Monday, February 22, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 22 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

II FESTIVAL DE BLUES DE SANT BOI!
Aquest divendres, a Les Muses de Casablanca, comença el II Festival de Blues de Sant Boi, que continuarà durant diversos dies de març.
L'encarregat d'obrir el festival és un dels pioners del blues a casa nostra i un gran mestre de la guitarra, l'Amadeu Casas!
Això és començar bé!
Divendres 26, 21h - Amadeu Casas a Les Muses (Sant Boi de Llobregat)

GRATEFUL BLUES BAND A LA MIRONA! 
Els Grateful Blues estan d'estrena amb el seu primer disc de temes propis, i aquest divendres el presenten a La Mirona!
Us espera una bona festa, per gaudir de l'alegria del blues a ritme de diversos estils, des del Mississippi fins a New Orleans!
Divendres 26, 23h - Grateful Blues a La Mirona (Salt)

ALICE & THE WONDERS PRESENTA NOU DISC AL BIKINI!
La històrica sala Bikini és l'escenari on aquest divendres podeu gaudir d'una bona sessió de blues, soul, swing, rockabilly i rhythm'n'blues amb Alice & The Wonders!
La banda presenta el seu nou disc, "At My Door", i segur que us farà gaudir d'un concert trepidant! I després podeu continuar gaudint a casa amb el disc!
Divendres 26, 23h - Alice & The Wonders al Bikini (BCN)

THE BLUES BROTHERS + THE BLUES PRISONERS!
Aquest dissabte, a l'Espai Àgora, The Blues Prisoners es retrobaran amb els seus grans amics... The Blues Brothers!
Bé, la trobada serà "virtual", doncs aquest espai cultural de Sabadell projectarà la famosa pel·lícula dels germans Blues abans del concert dels dos fugitius.
Es preveu una nit molt emotiva, on The Blues Prisoners recordaran els seus orígens i reviuran el moment en que van fugir de la presó, allà per l'any 1980...

NOTA: reserves a info@agorasabadell.cat, i via sms o whatsapp al 609 79 01 76.
Dissabte 27, 19h - The Blues Brothers + The Blues Prisoners a l'Espai Àgora (Sabadell)
 
CONCERT SOLIDARI DE RED MOSQUITOS A LA VIOLETA DE GRÀCIA!
Aquest dissabte podeu gaudir del blues-rock dels Red Mosquitos, al mateix temps que col·laboreu en una bona causa!
La banda encapçalada pel gran guitarrista Agustí Mas experimenta amb el blues-rock, al més pur estil dels anys 60 i 70, i en aquesta ocasió el posarà al servei de la solidaritat amb l'ONG Ajuda'm a Viure, que treballa per al desenvolupament de l'Àfrica Subsahariana.
La cita és a La Violeta de Gràcia.
Dissabte 27, 21.30h - Red Mosquitos a La Violeta de Gràcia (BCN) 

DELTA MOON A CATALUNYA!
Aquest cap de setmana tornem a rebre la visita de la banda americana Delta Moon, liderada per dos grans guitarristes, Tom Gray i Mark Johnson!
Amb ells us esperen uns concerts intensos d'american blues roots, és a dir una combinació de blues del Delta amb folk, rock i country, i amb uns duels de guitarra que us faran vibrar!
Dissabte 27, 22.30h - Cafè del Teatre (Lleida)
Diumenge 28, 21h - Rocksound (BCN)

AUGUST THARRATS & LLUÍS COLOMA AL KURSAAL!
El Kursaal de Manresa acull aquest diumenge un concert amb dos dels millors pianistes de blues i boogie de casa nostra, August Tharrats & Lluís Coloma!
Us espera una gran sessió amb dos pianos i quatre mans, que us farà aixecar de la cadira!
Diumenge 28, 20h - August Tharrats & Lluís Coloma al Kursaal (Manresa)

BARCELONA BIG BLUES BAND & MYRIAM SWANSON AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)!
Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe.
En aquesta ocasió, la convidada és Myriam Swanson, una de les grans cantants de rhythm'n'blues de casa nostra. Espectacular!
Diumenge 28, 20 i 22h - BBBB & Myriam Swanson al Jamboree (BCN)


__________________________



Dilluns

Dilluns 22, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dimarts

Dimarts 23, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 23, 21h - Anouhom a l'OUT
Aquest dimarts l'OUT (Once Upon a Time), un acollidor restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep el duo Anouhom, per gaudir d'una bona estona de jazz amb saxo i guitarra!

Dimarts 23, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 24, 19h - BCN Swing al Daniel Cafe Restaurant
Aquest dimecres podeu gaudir d'una bona estona de swing, jazz i rhythm'n'blues amb BCN Swing! La cita és al Daniel Cafe Restaurant (BCN).

Dimecres 24, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!


Dimecres 24, 20 i 22h - Mane Ferret al Jamboree
Voleu comprovar com sona el blues caribeny? Doncs aquest dimecres ho podeu fer al Jamboree amb una especialista en el tema, Mane Ferret! Us espera una barreja de música tradicional cubana i blues que us sorprendrà!

Dijous

Dijous 25, 19.30h - Marc Ferrer Trio a l'IEN
Aquest dijous, a l'IEN, podeu veure el projecte en solitari d'un gran músic que forma part de conegudes formacions com The Big Jamboree i Big Dani Pérez. Es tracta del pianista Marc Ferrer, que ara encapçala el seu propi trio amb la intenció de fer vibrar al públic a ritme de blues i jazz!

Dijous 25, 20.30h - Alex Zayas al Bar Prize
Aquest dijous el Bar Prize us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas, un dels grans guitarristes de casa nostra. A disfrutar!

Dijous 25, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la sala!

Dijous 25, 21h - Lone Rhino Club al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de blues luchado y poco hecho amb els Lone Rhino Club del gran Julio Lobos! The Wolf Is At Your Bar!

Dijous 25, 21h - Jam session a L'Olla
L'Olla és un interessant espai de Granollers situat a l'antiga fàbrica Roca Umbert, que combina la gastronomia amb la cultura. Un dijous al mes el dediquen a la seva jam, coneguda com "l'olla de grills", on podeu gaudir del blues i altres estils!

Dijous 25, 21.30h - Pelogruesoul a La Farinera del Clot
La Farinera del Clot (BCN) rep dijous una interessant formació que combina el soul, el jazz i el blues d'una manera molt personal. Ells són Pelogruesoul!

Dijous 25, 21.30h - Kodjo Senyo a La Sonora de Gràcia
La Sonora de Gràcia rep aquest dijous en Kodjo Senyo, un músic de Togo establert a Barcelona, i amb ell podeu descobrir les arrels africanes del blues!
ATENCIÓ: anul·lat. 

Dijous 25, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!


Divendres

Divendres 26, 18h - Acoustic Guiri al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres els Acoustic Guiri, un col·lectiu de músics ubicats a Barcelona, que us oferiran una sessió de jazz, swing i blues!

Divendres 26, 21h - Big Dani Pérez Organic Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Trio, format per Big Dani, Víctor Puertas i Marc Ruiz, 3 dels millors músics de rhythm'n'blues de la ciutat que us posaran el ritme al cos!

Divendres 26, 21h - Sweet Marta & Johnny Big Stone a Les Dues Sicílies
Les Dues Sicílies (BCN) és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una gran blueswoman de casa nostra, Sweet Marta! Però la Marta no estarà sola, sinó que tindrà la companyia d'un gran guitarrista, Johnny Big Stone, i els dos us faran gaudir amb el ritme de blues! 

Divendres 26, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 26, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Aquest divendres Chino & The Big Bet torna al Harlem, però no és per dirigir una jam (com fan habitualment els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar


Divendres 26, 23h - The Blues Prisoners a La Mà Negra
La Mà Negra és l'espai gastronòmic del Casal Popular de Vilafranca, i aquest divendres us ha preparat un "menú" de blues presidiari, que us serviran dos "xefs" experts en el tema, The Blues Prisoners

Divendres 26, 23h - Aishah Davis Band al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per al divendres, amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una gran nit!
  


Divendres 26, 23.30h - The Lost Links a El Paraigua
El Paraigua (BCN) us ha preparat el concert de The Lost Links, una banda de casa nostra que us farà gaudir a ritme de blues, surf, gypsy swing i old time grooves!
 


Divendres 26, 23.30h – BP & The Murris al Craft Barcelona
Al Craft Barcelona podeu gaudir d'una intensa descàrrega de rock i soul amb Bernat Pescaire & The Murris!     
 


Dissabte

Dissabte 27, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 27, 21h - CG5 al Milano Cocktail Bar
CG5 és el quintet del gran músic canadenc, establert a Barcelona, Cece Giannotti, i aquest dissabte el podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el rock, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!

Dissabte 27, 22.30h - Ded Grandad a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, us espera una nit de música nord-americana de principis del segle XX. Això què vol dir exactament? Doncs jazz, ragtime, country, blues, gospel... I quina banda toca tot aixó? Doncs Ded Grandad, uns experts en el tema!

Dissabte 27, 23h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
Un cop al mes podeu gaudir de la jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues, uns experts en jams i en blues! Una bona manera de gaudir de la nit de dissabte!

Dissabte 27, 23.45h - Blues Desfass al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat una sessió a ritme de blues amb Blues Desfass! Els components de la banda són músics experimentats, que han format part de bandes històriques del nostre país (com Fas Tard o Zumel Blues Band), i en aquesta formació combinen el blues-rock amb uns tocs de psicodèlia. 


Diumenge

Diumenge 28, 12h - Lluís Coloma a la presentació del Concurs Maria Canals
El prestigiós concurs per a pianistes Maria Canals presenta l'edició d'enguany al Parc de la Ciutadella, aquest diumenge, i un dels pianistes que hi actuarà és el gran Lluís Coloma, que hi posarà una bona dosi de blues i boogie!
ATENCIÓ: cancel·lat.

Diumenge 28, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 28, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest diumenge podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!



Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment