Monday, March 30, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 30 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

VIII FESTIVAL MILANO DE JAZZ & BLUES!
El Milano Cocktail Bar celebra aquesta setmana el VIII Festival Milano de Jazz & Blues, i de dilluns a diumenge podeu gaudir d'aquests 2 estils musicals en concerts de petit format i gran qualitat.
Un festival diferent on teniu els músics ben a prop, i on podeu gaudir al mateix temps de la seva música i dels còctels d'aquesta acollidora sala!
Tots els concerts comencen a les 21h, i aquests són els dies que teniu blues:
Dijous 2 - Big Mama & Riqui Sabatés Band
Divendres 3 - Ivan Kovacevic 5 Spots
Dissabte 4 - Chino & The Big Bet & Sax Attack

CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club continua endavant amb el seu cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un divendres al mes podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els protagonistes d'aquest mes són Chino i Alan Bike, dos grans bluesmen que podeu veure sovint per separat i que ara teniu l'oportunitat de veure junts a l'escenari!
Per gaudir d'aquests concert no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Divendres 3, 22.30h - Chino & Alan Bike al Pipa Club (BCN)

FESTIVAL DE BLUES DE SOLSONA!
La família del blues català està d'enhorabona, amb el naixement d'un nou festival, el Festival de Blues de Solsona!
El passat 15 de març ja es va fer la inauguració i el gruix del programa el podeu veure durant l'abril i el maig.
Aquesta setmana teniu unes quantes propostes el divendres i el dissabte, o sigui que... a gaudir!
Solsona sona... a blues!

Divendres 3,
23h - DJ Mr. Way a La Criolla

Dissabte 4,
12h - Vermut solidari amb Rastaflaires a la Pl. Major
19h - Genís Barcons Blues a La Criolla
22.30h - Koko Jean & The Tonics al Teatre Comarcal


MARTIN J MERINO & CHINO AL GAELIC!
El Gaelic BCN us ha preparat un bon aperitiu'n'blues per al dissabte amb un duo inèdit, Martín J Merino & Chino!
Molt sovint podeu veure per separat aquests dos grans bluesmen, i ara teniu l'oportunitat de veure junts a l'escenari, mentre gaudiu d'un bon vermut! Delicatessen!
Dissabte 4, 12.30h - Martín J Merino & Chino al Gaelic BCN  

VERMUT SOLIDARI DE FROGS FOR SNAKES A LA GRAN BODEGA SALTÓ!
Aquest dissabte podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues amb Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.  
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.
I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb els dos músics i donar-los una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"...
Dissabte 4, 13.30h - Frogs For Snakes a la Gran Bodega Saltó (BCN)

VERMUT AMB JOHNNY BIG STONE & THE BLUES WORKERS A LA CERVESERIA CLANDESTINA!
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida!
Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un dels grans trios de casa nostra, Johnny Big Stone & The Blues Workers, que estaran presentant el seu segon treball, "Move On"!
Tots a fer cas del títol del disc i... cap a la Clandestina s'ha dit!
Diumenge 5, 12.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a La Cerveseria Clandestina (BCN)
   
__________________________



Dilluns

Error 404: live blues not found.

Dimarts

Dimarts 31, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 31, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 31, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 1, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 1, 20.30h - Augie Burr Trio a la Sala Fènix
El primer dia d'abril el podeu començar a ritme de swing amb l'Augie Burr Trio,! La cita és a la Sala Fènix (BCN).

Dimecres 1, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental està coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

Dimecres 1, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit! 

Dijous

Dijous 2, 21h - Miquel Roldán Swingtet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el Miquel Roldán Swingtet, una bona banda encapçalada per aquest jove cantant, que us oferirà una gran sessió de swing a l'estil dels grans crooners americans.

Dijous 2, 22h - Jam session al Gaelic BCN
El Gaelic BCN està apostant per la música en directe, amb una important presència del blues, i això és una gran notícia. Ara amplia la seva oferta de blues amb una jam, dirigida per l'Andreu Martínez Trio

Dijous 2, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dijous 2, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana està coordinada per uns autèntics experts en el tema, Tota Blues!

Divendres
 

Divendres 3, 18h - Julio Lobos al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Julio Lobos, i ell sol us farà vibrar amb una intensa sessió de blues! The Wolf Is At Your Museum!

Divendres 3, 21.30h - Blues In The Box a l'Associació Cultural Magín
Leo Cayuela és un músic que porta anys explorant diferents estils de música negra, i que des de fa un temps està centrat en el blues primitiu dels anys 30. El que destaca d'aquest apropament al blues és que utilitza una cigar box guitar, és a dir una guitarra feta per ell mateix amb una caixa de cigars, com també van fer alguns dels bluesmen d'aquella època. D'aquí ve el nom del seu espectacle, "Blues in the box", que podeu veure aquest divendres a l'Associació Cultural Magín. Prepareu-vos per fer un viatge en el temps als orígens del blues!


Divendres 3, 23h - Wax & Boogie al Naya Gastro Music
El Naya Gastro Music, una interessant combinació de restaurant i sala de concerts, us ha preparat un gran concert amb Wax & Boogie, uns especialistes en combinar el blues i el boogie amb el glamour i el feeling! 

Divendres 3, 23h - The Blues Prisoners a La Gramola de Horta
La Gramola de Horta és un nou local d'aquest barri barceloní que està apostant pels concerts, fet que és tota una heroïcitat donada la situació de la música en directe a casa nostra. I aquesta setmana la heroïcitat serà doble, perquè "se la juguen" acollint un parell de bluesmen fugitius, The Blues Prisoners... Que Sant Muddy Waters els protegeixi!

Dissabte

Dissabte 4, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 4, 21h - Pexsom Blues a  El Cafè de l'Aula
Aquest dissabte podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. El lloc de la cita? Doncs un local molt acollidor de Terrassa, El Cafè de l'Aula!

Dissabte 4, 23h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Gaelic BCN
El Gaelic BCN us ha preparat una bona sessió de west coast, jump blues i blues tradicional amb uns experts en la matèria, Johnny Big Stone & The Blues Workers!

Dissabte 4, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Dissabte 4, 23.30h - Julio Lobos al Faristol
El Restaurant Faristol (Altafulla) us ofereix la possibilitat de veure en acció Julio Lobos, i ell sol us farà vibrar amb una intensa sessió de blues! The Wolf Is At Your Bar!

Diumenge

Diumenge 5, 12.30h - Txus Blues & The Teacher a Cal Pepelu
Si voleu gaudir d'un bon vermut i de bona música, Cal Pepelu (Cerdanyola) és una molt bona opció, i aquest diumenge hi teniu el duo format per Txus Blues i Aitor Sainz "The Teacher". Tots a punt per rebre una "lliçó" de bon humor, bon blues... i el que faci falta!

Diumenge 5, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 5, 22h - Xavi Malacara al Bar Pastís
L'històric Bar Pastís de Barcelona us ha preparat una bona sessió de blues acústic, amb tocs de folk, amb Xavi Malaxara. Una bona opció per acabar bé la setmana!

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment