Monday, August 18, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 18 d'agost)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

ZARA McFARLANE A MAS SORRER!
Mas Sorrer és un restaurant i club de jazz situat enmig d'un camp de gira-sols de l'Empordà, i en aquest lloc tan especial és on dilluns podeu veure el concert de Zara McFarlane, una cantant anglesa d'ascendència jamaicana especialitzada en jazz i soul.
Una molt bona manera de començar la setmana!
Dilluns 18, 23h - Zara McFarlane a Mas Sorrer (Gualta, Baix Empordà)

BLUES A LES FESTES DE GRÀCIA!
Segona (i última) setmana de les Festes de Gràcia, la Festa Major d'estiu de Barcelona!
Com cada any, la música és un element fonamental d'aquestes festes, i el blues i altres estils de la "família" tornen a ser-hi presents.
Aquí teniu una selecció de blues i altres músiques negres que hi podeu trobar aquesta setmana (teniu tota la programació músical a la web de les festes):

Dilluns 18
23h - The Park Band a la Travessia de Sant Antoni
23h - Storyville Jass Band a la Plaça del Swing

Dimarts 19
23h - A Contra Blues al carrer Perla
23h - Valentí Moya Trio a la Plaça del Swing
23h - Malacara & Wilson Band al carrer Puigmartí

Dimecres 20
23h - Amadeu Casas Quartet al carrer Joan Blanques de Baix
24h - Superfly Party al carrer Joan Blanques de Baix de Tot


SAX GORDON & LLUÍS COLOMA PRESENTEN NOU DISC!
El gran saxofonista americà Sax Gordon i el gran pianista català Lluís Coloma ja fa temps que comparteixen escenari de manera regular, i ara han plasmat aquesta col·laboració en un disc que porta per títol "Racanrol"!
Aquesta setmana el presenten a casa nostra, i teniu 3 oportunitats per gaudir d'uns concerts trepidants!
Dimecres 20 i Dijous 21, 20.30h - Milano Cocktail Bar (BCN)
Divendres 22, 22.30h - Festival de Jazz d'Arenys de Mar

TAPES & BLUES A GIRONA!
La Societat de Blues de Girona, juntament amb el Xantar Bar i el Cafè Context, us ha preparat una sessió de Tapes & Blues per llepar-se'n els dits!
A la Plaça del Pou Rodó de Girona podeu gaudir d'un cartell triple amb Müssol Coderch, Big Villano i Waltrapa & The Cashmakers.
Bon profit!
Divendres 22, 18h - Tapes & Blues a Pl. del Pou Rodó (Girona)
ATENCIÓ: ajornat degut al mal temps.

NITS DE BLUES AL POBLE ESPANYOL!
Aquest estiu, del 21 de juny al 30 d'agost, el blues s'instal·la al Poble Espanyol durant 8 dissabtes!
Aquest dissabte els protagonistes del concert doble són The Blues Prisoners (dos bluesmen fugitius, en cerca i captura des de 1980) i Amadeu Casas Trio (formació encapçalada per un dels pioners del blues a casa nostra).
Aquesta iniciativa té la col·laboració de Capibola Blues i de la Societat de Blues de Barcelona, tota una garantia de qualitat.
Ja ho sabeu, aquest estiu el Poble Espanyol és el Poble del Blues!
Dissabte 23, 20h - The Blues Prisoners + Amadeu Casas Trio al Poble Espanyol (BCN)

 
__________________________


Dilluns


Dilluns 18, 21h - Blues de Picolat al Si Us Plau
Tots els dilluns de juliol i agost, al Si Us Plau de Roses, podeu començar la setmana acompanyats per la banda de blues més important de la Catalunya Nord, Blues de Picolat!
L'any passat van celebrar els seus 20 anys de carrera, temps que han dedicat a reivindicar la identitat catalana a ritme de blues, amb un gran nombre de concerts i 6 discos.
Ara us alegraran les nits de dilluns al costat del mar!

Dilluns 18, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dimarts

Dimarts 19, 20.30h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Big Mama & Sister Marion continuen amb la presentació del seu nou disc, dedicat a les grans cantants de blues i gravat en directe al Centre Cívic Golferichs. Aquest dimarts podeu gaudir-lo, també en directe, al Milano Cocktail Bar!

Dimarts 19, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimarts 19, 22h - Pexsom Blues al T'nit - L'Avellaneda
Aquesta setmana teniu 5 oportunitats per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al T'nit - L'Avellaneda (Girona). 


Dimarts 19, 22.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio

Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa! 

Dimarts 19, 24h - The Suitcase Brothers a Castellbisbal
Castellbisbal celebra aquests dies la seva Festa Major, i el dimarts teniu un concert de blues de primera, amb The Suitcase Brothers! A gaudir d'una gran festa de blues! 

Dimecres

Dimecres 20, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!
 
Dimecres 20, 22h - Tandem al Harlem Jazz Club
Aquest dimecres podeu veure en acció Joan Vinyals i Jean Paul Dupeyron, en el seu nou projecte, el duo Tandem. El lloc? Doncs el Harlem Jazz Club, una sala que ha gaudit durant molts anys dels diferents projectes d'en Vinyals.

Dijous

Dijous 21, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 21, 21.30h - Pexsom Blues a L'Hort d'en Minguets
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és a L'Hort d'en Minguets (Roses). 

Dijous 21, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Divendres
 

Divendres 22, 18h - The Big 3 al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues. Que el ritme us acompanyi!

Divendres 22, 19.30h - Pexsom Blues al Bar Les Voltes
Tercera oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és al Bar Les Voltes (Castelló d'Empúries). 
ATENCIÓ: cancel·lat per mal temps.

Divendres 22, 20.30h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
Segona oportunitat en un mateix dia de veure en acció The Big 3! En aquesta ocasió us trobareu Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer al Milano Cocktail Bar, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de rhythm'n'blues!

Divendres 22, 22h - Cotton Roots al Bar Rambla
Aquest divendres els Cotton Roots se'n van a Sant Feliu de Guíxols, i podeu gaudir del seu blues rural al Bar Rambla. A disfrutar!

Divendres 22, 22h - Marc Cuevas & The Blues Lovers a Montserrat Park
La urbanització Montserrat Park celebra la seva Festa Major a ritme de blues amb Marc Cuevas & The Blues Lovers, un potent trio de blues-rock format per grans músics que tenen molt de blues & love per repartir!

Divendres 22, 22.30h - Larry Smith & Unfinished Business a la Sala Monasterio
La Sala Monasterio us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith & Unfinished Business i el seu potent blues-rock!

Divendres 22, 23h - The Walking Stick Man a La Caleta
Aquest divendres teniu l'ocasió de gaudir d'un molt bon concert de blues... i a prop del mar! El lloc és La Caleta de Premià, i el protagonista del concert és The Walking Stick Man, un gran bluesman que reuneix els estils de Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf en una sola persona!
ATENCIÓ: cancel·lat per mal temps. 

Divendres 22, 23.30h - Blas Picón & The Junk Express al Rosa Mar
El tren de Blas Picón & Junk Express arriba divendres a Castelldefels, i l'estació de parada és el Rosa Mar. No deixar escapar aquest tren carregat de bon blues!
ATENCIÓ: cancel·lat per mal temps. 

Dissabte

Dissabte 23, 12.30h - Lluís Gómez Swing Trio al MEAM
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) amplia la seva oferta de música en directe durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb el cicle Vermut & Swing dels dissabtes (que s'afegeix als concerts de blues dels divendres). Aquest nou cicle també està organitzat per La Hora del Blues (tota una garantia!), i aquesta setmana el protagonista és el Lluís Gómez Swing Trio, encapçalat per aquest mestre del banjo, que li posarà swing al vermut!

Dissabte 23, 21h - Pig Fat al Festival Aprop
El Festival Aprop Sopars i Música en Viu (Tarragona) us proposa combinar la bona música en directe amb el bon menjar, i aquest dissabte el protagonista és el blues. Al restaurant Palau del Baró podeu gaudir del "menú" de blues que us servirà Pig Fat (en format duo), ben "amanit" amb tocs de jazz, rockabilly i country! Bon profit!

Dissabte 23, 22h - Pexsom Blues a l'Ermitatge de Quadres
Quarta oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. El lloc de la cita? L'hotel Ermitatge de Quadres, situat a La Cerdanya.

Dissabte 23, 22.30h - The Walking Stick Man a El Musclo
Aquest dissabte teniu una nova ocasió de gaudir d'un molt bon concert de blues... i a prop del mar! El lloc és El Musclo (platja d'Altafulla), i el protagonista del concert és The Walking Stick Man, un gran bluesman que reuneix els estils de Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf en una sola persona!

Dissabte 23, 23h- Jam amb Tota Blues al Rocksound 
Durant el mes d'agost, les jams del Rocksound es fan el dissabte, cada setmana, però el "director" no canvia i Mr. Tota Blues continua al capdavant, coordinant la jam acompanyat per la seva banda. Tampoc canvia el que hi podeu trobar: bon blues i bon rotllo! Blues macanudo, viejo! 

Diumenge

Diumenge 24, 12.30h - Pexsom Blues a Cal Rita Porta
Cinquena oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. El lloc de la cita? Cal Rita Porta (Llívia), a l'hora del vermut.

Diumenge 24, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 24, 20h - White Sunday al Ginger
El Ginger de Castelldefels és l'escenari on aquest diumenge podeu veure en acció els White Sunday, un power trio format per grans músics de casa nostra, amb una llarga experiència en diferents projectes. Ara tots junts uneixen les seves forces per carregar-vos les piles... amb bon blues!

Diumenge 24, 20.30h - Vermouth Time al Milano Cocktail Bar
Si us agrada el soul'n'jazz dels 60, on el Hammond era l'instrument estrella, aquest diumenge teniu una cita al Milano Cocktail Bar amb els Vermouth Time, una potent banda que us posarà el groove al cos per acabar molt bé la setmana!

Diumenge 24, 20.30h - Gris-Gris Soul Society a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra rep aquest diumenge la banda Gris-Gris Soul Society que, com el seu nom indica, té el soul com el seu estil principal. Una interessant proposta per acabar la setmana amb bona música negra!

Diumenge 24, 21h - A Contra Blues al Zona 6 Beach Bar
El Zona 6 Beach Bar de Calella rep aquest diumenge els A Contra Blues, una de les bandes més actives de casa nostra i que no para de sorprendre al personal cada cop que puja a un escenari! Un autèntic espectacle, i al costat del mar!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment