Monday, February 29, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 29 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

COMENÇA EL FESTIVAL DE JAZZ DE TERRASSA!
Aquesta setmana arrenca el 35è Festival de Jazz de Terrassa, tota una institució en el món dels festivals de jazz (a casa nostra i a Europa) i, a més del jazz, el blues també hi serà present.
Dimecres, al restaurant El Cel de les Oques, ja teniu el primer concert amb la "música del diable" a càrrec dels Cottons Roots, uns experts en el blues rural, i el podeu combinar amb un sopar cajun especial per a l'ocasió!
Això serà un festival!
Dimecres 2, 21.30h - Cotton Roots a El Cel de les Oques (Terrassa)

DOC LOU & Jr VIC A L'AVALANCHE!
Aquest dijous, a L'Avalanche de Puigcerdà, podeu descobrir una formació de blues que ve des de Paris, Doc Lou & Jr. Vic!
Us espera una bona sessió de country blues amb accent francès! Oh, la, la!
Dijous 3, 20h - Doc Lou & Jr Vic a L'Avalanche (Puigcerdà)

SOPAR-CONCERT AMB MARC FERRER TRIO AL ROBERT DE NOLA!
El restaurant Robert de Nola, de Caldes de Montbui, a més d'apostar per la cuina catalana de qualitat (i amb tocs de creativitat) també aposta pel blues de qualitat, amb els seus sopar-concert!
Aquest dijous n'és un bon exemple, doncs el protagonista de la jornada és el Marc Ferrer Trio, i la seva elegant combinació de blues i jazz!!
Us espera una nit de gastronomia i blues per llepar-se'n els dits!
Dijous 3, 21h - Marc Ferrer Trio al Robert de Nola (Caldes de Montbui)

SOPAR & BLUES A L'HOTEL HAVANA!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues.
Aquest mes el sopar és de luxe, doncs podeu veure en acció el gran pianista i cantant britànic Mike Sanchez, que us oferirà un tribut al mític Elvis Presley!
Dijous 3, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana (BCN)

II FESTIVAL DE BLUES DE SANT BOI!
Aquest divendres, a Les Muses de Casablanca, teniu el segon concert del II Festival de Blues de Sant Boi, que continuarà durant diversos dies de març.
Els protagonistes són els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb la seva combinació de rhythm'n'blues i rockabilly!
Divendres 4, 21h - Atomic Leopards a Les Muses (Sant Boi de Llobregat)

MANCUSO PRESENTA NOU DISC! 
Mancuso és una potent banda de blues, funk i rock, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona, que ara acaba d'editar el seu primer disc.
Aquest divendres el presenta al Casal de Barri Prosperitat, en una nit plena de sorpreses on fins i tot sembla ser que s'obrirà un cofre del tresor!
El concert forma part del festival 9B In Black.
Divendres 4, 23h - Mancuso al Casal de Barri Prosperitat (BCN)  

CONCERT-VERMUT SOLIDARI DE LOS MAMBO JAMBO!
Los Mambo Jambo
són una de les bandes més potents del panorama del rhythm'n'blues i els creadors del so "jambofònic" (una barreja de rock&roll, rhythm&blues, surf y swing).
Aquest dissabte posaran tota la seva energia per col·laborar en una bona causa, un concert-vermut solidari amb Fundesplai per ajudar els nens de famílies amb pocs recursos.
La cita és al Rocksound, i aneu-vos preparant perquè us espera un vermut amb molt de "mambo"!
Dissabte 5, 12.45h - Mambo Jambo al Rocksound (BCN) 
  
BIG MAMA & SISTER MARION PRESENTEN DISC AL HONKY TONK!
Big Mama & Sister Marion estan d'estrena, amb el seu segon disc "acabat de sortir del forn"!
Aquest treball l'han gravat a Noruega, al Juke Joint Studio (d'aquí ve el títol del disc, "Juke Joint Sessions"), i dissabte el presenten en primícia al Honky Tonk, un bon lloc per gaudir-lo en directe!
Serà una nit rodona... com aquest treball d'aquestes grans blueswomen!
Dissabte 5, 20.30h - Big Mama & Sister Marion al Honky Tonk (BCN)

CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club continua endavant amb el seu cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un cop al mes podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els protagonistes d'aquest dissabte són Tota i Cristian Moya, dos grans bluesmen argentins establerts a Barcelona des de fa temps!
Per gaudir d'aquests concert no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Dissabte 5, 22h - Tota & Cristian Moya al Pipa Club (BCN)

BLUES I TEATRE!
Després del seu èxit al Versus Teatre, l'obra Cloaca està de gira per Catalunya!!
Aquesta delirant comèdia crítica té la particularitat de que hi podeu escoltar blues en directe, i el membres de Malacara & Wilson Band s'han encarregat de fer la música d'aquesta obra i, a més, la interpreten en directe abans de la funció!
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats per veure-ho tot plegat!
Dissabte 5, 19.30h - Centre Cultural (Cardedeu)
Diumenge 6, 19h - Teatre Can Rajoler (Parets del Vallès)

NOVA JAM DE BLUES A BARCELONA!
Dins del saludable panorama de les jams de blues a Barcelona, amb sessions de tot tipus i per a tots els gustos, aquest diumenge neix una nova jam!
La sala que s'apunta al circuit és el Limerick, i la banda encarregada de coordinar el tema és Johnny Big Stone & The Blues Workers.
Teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!
Diumenge 6, 19h - Jam session al Limerick (BCN)

MR. SIPP AL ROCKSOUND!
Aquest diumenge, al Rocksound, podeu veure en acció un gran vocalista, compositor, músic, productor i animador de blues americà, Mr. Sipp!
Des de que va començar a tocar la guitarra als 6 anys, a la seva ciutat natal de McComb (Mississippi), Mr. Sipp no ha parat de treballar en el blues i de fer gires diferents països, i ara ens visita per compartir una gran nit de blues!
Diumenge 6, 21h - Mr. Sipp al Rocksound (BCN)

__________________________



Dilluns

Dilluns 29, 21h - Lluís Coloma Quartet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Quartet. (amb el gran guitarrista Balta Bordoy). Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dimarts

Dimarts 1, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 1, 21h - Dr. Swinguez al Milano Cocktail Bar
El
Milano Cocktail Bar us ha preparat una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà el cos a punt per continuar endavant amb la setmana!

Dimarts 1, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 2, 19h - Paula & Alex Duo al Daniel Cafe Restaurant
Aquest dimecres podeu gaudir d'una bona estona de blues, soul i rhythm'n'blues amb Paula & Alex! La cita és al Daniel Cafe Restaurant (BCN).

Dimecres 2, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!


Dijous

Dijous 3, 21h - Triple Treat al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el trio Triple Treat, el nou projecte d'en Bernat Font, un dels grans pianistes de casa nostra!

Dijous 3, 21h - Augie Burr & Elvis Tribute Band al Quartier
L'històric Quartier (Pedralbes, BCN) us proposa passar la nit amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr & Elvis Tribute Band, cosa que podeu comprovar des de la primera nota!

Dijous 3, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dijous 3, 22h - The Lost Links al BCC Lounge
El BCC Lounge (Mollet) us ha preparat el concert de The Lost Links, una banda de casa nostra que us farà gaudir a ritme de blues, surf, gypsy swing i old time grooves!


Dijous 3, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! 


Dijous 3, 23h - Road Blues al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un "viatge" a ritme de blues per a la nit de dijous, amb els Road Blues!
 


Divendres

Divendres 4, 12h - Big Mama & Sister Marion a la Biblioteca Tecla Sala
La Big Mama, tot un referent del blues a casa nostra, fa temps que combina els concerts amb la seva activitat pedagògica, per fer arribar el blues a tot tipus de públic.
Aquest divendres, juntament amb la Sister Marion, donarà la conferència "Les dames del blues" a la Biblioteca Tecla Sala (L'H). Serà una gran "lliçó" de blues!

Divendres 4, 18h - The Blues Prisoners al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres The Blues Prisoners, dos fugitius que estan en cerca i captura des de... 1980! 

Divendres 4, 20h - Big Mama & Tòfol Martínez Band al Jazz A Prop
Dins del cicle "Jazz A Prop", el Centre Cívic Francesc Macià (Terrassa) us ha preparat una bona sessió de blues amb dos dels grans músics del gènere que tenim a casa nostra, la Big Mama i el Tòfol Martínez, que us faran gaudir amb la "música del diable"!
 


Divendres 4, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest divendres els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un bon lloc per gaudir de la seva música!    


Divendres 4, 21.30h - Wax & Boogie a l'Hotel Neri
Wax & Boogie seran aquest divendres a l'Hotel Neri de Barcelona, per compartir amb vosaltres una gran sessió de blues i boogie!

Divendres 4, 21.30h - "Los Tres Cerditos cantan al Lobo" al Casal Font d'en Fargues
Aquest divendres podeu gaudir d'un espectacle molt especial que porta per títol "Los 3 cerditos cantan al lobo"!
Alan Bike, Daniel Nunes i MA Lonesome es reuniran a l'escenari del Casal Font d'en Fargues per retre homenatge al mític Howlin' Wolf, amb motiu del 40è aniversari de la seva mort. Serà un concert "5 jotes"!

Divendres 4, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 4, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, formen un gran duo de blues, i aquest divendres els podeu veure en acció a The Philharmonic! Us deixaran amb la boca oberta!  


Divendres 4, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Aquest divendres Chino & The Big Bet torna al Harlem, però no és per dirigir una jam (com fan habitualment els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!


Divendres 4, 23h - Carlos Shelly R&B Band al Sis-b
Aquest divendres us espera una gran nit de blues elèctric al Sis-b (Malgrat de Mar), amb Carlos Shelly R&B Band, la formació encapçalada per aquest gran guitarrista que ara presenta el seu nou disc. A disfrutar!


Divendres 4, 23.30h - The Dry-River Stompers a El Paraigua
El Paraigua és una acollidora cocteleria modernista del centre de Barcelona que està apostant fort per la música en directe, i aquest divendres hi podeu veure el concert de The Dry-River Stompers. Amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!


Divendres 4, 23.30h - Gnaposs a La Font del Balç
Gnaposs, el projecte del gran guitarrista David Muñoz, continua amb la presentació del seu nou disc, "Gnaposs Groove", i aquest divendres el podeu veure en acció a La Font del Balç (Gironella), on gaudireu d'una sessió de funk, blues, rock...  
 


Dissabte

Dissabte 5, 12h - The Walking Stick Man a Cerveses Les Clandestines
Cerveses Les Clandestines (Montferri) us ofereix uns jornada de portes obertes i la possibilitat de veure en acció The Walking Stick Man, blues en estat pur seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf. Sense colorants ni conservants!


Dissabte 5, 13h - Johnny Big Stone a la Bodega La Riera
Si voleu començar el dissabte amb un bon vermut de blues heu d'anar a la Bodega La Riera, i veure en acció Johnny Big Stone acompanyat per la Sweet Marta!

Dissabte 5, 21h - Víctor Puertas & The Mellow Tones al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte podeu veure un repòquer de grans bluesmen de casa nostra, Víctor Puertas & The Mellow Tones!
En aquest projecte el gran Víctor està molt ben acompanyat per una potent banda, i el resultat és... espectacular!
La cita és al Milano Cocktail Bar.

Dissabte 5, 21h - Las Balas Perdidas al Bar Línea Uno
Las Balas Perdidas és una interessant banda que crea la seva música partint del blues. Segons les seves pròpies paraules, "partint del blues, la música de derrota per excel·lència, exploren la seva pròpia derrota". 

Aquest dissabte podeu gaudir del seu directe al Bar Línea Uno (Santa Coloma), i segur que es guanyaran... la vostra admiració!


Dissabte 5, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a El Paraigua
Si voleu passar la nit de dissabte a ritme de West Coast, Jump Blues i Delta Blues, heu de fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns experts en el tema!

Dissabte 5, 23.30h - Atomic Leopards a The Wild Geese  
The Wild Geese (Sabadell) us proposa passar la nit de dissabte amb els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing!

Dissabte 5, 23.30h - Mr. Shingles al Craft Barcelona
Aquest dissabte, al Craft Barcelona
, podeu veure en acció un trio format per músics experts. Es tracta de Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60!

Dissabte 5, 24h - Empty Cage al Líquid Club
Els Empty Cage, són un duo amb un estil personal que té com a base el blues i el rock'n'roll, i amb unes lletres desenfadades i directes (principalment en català) interpretades en un directe enèrgic i contundent. Aquest dissabte els podeu veure al Líquid Club d'Olot, en la cloenda del festival Elmini, on també hi seran The Atomic Tsunami Surfers.

Diumenge

Diumenge 6, 12.30h - Johnny Big Stone a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb Johnny Big Stone, un dels grans bluesmen de casa nostra!

Diumenge 6, 13h - Txus Blues & Jose Bluefingers a la Bodega La Riera
Hi ha res millor que començar el dia de bon humor? Sí, començar el dia de bon humor... i amb bon blues! I amb un bon vermut! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar a la Bodega La Riera i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Diumenge 6, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 6, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb una de les parelles que està causant sensació en el panorama del blues de casa nostra, Wax & Boogie. A disfrutar!

Diumenge 6, 21.30h - Tribut a Billie Holiday al Guzzo
El Guzzo (BCN) us ha preparat un tribut a la gran Billie Holiday a càrrec de Leslie Helpert, una cantant i compositora americana, de veu sensual, que té 5 discos al mercat (l'últim gravat a Barcelona). Una nit per recordar un mite de la música!




Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment