Monday, November 2, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 2 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GIRA DE LLUÍS COLOMA & CARL SONNY LEYLAND!
Aquesta setmana podeu veure junts un gran pianista de casa nostra, en Lluís Coloma, i un gran pianista anglès, en Carl Sonny Leyland!
Amb aquests dos mestres del teclat us esperen unes sessions de boogie woogie espectaculars... i en teniu unes quantes!
Dimecres 4, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN)
Dijous 5, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN)
Divendres 6, 18h - MEAM (BCN)
Divendres 6, 22.30h - Fonda La Primitiva (Lluçà)
Dissabte 7, 13h - Montcata Vins (Montcada i Reixac)
Dissabte 7, 19 i 22h - La Cava Urpí (Sabadell)
Diumenge 8, 11h - concert i masterclass a La Caixeta de Música (Granollers)
Diumenge 8, 20.30h - Honky Tonk (BCN)

SOPAR-CONCERT AMB ALAN BIKE AL ROBERT DE NOLA!
El restaurant Robert de Nola, de Caldes de Montbui, a més d'apostar per la cuina catalana de qualitat (i amb tocs de creativitat) també aposta pel blues de qualitat, amb els seus sopar-concert!
Aquest dijous n'és un bon exemple, doncs el protagonista de la jornada és el bluesman Alan Bike i el seu blues ple d'ironia i feeling!
Us espera una nit de gastronomia i blues per llepar-se'n els dits!
Dijous 5, 21h - Alan Bike al Robert de Nola (Caldes de Montbui)

"VA DE... RETRO" AL CRAFT BARCELONA!
Durant els dijous de novembre el Craft Barcelona també us dóna l'oportunitat de gaudir del cicle "Va de... retro", dedicat al blues i el jazz en directe!
El protagonista d'aquesta setmana és el trio Three Cool Cats, format per Doc Scanlon, Juli Aymí i Mikha Violin, que us faran ballar amb molt de swing!
Dijous 5, 22h - Three Cool Cats al Craft Barcelona (BCN)

10a EDICIÓ DEL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Aquesta setmana comença la desena edició del Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet, que es celebra durant el novembre, i que està organitzat pel Centre Cultural Collblanc - La Torrassa i Bad Music, amb la col·laboració de la Societat de Blues de Barcelona.
Els primers esdeveniments són aquest divendres i dissabte, amb exposició de fotos i dos concerts... a disfrutar!

Divendres 6,  al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa (L'H):
19h - Exposició fotogràfica "L'H Blues & Boogie - 10 anys", de Joan Gómez
20h - Fede Aguado & Osi Martínez + Txus Blues & Jose Bluefingers (gravació de disc en directe)

Dissabte 7, a l'Auditori La Torrassa (L'H):
20h - El concert de les escoles 

MR. SHINGLES AL MUSEU DE L'ERÒTICA!
Aquest dissabte podeu veure el trio Mr. Shingles a un lloc molt especial... el Museu de l'Eròtica!
El concert forma part de la programació del 26è Festival de Música Popular de Barcelona, i és una molt bona ocasió per gaudir d'un bon museu i d'un bon concert.
A més, en aquest cas, el museu "casa" perfectament amb l'estil del concert, i sinó penseu quina és la música que acostuma a sonar quan hi ha un striptease a una pel·lícula...
Dissabte 7, 19h - Mr. Shingles al Museu de l'Eròtica (BCN)

RICHARD VINTON & BALTA BORDOY AL HONKY TONK!
Aquesta setmana podeu veure en acció un gran pianista americà (establert a Mallorca), Richard Vinton, acompanyat per un gran guitarrista mallorquí, Balta Bordoy!
I tindreu l'oportunitat de veure'ls de ben a prop, perquè la cita és al Honky Tonk... a disfrutar!
Dissabte 7, 20.30h - Richard Vinton & Balta Bordoy al Honky Tonk (BCN)

THE WALKING STICK MAN A LA SALA BLUES!
Aquest dissabte podeu gaudir d'un concert de blues especial... amb filmació de vídeo en directe!
The Walking Stick Man, un gran bluesman que reuneix els estils de Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf en una sola persona, aprofitarà el seu concert a la Sala Blues de Cerdanyola per gravar en directe el vídeo promocional del seu nou projecte.
Un concert que us quedarà gravat... literalment!
Dissabte 7, 23.30h - The Walking Stick Man a la Sala Blues (Cerdanyola)

FEDE AGUADO & OSI MARTÍNEZ A CATALUNYA!
Fede Aguado & Osi Martínez son un duo madrileny que porta molts anys als escenaris, i aquesta setmana tindrem el plaer de gaudir del seu blues a casa nostra!
Aprofitant la seva visita per gravar un concert en directe amb Txus Blues & Jose Bluefingers, al Cicle Blues & Boogie (teniu la info més amunt), faran un parell de concerts més.
Dissabte 7, 13h - Craft (Barcelona)
Diumenge 8, 12.30h – Cal Pepelu (Cerdanyola)


__________________________



Dilluns

Dilluns 2, 21h - Lluís Coloma & August Tharrats al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dilluns dos dels grans pianistes de casa nostra, el Lluís Coloma i l'August Tharrats! Dos pianos, quatre mans i vint dits per oferir-vos una nit de boogie trepidant!  


Dimarts

Dimarts 3, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 3, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
L'entrada és gratuïta, i si porteu una ampolla d'oli s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.
ATENCIÓ: cancel·lat.

Dimarts 3, 21.30h - Joan Vinyals a L'Ascensor
Dins de la programació del 26è Festival de Música Popular de Barcelona, aquest dimarts podeu gaudir del concert de Joan Vinyals a L'Ascensor. Aquest gran guitarrista de casa nostra us oferirà una sessió de blues'n'reggae que us elevarà a les alçades! 

Dimarts 3, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 4, 19.15h - BCN Swing al Daniel Cafe Restaurant
Aquest dimecres podeu gaudir d'una bona estona de blues, jazz i swing amb BCN Swing! La cita és al Daniel Cafe Restaurant (BCN).

Dimecres 4, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize, que està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!


Dijous

Dijous 5, 20h - Alex Zayas Trio al Bar Prize
Aquest dijous el Bar Prize us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, Albert Greenlight i Roberto Olori). A disfrutar!

Dijous 5, 20h - The Acoustic Blues Company a la Torre Rosa
La Torre Rosa (BCN) rep aquest dijous The Acoustic Blues Company, un dels molts projectes d'Hernán Senra "Chino"! Blues "fet a mà" de primera qualitat, en aquesta ocasió en format duo, amb el gran Víctor Puertas a l'harmònica!

Dijous 5, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!


Divendres
 

Divendres 6, 21h - The Acoustic Blues Company al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest divendres The Acoustic Blues Company, un dels molts projectes d'Hernán Senra "Chino"! Blues "fet a mà" de primera qualitat! 

Divendres 6, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters. A gaudir d'un bon còctel de blues... i més!
 


Divendres 6, 22.30h - La Teoría del Taburete a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, podeu veure en acció La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues!

Divendres 6, 22.30h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Divendres podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.
  

Divendres 6, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a El Paraigua
Si voleu passar la nit de divendres a ritme de West Coast, Jump Blues i Delta Blues, heu de fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns experts en el tema!

Dissabte

Dissabte 7, 19h - The Park Band al Festival Jazz & Carrer
Aquest dissabte podeu gaudir amb el blues-rock de The Park Band, a la Plaça de Sant Agustí (El Raval, BCN), dins del programa de l'12è Festival Jazz & Carrer!

Dissabte 7, 20h - Víctor Puertas & The Mellow Tones a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues per a aquest dissabte amb un repòquer de grans bluesmen de casa nostra, Víctor Puertas & The Mellow Tones!
El gran Víctor desplegarà tot l'"arsenal" (estarà a l'harmònica, el piano i la veu), molt ben acompanyat per Johnny Big Stone i Oscar Rabadán a les guitarres, Reginald Vilardell a la bateria i Oriol Fontanals al contrabaix... Simplement espectacular!
La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.

Dissabte 7, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest dissabte podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar! 


Dissabte 7, 22.30h - Mads a la Sala Infierno
Mads és un potent quartet de rock'n'blues, i aquest dissabte els podeu veure en acció a la Sala Infierno de Terrassa. The blues-rock madness, baby! 


Dissabte 7, 22.30h - The Crawfish a The Philharmonic
Aquest dissabte és moment per gaudir del rock'n'roll i altres ritmes dels 50 i 60, amb The Crawfish, uns experts en el tema. Els podeu veure en acció a The Philharmonic, una de les sales on actuen regularment.

Dissabte 7, 22.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
Un dissabte al mes podeu gaudir de la jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues, uns experts en jams i en blues! Una bona manera d'acabar el dia!
ATENCIÓ: la jam és el proper dissabte, dia 14.

Dissabte 7, 23h - Aishah Davis Band al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per al divendres, amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una gran nit!


Dissabte 7, 23.45h - Las Balas Perdidas al Craft Barcelona
Las Balas Perdidas és una interessant banda que crea la seva música partint del blues. Segons les seves pròpies paraules, "partint del blues, la música de derrota per excel·lència, exploren la seva pròpia derrota". 

Aquest dissabte podeu gaudir del seu directe al Craft Barcelona, i segur que es guanyaran... la vostra admiració!   

Diumenge

Diumenge 8, 12.30h - The Blues Prisoners al Cèntric Gastrobar
Aquest diumenge The Blues Prisoners es permetran el luxe de fer el vermut al Cèntric Gastrobar, un local emblemàtic d'El Prat que aposta per la gastronomia i per la cultura, per exemple amb els "Vermutis al sol". Esperem que no s'hi presenti la policia i que els dos fugitius acabin fent el "Vermutis a l'ombra"...

Diumenge 8, 12.30h - Mr. Shingles a La Capella de Can Gambús
La Capella de Can Gambús rep aquest diumenge Mr. Shingles, un trio format per músics experts que us farà gaudir d'un bon vermut amb el so i el ritme del blues de Chicago dels anys 50 i 60!

Diumenge 8, 13h - Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló al Craft Barcelona 
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" amb Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló!
En Gang Wolf és un expert en old time blues, jazz i ragtime, i en Víctor és un jove harmonicista amb un gran futur per endavant, i tots dos us faran gaudir amb el blues rural del Delta del Mississippi!  


Diumenge 8, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa! 

 
Salut i blues!


Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment