Monday, March 9, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 9 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

THE BLACK SNAKES AL GOLFERICHS!
Aquest dijous, al Centre Cívic Golferichs, podeu gaudir d'una gran sessió de blues rural amb uns joves experts en el tema, The Black Snakes! Aquesta banda, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona, us porta el blues de principis del segle XX, i després podeu continuar gaudint a casa amb el seu nou disc!
Tingueu en compte que s'ha de reservar entrada. Podeu trobar la info a la web del Golferichs.
Dijous 12, 20h - The Black Snakes al Centre Cívic Golferichs (BCN)

NIT DE BLUES AL FESTIVAL DE JAZZ DE TERRASSA!
Com cada any, el Festival de Jazz de Terrassa reserva una nit al blues, i aquest any el protagonista és un gran bluesman de Memphis, John Németh!
Aquest gran cantant i harmonicista actuarà per primer cop a casa nostra, i ve avalat per una important trajectòria, amb 8 discos editats, i amb 6 nominacions a la propera edició dels Blues Musics Awards que es celebraran el 7 de maig.
Una nit per gaudir amb la barreja de blues i soul d'aquest gran artista!
Com sempre, la cita és a la Nova Jazz Cava.
Divendres 13, 22h - John Németh a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club continua amb el seu cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un divendres al mes podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els protagonistes d'aquest mes són Blas Picón & Oscar Rabadán.
Per gaudir d'aquests concert no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Divendres 13, 22.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Pipa Club (BCN)

BLUES I TEATRE!
Aquests dies, al Versus Teatre, s'està representant l'obra Cloaca, i té la particularitat que hi podeu escoltar... blues en directe!
Doncs sí, el membres de Malacara & Wilson Band s'han encarregat de fer la música que acompanya aquesta obra i, a més, la interpreten en directe durant la representació!
Una combinació perfecta!
Malacara & Wilson Band al Versus Teatre (BCN):
Divendres 13 i dissabte 14, 20.30h

TERCERA SETMANA DEL BLACK MUSIC FESTIVAL!
Aquesta tercera setmana del Black Music Festival, el gran festival de la música negra que es celebra a Salt i altres localitats de Girona, també es presenta farcit de propostes de tots els estils de la black music, i el blues i el rhythm'n'blues estan representats per Howlin' Dogs, Pau Morales i la JN Band, Eli Paperboy Reed Trio i Flamingo Tours.
Podeu consultar tota l'extensa programació a la web del festival, i aquesta és una selecció dels concerts de blues i rhythm'n'blues:

Divendres 13,
23.00h - Howlin' Dogs al Yeah Indie Club (Girona)

Dissabte 14,
12.00h - Pintura & Música amb Pau Morales & JN Band a Can Serrallonga (Salt) CANCEL·LAT PER PREVISIÓ DE PLUJA
22.00h - Eli Paperboy Reed Trio + Flamingo Tours a La Mirona (Salt)

Diumenge 15, 
12.30h - Vermut blues amb JN Band a la Pl. Pou Rodó (Girona)

GIRA D'EDU "BIG HANDS" PER CATALUNYA!
Aquesta setmana ens visita un bluesmen històric de Madrid, Edu "Big Hands", que està presentant nou disc "Hell's Blues", i teniu unes quantes oportunitats per veure en acció aquest músic que ho dóna tot a l'escenari!
Divendres 13, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa (L'Hospitalet)
Dissabte 14, 20.30h - Honky Tonk (Barcelona)
Diumenge 15, 18h - La Font del Balç (Gironella)

TRIPLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners faran 3 sortides del seu "zulo"!
La primera sortida és dissabte per anar a L'Olla, un interessant espai de Granollers situat a l'antiga fàbrica Roca Umbert, que combina la gastronomia amb la cultura. Allà els dos bluesmen fugitius agafaran forces per continuar la seva fugida...
I diumenge la sortida és doble, perquè al migdia aniran a fer el vermut a les Festes Majors Alternatives de Cerdanyola, que després donarà pas a la XIII Calçotada Popular. I, ja amb la panxa plena, després els dos fugitius s'aniran cap a Igualada, per acabar la jornada al Nits de Taverna, que celebra la festa de Sant Patrick. 
Que la força acompanyi aquest parell!

Dissabte 14, 
21.00h - L'Olla (Granollers)

Diumenge 15,
12.00h - Parc Cordelles, Festes Majors Alternatives de Cerdanyola 
19.30h - Nits de Taverna (Igualada)

LLUÍS COLOMA & BALTA BORDOY!
Aquesta setmana podeu veure en acció el gran Lluís Coloma acompanyat pel gran guitarrista mallorquí Balta Bordoy.
Els dos músic col·laboren sovint en diferents projectes, i aquesta setmana teniu 2 oportunitats per veure'ls junts:
Dissabte 14, 21h - Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy al Milano Cocktail Bar (BCN)
Diumenge 15, 20.30h - Lluís Coloma & Balta Bordoy al Honky Tonk (BCN)

CAPTAIN IVORY A CATALUNYA!
Dissabte i diumenge teniu dues oportunitats per veure en acció una interessant banda americana de rock'n'roll, Captain Ivory!
És una banda jove, formada el 2012, que està captivant el públic amb el seu directe aclaparador, on el rock'n'roll es combina amb una base de blues i groove... Un bon descobriment!
Dissabte 14, 22h - Rocksound (BCN)
Diumenge 15, 19.30h - La Traviesa (Torredembarra)

PICNIC JAZZ AL FESTIVAL DE JAZZ DE TERRASSA! 
Una de les cites més destacades del Festival de Jazz de Terrassa (potser la que més) és el Pícnic Jazz al Parc de Vallparadís, una autèntica festa de la música a l'aire lliure!
Els encarregats de començar la jornada són els membres de La Locomotora Negra, la històrica big band catalana. Després serà el torn d'Scott Hamilton & Toni Solà Quintet, per gaudir del so del saxo a ritme de jazz. A continuació podeu veure Carles Benavent Un, Dos, Tres, un dels projectes de l'històric baixista català. I, per acabar, el blues es farà l'amo de l'escenari amb la presència de la Barcelona Big Blues Band (B4), amb dos convidats de luxe com són Dani Nel·lo i Agustí Burriel!
Si tot això us sembla poc, després encara teniu l'After Picnic Jazz Show al Bau House, per acabar la jornada a ritme de funk-blues!
Diumenge 15, al Parc de Vallparadís:
12.00h - La Locomotora Negra
13.45h - Scott Hamilton & Toni Solà Quintet
15.30h - Carles Benavent Un, Dos, Tres
17.15h - B4 & Dani Nel·lo & Agustí Burriel
19.00h - After Picnic Jazz Show al Bau House
   
__________________________



Dilluns

Error 404: live blues not found.

Dimarts

Dimarts 10, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 10, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 10, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la nit gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dimarts al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion!


Dimarts 10, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 11, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 11, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental ara passa a estar coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

Dimecres 11, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit! 

Dijous

Dijous 12, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 12, 21h - Lone Rhino Club al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de blues luchado y poco hecho amb els Lone Rhino Club del gran Julio Lobos! The Wolf Is At Your Bar!

Dijous 12, 21.30h - Honky Two al Naya
El Naya Gastro Music us ha preparat un bon concert per al dijous amb els Honky Two, un gran duo de blues acústic format per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, que estan fent la gira "See you at the bars with the blues"... tota una declaració d'intencions!

Dijous 12, 22h - Jam session al Gaelic BCN
El Gaelic BCN està apostant per la música en directe, amb una important presència del blues, i això és una gran notícia. Ara amplia la seva oferta de blues amb una jam, dirigida per l'Andreu Martínez Trio

Dijous 12, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.
 

Dijous 12, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana coordinada per Johnny "Big Stone" & The Blues Workers, uns experts en West Coast, Jump Blues i blues del Delta!

Divendres
 

Divendres 13, 18h - The Dry-River Stompers al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana The Dry-River Stompers. Amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!

Divendres 13, 18h - Bernat Font Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest divendres el Bernat Font Trio, la formació encapçalada per aquest jove gran pianista! Un gran trio que us farà gaudir del blues, el swing i el boogie!

Divendres 13, 21.30h - Frogs For Snakes a El Col·leccionista
El Col·leccionista rep aquest divendres Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.    

Divendres 13, 22h - Pexsom Blues a la Fred Discoteca
Aquesta divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és a la Fred Discoteca de Terrassa.


Divendres 13, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session!

Divendres 13, 22.30h - Tota Blues Duo a The Philharmonic
El bar anglès The Philharmonic s'ha especialitzat en els concerts de petit format, amb una presència majoritària del blues. Aquest divendres en teniu un nou exemple, amb l'actuació de Tota Blues Duo, el format acústic d'aquest gran bluesman on està acompanyat pel seu inseparable guitarrista Matín J. Merino!

Divendres 13, 22.45h – Lluís Coloma Trio a La Primitiva
La fonda La Primitiva de Lluçà rep aquest divendres el Lluís Coloma Trio, i amb ells podeu passar una gran nit gaudint del seu blues i boogie espectaculars... i d'un bon sopar!

Divendres 13, 23h - Wax & Boogie al Solcafé
El Solcafé de Gavà rep aquest divendres Wax & Boogie, uns especialistes en combinar el blues i el boogie amb el glamour i el feeling!

Divendres 13, 23h - Chino & The Big Bet a l'Eth Com
Aquest divendres l'Eth Com de Vielha rep un dels grans trios de casa nostra, Chino & The Big Bet! A gaudir amb el seu swing'n'blues! They're Red Hot, baby!  

Divendres 13, 23.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Sant Patrick's Parc Vallès
Si voleu començar bé el cap de setmana, res millor que gaudir el divendres d'una bona sessió de blues i bon humor! I tot això ho teniu al Sant Patrick's Parc Vallès, on us esperen Txus Blues & Jose Bluefingers!   


Dissabte

Dissabte 14, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de dissabte amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby!
 
Dissabte 14, 22.30h - Los Brioles a The Philharmonic
Si teniu ganes de passar una nit de dissabte ben moguda, una molt bona opció és el concert de Los Brioles a The Philharmonic! Aquesta banda porta des del 1986 fent rockabilly del bo, i són una garantia per gaudir del ritme dels 50!

Dissabte 14, 23h - The Black Snakes al Gaelic BCN
Aquest dissabte, al Gaelic BCN, podeu gaudir d'una gran sessió de blues rural amb uns joves experts en el tema, The Black Snakes! Aquesta banda, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona, us porta el blues de principis del segle XX, i després podeu continuar gaudint a casa amb el seu nou disc!

Dissabte 14, 23.30h - Enma Fernández & The Bayou Band a El Barn d'en Greg
El Barn d'en Greg rep aquest dissabte el nou projecte d'un gran pianista, Enma Fernández & The Bayou Band, que us farà gaudir d'una nit a l'estil de New Orleans! Swing, soul, boogie, rhythm'n'blues... Una barreja explosiva!

Diumenge

Diumenge 15, 14.30h - Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló al Southern
Aquest diumenge, al Southern (Sant Boi) podeu fer el vermut i dinar amb un nou duo de blues de casa nostra, Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló! A gaudir amb el blues rural del Delta del Mississippi!

Diumenge 15, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 15, 19h - The Walking Stick Man al Sisha l'Out
El Sisha l'Out (Roda de Berà) us ofereix la possibilitat de veure en acció The Walking Stick Man, blues en estat pur seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf. Sense colorants ni conservants!

 
Diumenge 15, 19h - Done Got Young a La Caja Fuerte
Aquest diumenge, a La Caja Fuerte (BCN), podeu veure un nou duo de casa nostra, Done Got Young, format pels joves germans Janafse. Amb ells us espera una intensa sessió que us portarà del blues tradicional fins al rock'n'roll, passant pel blues de Chicago!

Diumenge 15, 20.30h - Blues & Slow Jam a l'Estació de França
Aquest diumenge podeu acabar el dia, i la setmana, ballant blues!
Sí, amics, el blues es pot ballar, com sempre han fet els negres (en aquesta escena de "Crossroads" teniu un exemple), i vosaltres també ho podeu fer a qualsevol dels concerts que tenim a casa nostra... només us heu de deixar portar pel ritme!
Una bona ocasió per practicar també és la Blues & Slow Jam que Blues Dance Barcelona! organitza al bar de l'Estació de França

Diumenge 15, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest diumenge els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música!

Diumenge 15, 21.30h - Sergi Blanch a La Cocteleria
La Cocteleria de Sant Andreu (abans El Cor de la Vinya) rep aquest diumenge en Sergi Blanch "The Hanged Man", un gran músic que us portarà de viatge per les muntanyes a ritme de diferents estils, i on segur que el blues hi serà ben present... 
 

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment