Monday, June 20, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 20 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GUAYABERA TOUR DE THE SUITCASE BROTHERS!
Aquest estiu tornem a tenir per aquí en Santos Puertas (actualment resideix als EE.UU.) i això vol dir que podem tornar a veure en acció The Suitcase Brothers (en Santos i el seu germà Víctor)!
Durant aquests mesos estaran realitzant el Guayabera Tour, que durarà gairebé durant tot l'estiu, i aquesta setmana teniu 3 cites amb aquest gran duo.
Si aneu als concerts del tour amb una guayabera, a més d'anar ben fresquets, tindreu descompte al comprar els discos o DVDs dels Suitcase! 
Dilluns 20, 21h - amb el Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar (BCN)
Dimarts 21, 21h - amb el Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar (BCN)
Diumenge 26, 12.30h - Fleming Juke Joint (Balaguer)

BLUES I TEATRE!
El Versus Teatre (BCN) continua programant una obra amb blues en directe (del 10 al 26 de juny)!
Es tracta de "La Peixera", que parteix de l'afirmació que els errors informàtics no existeixen, però els humans sí, i la seva banda sonora ha estat composada per Malacara & Wilson Band.
En algunes de les representacions (de dijous a dissabte) la banda interpretarà la música en directe, i es tracta de bon blues!
Malacara & Wilson Band al Versus Teatre (BCN):
Dijous 23, 20h No hi ha funció, per la Revetlla 
Divendres 24, 20h
Dissabte 25, 20h

TRIPLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners faran 3 sortides del seu "zulo", concentrades en dos dies...
La primera sortida és el divendres, per anar al Festival de Jazz de Figueres (teniu la info més avall). Si es presenta la policia que persegueix els dos fugitius, sí que serà un bon "festival"!
I les següents dues sortides es concentren en un mateix dia, dissabte. Primer faran un bon vermut a una nova sala de Montbrió del Camp, La Torre de Les Arts ("ole tú" per a la sala que s'arrisca a portar aquest parell!), i després marxaran cap a Vilassar de Mar, per sopar a un bon restaurant de la població, la Nova Atlàntida. Per cert, a banda de menjar, en els dos locals també tocaran una estona el seu blues presidiari...
Divendres 24, 23.30h - El Dynàmic (Figueres) 
Dissabte 25, 13h - La Torre de Les Arts (Montbrió del Camp)
Dissabte 25, 21h - Nova Atlàntida (Vilassar de Mar)

FESTIVAL DE JAZZ DE FIGUERES!  
Aquesta setmana es celebra el 22è Festival de Jazz de Figueres, amb 3 dies intensos on, a més del jazz, també hi seran presents el blues, el swing, el rhythm'n'blues i el boogie!
Aquesta és la programació:

Divendres 24,
18.00h - 2a Mostra jove a la Plaça Josep Pla
21.00h - Carles Benavent Trio a La Cate
22.30h - Matthew Simon Quartet a El Bar de La Cate
23.30h - The Blues Prisoners a El Dynàmic

Dissabte 25,
18.00h - Jazz al carrer pel centre de Figueres
21.00h - Topsy Chapman & Shakin' All a l'Auditori dels Caputxins
22.30h - Tom Savage Band a la Plaça de les Patates
23.30h - Sunset Rhythm Kings a la Sidreria Txot's

Diumenge 26,
12.00h - Jazzcare All Stars a la Plaça de les Patates
18.00h - Lluís Coloma Trio a l'Auditori dels Caputxins
22.30h - Jazzcare All Stars a la Plaça de les Patates


DIXIE JUMBLE A BARCELONA!
Aquesta setmana ens visiten els Dixie Jumble!
Es tracta d'una formació valenciana que combina el blues amb el swing, el jazz, el ragtime i el rhythm'n'blues, i teniu unes quantes ocasions per veure'ls en directe a Barcelona i gaudir amb el seu variat repertori!

Divendres 24,
18h - MEAM
22h - El Cafè Rock&Roll

Dissabte 25,
13h - Bar Lips
23.30h - El Paraigua

Diumenge 26,
13h - Craft
20.30h - Honky Tonk


CICLE DE BLUES AL PEDRALBES CENTRE!
Després de l'èxit de l'any passat, el centre comercial Pedralbes Centre us ha tornat a preparar un cicle de blues molt interessant, amb alguns dels músics més reconeguts de casa nostra!
Els protagonistes d'aquest dissabte són Sweet Marta & The Blues Workers, és a dir la gran harmonicista i cantant Marta Suñé acompanyada pels integrants del gran trio Johnny Big Stone & The Blues Workers!
Dissabte 25, 18.30h - Sweet Marta & The Blues Workers al Pedralbes Centre (BCN)

CONCERT BENÈFIC DE LARRY SMITH AL GRIZZLY 72 SPORTS BAR!
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de dissabte molt intensa, amb el blues-rock de Larry Smith & Unfinished Business!

A més, tots els beneficis del concert es destinaran a l'organització Refugees Aid Barcelona, que gestiona projectes internacionals d'ajuda als refugiats.
Dissabte 25, 20h - Larry Smith & Unfinished Business al Grizzly 72 Sports Bar (BCN)

PRESENTACIÓ DE LA NOVA BANDA BLUE SMOKE A LES ENFANTS!
Aquest dissabte podeu veure el "naixement" d'una nova banda, Blue Smoke!
Està formada per joves músics de casa nostra (alguns eren membres dels Atomic Boy Blues), que aposten pel rock clàssic afegint-li el seu toc personal i l'energia pròpia de la seva edat.
La discoteca Les Enfants és l'escenari de la seva presentació oficial, un lloc molt adient per veure en acció aquests "infants" del rock!
Dissabte 25, 22.30h - Blue Smoke a Les Enfants (BCN)

BARCELONA BIG BLUES BAND & SANTOS PUERTAS AL JAMBOREE!
Aquest diumenge, al Jamboree, podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)!
Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe.
En aquesta ocasió, el convidat és en Santos Puertas, un dels grans guitarristes de blues de casa nostra, i el 50% de The Suitcase Brothers!
Diumenge 26, 20 i 22h - BBBB & Santos Puertas al Jamboree (BCN)

BLUES & SLOW JAM A L'ESTACIÓ DE FRANÇA!
Aquest diumenge podeu acabar el dia, i la setmana, ballant blues!
Sí, amics, el blues es pot ballar, com sempre han fet els negres (en aquesta escena de "Crossroads" teniu un exemple), i vosaltres també ho podeu fer a qualsevol dels concerts que tenim a casa nostra... només us heu de deixar portar pel ritme!
Una bona ocasió per practicar també és la Blues & Slow Jam que organitza periòdicament Blues Dance Barcelona a l'Estació de França, i que aquesta setmana té blues en directe de primer nivell amb Big Mama, Míriam Aparicio i Víctor Puertas!
Diumenge 26, 20.30h - Blues & Slow Jam a l'Estació de França (BCN)


__________________________



Dilluns

El blues d'aquest dilluns el teniu als Destacats de la setmana.

Dimarts

Dimarts 21, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 21, 21.30h - Erwyn Seerutton's Ensemble a El Molino
Aquest dimarts, a la històrica sala El Molino, podeu veure en acció l'Erwyn Seerutton's Ensemble, que us farà gaudir d'una gran sessió de gospel i estàndards de jazz! Qui diu que les nits de dimarts són avorrides?

Dimarts 21, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 22, 18.30h - The Bluesters Duo al Daniel Cafe Restaurant
Aquest dimecres podeu gaudir d'una bona estona de rhythm'n'blues amb The Bluesters Duo! La cita és al Daniel Cafe Restaurant (BCN).

Dimecres 22, 19.30h - August Tharrats a l'Hotel Havana
Aquest dimecres podeu gaudir d'una gran sessió de blues i swing a l'Hotel Havana de Barcelona, amb un gran músic expert en el tema, August Tharrats

Dimecres 22, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi, i ara la teniu a un nou local del Prize, l'Espai Calàbria 66! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!
ATENCIÓ: aquesta setmana la jam comença a les 21h.

Dimecres 22, 20h - La Mula y La Pa a Can Sumarro 
Aquest dimecres podeu veure en acció La Mula y La Pa, un interessant duo que combina el blues amb altres gèneres per crear un estil molt personal. La cita és als Jardins de Can Sumarro (L'H)!
 


Dimecres 22, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Didak Fernández. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!

Dijous

Dijous 23, 21h - Erwyn Seerutton Creole Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous la visita de l'Erwyn Seerutton Creole Trio, que us farà gaudir d'una gran sessió de gospel i estàndards de jazz!

Dijous 23, 22h - The Crooner al Càmping Roca Grossa
Si voleu celebrar la revetlla a ritme de blues-rock, aquest dijous teniu una cita al Càmping Roca Grossa (Calella), amb en Lluís "Nano" Navarro "The Crooner"!  


Dijous 23, 22h - Blueroomess al Bar Forum
El Bar Forum (BCN) us ha preparat una revetlla a ritme
de blues, rock, folk i jazz els Blueroomess!

Dijous 23, 22.30h - Zapata & De Swardt Band a l'Espai CGT
Aquest dijous, a l'Espai Socio-Cultural de la CGT (Rubí), podeu passar la revetlla amb la banda de dos grans músics,
Diego Zapata & De Swardt Band!
  

Dijous 23, 23.30h - La Blueseria a La Nova Estrella
Aquesta revetlla la podeu passar prop del mar i gaudint del blues amb La Blueseria! La cita és al xiringuito La Nova Estrella (Tarragona)!  


Divendres

Divendres 24, 12h - Pexsom Blues al Restaurant Mas Palau
Aquest divendres, mentre feu el vermut, podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és al Restaurant Mas Palau (Ginestar, Sant Gregori).


Divendres 24, 20h - The Rusties a El Rincón Cubano
Aquest divendres podeu veure en acció The Rusties, una banda que aposta pel rhythm'n'blues i el blues de Chicago i que us treurà el rovell de sobre! La cita és a El Rincón Cubano (Empuriabrava). 
 


Divendres 24, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!    


Divendres 24, 21.30h - The Crooner al Moloko Beach Xiringuito
Si voleu passar "el dia després" de la revetlla a ritme de blues-rock, aquest divendres teniu una cita al Moloko Beach Xiringuito (Pineda), amb en Lluís "Nano" Navarro "The Crooner"!
 


Divendres 24, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 24, 23h - Angue Jazz & Swing Band al Harlem
El Harlem us ha preparat un viatge a l'època daurada del jazz i el blues amb Angue Jazz & Swing Band

Divendres 24, 23h - Sweet Marta & Johnny Big Stone al Sis-b
El Sis-b (Malgrat de Mar) acull divendres Sweet Marta & Johnny Big Stone, un dels grans duos de casa nostra que us farà gaudir amb una gran sessió de blues acústic!

Divendres 24, 23.30h - Carlos Shelly R&B Band a El Paraigua
Aquest divendres us espera una gran nit de blues elèctric a El Paraigua de Barcelona, amb Carlos Shelly R&B Band, la formació encapçalada per aquest gran guitarrista que ara presenta el seu nou disc. A disfrutar!

Dissabte

Dissabte 25, 13h - Atomic Leopards al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep aquest dissabte els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing, mentre feu el "beermut"!

Dissabte 25, 19h - Blue Gain a La Bruixa
El bar restaurant La Bruixa (Santa Coloma) us ha preparat un bon concert de blues-rock per al dissabte amb una formació d'aquesta població, Blue Gain
 

Dissabte 25, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
El 
Honky Tonk rep aquest dissabte els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! La millor manera de començar la nit, amb bon blues i bon humor!

Dissabte 25, 21h - Agustí Burriel al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge podeu passar la nit "a la vostra manera" (en anglès your way) gaudint del concert d'homenatge a Frank Sinatra amb l'Agustí Burriel Swing Quintet! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Dissabte 25, 22h - The Crooner al Museu dels Àngels
El Museu dels Àngels (Alella) us ha preparat una bona sessió de blues-rock per al dissabte a la nit, amb en Lluís "Nano" Navarro "The Crooner"! 


Dissabte 25, 22h - Old Steam al New Underground
El New Underground (BCN) us ha preparat un repàs a la història de la música popular a ritme de de swing, blues i jazz! Els Old Steam us portaran en un viatge en el temps, des dels anys 20 fins avui dia!

Dissabte 25, 23.30h - Mr. Shingles al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep aquest dissabte Mr. Shingles, un trio format per músics experts que us farà gaudir d'un bon concert amb el so i el ritme del blues de Chicago dels anys 50 i 60! 

Diumenge

Diumenge 26, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Jazzpetit
El
Jazzpetit rep aquest diumenge els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers! La millor manera de gaudir del vermut, amb bon blues i bon humor!

Diumenge, 26, 12.30h - Blanck a El Taller
L'aperitiu d'aquest diumenge el podeu fer a El Taller (BCN), mentre gaudiu de l'estrena del nou repertori de Blanck. Vermut a ritme de folk, country i blues! 


Diumenge 26, 13h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Bar del C.C. de Gràcia
El Bar del Centre Cívic de Gràcia (Sabadell) us ha preparat un bon vermut de blues per al diumenge amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta!

Diumenge 26, 13h - Alan Pardo a la Bodega Del Fuegos
Aquest diumenge, a la Bodega Del Fuegos (BCN), podeu fer el vermut i veure en acció l'Alan Pardo, un bon guitarrista de casa nostra que us oferirà una bona sessió de blues tradicional, amb el seu toc personal.


Diumenge 26, 17h - Pexsom Blues al Restaurant Carles Antoner
Aquest diumenge, mentre feu el cafè, podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és al Restaurant Carles Antoner (Lladó).


Diumenge 26, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 26, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 26, 19.30h - The Crooner al Cafe Bunker
Si voleu acabar la setmana a ritme de blues-rock, aquest diumenge teniu una cita al Cafe Bunker (Golmés), amb en Lluís "Nano" Navarro "The Crooner"! 


Diumenge 26, 20.30h - Tòfol Martínez Blues Band a La Traviesa
Si aneu a La Traviesa (Torredembarra)
aquest diumenge podeu veure en acció un gran músic de casa nostra i la seva banda, Tòfol Martínez Blues Band! Una bona manera d'acabar la setmana! 





Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment