Monday, May 23, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 23 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

LLUÍS COLOMA PRESENTA NOU DISC!
En Lluís Coloma ja té a punt el seu nou disc, que porta per títol "Boogie Wins Again", i durant les properes setmanes estarà fent la gira de presentació per casa nostra.
El disc l'ha gravat amb la seva formació de trio, i té col·laboracions d'altres grans músics com Mario Cobo i Francisco Simón.
Ara teniu força oportunitats per gaudir-lo en directe!
Dilluns 23, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN) 
Dimarts 24, 21.30h - El Molino (BCN)
Divendres 27, 23h - Sis-b (Malgrat de Mar)

Diumenge 29, 20.30h - Honky Tonk (BCN)

CONCERT SOLIDARI DE MANCUSO AL LUZ DE GAS!
Aquest dimecres, al Luz de Gas, podeu fer una bona acció al mateix temps que gaudiu d'una gran sessió de blues amb Mancuso!
Aquesta banda de blues, funk i rock, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona, participa en aquest concert solidari dedicat a la recerca del càncer d'ovari, organitzat per l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Vall d'Hebron.
Una gran nit de música en directe per disfrutar... i ajudar!
Dimecres 25, 21.30h - Mancuso al Luz de Gas (BCN)

PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL "MÉMOIRE DE BLUES" A BARCELONA!
Aquest dijous podeu viure un esdeveniment únic i molt especial, la presentació a l'IEN del documental "Mémoire de Blues"!
Es tracta d'un reportatge sensacional realitzat per Jacques Morgantini i la seva esposa Marcelle, que reflecteix els inicis del blues a Europa amb la visita de grans bluesmen americans al Vell Continent, en concret a França.
L'acte està impulsat per la Societat de Blues de Barcelona i la Fundació Catalana Jazz Clàssic i, a més de la presentació, també tindrà el blues en directe de Johnny Big Stone & Sweet Marta.
Segur que serà una jornada memorable!
Dijous 26, 19h - Presentació "Mémoire de Blues" a l'IEN (BCN)

L'ESCOLA DE BLUES DE BARCELONA TAMBÉ SERÀ SALA DE CONCERTS!
Doncs sí, l'Escola de Blues de Barcelona comença una nova etapa en la que, a més de les classes, també oferirà concerts de blues!
Aquest dijous es fa la inauguració, amb 2 sessions de blues en directe a càrrec d'alguns dels millors músics de casa nostra, una immillorable manera de començar aquest nou camí!
Sembla ser que s'ha de confirmar assistència abans d'aquest dimarts, millor que ho consulteu amb la pròpia Escola.
Dijous 26, 20 i 22h - Inauguració concerts a l'Escola de Blues (BCN)

TRIPLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners faran 3 sortides del seu "zulo", concentrades en dos dies...
La primera sortida és el dijous, al Cara B, un local del barri de Gràcia on els dos fugitius donaran la cara per compartir el seu blues presidiari amb el personal.
I les següents dues sortides es concentren en un mateix dia, diumenge! Primer faran un bon vermut al Local dels Castellers de Barcelona, amb una sessió de blues amb folre i manilles, i després marxaran cap a Golmés per amagar-se una estona a un dels locals més "segurs" del país, el Cafè Bunker.
Dijous 26, 21.30h - Cara B (BCN) 
Diumenge 29, 12h - Local dels Castellers de Barcelona
Diumenge 29, 18.30h - Cafè Bunker (Golmés)

SWEET MARTA & THE BLUES WORKERS vs. HOODOO MAN BLUES AL POCKET CONCERTS!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i podeu gaudir d'un concert molt especial per retre homenatge al gran Junior Wells!
Sweet Marta & The Blues Workers, a més de fer cançons del seu repertori, interpretaran íntegrament el disc "Hoodoo Man Blues", el primer LP del mític bluesman!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.  
Divendres 27, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'H)

BLUES I TEATRE!
Del 27 d'abril al 29 de maig el Versus Teatre (BCN) torna a programar una obra amb blues en directe!
Es tracta de "La Peixera", que parteix de l'afirmació que els errors informàtics no existeixen, però els humans sí, i la seva banda sonora ha estat composada per Malacara & Wilson Band.
En algunes de les representacions la banda interpretarà la música en directe, i es tracta de bon blues!
Malacara & Wilson Band al Versus Teatre (BCN):
Divendres 27, 20h
Dissabte 28, 20h

SANTIAGO CAMPILLO TRIO A CATALUNYA!
El que va ser guitarrista dels M-Clan, Santiago Campillo, serà uns dies per casa nostra, amb la seva formació de trio, i aquesta setmana teniu 3 oportunitats per veure'l en acció i gaudir en directe del seu últim disc, "Carretera sin final"!
Divendres 27, 22.30h - Sala Monasterio (BCN)
Dissabte 28, 18.30h - Piscina Montflorit (Cerdanyola)
Diumenge 29, 21.30h - Sam Boulevard (El Vendrell)

XIII CICLE D'APERITIUS MUSICALS A LA SEDETA!
Aquest mes es celebra el XIII Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del bon temps, amb un bon vermut i bona música.
En aquesta edició els protagonistes són el blues, el rockabilly i el boogie, i el concert d'aquest dissabte va a càrrec de Wax & Boogie, que us oferiran una gran sessió de blues, boogie i feeling!
Dissabte 28, 12.30h - Wax & Boogie a La Sedeta (BCN)

WAX & BOOGIE SINGS ETTA JAMES AL LEGENDS DANCE HALL!
Aquest dissabte podeu gaudir d'un concert molt especial per retre homenatge a la gran Etta James!
Wax & Boogie han preparat un repertori dedicat a la mítica cantant, i segur que serà una nit molt emocionant!
La cita és al Legends Dance Hall de Terrassa.  
Dissabte 28, 23.30h - Wax & Boogie al Legends Dance Hall (Terrassa)

__________________________



Dilluns

Dilluns 23, 20h - Conversa amb Víctor Puertas a Can Ginestar
Aquest dilluns podeu començar la setmana amb un dels grans harmonicistes de casa nostra, en Víctor Puertas! La cita és a Can Ginestar (Sant Just Desvern), en una interessant xerrada organitzada pel CIM de Sant Just i presentada per la gran Big Mama

Dimarts

Dimarts 24, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 24, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 25, 19h - Conferència d'Amadeu Casas a la Biblioteca Joan Miró
La Biblioteca Joan Miró (BCN) us ha preparat una interessant xerrada sobre els orígens del blues amb un expert en el tema, el gran guitarrista Amadeu Casas!

Dimecres 25, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi, i ara la teniu a un nou local del Prize, l'Espai Calàbria 66! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 25, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dimecres un dels trios més en forma de casa nostra, Chino & The Big Bet, una aposta segura per viure un gran concert de blues amb molt de swing!


Dimecres 25, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Didak Fernández. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!

Dijous

Dijous 26, 19.30h - Jam session al Bar Línea Uno 
L'associació Santako Blues també té la seva jam de blues! Amb el títol de "Blues entre amics", cada dijous podeu gaudir de blues i altres estils de la família al Bar Línea Uno (Santa Coloma de Gramenet).

Dijous 26, 19.30h - August Tharrats a l'Hotel Havana
Aquest dijous podeu gaudir d'una gran sessió de blues i swing a l'Hotel Havana de Barcelona, amb un gran músic expert en el tema, August Tharrats!

Dijous 26, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la sala!


Dijous 26, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest dijous podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar! 
 

Dijous 26, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! 


Dijous 26, 22.30h - Big Mama & Tota al Harlem Jazz Club
Aquest dijous podeu veure en acció un duo format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! La històrica cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir d'una sessió de blues molt especial al Harlem Jazz Club! A disfrutar!


Divendres

Divendres 27, 18h - Queralt Albinyana & Tota Blues Duo al MEAM
El cicle "Nuestras Divas", que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana una gran actriu i cantant, la Queralt Albinyana, molt ben acompanyada per Tota Blues Duo!

Divendres 27, 21h - C'est Si Bon a Les Muses
L'espai cultural Les Muses (Sant Boi) rep aquest divendres el grup C'est Si Bon. Aquesta formació està encapçalada per 3 veus femenines que us transportaran a l'època daurada del jazz i el swing! 

Divendres 27, 21h - The Flat Pack al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest divendres un trio que us farà gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack! 

Divendres 27, 22h - Amadeu Casas Trio al Jazz Club La Vicentina
El Jazz Club La Vicentina, és un club de Sant Vicenç dels Horts que programa un concert de jazz un cop al mes, i de vegades un de blues. Aquest mes li toca a la "música del diable" i el protagonista és l'Amadeu Casas Trio, tota una garantia per gaudir d'una gran nit de blues! 
 


Divendres 27, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 27, 23h - Honky Two a The Wild Geese
L'acollidor pub irlandès The Wild Geese (Sabadell) rep divendres els Honky Two, un gran duo de blues acústic format per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, que estan fent la gira "See you at the bars with the blues"... tota una declaració d'intencions! 


Divendres 27, 23.30h - Mr. Shingles a El Paraigua
Aquest divendres, a
El Paraigua, podeu passar la nit amb un trio format per músics experts. Es tracta de Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60!

Dissabte

Dissabte 28, 13h - Charlie Yáñez Duo al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat una bona sessió de blues amb 2 grans músics de casa nostra, Charlie Yáñez Duo! A disfrutar!
 


Dissabte 28, 17h - A Contra Blues al Chiringuito Enjoy
El Chiringuito Enjoy (Sitges) us ha preparat una sessió de blues espectacular a prop de la platja amb una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues


Dissabte 28, 20.30h - Big Mama & Sister Marion al Honky Tonk
Us agradaria començar la nit gaudint d'un concert amb 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dissabte al 
Honky Tonk amb Big Mama & Sister Marion!

Dissabte 28, 21h - Pexsom Blues a La Bodegueta
Aquest dissabte podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és a La Bodegueta (Torrefarrera).

Dissabte 28, 22h - Pelogruesoul a l'Ateneu Candela
L'Ateneu Candela (Terrassa) rep dissabte una interessant formació que combina el soul, el jazz i el blues d'una manera molt personal. Ells són Pelogruesoul


Dissabte 28, 22.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a la Nova Jazz Cava
La Nova Jazz Cava (Terrassa)
us ha preparat una gran nit de blues per a aquest dissabte amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i tot el cap de setmana!


Dissabte 28, 23h - Alan Bike & MA Lonesome a The Wild Geese
Alan Bike & MA Lonesome seran aquest dissabte a The Wild Geese (Sabadell), un acollidor pub irlandès on aquest gran duo us farà gaudir d'una intensa sessió de bon blues i bon humor!  


Dissabte 28, 23h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
Aquest dissabte podeu gaudir de la jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues, uns experts en jams i en blues!
 


Dissabte 28, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!


Dissabte 28, 23.30h - The Rusties a l'Inagua
Aquest dissabte podeu veure en acció The Rusties, una banda que aposta pel rhythm'n'blues i el blues de Chicago i que us treurà el rovell de sobre! La cita és a l'Inagua (Palamós). 
 


Diumenge

Diumenge 29, 12.30h - Sweet Marta & Johnny Big Stone a El Xamfrà de Casa
El Xamfrà de Casa (La Secuita) acull diumenge
Sweet Marta & Johnny Big Stone, un dels grans duos de casa nostra, us faran gaudir amb un gran vermut de blues acústic!

Diumenge 29, 12.30h - Pexsom Blues a Lo Xiringuito
Aquest diumenge podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és a l'hora del vermut, a Lo Xiringuito (Mollerussa).


Diumenge 29, 13h - Tota Blues & Cristian Moya al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" a ritme de Chicago blues (en format acústic) amb dos experts en el tema, Tota Blues i Cristian Moya! Bon profit!


Diumenge 29, 13.30h - Mr. Shingles al Brew Pub Le Sec
Aquest diumenge, al Brew Pub Le Sec (BCN)
, podeu fer el vermut amb un trio format per músics experts. Es tracta de Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60!

Diumenge 29, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 29, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 29, 20h - The Flat Pack a La Traviesa
La Traviesa (Torredembarra) rep aquest diumenge un trio que us farà gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack!



Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



1 comment:

  1. Thank you for another informative blog. Where else may I am getting that
    kind of information written in such a perfect method?
    I've a mission that I'm simply now working on, and I've been on the look out for such info.

    ReplyDelete