Monday, April 20, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 20 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GIRA DE THE SUITCASE BROTHERS!
Aquest dilluns podeu gaudir de l'últim concert de la gira de The Suitcase Brothers, que tindrà un final de luxe al Milano Cocktail Bar!
En aquesta sala del centre de Barcelona els germans Puertas estaran acompanyats pel Lluís Coloma Trio, i tots 5 us oferiran una sessió de blues que no oblidareu!
Dilluns 20, 21h - The Suitcase Brothers & Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar (BCN)

PRESENTACIÓ DEL PRIMAVERA IN BLACK AL CICLE DEPO IN BLACK!
La gent de Bad Music continua endavant amb un altre dels seus interessants projectes, el cicle de concerts acústics de música negra Depo In Black.
Com es pot deduir pel nom, tots els concerts tenen lloc a una de les sales amb més història de L'Hospitalet, el Depósito Legal (Depo per als amics), i aquest mes el protagonisme serà per al Festival Primavera In Black de la Societat de Blues de Barcelona (teniu la info més avall), amb la seva festa de presentació.
Primer podeu veure en acció els Honky Two, i després teniu una jam session, per compartir escenari amb grans músics de casa nostra.
Dijous 23, 21h - Presentació Primavera In Black al Depo (L'Hospitalet)

HOMENATGE A OSCAR TUGAS AL CITY HALL!
Malauradament, fa poc ens va deixar l'Oscar Tugas, un gran músic de casa nostra molt estimat per tots...
Aquest divendres rebrà un merescut homenatge per part dels seus companys de la banda Raval, i també de molts músics i amics que van compartir algun moment amb ell.
La cita és al City Hall de Barcelona, i segur que serà una nit de rock'n'roll i rhythm'n'blues molt emotiva!
Divendres 24, 20.30h - Homenatge a Oscar Tugas al City Hall (BCN)
 
ACABA EL I FESTIVAL DE BLUES DE SANT BOI!
A finals de març i durant l'abril, ha tingut lloc el I Festival de Blues de Sant Boi, una iniciativa de Les Muses de Casablanca, i aquesta setmana el festival arriba a la seva fi amb la "traca final"... doble!
Dissabte podeu gaudir de l'actuació d'un gran bluesman de casa nostra, Johnny Big Stone, i diumenge teniu una matinal familiar amb un taller d'expressió plàstica, i després el concert final del festival amb blues del Delta del Llobregat, a càrrec de Carlos Montserrat.
A disfrutar!
Les Muses de Casablanca (Sant Boi de Llobregat):

Divendres 24,
21h - Johnny Big Stone

Dissabte 25,
11.30h - Taller "Una mirada a l'art des del blues"
12.30h - Ball'n'Chain, Carlos Montserrat

BLUES I TEATRE!
Aquests dies, al Versus Teatre, s'està representant l'obra Cloaca, i té la particularitat que hi podeu escoltar... blues en directe!
Doncs sí, el membres de Malacara & Wilson Band s'han encarregat de fer la música que acompanya aquesta obra i, a més, la interpreten en directe durant la representació!
Aprofiteu, que és l'última setmana que està en cartell!
Malacara & Wilson Band al Versus Teatre (BCN):
Divendres 24 i dissabte 25, 20.30h

JA ÉS PRIMAVERA IN BLACK A LA SOCIETAT DE BLUES DE BARCELONA!
Sí, amics, la primavera no només arriba a El Corte Inglés i aquesta setmana comença una primavera molt especial on "el color de moda" serà... el negre!
Es tracta de la tercera edició del festival Primavera In Black, organitzat per la Societat de Blues de Barcelona, i que es celebra als Jardins de Can Sumarro de L'Hospitalet aquest divendres, dissabte i diumenge.
El festival reuneix una molt bona representació de diferents estils de música negra (on el blues hi té una presència destacada, evidentment), i els objectius principals d'aquesta gran festa són 2: apropar el blues i tota la música negra a un públic més ampli i divers, i també donar suport a la important tasca que realitza la Societat de Blues de Barcelona, de manera totalment altruista, per promocionar aquesta música al nostre país.
Així doncs, ja ho sabeu, aquesta setmana podeu participar en una "missió divina" per mantenir ben viu el blues a casa nostra! Només és necessari que feu una cosa: anar al festival amb moltes ganes de passar-ho bé! El blues ja farà la resta...
Aquest és el programa:

Divendres 24, 20h:
New Gospel
Marcus Lovdal & Big Mama Blues Band  
Room 69 (acoustic street)

Dissabte 25, 20h:
Big Dani Pérez Organic Trio
Rob Stone & SBB Boogiers

Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló & Friends (acoustic street)

Diumenge 26, 12h - Pícnic Blues:

Escola de Música Centre de les Arts de L'Hospitalet
Jam session SBB

GIRA DE ROB STONE & THE SBB BOOGIERS!
Aquesta setmana ens visita un gran harmonicista americà de Los Ángeles, Rob Stone!
En Rob segueix la tradició del blues de Chicago, afegint-li el seu toc personal, i aquí el podrem veure acompanyat per The SBB Boogiers, un combo de grans músics de casa nostra (David Giorcelli, Predicador Ramírez, Oriol Fontanals i Reginald Vilardell).
Els amants de l'harmònica de blues estan d'enhorabona!

Divendres 24, 
22h - Teatre Auditori (Llinars del Vallès)

Dissabte 25,
13h - Bar Itaca (Sant Adrià de Besòs)
21h - Primavera In Black (L'Hospitalet)

Diumenge 26,
13h - Cal Pepelu (Cerdanyola)
21h - Milano Cocktail Bar (BCN)

GIRA DE MARCUS LOVDAL & BIG MAMA!
Aquest setmana ens visita un gran guitarrista noruec, Marcus Lovdal!
Malgrat la seva joventut, en Marcus ja ocupa un lloc destacat entre els bluesmen del seu país, i ara teniu l'ocasió de veure'l en acció a casa nostra molt ben acompanyat per la Big Mama, i en alguns dels concerts també pel Riqui Sabatés.
A gaudir amb el blues que ve del nord!
Divendres 24, 21h - Primavera In Black (L'Hospitalet)
Dissabte 25, 21h - Societat de Blues de Rubí
Diumenge 26, 20.30h - Honky Tonk (BCN)

      
__________________________



Dilluns

El blues d'aquest dilluns el teniu als destacats de la setmana.

Dimarts

Dimarts 21, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 21, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 21, 21h - Leila a l'OUT
Aquest dimarts l'OUT (Once Upon a Time), un elegant restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep Leila, una gran cantant que us farà gaudir d'una sessió de blues i neosoul!

Dimarts 21, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la nit gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dimarts al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion!


Dimarts 21, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 22, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 22, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental està coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

Dimecres 22, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit! 

Dijous

Dijous 23, 19.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Gaelic BCN
Si voleu acabar la diada de Sant Jordi amb un somriure, res millor que gaudir d'una bona sessió de blues i bon humor! I tot això ho teniu al 
Gaelic BCN, on us esperen Txus Blues & Jose Bluefingers!    

Dijous 23, 20h - Atomic Boy Blues a El Portal dels Encants
Els Atomic Boy Blues són uns de les bandes de blues i rock més jove del moment i, malgrat això, ja porten uns quants anys en actiu amb una gran quantitat de concerts al seu currículum. Aquest dijous els podeu veure en format acústic a El Portal dels Encants, per acabar molt bé la diada de Sant Jordi!

Dijous 23, 21h - Jean Pierre Derouard al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous Jean Pierre Derouard, un gran músic francès que us farà gaudir amb un repertori dedicat al mític Louis Armstrong!

Dijous 23, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dijous els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música.

Dijous 23, 21h - The Blues Prisoners amb Taxi Love
Aquest dijous, a la Sala Vivaldi, es presenta en directe el nou disc de Taxi Love, amb la presència de tots els músics que han col·laborat en aquest treball. Uns d'aquests col·laboradors són The Blues Prisoners que, si la policia no ho impedeix, també han confirmat la seva assistència...

Dijous 23, 22h - Jam session al Gaelic BCN
El Gaelic BCN està apostant per la música en directe, amb una important presència del blues, i això és una gran notícia. A més dels concerts, cada dijous us ofereix una jam, dirigida per l'Andreu Martínez Trio

Dijous 23, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.

Dijous 23, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Divendres
 

Dissabte 24, 22.30h - Pig Fat a La Cantonada
Aquest divendres, a La Pepita (Tarragona), podeu veure en acció un molt bon duo de Tarragona, Pig Fat, que us farà gaudir d'una gran sessió de blues amb tocs de jazz, rockabilly i country! 

Divendres 24, 22.30h - Tota Blues Duo al Xòcala
Aquest divendres podeu veure en acció un gran duo que domina el blues de Chicago, Tota Blues Duo! La cita és al bar Xòcala (Santa Coloma), i el concert està organitzat per Santako Blues, tota una garantia!

Divendres 24, 22.30h - Aishah Davis Band al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per al dissabte, amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una nit fantàstica! 
     

Divendres 24, 22.30h - The Pantybreakers al Gaelic BCN
El Gaelic BCN us ha preparat una bona sessió de jazz, soul, blues, funk i disco amb The Pantybreakers, una interessant formació que us transportarà als anys 40 i 50!

Divendres 24, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de divendres amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby!      

Divendres 24, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session!

Divendres 24, 23h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Gramola de Horta
Si voleu començar bé el cap de setmana, res millor que gaudir el divendres d'una bona sessió de blues i bon humor! I tot això ho teniu a La Gramola de Horta, on us esperen Txus Blues & Jose Bluefingers!


Divendres 24, 23.30h - La Testapazza a Sant Just Desvern
Aquest divendres, a Sant Just Desvern, podeu gaudir d'una bona sessió de blues acústic amb els guanyadors del V Concurs de Blues de Barcelona, La Testapazza!      


Dissabte

Dissabte 25, 12h - Tota Blues Duo al Gaelic BCN
El Gaelic BCN us ha preparat un bon aperitiu'n'blues per al dissabte amb Tota Blues Duo, un gran duo de blues acústic especialitzat en el blues de Chicago!

Dissabte 25, 20h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Buuuf! Festival
El Buuuf Festival de Pallassos i Bufons "a la gorra" rep aquest dissabte els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! El blues i l'humor es donen la mà!


Dissabte 25, 20.30h - Alan Bike al Honky Tonk
El gran bluesman Alan Bike torna aquest dissabte al Honky Tonk, amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una molt bona estona!

Dissabte 25, 20.30h - Marga Mbande Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep Marga Mbande Quartet, una suggerent cantant acompanyada per 2 destacats músics de casa nostra, que us faran gaudir del soul i el funk mentre feu una copa en aquesta ala del centre de Barcelona!

Dissabte 25, 22.30h - Ded Grandad a The Philharmonic
Dissabte, a The Philharmonic, us espera una nit de música nord-americana de principis del segle XX. Això què vol dir exactament? Doncs jazz, ragtime, country, blues, gospel... I quina banda toca tot aixó? Doncs Ded Grandad, uns experts en el tema!

Diumenge

Diumenge 26, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 26, 19.30h - Johnny Big Stone & Sweet Marta al Gaelic BCN
El Gaelic BCN us ha preparat una bona sessió de blues acústic per acabar la setmana amb Johnny Big Stone & Sweet Marta, un gran duo que us farà gaudir d'una gran sessió de blues d'arrel!  

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment