Monday, September 19, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 19 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

NITS DE BLUES AL POBLE ESPANYOL!
Aquest estiu el blues s'ha tornat a instal·lar al Poble Espanyol, i la cosa ha anat tan bé que les "Nits de Blues al Poble Espanyol" continuen durant els dijous de setembre!
Els protagonistes d'aquesta setmana són dos bluesmen fugitius que porten en cerca i captura des de... 1980! Ells són The Blues Prisoners, i no heu de patir gaire perquè no són perillosos. L'únic perill que correu és que després del concert acabeu com ells, convertits en uns presoners... del blues!
Una gran iniciativa de Capibola Blues, que farà que aquest setembre el Poble Espanyol continuï sent el Poble del Blues! 
Dijous 22, 20.30h - The Blues Prisoners al Poble Espanyol (BCN)

FANTASTIC NEGRITO AL JAMBOREE!
Aquest dijous, al Jamboree, podeu descobrir un personatge que us sorprendrà, Fantastic Negrito!
Aquest músic nord-americà, d'arrels somalis i caribenyes, ha tingut una vida complicada i ha hagut de superar tota mena de dificultats, i tot això es reflecteix en el seu estil, un combinació crua i visceral de blues del Delta amb soul i funk.
Aprofiteu l'ocasió de veure'l en acció a Barcelona per primera vegada!
Dijous 22, 21.30h - Fantastic Negrito al Jamboree (BCN)

25è FESTIVAL DE JAZZ I BLUES DE CALELLA!
Aquest dijous és celebra l'edició número 25 del Festival de Jazz i Blues de Calella!
Es tracta d'una edició molt especial perquè, a més d'arribar al quart de segle, el festival està dedicat a la memòria del seu impulsor que ens va deixar fa uns mesos, en Txespi Ribas.
A la Sala Mozart us espera una nit molt intensa i emotiva, amb grans músics de casa nostra: Torrens & Molero Quintet i Laura Simó, Xavier Casellas, Lluís Coloma Trio, Dani Nel·lo, The Walking Stick Man, Amadeu Casas, August Tharrats, Joan Pau Cumellas, Big Mama Montse, Lluís "Nano" Navarro, Koko-Jean Davis, i amb la Txell Sust com a presentadora de l'esdeveniment.
Una nit inoblidable!
Dijous 22, 22.30h - 25è Festival de Jazz i Blues de Calella (El Maresme)

RICKY NYE A CATALUNYA!
Aquesta setmana podeu veure en acció un gran pianista americà, especialista en blues, boogie i ritmes de New Orleans, en Ricky Nye!
Aquest músic nascut a Cincinnati, i amb una sòlida carrera que l'ha portat a tocar per mig món, estarà acompanyat per grans músics de casa nostra: Chino, Lluís Coloma, Víctor PuertasManolo Germán.
Teniu unes quantes ocasions per veure'ls en acció i gaudir amb la seva música!
Dijous 22, 21h - amb Chino, Milano Cocktail Bar (BCN)
Divendres 23, 21h - amb Chino & Víctor Puertas, Milano (BCN)
Dissabte 24, 13h - amb Lluís Coloma, Montcata Vins (Montcada i Reixac)
Dissabte 24, 23h - amb Lluís Coloma & Manolo Germán, Firabar (Cardona)
Diumenge 25, 20.30h - amb Lluís Coloma, Honky Tonk (BCN)

NOVA JAM AMB THE BLUESTERS & FRIENDS!
Després d'una temporada al Ratafia, The Bluesters tenen un nou espai per a la seva jam setmanal, el Tasca i Vins (prop de l'Estació de França)!

Cada divendres podreu gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!
Divendres 23, 23h - Jam session al Tasca i Vins (BCN)

BLUES A LA MERCÈ!
Aquest dissabte és el dia on podeu trobar blues a les Festes de la Mercè, amb 3 propostes ben diferents.
Big Mama & The Original Jazz Orquestra (OJO) del Taller de Músics us faran gaudir amb l'espectacle "Bluesin' The Jazz", un gran concert que ret homenatge a les grans blueswomen que van contribuir a popularitzar el blues.
En Dani Nel·lo us farà vibrar amb el so potent del seu saxo, i amb un repertori ple de rhythm'n'blues, soul i funk.
La banda algeriana Imarhan us portarà el blues del desert, i podreu descobrir les arrels africanes d'aquesta música nascuda al Delta del Mississippi.
Poseu-li blues a La Mercè!
Dissabte 24, 
22.30h - Big Mama & OJO a la Fabra i Coats
00.30h - Dani Nel·lo a la Fabra i Coats
02.00h - Imarhan al Moll de la Fusta


__________________________



Dilluns

Dilluns 19, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dimarts

Dimarts 20, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimecres

Dimecres 21, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 21, 21h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Milano Cocktail Bar 
El
Milano Cocktail Bar rep dimecres el trio Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta!

Dimecres 21, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Didak Fernández. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!


Dijous

Dijous 22, 21h – Adrian Cunningham Trio al Cafè Vienès
Aquest dijous, al Cafè Vienès de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, podeu veure en acció un gran saxofonista i clarinetista australià, l'Adrian Cunningham, molt ben acompanyat pel Doc Scanlon i el Bernat Font! Us espera una bona sessió de jazz i swing!

Dijous 22, 22h - Room 69 al Bar Jovi
El Bar Jovi (La Garriga) rep aquest dijous un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Divendres

Divendres 23, 18h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i tot el cap de setmana!

Divendres 23, 23h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
Aquest divendres podeu gaudir de la jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues, uns experts en jams i en blues! 


Divendres 23, 23.30h - Johhny Big Stone & The Blues Workers a El Paraigua
Si voleu passar la nit de divendres a ritme de West Coast, Jump Blues i Delta Blues, heu d'anar a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi trobareu Johhny Big Stone & The Blues Workers, uns experts en el tema!

Dissabte

Dissabte 24, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest dissabte podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!

Dissabte 24, 21h - Chino & The Big Bet a La Iguana
La Iguana us ha preparat una bona sessió de blues per ballar, amb un gran trio de casa nostra, Chino & The Big Bet! Deixeu-vos portar pel seu ritme!
 


Dissabte 24, 21h - Wax & Boogie Rhythm Combo al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte, al Milano Cocktail Bar, podeu veure el format XL d'un dels grans trios de casa nostra, Wax & Boogie Rhythm Combo! És a dir que a Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell s'hi afegeixen Toni Solà i Oriol Fontanals, per formar un quintet espectacular de blues i boogie! 


Dissabte 24, 22h - Miguel Talavera Power Trio al Nota79
El Nota79, un nou local de concerts de Barcelona, rep aquest dissabte el Miguel Talavera Power Trio, que us farà gaudir d'una gran nit de música en directe a base de potent blues-rock, amb una mica de jazz i funk!


Dissabte 24, 22h - Sabine van Waesberghe a La Perola d'Aira
Aquest dissabte, a La Perola d'Aira (Sant Antoni de Vilamajor), podeu gaudir d'un bon sopar i d'un bon concert de blues i soul amb una gran cantant, Sabine van Waesberghe!
 


Dissabte 24, 23h - Carlos Shelly R&B Band a La Torre de Les Arts
Aquest dissabte us espera una gran nit de blues elèctric a La Torre de Les Arts (Montbrió del Camp), amb Carlos Shelly R&B Band, la formació encapçalada per aquest gran guitarrista que ara presenta el seu nou disc. A disfrutar!  


Dissabte 24, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.


Diumenge

Diumenge 25, 12h - Cat Blues al Bau House
El Bau House de Terrassa rep diumenge la banda Cat Blues, que combina versions de clàssics del gènere amb adaptacions al català, i que té a la veu la Montse Llaràs (va ser la cantant de la històrica banda Bars)!


Diumenge 25, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 25, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 25, 19h - Big Mama a Vic
Aquest diumenge la Big Mama posarà el seu blues al servei d'un acte solidari per les càrnies en lluita de la comarca d'Osona, a la Plaça Gaudí de Vic. A gaudir del blues solidari i lluitador!

Diumenge 25, 19.30h - The Blues Prisoners a El Primer Glop De Cervesa
El Primer Glop De Cervesa és un local de Girona dedicat a aquesta beguda, sobretot en la seva variant artesanal, i la combina amb pintxos, tapes... i música en directe! Aquest diumenge acull dos bluesmen fugitius que estan en cerca i captura des de 1980, The Blues Prisoners, i esperem que els doni temps de fer uns quants glops de cervesa abans de que apareguin els policies que els persegueixen...



Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment