Monday, February 8, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 8 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

JOHNNY BIG STONE & THE BLUES WORKERS AL MILANO COCKTAIL BAR!
Aquest dimarts us porta una bona notícia: ja podeu tornar a gaudir en directe de Johnny Big Stone & The Blues Workers!
Durant uns mesos no hem pogut veure en acció aquest gran trio, pel viatge que ha fet en Johnny als Estats Units, però ara ja el tornem a tenir per aquí i segur que vindrà inspirat per les vivències que ha viscut al bressol del blues... Això promet!
La cita és al Milano Cocktail Bar.
Dimarts 9, 21h - Johnny "Big Stone" & The Blues Workers al Milano Cocktail Bar (BCN)

WAX & BOOGIE SINGS ETTA JAMES AL POCKET CONCERTS!
Aquest dijous teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i podeu gaudir d'un concert molt especial per retre homenatge a la gran Etta James!
Wax & Boogie han preparat un repertori dedicat a la mítica cantant, i segur que serà una nit molt emocionant!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.  
Dijous 11, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'H)

BLUES I TEATRE!
Després del seu èxit al Versus Teatre, l'obra Cloaca està de gira per Catalunya!!
Aquesta delirant comèdia crítica té la particularitat de que hi podeu escoltar blues en directe, i el membres de Malacara & Wilson Band s'han encarregat de fer la música d'aquesta obra i, a més, la interpreten en directe abans de la funció!
Aquest divendres ho podeu veure tot plegat al Teatre de la Vila de Palau-solità i Plegamans!
Divendres 12, 21.30h - Malacara & Wilson Band al Teatre de la Vila (Palau-solità i Plegamans)

3r FESTIVAL DE BLUES DE SANTA COLOMA!
Aquesta és la "setmana gran" del 3e Festival de Blues de Santa Coloma, on es concentra el gruix de la programació.
El festival és una iniciativa de Santako Blues, una associació de la ciutat que té l'objectiu de donar a conèixer i promocionar la "música del diable", i per a aquesta tercera edició el festival guanya més dies de programació.
Us esperen uns dies intensos de blues a "Sweet Home Santako"!

Divendres 12,
19.00h - Presentació del festival
19.30h - Predicador Ramírez Blues Band
21.00h - A Contra Blues  
tot a l'Auditori Can Roig i Torres

Dissabte 13,
19.00h - Homenatge a La Tía Felipa, amb La Tía Felipa Blues Reunion
21.00h - Travellin' Brothers
tot a l'Auditori Can Roig i Torres

Diumenge 14, 
12.00h - Alan Bike a Ca la Sisqueta
20.00h - Albert Bello & Oriol Saña al Cafè Isalba


LOS GUMBO A BARCELONA!
Aquesta setmana tindrem per Barcelona Los Gumbo, un gran duo de blues de Canarias que us farà gaudir amb la seva barreja de diferents "sabors" del blues!
Teniu 4 ocasions per "tastar-los", bon profit!
Los Gumbo a Barcelona:
Divendres 12, 23.30h - El Paraigua
Dissabte 13, 13h - Craft Barcelona
Dissabte 13, 20.30h - Honky Tonk
Diumenge 14, 21h - amb Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar

ENAMORATS... DEL BLUES!
El dissabte 13 de febrer la Nau Bostik (un nou espai cultural de BCN) us ha preparat una nit de blues... doble!
Deep Blues (una bona veu femenina envoltada de bons músics) i Bluesnet Band (potent banda que té la col·laboració del gran Llorenç Santamaria a la veu) us faran gaudir d'una intensa nit de blues, amb unes dosis de rock i rhythm'n'blues.
Per cert, Bluesnet Band porta una novetat per a aquesta nit: una nova cantant (Mònica Ratia)!

Si ja esteu enamorats del blues aquesta nit us ho passareu molt bé, i si encara no ho esteu... aquesta nit us pot ajudar! 
Dissabte 13, 21h - Deep Blues + Bluesnet Band a la Nau Bostik (BCN)
ATENCIÓ: canvi d'hora. Començarà a les 20h.

LOS WINTERS A CATALUNYA!
Los Winters són una potent banda de Madrid, formada el 2014 per homenatjar un dels seus referents musicals, el llegendari Johnny Winter.
Aquesta setmana ens visiten i faran dos concerts on podreu reviure el blues-rock contundent del músic albí!
Dissabte 13, 23h - Sala Blues (Cerdanyola)
Diumenge 14, 20h - La Traviesa (Torredembarra)

1a JAM SESSION DEL 2016 A L'ESCOLA DE BLUES DE BARCELONA!
Aquest diumenge l'Escola de Blues de Barcelona celebra la seva primera jam session de l'any!
En aquesta ocasió la jam és només per a alumnes i exalumnes de l'escola, i socis de la Societat de Blues de Barcelona (i acompanyants).
Si compliu aquests requisits i voleu participar-hi heu de confirmar l'assistència al mail secretaria@escolablues.com, i teniu de temps fins a aquest dimecres.
Diumenge 14, 18h - Jam session a l'Escola de Blues (BCN)


__________________________



Dilluns

Dilluns 8, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la setmana gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dilluns al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion


Dimarts

Dimarts 9, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 9, 21h - Marga Mbande a l'OUT
Aquest dimarts l'OUT (Once Upon a Time), un acollidor restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep Marga Mbande, una suggerent cantant que us farà gaudir del blues, el soul i el funk! 
 

Dimarts 9, 21.30h - Dumpy Lobsters a El Molino
Aquest dimarts podeu veure en acció els Dumpy Lobsters a una històrica sala de Barcelona, El Molino! Aquests "homes-llagosta" són Juli Aymí, Òscar Font, Josep Traver i Artur Regada, és a dir 4 grans músics que us ho faran passar molt bé!

Dimarts 9, 22h - Marc Ferrer Trio al Jazzman
Aquest dimarts, al Jazzman (BCN), podeu veure el projecte en solitari d'un gran músic que forma part de conegudes formacions com The Big Jamboree i Big Dani Pérez. Es tracta del pianista Marc Ferrer, que ara encapçala el seu propi trio amb la intenció de fer vibrar al públic a ritme de blues i jazz! 

Dimarts 9, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Aquesta setmana els encarregats de coordinar-la son els Mr. Shingles, un trio especialitzat en el Chicago blues!

Dimecres

Dimecres 10, 19h - The Soulsters al Daniel Cafe Restaurant
The Soulsters és un interessant projecte de soul i rhythm'n'blues, i aquest dimecres podeu veure'ls en acció al Daniel Cafe Restaurant (BCN)!

Dimecres 10, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!


Dimecres 10, 21h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Una bona manera d'acabar el dia és una bona dosi de groove, i això és el que us donarà aquest dimecres la Paquito Groove Band, el projecte personal d'un dels millors bateries de casa nostra, Marc Ruiz! La cita és al Milano Cocktail Bar.


Dijous

Dijous 11, 20.30h - Las Balas Perdidas al Sofrito Bar
Las Balas Perdidas és una interessant banda que crea la seva música partint del blues. Segons les seves pròpies paraules, "partint del blues, la música de derrota per excel·lència, exploren la seva pròpia derrota". 

Aquest dijous podeu gaudir del seu directe al Sofrito Bar, i segur que es guanyaran... la vostra admiració!

Dijous 11, 21h – Three Cool Cats Trio al Cafè Vienès
Periòdicament el Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep la visita d'un gran contrabaixista nord-americà, Doc Scanlon, i aquest dijous és un d'aquests dies. Aprofiteu l'ocasió!

Dijous 11, 21h - Carrie Lewis & Cristian Torres al Kosmobar
El Kosmobar (BCN) us ha preparat una gran sessió de swingin' soul i rockin' blues amb Carrie Lewis i Cristian Torres! Let the good times roll!
 

Dijous 11, 22h - Gnaposs al Harlem Jazz Club
Gnaposs, el projecte del gran guitarrista David Muñoz, continua amb la presentació del seu nou disc, "Gnaposs Groove", i aquest dijous el podeu veure en acció al Harlem, on gaudireu d'una sessió de funk, blues, rock...


Dijous 11, 22h - Malacara & Wilson Band al Hard Rock Cafe
El Hard Rock Cafe (BCN) us ha preparat un viatge musical per a aquest dijous, amb el concert de Malacara & Wilson Band. Amb ells fareu un recorregut pel blues i el folk, entre els anys 20 i 50, on hi podeu trobar des del blues del Mississippi fins al folk de Bob Dylan. No fa falta portar maletes, l'únic equipatge que necessiteu és les vostres ganes de gaudir de la música en directe!   
 


Dijous 11, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! 


Dijous 11, 23h - Road Blues al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un "viatge" a ritme de blues per a la nit de dijous, amb els Road Blues!


Divendres

Divendres 12, 13h - Big Mama & Tota Blues al Craft Barcelona
Aquest divendres és festa a Barcelona, i podeu aprofitar per fer el vermut amb un duo (gairebé) inèdit format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! La històrica cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir del blues al Craft Barcelona.

Divendres 12, 18h - Blas Picón & Oscar Rabadán al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Oscar Rabadán & Blas Picón i amb ells us espera una sessió on els sons més foscos i ancestrals del blues us captivaran!

Divendres 12, 21h - Augie Burr & The ETB al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar us proposa passar una estona amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr & The ETB Barcelona, cosa que podeu comprovar des de la primera nota! 

Divendres 12, 21h - Demian Band a L'Oncle Jack
L'Oncle Jack (L'Hospitalet) us ha preparat una bona sessió on podeu veure en acció un gran músic argentí que és un virtuós de la guitarra blues, en Demian! Us espera una bona dosi de riffs de guitarra que us posaran les piles!


Divendres 12, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 12, 22.30h - JV & 2MOONS a The Philharmonic
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Divendres podeu gaudir d'aquesta interessant barreja a The Philharmonic.


Divendres 12, 22.30h - Sun Street Blues al Terrotorio Comanche
El Territorio Comanche de Ripollet rep aquest divendres els Sun Street Blues, un quintet disposat a que gaudiu del blues i que descobriu el bluesy side of the street! 

Divendres 12, 23.30h - The Lost Links al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat el concert de The Lost Links, una banda de casa nostra que us farà gaudir a ritme de blues, surf, gypsy swing i old time grooves! 

Dissabte

Dissabte 13, 13h - Dani Roto a la Bodega La Riera
La Bodega La Riera (BCN) us ha preparat un bon vermut amb el blues en castellà d'en Dani Roto, que ara està presentant el seu nou disc, "Whisky y Mujeres". Una bona opció per començar bé el cap de setmana!


Dissabte 13, 20h - Alex Zayas Blues Band a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues'n'funk per a aquest dissabte amb una banda que domina el tema, Alex Zayas Blues Band! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.   


Dissabte 13, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dissabte els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un bon lloc per gaudir de la seva música!   


Dissabte 13, 22.30h - Room 69 a The Philharmonic
Aquest dissabte The Philharmonic rep un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69! Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing! 


Dissabte 13, 22.30h - Sergi Blanch Trio a Can Shelabi
Can Shelabi (Cadaqués) us ha preparat una bona sessió de música en directe amb el Sergi Blanch Trio, que us portarà de viatge per les muntanyes a ritme de diferents estils, i on segur que el blues hi serà ben present...
  


Dissabte 13, 23h - Mads al Legends Dance Hall
Mads és un potent quartet de rock'n'blues, i aquest dissabte els podeu veure en acció al Legends Dance Hall de Terrassa. The blues-rock madness, baby! 


Dissabte 13, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Diumenge

Diumenge 14, 12.30h - Mr. Shingles a La Capella de Can Gambús
La Capella de Can Gambús rep aquest diumenge Mr. Shingles, un trio format per músics experts que us farà gaudir d'un bon vermut amb el so i el ritme del blues de Chicago dels anys 50 i 60!

Diumenge 14, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 14, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Honky Tonk
Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, formen un gran duo de blues, i aquest diumenge els podeu veure en acció al Honky Tonk! Us deixaran amb la boca oberta!

ATENCIÓ: l'hora correcta és 20.30h.



Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment