert de Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Jazzpetit, un acollidor local de Gràcia (Barcelona) on tindreu ben a prop aquests 2 grans virtuosos de l'harmònica i la guitarra!

Divendres 25, 22.30h - Amadeu Casas & Myriam Swanson a La Canonja
La Canonja celebra aquest mes el cicle de concerts "Surt a la fresca", i divendres hi podeu veure un dels duos amb més classe i feeling del panorama català, Amadeu Casas & Myriam Swanson. A gaudir del blues a la fresca!

Divendres 25, 22.30h - Grateful Blues Band a la Nova Jazz Cava
La Nova Jazz Cava de Terrassa us ha preparat una gran nit de country blues amb els Grateful Blues Band, un quintet que combina les versions del gènere amb temes propis. I, si voleu, també podeu sopar al mateix pati de la sala on després es farà el concert!

Dissabte

Dissabte 26, 12.30h - Oriol Romaní & Francesc Capell al MEAM
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) amplia la seva oferta de música en directe durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb el cicle Vermut & Swing dels dissabtes (que s'afegeix als concerts de blues dels divendres). Aquest nou cicle també està organitzat per La Hora del Blues (tota una garantia!), i aquesta setmana els protagonistes són Francesc Capella i Oriol Romaní. Amb aquests 2 grans músics el vermut serà de luxe!

Dissabte 26, 12.30h - Honky Two a La Tía Felipa
El vermut de La Tía Felipa d'aquest dissabte té com a protagonistes els Honky Two, un gran duo de blues acústic creat recentment per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, Carlos Yañez (veu i guitarra) i Joan "Grandfather" Ventosa (piano). 

Dissabte 26, 12.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Rosa Mar
Aquest dissabte, al Rosa Mar de Castelldefels, podeu gaudir d'un bon vermut a prop del mar i amb blues en directe! Els encarregats de posar-hi el blues són Johnny Big Stone & The Blues Workers, que us oferiran un combinat de blues boníssim!

Dissabte 26, 21h - Big Mama & Riqui Sabatés a El Born Centre Cultural
Aquest dissabte podeu veure dos dels pioners del blues a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés! Un duo de músics experts en el tema, que deixarà sortir tot el blues que porten dins perquè gaudiu d'una gran nit!
La cita és a un escenari molt especial, El Born Centre Cultural (Sala Moragues).

Dissabte 26, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dissabte els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música!

Dissabte 26, 21.30h - Miguel Talavera Power Trio a El Búho
El Búho (L'Hospitalet de l'Infant) rep aquest dissabte el Miguel Talavera Power Trio, que us farà gaudir d'una gran nit de música en directe a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk!  

Dissabte 26, 22.30h - Lluís Coloma & Marc Ruiz al Jazzpetit
El Jazzpetit rep aquest dissabte un gran duo de blues i boogie, format per Lluís Coloma & Marc Ruiz. Un mestre del piano amb un mestre de la bateria, que us posaran el ritme al cos!

Dissabte 26, 23h - Oscar Tugas & Roger Guàrdia al London Bar
El London Bar rep aquest divendres Oscar Tugas & Roger Guàrdia, que us portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"!  

Diumenge

Diumenge 27, 12.30h - Pexsom Blues al Mas La Rovira
Tercera oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és a l'hora del vermut, al Mas La Rovira (Espinelves).

Diumenge 27, 18h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Pura Vida
Durant l'estiu, els xiringuitos de Castelldefels són un autèntic festival de música en directe, amb concerts cada setmana. Un dels concerts destacats d'aquest diumenge és el de Johnny Big Stone & The Blues Workers al xiringuito Pura Vida, i us espera una gran sessió blues!

Diumenge 27, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment