Monday, March 23, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 23 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

NOU PROJECTE DE MARC FERRER!
Aquest dilluns, al Milano Cocktail Bar, podeu veure el nou projecte en solitari d'un gran músic que forma part de conegudes formacions com The Big Jamboree i Big Dani Pérez.
Es tracta del pianista Marc Ferrer, que ara encapçala el seu propi trio amb la intenció de fer vibrar al públic a ritme de blues i jazz!
Dilluns 23, 21h - Marc Ferrer Trio al Milano Cocktail Bar (BCN)

BLUES, BOOGIE I SWING AL FESTIVAL DE DIXIELAND DE TARRAGONA!
Aquesta setmana es celebra el Festival Internacional de Dixieland de Tarragona on, evidentment, el protagonista és el jazz tradicional.
Però el blues i altres estils de la "família" també hi seran presents, i aquí teniu una selecció de concerts:

Dimecres 25, 
20h - Dani Nel·lo + Mario Cobo & The Hucklebucks al Teatre El Magatzem

Dijous 26, 
21h - The Allnighters a la Sala El Cau
21.30h - Wax & Boogie al Cafè Metropol

Divendres 27,
21.30h - Bernat Font Trio al Teatre El Magatzem
23.30h - Flamingo Tours a la Sala Zero

Dissabte 28,
12h - El Petit John (Amadeu Casas & Víctor Puertas) a la Biblioteca Pública de Tarragona


ALAN BIKE & MA LONESOME AL CICLE DEPO IN BLACK!
La gent de Bad Music continua endavant amb un altre dels seus interessants projectes, el cicle de concerts acústics de música negra Depo In Black.
Com es pot deduir pel nom, tots els concerts tenen lloc a una de les sales amb més història de L'Hospitalet, el Depósito Legal (Depo per als amics), i el protagonistes d'aquest dijous són Alan Bike & MA Lonesome, dos grans bluesmen i showmen que us faran gaudir d'una gran sessió de bon blues i bon humor!!
Dijous 26, 21h - Alan Bike & MA Lonesome al Depo (L'Hospitalet)

I FESTIVAL DE BLUES DE SANT BOI!
Aquest divendres, a Les Muses de Casablanca, comença el I Festival de Blues de Sant Boi, que continuarà durant diversos dies d'abril.
Els encarregats d'obrir el festival són els Honky Two, un gran duo de blues acústic format per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, i amb ells podeu gaudir d'una gran sessió de blues clàssic!
Divendres 27, 21h - Honky Two a Les Muses (Sant Boi de Llobregat)

DOBLE CITA AMB COTTON ROOTS!
Aquest dissabte teniu dues oportunitats per gaudir del blues rural amb un duo expert en el tema, Cotton Roots!
Dues cites per fer un viatge al Delta del Mississippi... sense sortir de Barcelona!
Dissabte 28,
12h - Gaelic (BCN)
20.30h - Honky Tonk (BCN)

EARLY BLUES MOOD A L'OLLA!
Early Blues Mood són Myriam Swnson i Amadeu Casas, dos grans músics que han format aquest duo per fer-nos gaudir del blues en format íntim... i explosiu al mateix temps!
Aquest dissabte podeu viure l'experiència de veure'ls en directe a L'Olla, un interessant espai de Granollers situat a l'antiga fàbrica Roca Umbert, que combina la gastronomia amb la cultura.
Dissabte 28, 21h - Early Blues Mood a L'Olla (Granollers)

BLUES&VI AL MIRAVINS!
MiraVins és un centre cultural del vi que es troba a Gràcia i on us podeu apropar a la cultura del vi d'una manera lúdica... i també amb música en directe!
Aquest diumenge hi teniu un esdeveniment molt interessant, Blues&Vi, que consisteix en un tast de vins recomanats per l'expert Carles Mira (l'ànima de MiraVins), mentre Big Mama & Sister Marion us interpreten temes de blues i boogie, ben "amanits" d'anècdotes. I tot això acompanyat i maridat amb unes bones tapes!
Una proposta musical per llepar-se'n els dits!
Diumenge 29, 19h - Blues&Vi al MiraVins (BCN)
   
BARCELONA BIG BLUES BAND & LLUÍS COLOMA AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (B4)!
Com el seu nom indica, la B4 és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe. En aquesta ocasió el convidat és Lluís Coloma, un dels grans pianistes de casa nostra.
La cita és al Jamboree!
Diumenge 29, 20 i 22h - B4 & Lluís Coloma al Jamboree (BCN)
 

 
__________________________



Dilluns

Dilluns 23, 22h - Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló al Jazzman
Aquest dilluns, al Jazzman (BCN), podeu començar la setmana molt ben acompanyats per un nou duo de blues de casa nostra, Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló! A gaudir amb el blues rural del Delta del Mississippi!

Dimarts

Dimarts 24, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 24, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 24, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 25, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 25, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental està coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

Dimecres 25, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit! 

Dijous

Dijous 26, 21h - Erwyn Seerutton Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous la visita de l'Erwyn Seerutton Trio, que us farà gaudir d'una gran sessió de gospel i estàndards de jazz!

Dijous 26, 22h - Jam session al Gaelic BCN
El Gaelic BCN està apostant per la música en directe, amb una important presència del blues, i això és una gran notícia. Ara amplia la seva oferta de blues amb una jam, dirigida per l'Andreu Martínez Trio

Dijous 26, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dijous 26, 22h - Larry Smith & Unfinished Business a La Bodegueta
La Bodegueta de Viladecans és l'escenari on aquest dijous podeu veure en acció Larry Smith & Unfinished Business i el seu potent blues-rock!! 

Dijous 26, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 26, 23.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a l'Absenta
L'Absenta de Reus rep aquest dijous Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, un duo de luxe format per dos virtuosos dels seus instruments que us deixaran amb la boca oberta!
 

Divendres
 

Divendres 27, 18h - Lluís Coloma & Blas Picón al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Lluís Coloma & Blas Picón, dos grans músics amb els gaudireu d'una gran sessió de blues i boogie!

Divendres 27, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes 3 dels bluesmen més cool de la ciutat, The Cool Grinders, i amb ells gaudireu d'un gran còctel de blues, boogie i swing!

Divendres 27, 21h - CG5 al Milano Cocktail Bar
CG5 és el quintet del gran músic canadenc, establert a Barcelona, Cece Giannotti, i aquest divendres el podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el pop, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!


Divendres 27, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session!

Divendres 27, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
The Philharmonic rep aquest divendres Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, un duo de luxe que visita regularment aquest acollidor pub anglès de Barcelona. Dos virtuosos dels seus instruments que us deixaran amb la boca oberta!


Divendres 27, 23h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Gramola de Horta
Si voleu començar bé el cap de setmana, res millor que gaudir el divendres d'una bona sessió de blues i bon humor! I tot això ho teniu a La Gramola de Horta, on us esperen Txus Blues & Jose Bluefingers!    


Dissabte

Dissabte 28, 19h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Restaurant 08980
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Restaurant 08980 (Sant Feliu de Llobregat) i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 28, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat un gran concert per al dissabte, amb el Lluís Coloma Trio! A gaudir del blues i el boogie!

Dissabte 28, 21h - Pexsom Blues a The Shamrock
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és a
The Shamrock (Platja d'Aro).

Dissabte 28, 22.30h - Malacara & Wilson Band a BlackLab Brewhouse
BlackLab Brewhouse, una fàbrica de cervesa que també és un restaurant de fusió asiàtica i de cuina americana, us ha preparat un viatge musical per a aquest dissabte, amb el concert de Malacara & Wilson Band. Amb ells fareu un recorregut pel blues i el folk, entre els anys 20 i 50, on hi podeu trobar des del blues del Mississippi fins al folk de Bob Dylan. No fa falta portar maletes, l'únic equipatge que necessiteu és les vostres ganes de gaudir de la música en directe!

Dissabte 28, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de dissabte amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby!    

Dissabte 28, 23h - Koko Jean & The Tonics al Sunset Jazz Club
Aquest dissabte podeu veure en acció Koko Jean & The Tonics! Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos! La cita és al Sunset Jazz Club (Girona).

Dissabte 28, 23.30h - Mr. Shingles a El Paraigua
Si aneu a
El Paraigua aquest dissabte podeu passar la nit amb un trio que s'ha estrenat fa poc, però que està format per músics experts. Es tracta de Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60!

Diumenge

Diumenge 29, 16.30h - Pexsom Blues a Can Ninetes
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquesta ocasió la cita és a Can Ninetes (Santa Eugènia de Ter).

Diumenge 29, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 29, 19h - La Testapazza al Gaelic BCN
El Gaelic BCN us ha preparat una bona sessió de blues acústic per acabar la setmana, amb el duo guanyador del V Concurs de Blues de Barcelona, La Testapazza
 
Diumenge 29, 20.30h - Chino al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb una dosi de bon blues, amb en Chino! Ell sol, només acompanyat pel seu inseparable dobro, en té prou per fer-vos gaudir d'una gran sessió de swing'n'blues!

Diumenge 29, 21h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Una bona manera d'acabar la setmana és una bona dosi de groove, i això és el que us donarà la Paquito Groove Band, el projecte personal d'un dels millors bateries de casa nostra, Marc Ruiz! La cita és al Milano Cocktail Bar.

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment