Monday, August 11, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana de l'11 d'agost)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

LUCKY PETERSON AL JAMBOREE!
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats per veure de ben a prop una de les grans figures del blues elèctric contemporani, Lucky Peterson!
Després del seu pas passat per aigua pel Festival de Blues de Roses de fa un parell de setmanes (es va anul·lar el concert per la pluja), aquest gran cantant, guitarrista i teclista torna a Catalunya, i en aquesta ocasió per partida doble.
Les dues cites (dimecres i dijous) són a l'històric Jamboree, on podreu gaudir del blues com si fóssiu a un club dels Estats Units!
Lucky Peterson Band al Jamboree (BCN):
Dimecres 13, 20 i 22h
Dijous 14, 20 i 22h
ATENCIÓ, els 2 concerts s'han anul·lat! A canvi, tindreu les següents acuacions:
Dimecres 13, 20 i 22h - Magnolia (amb Myriam Swanson)
Dijous, 14, 20 i 22h - Bernat Font Trio

FLAMINGO TOURS A MAS SORRER!
Mas Sorrer és un restaurant i club de jazz situat enmig d'un camp de gira-sols de l'Empordà, i en aquest lloc tan especial és on dijous podeu veure en acció els Flamingo Tours, un quintet espectacular que us portarà de viatge a les profunditats del rhythm'n'blues i el rock'n'roll més salvatges!
Dijous 14, 23h - Flamingo Tours a Mas Sorrer (Gualta, Baix Empordà)

BLUES A LES FESTES DE GRÀCIA!
Ja tenim aquí les Festes de Gràcia, la Festa Major d'estiu de Barcelona!
Com cada any, la música és un element fonamental d'aquestes festes, i el blues i altres estils de la "família" tornen a ser-hi presents.
Aquí teniu una selecció de blues i altres músiques negres que hi podeu trobar aquesta primera setmana (teniu tota la programació musical a la web de les festes):

Divendres 15
13h - New Orleans Pussycats a la Plaça Rovira
13h - Johnny Card al carrer Joan Blanques de Baix de Tot
22h - Shake Sweet Soul Music al carrer Berga
23h - The Incorregibles Blues Band al carrer Providència
23h - Frogs For Snakes al carrer Joan Blanques de Baix
24h - Username & The Passwords al carrer Joan Blanques de Baix

Dissabte 16
23h - Blackcelona Rovira Experience a la Plaça Rovira
23h - The Soultans al carrer Joan Blanques de Baix
01hThe Incorregibles Blues Band al carrer Joan Blanques de Baix de Tot

Diumenge 17
22.30h - La Cuina del Blues a la Plaça de la Vila
23.30h - Amadeu Casas Quartet a la Placeta de Sant Miquel


NITS DE BLUES AL POBLE ESPANYOL!
Aquest estiu, del 21 de juny al 30 d'agost, el blues s'instal·la al Poble Espanyol durant 8 dissabtes!
Aquest dissabte el concert no és doble (com la resta del cicle) i els únics protagonistes de la nit són A Contra Blues, els actuals campions de l'European Blues Challenge. Però amb aquesta gran banda també gaudireu el doble!
Aquesta iniciativa té la col·laboració de Capibola Blues i de la Societat de Blues de Barcelona, tota una garantia de qualitat.
Ja ho sabeu, aquest estiu el Poble Espanyol es convertirà en el Poble del Blues!
Dissabte 16, 20h - A Contra Blues al Poble Espanyol (BCN)
ATENCIÓ: finalment el concert serà doble, i la segona actuació (22.15h) anirà a càrrec de Chino & The Big Bet Quintet, amb el seu swing'n'blues espectacular!

BLUES AND VINS A LES FESTES DE GRÀCIA!
A les Festes de Gràcia sempre hi ha espai per al blues (teniu més info unes línies més amunt), i aquest diumenge el blues estarà molt ben acompanyat!
Blues Dance Barcelona us ha preparat Blues And Vins, un recorregut per la història del blues a càrrec d'un expert en el tema (Ferran Puig) mentre gaudiu de diferents vins especials per a l'ocasió, recomanats per un altre expert (Carles Mira). I també tindreu formatge per acompanyar!
Tot plegat acabarà amb una "ruta" per alguns dels concerts de blues d'aquell dia a Gràcia!
Una proposta de blues per llepar-se'n els dits!
Diumenge 17, 19.30h - Blues And Vins al MiraVins (BCN) 
 
__________________________


Dilluns


Dilluns 11, 21h - Blues de Picolat al Si Us Plau
Tots els dilluns de juliol i agost, al Si Us Plau de Roses, podeu començar la setmana acompanyats per la banda de blues més important de la Catalunya Nord, Blues de Picolat!
L'any passat van celebrar els seus 20 anys de carrera, temps que han dedicat a reivindicar la identitat catalana a ritme de blues, amb un gran nombre de concerts i 6 discos.
Ara us alegraran les nits de dilluns al costat del mar!

Dilluns 11, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dilluns 11, 22h - Lluís Coloma Trio al Can Via Music
Aquesta setmana la podeu començar amb una bona sessió de blues i swing a l'aire lliure! El lloc de l'esdeveniment és el Can Via Music (La Palma de Cervelló) i la banda protagonista és el Lluís Coloma Trio, tota una garantia de qualitat i diversió!

Dimarts

Dimarts 12, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimarts 12, 22.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio

Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa! 

Dimecres

Dimecres 13, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 13, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra! 

Dimecres 13, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!
 
Dimecres 13, 21h - Pexsom Blues al Si Us Plau
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al Si Us Plau de Roses.

Dimecres 13, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dimecres podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dimecres 13, 22h - Tòfol Martínez al Far de Tossa
Si aneu al
Far de Tossa aquest dimecres podeu veure el concert de Tòfol Martínez, que està presentant el seu nou disc, "1979". Gaudireu per partida doble, en directe i a casa (si compreu el disc, és clar)! 

Dijous

Dijous 14, 21h - The Suitcase Brothers al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep aquest dijous The Suitcase Brothers, que estan tenint un estiu molt intens amb un munt de concerts. Una bona oportunitat per gaudir del seu blues 5 estrelles, a un hotel de la mateixa categoria!
ATENCIÓ: canvi en la programació. Actuarà The Cool Grinders, un trio que també és 5 estrelles!

Dijous 14, 21.30h - Pexsom Blues als Jardins del Segrià
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és als Jardins del Segrià (Lleida).

Dijous 14, 21.30h - Fredy Fresquet & The Red Light al Cotton Blanes
El Cotton Blanes, una sala d'aquesta localitat de la Costa Brava que està apostant decididament per la música en directe, ha programat per a aquest dijous el concert de Fredy Fresquet & The Red Light, un potent trio de blues i bluegrass que us farà vibrar!

Dijous 14, 22h - Lluís Coloma Trio al Mombasa
La sala Mombasa (Roda de Berà), us ha preparat una gran nit de blues i boogie amb uns experts en el tema, Lluís Coloma Trio! A gaudir!

Dijous 14, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana els coordinadors són Tota Blues, uns autèntics experts en el tema!

Divendres
 

Divendres 15, 13h - Marc Cuevas & The Blues Lovers a El Xiringuitu
Aquest divendres, a El Xiringuitu (Vilalba Sassera), podeu fer el vermut molt ben acompanyats per Marc Cuevas & The Blues Lovers, un potent trio de blues-rock format per grans músics que tenen molt de blues & love per repartir!

Divendres 15, 18h - Paquito Groove Band al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana la Paquito Groove Band (en format trio), liderada pel pianista i cantant Paquito Cruz. Us espera una bona dosi de groove, que us durarà tot el cap de setmana!

Divendres 15, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Al Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana podeu veure Lluís Coloma & Blas Picón, dos dels grans músics de casa nostra. Amb ells la qualitat i la diversió estan assegurades!

Divendres 15, 22h - Pexsom Blues al Banys Vells
Tercera oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és al bar de tapes Banys Vells (Banyoles).

Divendres 15, 23h - A Contra Blues al Rosa Mar
Aquest divendres, al Rosa Mar de Castelldefels, podeu gaudir d'un concert espectacular a prop del mar amb els A Contra Blues! Com diria Cruyff, sal y disfruta

Divendres 15, 23.30h - The Blues Prisoners al Sant Patrick's Parc Vallès
Aquesta setmana The Blues Prisoners tornen a Terrassa, en aquesta ocasió per anar al Sant Patrick's Parc Vallès.
En aquest acollidor pub irlandès, que fusiona l'oci i la cultura, els dos bluesmen fugitius faran el que més els agrada: robar... el cor del públic tocant blues, la seva passió! Això té bona pinta!

Dissabte

Dissabte 16, entre 11 i 13h - Tota Blues Duo a Santa Maria de Palautordera
Santa Maria de Palautordera celebra dissabte el 18è Cicle de Música al Carrer amb 3 concerts pel centre del poble, i un dels concerts té com a protagonista Tota Blues Duo. A gaudir del blues a l'aire lliure!

Dissabte 16, 12.30h - Lluís Gómez Swing Trio al MEAM
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) amplia la seva oferta de música en directe durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb el cicle Vermut & Swing dels dissabtes (que s'afegeix als concerts de blues dels divendres). Aquest nou cicle també està organitzat per La Hora del Blues (tota una garantia!), i aquesta setmana el protagonista és el Lluís Gómez Swing Trio, encapçalat per aquest mestre del banjo, que li posarà swing al vermut!

Dissabte 16, 21h - Pexsom Blues al Restaurant L'Avi Pep
Tercera oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és al Restaurant L'Avi Pep (Camallera).

Dissabte 16, 22.30h - Miguel Talavera Power Trio a El Búho
El Búho de L'Hospitalet de L'Infant rep aquest dissabte el Miguel Talavera Power Trio, que us carregarà les piles per continuar gaudint de l'estiu, a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk! 

Dissabte 16, 23h - Lluís Coloma Trio al Jazz Club La Guitarra
El Jazz Club La Guitarra és un local de la Costa Brava (Calella de Palafrugell) amb més de 45 anys d'història que sempre ha apostat per la música en directe de qualitat. L'estiu és quan tenen més activitat, amb uns quants concerts a la setmana, i aquest dissabte hi trobareu el Lluís Coloma Trio, tota una garantia per gaudir d'una gran nit de blues i boogie!

Dissabte 16, 23h - The Walking Stick Man al Rosa Mar
Aquest dissabte teniu l'ocasió de gaudir d'un molt bon concert de blues... i a prop del mar! El lloc és el Rosa Mar de Castelldefels, i el protagonista del concert és The Walking Stick Man, un gran bluesman que reuneix els estils de Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf en una sola persona!

Diumenge

Diumenge 17, 13h - The Walking Stick Man a L'Alzineta
L'Alzineta és una urbanització de Montferri (Alt Camp), i aquesta setmana celebra la seva festa major. L'encarregat de posar-hi una dosi de blues és The Walking Stick Man, que us farà gaudir d'un vermut de diumenge molt bluesy!

Diumenge 17, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!


   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment