Monday, November 9, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 9 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

"VA DE... RETRO" AL CRAFT BARCELONA!
Durant els dijous de novembre el Craft Barcelona també us dóna l'oportunitat de gaudir del cicle "Va de... retro", dedicat al blues i el jazz en directe!
Els protagonistes d'aquesta setmana són els Shine, uns especialistes del swing i el jazz manouche. I després del concert teniu una jam, per compartir escenari amb ells!  
Dijous 12, 22h - Shine al Craft Barcelona (BCN)

II CICLE BLUES & SONS A LA TRATTO
La Tratto de Sant Pere de Ribes és un restaurant on també saben "cuinar" bona música en directe, i per a aquest novembre us han preparat un "menú" de blues i "derivats" per llepar-se'n els dits!
Es tracta de la segona edició del Cicle Blues & Sons (del 12 al 22 de novembre) i, a més dels concerts, durant tot el cicle podeu gaudir de l'exposició fotogràfica d'en Joan Gómez.
Aquesta és la programació de la primera setmana:

Dijous 12
22.00h - Mr. Shingles a La Tratto

Divendres 13
20.00h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a La Tronera
22.00h - Pi & Co a La Tratto
00.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Blended Gastrobar

Dissabte 14
20.00h - Bampton & Braüning a La Tronera
22.00h - Muddy Puddles a La Tratto
00.30h - Bampton & Braüning al Blended Gastrobar 

Diumenge 15
18.00h - Jam session a La Tratto

IV FRIDAY'S BLUES & BOOGIE PIANO MEETING AL MEAM!
Aquest novembre el cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix en el III Friday's Blues & Boogie Piano Meeting, i cada divendres podeu veure junts 2 grans pianistes de casa nostra.
Els protagonistes d'aquesta setmana són Bernat Font i Julio Lobos, dos estils diferents amb un objectiu comú: que gaudiu d'una gran sessió de blues i boogie!
Divendres 13, 18h - Bernat Font & Julio Lobos al MEAM (BCN)

SAX-O-RAMA, A L'ATRIUM!
El gran saxofonista Dani Nel·lo presenta el seu nou treball, que porta per nom Sax-O-Rama i que té la intenció de recuperar el protagonisme del saxo, com a l'època daurada del rhythm'n'blues.
La cita és a l'Atrium de Viladecans, i en Nel·lo estarà acompanyat per una potent banda que us farà vibrar amb el ritme de la seva música!
Prepareu-vos, perquè aquest divendres farà molt de vent!
Divendres 13, 21h - Dani Nel·lo a l'Atrium (Viladecans)

KIRK FLETCHER A LA NOVA JAZZ CAVA!
Aquest divendres, a la Nova Jazz Cava, us espera una gran nit de blues amb un dels millor guitarristes del gènere, el californià Kirk Fletcher!
En Fletcher ha format part de la mítica banda The Fabulous Thunderbirds, i actualment compagina el seu propi projecte amb participacions a una altra super banda, The Mannish Boys.
En aquesta ocasió estarà acompanyat per grans músics de casa nostra (Carlos Navarrete, David Sam, Joan Vigo i Roberto Olori), i tots plegats us faran vibrar amb el seu blues!
Divendres 13, 22.30h - Kirk Fletcher a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

TXUS BLUES & JOSE BLUEFINGERS AL BAR XÒCALA!
Aquest divendres podeu veure en acció un gran duo que combina el bon blues amb el bon humor, per crear un estil del qual en són els reis, el riure'n'blues!
Ells són Txus Blues & Jose Bluefingers, i us esperen al bar Xòcala (Santa Coloma), per compartir un concert que us deixarà com nous!
Esdeveniment organitzat per Santako Blues, tota una garantia!
Divendres 13, 23h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Xòcala (Santa Coloma)

10a EDICIÓ DEL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Segona setmana de la desena edició del Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet, que es celebra durant el novembre, i que està organitzat pel Centre Cultural Collblanc - La Torrassa (CCCT) i Bad Music, amb la col·laboració de la Societat de Blues de Barcelona.
Exposició de fotos i dos concerts de primera... a disfrutar!

Divendres 13
19h - Presentació exposició fotogràfica de Vicenç Semper a la Biblioteca Tecla Sala 
21h - Knut Reiersrud & Big Mama Blues Band al CCCT 

Dissabte 14
21h - Kirk Fletcher & Carlos Navarrete Band al CCCT

ATENCIÓ: els socis de l'SBB tenen l'entrada a 5 € (presentant el carnet de soci). Preu per als no socis: 12 €


KNUT REIERSRUD & BIG MAMA!
Aquesta setmana podeu veure en acció un gran guitarrista noruec, en Knut Reiersrud, acompanyat per una gran blueswoman de casa nostra, la Big Mama!
Teniu 3 oportunitats per gaudir d'aquesta trobada especial entre aquests dos músics, que us oferiran unes grans nits de blues!
Divendres 13, 21h - CCCT (L'H) (teniu més info al paràgraf anterior) 
Dissabte 14, 20h - Societat de Blues de Rubí - Espai Cultural de la CGT
Diumenge 15, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN)


__________________________



Dilluns

Dilluns 9, 21h - The Suitcase Brothers al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dilluns un dels grans duos de casa nostra, The Suitcase Brothers! Una molt bona manera de començar la setmana, gaudint de blues del bo!


Dimarts

Dimarts 10, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 10, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
L'entrada és gratuïta, i si porteu una ampolla d'oli s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 10, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 11, 19.15h - The Bluesters al Daniel Cafe Restaurant
Aquest dimecres podeu gaudir d'una bona estona de rhythm'n'blues amb The Bluesters! La cita és al Daniel Cafe Restaurant (BCN).

Dimecres 11, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize, que està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!


Dimecres 11, 21h - Dr. Swinguez al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres, al 
Milano Cocktail Bar, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà com nous!  

Dimecres 11, 21h - Marina BBface & The Beatroots al Jamboree
Aquest dimecres, al Jamboree, podeu gaudir d'una gran nit de música negra amb Marina BBface & The Beatroots, que us proposa una combinació de funk, soul i rock per fer-nos gaudir de tota la intensitat que té la black music!

Dijous

Dijous 12, 20h - Alex Zayas Trio al Bar Prize
Aquest dijous el Bar Prize us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, Albert Greenlight i Roberto Olori). A disfrutar!

Dijous 12, 22h - Sergi Blanch a La Bodegueta
Aquest dijous, a La Bodegueta (Viladecans), podeu veure en acció
en Sergi Blanch "The Hanged Man", un gran músic que us portarà de viatge per les muntanyes a ritme de diferents estils, i on segur que el blues hi serà ben present... 


Dijous 12, 22h - Jam session "La Nit de les Veus" al Harlem
Dins del Festival de Música Popular de Barcelona, aquest dijous teniu una jam session especial al Harlem Jazz Club. Chino & The Big Bet coordinarà "La Nit de les Veus", una jam on les protagonistes seran les veus de 4 joves cantants: Laia March, Manuel Fuentes, Carla i Èric Lluent.

Dijous 12, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!


Dijous 12, 23h - Angue Jazz a L'Avalanche
L'Avalanche (Puigcerdà) u
s ofereix un viatge a l'època daurada del jazz i el blues amb Angue Jazz! Bon viatge! 


Divendres
 

Divendres 13, 21h - Big Dani Pérez Brothers Meeting al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep el gran saxofonista Big Dani Pérez, molt ben acompanyat pel seu germà Carlos al contrabaix, i per dos altres germans, Marc Ruiz (bateria) i Pau Ruiz (guitarra). Doblet de germans músics!

Divendres 13, 21h - Charlie Yáñez & Steve de Swardt a El Salero de Ester
El Salero de Ester (Palau-solità i Plegamans) us ha preparat una bona sessió de blues amb dos grans músics de casa nostra, Charlie Yáñez i Steve de Swardt! A disfrutar!  

Divendres 13, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters. A gaudir d'un bon còctel de blues... i més!
 


Divendres 13, 22.30h - Alan Pardo Trio a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, podeu veure en acció l'Alan Pardo Trio, la formació encapçalada per aquest bon guitarrista de Barcelona (actualment establert al Canadà).

Divendres 13, 22.30h - Jam amb Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb la jam de Larry Smith i el seu potent blues-rock! 


Divendres 13, 23h - Mr. Shingles al Sis-b
El Sis-b (Malgrat de Mar) rep aquest divendres Mr. Shingles, un trio format per músics experts que us farà gaudir d'un bon concert amb el so i el ritme del blues de Chicago dels anys 50 i 60!

Divendres 13, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Aquest divendres Chino & The Big Bet torna al Harlem, però no és per dirigir una jam (com fan habitualment els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar...
 

Divendres 13, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!


Divendres 13, 23.30h - Waltrapa & The Cashmakers a The City Arms
Aquest divendres podeu passar la nit a ritme de Texas blues amb uns experts en el tema, Waltrapa & The Cashmakers! Aquest power trio combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll, i us faran gaudir d'una gran nit de blues a The City Arms (Banyoles)!

Divendres 13, 23.30h – BP & The Murris al Craft Barcelona
Al Craft Barcelona podeu gaudir d'una intensa descàrrega de rock i soul amb Bernat Pescaire & The Murris

Dissabte

Dissabte 14, 13h - Two Empty Bottles al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" a ritme de blues, folk i ragtime amb Two Empty Bottles! Bon profit!

Dissabte 14, 20.30h Malacara & Wilson Band al Teatre Pare Casals
Després del seu èxit al Versus Teatre, l'obra Cloaca se'n va de gira per Catalunya!
Aquesta delirant comèdia crítica té la particularitat de que hi podeu escoltar blues en directe, i el membres de Malacara & Wilson Band s'han encarregat de fer la música d'aquesta obra i, a més, la interpreten en directe al mateix teatre! Aquest dissabte ho podeu gaudir al Teatre Pare Casals, de Sant Esteve de Palautordera.

Dissabte 14, 20.30h - Santos Puertas al Honky Tonk
En Santos Puertas, un dels grans guitarristes de blues de casa nostra, i el 50% de The Suitcase Brothers, us espera aquest dissabte al Honky Tonk, per gaudir d'una gran sessió de blues!

Dissabte 14, 21h - La Teoría del Taburete als Lluïsos d'Horta
Els Lluïsos d'Horta és una societat històrica d'aquest barri barceloní, que porta des de 1866 fomentant la cultura, l'esport, l'esbarjo i la formació. La música hi és present en els seus "Vespres de Jazz", i aquest dissabte els protagonistes són
La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues!

Dissabte 14, 21h - August Tharrats & Txell Sust Trio a La Sala
La Sala (Argentona) rep aquest dissabte l'
August Tharrats & Txell Sust Trio, que us farà gaudir del blues, el jazz i el swing! 

Dissabte 14, 22.30h - Paquito Groove Duo a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, podeu veure el Paquito Groove Duo, liderat pel pianista i cantant Paquito Cruz. Us espera una bona dosi de groove, que us durarà tot el cap de setmana!

Dissabte 14, 22.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
Un dissabte al mes podeu gaudir de la jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues, uns experts en jams i en blues! Una bona manera d'acabar el dia!

Dissabte 14, 23h - Road Blues al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un "viatge" a ritme de blues per a la nit de dissabte, amb els Road Blues!


Dissabte 14, 23h – BP & The Murris al Griffin
Al Griffin (Sabadell) podeu gaudir d'una intensa descàrrega de rock i soul amb Bernat Pescaire & The Murris! 

Dissabte 14, 23.30h - The Blues Prisoners a L'Ambigú Gastrobar
The Blues Prisoners continuen amb la seva ruta pels diferents gastrobars del país, i aquest dissabte és el torn de L'Ambigú (El Perelló).
Els dos fugitius acostumen a passar gana, i en aquests locals poden agafar forces per continuar la seva fugida, i sempre aprofiten l'ocasió per compartir una sessió de blues presidiari amb el personal...

Dissabte 14, 23.30h - Mr. Shingles al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep aquest dissabte Mr. Shingles, un trio format per músics experts que us farà gaudir d'un bon concert amb el so i el ritme del blues de Chicago dels anys 50 i 60!

Dissabte 14, 24h - Sergi Blanch al Voilà
Aquest dissabte, al Voilà (Manresa), podeu veure en acció
en Sergi Blanch "The Hanged Man", un gran músic que us portarà de viatge per les muntanyes a ritme de diferents estils, i on segur que el blues hi serà ben present...  


Diumenge

Diumenge 15, 12.30h - Sweet Marta & Johnny Big Stone al Craft Barcelona
El Craft Barcelona és el lloc on aquest diumenge podeu veure en acció una gran blueswoman de casa nostra, Sweet Marta! Però la Marta no estarà sola, sinó que tindrà la companyia d'un gran guitarrista, Johnny Big Stone, i els dos us faran gaudir d'un gran "beermut" a ritme de blues!


Diumenge 15, 12.30h - Marisa Ocaña Quartet al Cèntric Gastrobar
El Cèntric Gastrobar (El Prat) rep diumenge el Marisa Ocaña Quartet, que us oferirà una bona sessió de rhythm'n'blues i soul metre gaudiu del vermut!


Diumenge 15, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa! 

Diumenge 15, 20.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Honky Tonk
Aquest diumenge, al Honky Tonk, teniu l'oportunitat de veure en acció Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, i acabar la setmana "per la porta gran"!


 
Salut i blues!


Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment