Monday, July 14, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 14 de juliol)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

SETMANA "JAMBOFÒNICA" AL JAMBOREE!
De dimarts a diumenge, i dins de la programació del Grec, us espera una setmana "jambofònica" a la sala Jamboree, amb els creadors dels "so jambofònic"... Los Mambo Jambo!
Per si encara no els coneixeu (fet que seria estrany), es tracta d'una de les bandes més potents del panorama del rhythm'n'blues, un pòquer de grans músics que quan s'ajunten són com un huracà de ritme desenfrenat!
Aneu-vos preparant per moure l'esquelet, perquè aquesta setmana "teniu mambo"!
Los Mambo Jambo al Jamboree (BCN), tots els dies a les 21.30h:
Dimarts 15
Dimecres 16
Dijous 17
Divendres 18
Dissabte 19
Diumenge 20

TRES CITES AMB THE SUITCASE BROTHERS!
Durant tot l'estiu tornem a tenir per aquí en Santos Puertas i això vol dir que podem tornar a veure en acció The Suitcase Brothers (en Santos i el seu germà Víctor)!
A més, els Suitcase estan presentant el seu nou disc, enregistrat als Estats Units i on tenen col·laboradors de luxe, com el gran harmonicista Jerry Portnoy.
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats per veure en directe el real blues dels germans Puertas... A gaudir!
Dimecres 16, 19.30h - Torre Bellesguard (BCN)
Divendres 18, 18h - MEAM (BCN)
Diumenge 20, 19.30h - La Vall d'en Bas

AMADEU CASAS & MYRIAM SWANSON AL FESTIVAL DE JAZZ SANT ADRIÀ!
Durant els dijous de juliol es celebra el 20 Festival de Jazz de Sant Adrià del Besòs, i aquesta setmana hi podeu veure un dels duos amb més classe i feeling de casa nostra, Amadeu Casas & Myriam Swanson!
La guitarra de l'Amadeu combina a la perfecció amb la veu de la Myriam, i amb ells gaudireu d'una sessió de blues per recordar!
La cita és al Museu d'Història de la Immigració de Catalunya.
Dijous 17, 21h - Amadeu Casas & Myriam Swanson al Festival de Jazz de Sant Adrià del Besòs

ALAN BIKE & ANDREU MARTÍNEZ AL MOSQUITO SUNSET!
Aquest dijous, al Mosquito Sunset de L'Hospitalet, teniu l'oportunitat de veure junts dos grans músics, amb dues maneres diferents d'apropar-se al blues.
Alan Bike combina el blues rural amb d'altres estils i els seus concerts estan plens d'ironia i sentiment, i Andreu Martínez aposta pel "bluepop", una barreja molt personal de l'Andreu a base de blues, rock, pop i jazz.
Us espera una nit molt especial, amb dos grans músics que us oferiran un gran còctel de blues!
Dijous 17, 22h - Alan Bike & Andreu Martínez al Mosquito Sunset (L'H)

BIG MAMA & RIQUI SABATÉS ALS JARDINS DE CAN TINTURÉ!
Aquest divendres podeu veure dos dels pioners del blues a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés! Un duo de músics experts en el tema, que deixarà sortir tot el blues que porten dins perquè gaudiu d'una gran nit!
La cita és als Jardins de Can Tinturé, d'Esplugues de Llobregat.
Divendres 18, 22h - Big Mama & Riqui Sabatés als Jardins de Can Tinturé (Esplugues)

DUES CITES AMB THE BLUES PRISONERS!
Corren rumors de que aquesta setmana The Blues Prisoners tenen previst sortir dues vegades del seu amagatall, per fer dues de les seves sessions de "blues presidiari".
Si són certs aquests rumors (amb els dos fugitius mai no se sap), dissabte els trobareu al Cafè Bunker de Golmés (Lleida), un lloc molt adient perquè s'hi puguin amagar una estona de la policia, i diumenge seran a l'Espai Culinari del Cafè de Mar, un nou local de Mataró que ha obert fa poc i que s'arrisca a portar els dos bluesmen fugats de la justícia.
Que Sant Muddy Waters els protegeixi a tots (músics i sales)!
Dissabte 19, 23h - Cafè Bunker (Golmés)
Diumenge 20, 21h - Espai Culinari Cafè de Mar (Mataró)


__________________________


Dilluns


Dilluns 14, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Big Mama & Sister Marion continuen amb la presentació del seu nou disc, dedicat a les grans cantants de blues, i aquest dilluns les trobareu al Milano Cocktail Bar. Segur que serà una nit rodona... com el nou treball d'aquestes grans blueswomen!

Dilluns 14, 21h - Blues de Picolat al Si Us Plau
Tots els dilluns de juliol i agost, al Si Us Plau de Roses, podeu començar la setmana acompanyats per la banda de blues més important de la Catalunya Nord, Blues de Picolat!
L'any passat van celebrar els seus 20 anys de carrera, temps que han dedicat a reivindicar la identitat catalana a ritme de blues, amb un gran nombre de concerts i 6 discos.
Ara us alegraran les nits de dilluns al costat del mar!

Dilluns 14, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dimarts

Dimarts 15, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 15, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 15, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 15, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues.
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 16, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 16, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 16, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra! 

Dimecres 16, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dijous

Dijous 17, 21h - Dumpy Lobsters al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, us ha preparat per a aquest dijous una nit de jazz tradicional i bon humor amb els Dumpy Lobsters. Aquests "homes-llagosta" són Òscar Font (trombó), Francesc Puig (clarinet), Artur Regada (contrabaix) i Josep Traver (guitarra), és a dir 4 grans músics que us ho faran passar molt bé!

Dijous 17, 21h - Blas Picón & The Junk Express al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous, al Milano Cocktail Bar, podeu veure Blas Picón & The Junk Express, un gran trio de blues que convertirà la sala en l'estació d'arribada del seu tren carregat de blues contundent! 

Dijous 17, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Barcelona i la Societat de Blues de Barcelona, us ofereix una molt bona jam cada dijous, i aquesta setmana estarà coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Recomanable al 100%!

Dijous 17, 22h - Tandem al Harlem Jazz Club
Aquest dijous podeu veure en acció Joan Vinyals i Jean Paul Dupeyron, en el seu nou projecte, el duo Tandem. El lloc? Doncs el Harlem Jazz Club, una sala que ha gaudit durant molts anys dels diferents projectes d'en Vinyals.

Dijous 17, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana us acompanyaran Tota Blues!

Divendres
 

Divendres 18, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Al Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana podeu veure  Susana Sheiman Trio, una cantant espectacular acompanyada per dos músics del mateix nivell!

Divendres 18, 20h - La Teoria del Taburete a El 9 Club
Aquest divendres, a El 9 Club d'Òrrius (El Maresme), podeu veure en acció La Teoría del Taburete, però en un format especial. El Taburete seguirà tenint tres "potes", però en aquesta ocasió no hi serà un dels dos guitarristes (Pep Cachazo) i el seu lloc l'ocuparà un harmonicista (Lluís Souto). Esperem que aquesta nova "pota" sigui tan ferma com l'altra... 

Divendres 18, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar vol que comenceu molt bé el cap de setmana, per això aquest divendres us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo tots els caps de setmana comencessin així de bé!

Divendres 18, 21.30h - The Indians al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint de Balaguer us ha preparat una gran nit de rockabilly amb The Indians, un potent trio format per músics experts en la matèria! C'mon everybody!

Divendres 18, 22h - Marc Cuevas & The Blues Lovers al Koitton Club
Per si encara no els coneixeu (ja esteu tardant!), aquest divendres podeu descobrir una nova proposta de blues de casa nostra, Marc Cuevas & The Blues Lovers! Es tracta d'un potent trio de blues-rock format per grans músics que tenen molt de blues & love per repartir! Ho podeu comprovar al Koitton Club.

Divendres 18, 23h - The Walking Stick Man al Fito Bar
Aquest divendres, al Fito Bar de Coma-ruga, podeu gaudir d'una gran nit de blues amb The Walking Stick Man, un gran bluesman que reuneix els estils de Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf en una sola persona!

Divendres 18, 23h - Smokin' Blues al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar rep els Smokin' Blues, una bona formació de Lleida encapçalada per Lluís "Nano" Navarro, que està presentant el seu nou disc ("Blues Black Rose"). What a smokin' blues night, baby!

Divendres 18, 23.30h - Aishah Davis Band al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una nit fantàstica!

Divendres 18, 23.30h - Demian Band al Solcafé
El Solcafé de Gavà rep aquest divendres un gran músic argentí que és un virtuós de la guitarra blues, acompanyat de la seva banda, és a dir la Demian Band! Per començar el cap de setmana amb una bona dosi de riffs de guitarra que us posaran les piles! 
 
Dissabte

Dissabte 19, 12.30h - Lasco-Romaní Jazz Duo al MEAM
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) amplia la seva oferta de música en directe durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb el cicle Vermut & Swing dels dissabtes (que s'afegeix als concerts de blues dels divendres). Aquest nou cicle també està organitzat per La Hora del Blues (tota una garantia!), i aquesta setmana els protagonistes són la pianista russa Elena Lasco i el clarinetista català Oriol Romaní, que us faran gaudir amb el seu swing!

Dissabte 19, 20.30h - Alan Bike al Honky Tonk
El gran bluesman Alan Bike torna aquest dissabte al Honky Tonk, amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una molt bona estona!

Dissabte 19, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, que acaben de tornar de la seva gira per Europa. Prepareu-vos per gaudir d'una gran sessió de blues amb molt de swing!

Dissabte 19, 21h - Anna Lee & Connie Lynch a El Cafè de l'Aula
El Cafè de l'Aula us ha preparat una bona nit de blues amb Anna Lee & Connie Lynch, i amb elles gaudireu de la força i la intensitat del blues i el soul en clau femenina!

Dissabte 19, 21.30h - Oscar Tugas & Roger Guàrdia al London Bar
El London Bar rep aquest dissabte Oscar Tugas & Roger Guàrdia, que us portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"!  

Dissabte 19, 21.30h - Smokin' Blues al Pla de Mar
Aquest dissabte, al Pla de Mar (Calella) teniu una altra oportunitat de veure els Smokin' Blues, una bona formació de Lleida encapçalada per Lluís "Nano" Navarro, que està presentant el seu nou disc ("Blues Black Rose"). En aquest cas els teniu en format duo, amb en "Nano" acompanyat pel jove harmonicista Víctor Barceló.

Dissabte 19, 22h - Tòfol Martínez Casa Granados
Si aneu a l'hotel Casa Granados (Tossa de Mar) aquest dissabte podeu veure el concert de Tòfol Martínez, que està presentant el seu nou disc, "1979". Gaudireu per partida doble, en directe i a casa (si compreu el disc, és clar)!

Dissabte 19, 22.30h – Cotton Roots a The Philharmonic
Els Cotton Roots tornen a The Philharmonic, i amb ells us espera una gran sessió de blues rural... talment com si fóssiu al Mississippi!

Dissabte 19, 23h - Lluís Coloma Trio al Jazz Club La Guitarra
El Jazz Club La Guitarra és un local de la Costa Brava (Calella de Palafrugell) amb més de 45 anys d'història que sempre ha apostat per la música en directe de qualitat. L'estiu és quan tenen més activitat, amb uns quants concerts a la setmana, i aquest dissabte hi trobareu el Lluís Coloma Trio, tota una garantia per gaudir d'una gran nit de blues i boogie!
NOTA: l'hora és aproximada. Abans d'anar al concert consulteu la web de la sala o dels músics.

Dissabte 19, 23.30h - Even Blues al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de swing i blues per a aquest dissabte amb Even Blues, un interessant trio format per Àngels Vilaró, Joan Fàbrega i Álvaro Taborda.

Dissabte 19, 23.45h - The Sparkles al Circus
El Circus de Cerdanyola us proposa fer un viatge als anys 50 i 60 amb The Sparkles, tres grans veus femenines acompanyades de grans músics que us faran vibrar amb el so i el ritme negre d'aquells anys! 

Diumenge

Diumenge 20, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 20, 20h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound té a punt la seva jam mensual, amb Tota Blues, perquè acabeu la setmana de la millor manera, és a dir... amb blues! Blues per escoltar, blues per participar, blues per ballar... Aquesta música combina amb tot!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment