Monday, April 6, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 6 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

SWEET MARTA & JOHNNY BIG STONE A EL CERCLE!
El Cercle de Girona dedica el mes d'abril a les veus femenines, i aquest dimecres la protagonista és una gran blueswoman de casa nostra, Sweet Marta!
Però la Marta no estarà sola, sinó que tindrà la companyia d'un gran guitarrista, Johnny Big Stone, i els dos us faran gaudir amb un repàs musical a la història del blues!
Dimecres 8, 22.30h - Sweet Marta & Johnny Big Stone a El Cercle (Girona)

SOPAR-CONCERT AMB THE BLUES PRISONERS AL ROBERT DE NOLA!
El restaurant Robert de Nola, de Caldes de Montbui, a més d'apostar per la cuina catalana de qualitat (i amb tocs de creativitat) també aposta pel blues de qualitat, amb els seus sopars-concerts!
Aquesta setmana faran gala de la seva creativitat, perquè els protagonistes del sopar-concert no són uns músics "normals" sinó que són... dos bluesmen fugitius!
Doncs sí, The Blues Prisoners porten fugats des de 1980, i aquest dijous faran una parada en la seva fugida per oferir al personal una sessió de blues presidiari... i segur que aprofitaran per gaudir de l'excel·lent menú del restaurant! En la seva situació, mai no saben quan podran fer el proper àpat...
Dijous 9, 21h - The Blues Prisoners al Robert de Nola (Caldes de Montbui)

FEDE AGUADO & OSI MARTÍNEZ A BARCELONA!
Fede Aguado & Osi Martínez son un duo madrileny que porta molts anys als escenaris, i aquesta setmana tornen a visitar-nos per compartir amb nosaltres les seves experiències i vivències, allà al Delta del... Manzanares!
Dijous 9, 22.30h - Jam Sala Monasterio (BCN) 
Divendres 10, 18h - MEAM (BCN)
Dissabte 11, 12.30h - Gaelic (BCN)
Dissabte 11, 20.30h – Honky Tonk (BCN)
Domingo 12, 12.30h - Cal Pepelu (Cerdanyola)

ACONTRAVOZ TRIO AL POCKET CONCERTS!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió els protagonistes són Acontravoz Trio!
El trio presenta "The Flappers", un espectacle musical inspirat en un excèntric quartet dels anys 70 que va triomfar els 60 fent cançons dels 50... En resum, us espera una bona dosi de jazz & roll & rhythm'n'blues!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa. 
Divendres 10, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

BLUES I TEATRE!
Aquests dies, al Versus Teatre, s'està representant l'obra Cloaca, i té la particularitat que hi podeu escoltar... blues en directe!
Doncs sí, el membres de Malacara & Wilson Band s'han encarregat de fer la música que acompanya aquesta obra i, a més, la interpreten en directe durant la representació!
Una combinació perfecta!
Malacara & Wilson Band al Versus Teatre (BCN):
Divendres 10 i dissabte 11, 20.30h

FESTIVAL DE BLUES DE SOLSONA!
La família del blues català està d'enhorabona, amb el naixement d'un nou festival, el Festival de Blues de Solsona!
El passat 15 de març ja es va fer la inauguració i el gruix del programa el podeu veure durant l'abril i el maig.
Aquesta setmana teniu un sol concert... però que val per uns quants, doncs el protagonista és el Lluís Coloma Trio! Blues i boogie de luxe!
Solsona sona... a blues!
Dissabte 11, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Teatre Comarcal de Solsona

I FESTIVAL DE BLUES DE SANT BOI!
Aquest dissabte, a Les Muses de Casablanca, teniu un altre concert del I Festival de Blues de Sant Boi, que continuarà durant diversos dies d'abril.
En aquesta ocasió els protagonistes són Marc Cuevas i Valentí Adell, que us faran gaudir d'una bona sessió de blues acústic!
Dissabte 11, 21h - Marc Cuevas & Valentí Adell a Les Muses (Sant Boi de Llobregat)

ESCARXOFA & JAZZ 2015!
Aquest diumenge es celebra una nova edició del festival Escarxofa & Jazz, i allà podeu gaudir de diferents propostes de rhythm'n'blues, soul, funk i jazz, al mateix temps que gaudiu d'un bon arròs "escarxofer"!
Aquest any el cartell està format per The Slingshots, Flamingo Tours, Clave de Luna, Ismael Alcina 4tet i Stradixie's, i amb tots ells podeu passar una gran jornada de diumenge, ben "escarxofats" i gaudint de música en directe!
Diumenge 12, 12h - Escarxofa & Jazz a la Pl. Joan Garcia-Nieto (El Prat)

COMENÇA LA GIRA DE THE SUITCASE BROTHERS!
Durant aquesta setmana i la que ve tornem a tenir per aquí en Santos Puertas i això vol dir que podem tornar a veure en acció The Suitcase Brothers (en Santos i el seu germà Víctor)!
Després d'alguns concerts per Madrid i Saragossa, aquesta setmana no arribaran a Catalunya fins diumenge... però en aquell mateix dia teniu 2 oportunitats per veure en directe el real blues dels germans Puertas... A gaudir!
Diumenge 12,
12.30h - Fleming Juke Joint (Balaguer)
20.30h - Honky Tonk (BCN)

BARCELONA BIG BLUES BAND & DREW DAVIES AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)!
Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe.
En aquesta ocasió, el convidat és Drew Davies, un gran saxofonista i cantant britànic. Espectacular!
Diumenge 12, 20 i 22h - BBBB & Drew Davies al Jamboree (BCN)
  
   
__________________________



Dilluns

Dilluns 6, 19.30h - Sardina's Golden Rule a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra rep aquest dilluns la banda Sardina's Golden Rule, que us farà començar la setmana amb bon rhythm'n'soul!

Dilluns 6, 21h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar
Per al dillluns el Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert de luxe amb Wax & Boogie! Una de les millors maneres de començar la setmana!

Dimarts

Dimarts 7, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 7, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 7, 21h - Marga Mbande a l'OUT
Aquest dimarts l'OUT (Once Upon a Time), un elegant restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep Marga Mbande, una suggerent cantant que us farà gaudir del blues, el soul i el funk! 


Dimarts 7, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 8, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 8, 21h - Koko Jean & The Tonics al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres podeu veure en acció Koko Jean & The Tonics! Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos! La cita és al Milano Cocktail Bar.  

Dimecres 8, 21.30h - Jam session al Continental
La jam de blues de la sala Continental està coordinada per uns experts en el tema,
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters.

Dimecres 8, 22h - Mr. Shingles al Harlem
Aquest dimecres, al
Harlem Jazz Club, podeu veure en acció un trio creat recentment, però que està format per músics experts. Es tracta de Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60! I després jam session!

Dimecres 8, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit! 

Dijous

Dijous 9, 21h – Doc Scanlon & The Cool Cats al Cafè Vienès
Periòdicament el Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep la visita d'un gran contrabaixista nord-americà, Doc Scanlon, i aquest dijous és un d'aquests dies. Aprofiteu l'ocasió!

Dijous 9, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
Què us semblaria començar la nit de dijous amb blues i boogie del bo? Sona bé, oi? Doncs això és el que teniu al Milano Cocktail Bar, on us espera el Lluís Coloma Trio!

Dijous 9, 22h - Jam session al Gaelic BCN
El Gaelic BCN està apostant per la música en directe, amb una important presència del blues, i això és una gran notícia. A més dels concerts, cada dijous us ofereix una jam, dirigida per l'Andreu Martínez Trio

Dijous 9, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes teniu la jam del Mosquito Sunset, i aquest mes està coordinada pel Miquel Talavera Power Trio. You got the power, baby!  

Dijous 9, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dijous 9, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Divendres
 

Divendres 10, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista el Lluís Coloma Trio i, com ja haureu deduït, us espera un còctel de blues i boogie espectacular!

Divendres 10, 21h - Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló al Bar Línea Uno
Aquest divendres podeu veure en acció un jove duo de blues de casa nostra, Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló!
En Gang Wolf és un expert en old time blues, jazz i ragtime, i en Víctor és un jove harmonicista amb un gran futur per endavant, i tots dos s'han unit en aquest nou projecte per fer-vos gaudir amb el blues rural del Delta del Mississippi, com podeu comprovar al concert que faran al Bar Línea Uno (Santa Coloma)!
Concert organitzat per Santako Blues, tota una garantia!

Divendres 10, 21.30h - Pig Fat al Celler Quim
Aquest divendres podeu gaudir del blues amb una bona copa de vi i un bon pa amb tomàquet, al concert de Pig Fat al Celler Quim (Tarragona)! Bon profit!

Divendres 10, 21.30h - The Lost Links al Bar Bhuda
Aquesta setmana el Bar Bhuda de Cerdanyola rep The Lost Links, una nova banda de casa nostra que us farà gaudir a ritme de blues, jazz, gypsy swing i old time grooves!

Divendres 10, 22h - Swamp Preachers al Rock & Apples
El Rock & Apples (Calella de Mar) rep els Swamp Preachers, un potent duo que combina el blues amb el soul, el country i altres ritmes nord-americans, tot plegat amb un so pantanós... Very swamp, baby! 

Divendres 10, 22.30h – Cotton Roots a The Philharmonic
Els Cotton Roots tornen aquest divendres The Philharmonic, una de les sales on toquen habitualment, i allà us oferiran una gran sessió de blues rural!

Divendres 10, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session! 

Divendres 10, 23h - Chino a La Gramola de Horta
La Gramola de Horta és un nou local d'aquest barri barceloní que està apostant pels concerts, amb una interessant presència del blues. Aquesta setmana el protagonista és en Chino i ell sol, només acompanyat pel seu inseparable dobro, en té prou per fer-vos gaudir d'una gran sessió de swing'n'blues!

Dissabte

Dissabte 11, 18h - Deep Blues a Alp i Andorra
Aquest dissabte teniu doble cita amb Deep Blues, una bona veu femenina envoltada de bons músics per repassar els grans clàssics! A les 18h els trobareu a Alp (La Cerdanya), i a les 24h seran a l'altra banda de la frontera, a la sala El Temple (Les Escaldes, Andorra).

Dissabte 11, 22.30h - The Crawfish a The Philharmonic
Aquest dissabte és moment per gaudir del rock'n'roll i altres ritmes dels 50 i 60, amb The Crawfish, uns experts en el tema. Els podeu veure en acció a The Philharmonic, una de les sales on actuen regularment.

Dissabte 11, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de dissabte amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby!     

Dissabte 11, 23h - Pexsom Blues al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar rep Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie!

Dissabte 11, 23h - The Flat Pack al Gaelic BCN
El Gaelic BCN rep aquest dissabte un trio de casa nostra que ha nascut per fer-vos gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack!

Diumenge

Diumenge 12, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 12, 20h - Alan Bike & MA Lonesome al Gaelic BCN
El Gaelic BCN us ha preparat una bona sessió de blues acústic per acabar la setmana amb Alan Bike & MA Lonesome, dos grans bluesmen i showmen que us faran gaudir d'una gran sessió de bon blues i bon humor!  

Diumenge 12, 20h - The Black Snakes a La Sonora de Gràcia
A La Sonora de Gràcia podeu gaudir d'una gran sessió de blues rural amb uns joves experts en el tema, The Black Snakes! Aquesta banda, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona, us porta el blues de principis del segle XX, i després podeu continuar gaudint a casa amb el seu nou disc!

Diumenge 12, 21.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Cocteleria
La Cocteleria de Sant Andreu (abans El Cor de la Vinya) rep aquest diumenge en els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! Una manera immillorable d'acabar la setmana!   

Diumenge 12, 22h - Big Mama & Sister Marion a L'Astrolabi
Aquest diumenge podeu acabar la setmana gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra. Això és el que us espera a L'Astrolabi amb Big Mama & Sister Marion!


   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



1 comment:

  1. Congrats on all your sales and your sticking with the crafting 365. I'm just past my first month of documenting my crafting there. I love your cute items. so don't worry if it takes a while for your comment to show up.I'm struggling to find out where to buy wool felt though. it's not that easy. And I look at pictures too to have an exact idea of the colors.These little birds are so cute! someone is going to be very be very lucky to have these little cuties!

    ReplyDelete