Monday, February 20, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 20 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

RAY COLLINS' HOT CLUB + LOS LOCOS DEL OESTE AL BIKINI!
Aquest dilluns, al Bikini, podeu començar la setmana amb una sessió espectacular de rhythm'n'blues, a càrrec del Ray Collins' Hot Club!
Es tracta d'una big band alemanya que fa dels seus concerts una gran festa, on és impossible deixar de moure's al seu ritme frenètic!
I abans, per escalfar l'ambient, podeu veure en acció una formació de casa nostra, Los Locos del Oeste, uns especialistes en western swing i altres estils populars als Estats Units entre els anys 1930 i 1950!
Dilluns 20, 20.30h - Ray Collins' Hot Club + Los Locos del Oeste al Bikini (BCN)

JOHN MAYALL A LA SALA APOLO!
Aquest dimarts Barcelona rep un altre cop al “pare” del blues blanc, John Mayall, que està de gira amb el Livin' & Lovin' The Blues Tour, i presentant el seu nou disc "Talk About That"!
Una bona ocasió per tornar a veure en acció a un dels responsables de la gran expansió del blues en els anys 60 i 70, i el "padrí" de grans guitarristes com Eric Clapton, Peter Green i Mick Taylor.
A la Sala Apolo us espera una nit "històrica"!
Dimarts 21, 21.30h - John Mayall a la Sala Apolo (BCN)

STILL RIVER A L'ESCOLA DE BLUES!
L'Escola de Blues de Barcelona rep divendres una potent banda de Bilbao, Still River!
La seva especialitat és la combinació de diferents variants de la música nord-americana (blues, rock, country), i actualment estan presentant el seu segon disc, "Wood & Wire", on han col·laborat reconeguts músics com Francisco Simón, Antonio Serrano i Dani Nel·lo.
Ara teniu l'ocasió de gaudir del seu directe a casa nostra!
Divendres 24, 22h - Still River a l'Escola de Blues (BCN)

THE BLUES PRISONERS AL FEBRER NEGRE DEL CANDELA!
Aquest mes s'està celebrant el festival Febrer Negre a l'Ateneu Candela de Terrassa, un actiu centre social que aposta per la cultura lliure i que es defineix com "una illa de llibertat en la metròpolis". 
Com haureu deduït, el festival està dedicat al gènere negre (literatura i cinema), i una de les activitats programades és un concert de blues presidiari amb dos experts en el tema, The Blues Prisoners!
Segur que els dos fugitius s'hi trobaran en la seva salsa, enmig d'un ambient molt "criminal" i envoltats de "sospitosos habituals"...
Divendres 24, 22.30h - The Blues Prisones a l'Ateneu Candela (Terrassa)
 
WINTER BLUES SESSIONS AL PEDRALBES CENTRE!
El centre comercial Pedralbes Centre us ha preparat un cicle de blues molt interessant per als dissabtes de febrer, que porta el títol de Winter Blues Sessions.
Els protagonistes del quart i últim concert del cicle són Cristian Moya & Tota, que us faran gaudir d'una bona sessió de blues acústic!
Dissabte 25, 18h - Cristian Moya & Tota al Pedralbes Centre (BCN)

GWEN PERRY & MICHELE FABER TRIO A THE PHILHARMONIC!
The Philharmonic us ha preparat un gran concert per a aquest dissabte amb dues grans dones, Gwen Perry & Michele Faber Trio!
Gwen Perry és una showoman que barreja el blues amb el swing i el jazz, i Michele Faber és una reconeguda pianista de Los Ángeles que ara viu a Barcelona.
Una bona manera d'acabar el dissabte!
Dissabte 25, 22.30h - Gwen Perry & Michele Faber Trio a The Philharmonic (BCN)


__________________________


Dilluns

Dilluns 20, 21h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar té una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics de blues de la ciutat com, per exemple, l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop! 

Dimarts

Dimarts 21, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 21, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 21, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 21, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 22, 18.30h - Atomic Leopards al Daniel Cafe
Els Atomics Leopards seran la tarda de dimecres al Daniel Cafe (BCN), per compartir amb vosaltres una intensa sessió de rockabilly i rhythm'n'blues!

Dimecres 22, 20h - Chino & The Big Bet a l'Ultramarinos
Aquest dimecres el local Ultramarinos rep el trio Chino & The Big Bet., que us farà gaudir d'una gran sessió de swing'n'blues!

Dimecres 22, 21h - The Blues Prisoners a Can Torreca
Aquest dimecres The Blues Prisoners tornaran a sortir del seu "zulo" per amenitzar el sopar de Can Torreca, un acollidor restaurant de Terrassa que combina l'art amb la gastronomia, i que continua arriscant-se a acollir aquest parell de fugitius...

Dimecres 22, 21h - Amadeu Casas Quartet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran nit de blues per al dimecres, amb la formació encapçalada per un gran guitarrista de casa nostra, l'Amadeu Casas Quartet!

Dijous


Dijous 23, 19.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Centre Cívic Sarrià
Si voleu passar la tarda de dijous a ritme de West Coast, Jump Blues i Delta Blues, teniu una cita al Centre Cívic Sarrià. Allà hi trobareu Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns experts en el tema!

Dijous 23, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous, amb Agustí Mas, Professor Merchan i Gastón Aguirre. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"!

Dijous 23, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Federico Mazzanti i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la sala! 

Dijous 23, 21h - Raúl del Moral & The Blues Trimmers al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de blues elèctric amb Raúl del Moral & The Blues Trimmers, la formació encapçalada per aquest gran guitarrista de casa nostra!

Dijous 23, 21h - Soulshine a l'Hotel Sant Cugat
Si voleu sopar acompanyats de bona música negra en directe, una bona opció és anar al Restaurant Vermell de l'Hotel Sant Cugat. Allà us esperen uns experts en el tema, Soulshine!

Dijous 23, 21.30h - Giunta al Beat Clot
Aquest dijous, al Beat Clot (BCN) podeu veure en acció en Giunta (també conegut com a Deadthumb Bastard), un bluesman "pura sangre" que us posarà els pèls de punta amb la intensitat i cruesa del seu blues! Per cert, corren rumors de que és un dels dos fugitius de The Blues Prisoners, però potser només són això, rumors...

Dijous 23, 22h - Jam session al Pipa Club
Aquest dijous teniu una cita amb la jam session del Barcelona Pipa Club! Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra!

Dijous 23, 22.30h - Just For Funk al Harlem Jazz Club
El Harlem Jazz Club us ha preparat una bona sessió de funk i groove amb Just For Funk, una banda formada per músics de diferents països que us faran ballar al ritme de la música negra!

Divendres
 

Divendres 24, 18h - Lluís Gómez Bluegrass Trio al MEAM
El cicle "Friday's Blues" que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) rep aquesta setmana el Lluís Gómez Bluegrass Trio, una formació encapçalada per aquest mestre del banjo que us oferirà un repertori de bon bluegrass, swing, blues i folk! I ara presenten nou disc!

Divendres 24, 20h - Jodie Cash a El Portal dels Encants
El Portal dels Encants rep aquest divendres Jodie Cash, que us farà gaudir d'una bona sessió de rock'n'roll, country y blues!

Divendres 24, 21h - Wax & Boogie Rhythm Combo al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres, al Milano Cocktail Bar, podeu veure el format XL d'un dels grans trios de casa nostra, Wax & Boogie Rhythm Combo! És a dir que a Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell s'hi afegeixen Toni Solà i Oriol Fontanals, per formar un quintet espectacular de blues i boogie!

Divendres 24, 21h - Sweet and Lowdown a El Cafè Rock&Roll
Sweet and Lowdown és el nou projecte d'en Danny Romero, amb un repertori basat en el gypsy swing, el blues i el folk, i aquest divendres el podeu veure en acció a El Cafè Rock&Roll (BCN).
ATENCIÓ: finalment, el divendres tindreu el rock i el folk dels Space Taxi

Divendres 24, 22h - Alex Zayas Trio al Limerick
Aquest divendres, al Limerick (BCN), podeu veure en acció l'Alex Zayas Trio, que us oferirà una gran sessió de blues, rock i funk!
 

Divendres 24, 22h - Even Blues al Marcs Bellaterra
El restaurant Marcs de Bellaterra us ha preparat una bona sessió de blues i swing amb Even Blues. Una bona ocasió per combinar un bon sopar amb un bon concert!

Divendres 24, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
Aquest divendres teniu l'oportunitat de veure en directe, i de ben a prop, Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! La cita amb aquests dos virtuosos és a The Philharmonic.

Divendres 24, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club.
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats aconseguiran fer-vos aixecar de la cadira per ballar al seu ritme!

Divendres 24, 23h - Jam al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (BCN), us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb la jam de Larry Smith & Unfinished Business i el seu potent blues-rock! 

Divendres 24, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a El Paraigua
Si voleu passar la nit de divendres a ritme de West Coast, Jump Blues i Delta Blues, teniu una cita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona. Allà hi trobareu Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns experts en el tema!

Dissabte


Dissabte 25, 12h - Blueroomess a Disco 100
Disco 100, probablement la millor botiga de discos de Barcelona, us ha preparat una nova sessió dels seus Petits Concerts amb el trio Blueroomess, que us faran gaudir a ritme de blues, rock, folk i jazz!

Dissabte 25, 13h - Atomic Leopards al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep aquest dissabte els Atomic Leopards, que us faran gaudir del vermut a ritme de rockabilly, blues i swing! 

Dissabte 25, 20h - Larry Smith & Toni Albors a L'Oncle Jack
L'Oncle Jack (L'Hospitalet) us ha preparat una bona sessió de blues-rock per a aquest dissabte, amb Larry Smith i Toni Albors!
 


Dissabte 25, 20.30h - Tina & Joe al Honky Tonk
Si voleu començar la nit de dissabte a ritme de soul i jazz en format acústic, teniu una cita amb Tina & Joe al Honky Tonk!

Dissabte 25, 21h - Big Dani Pérez Organic Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Trio, format per Big Dani, Víctor Puertas i Marc Ruiz, 3 dels millors músics de rhythm'n'blues de la ciutat que us posaran el ritme al cos! 


Dissabte 25, 21h - Wax & Boogie a La Iguana
La Iguana (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues i boogie en petit format amb uns especialistes en el tema, Wax & Boogie!
 

Dissabte 25, 22.30h - The Harahendels al Nota79
La sala Nota79 (BCN) rep dissabte la banda The Harahendels, que us farà gaudir del soul, combinat amb tos de blues, funk i rock! 

Dissabte 25, 22.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace, BCN) us ha preparat una gran nit de blues amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, i el seu ritme us farà moure tota la nit... i tot el cap de setmana!

Dissabte 25, 23h - Fredy Fresquet al Jazzpetit
El Jazzpetit (BCN), ha programat per a aquest dissabte el concert de Fredy Fresquet, que repassarà els seus últims 3 discos, un d'ells dedicat al blues!

Dissabte 25, 23.30h - Wax & Boogie Rhythm Combo a Ladiosa
Aquest dissabte, a Ladiosa (Sabadell), podeu veure el format XL d'un dels grans trios de casa nostra, Wax & Boogie Rhythm Combo! És a dir que a Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell s'hi afegeixen Toni Solà i Oriol Fontanals, per formar un quintet espectacular de blues i boogie!

Dissabte 25, 23.30h - Mr. Shingles a El Paraigua
Aquest dissabte, a El Paraigua, podeu passar la nit amb el trio Mr. Shingles i amb ells gaudireu del so i el ritme del blues de Chicago dels anys 50 i 60!

Dissabte 25, 23.30h - Alice & The Wonders a El Cau del Llop
Aquest dissabte, a El Cau del Llop (Molins de Rei), podeu gaudir d'una bona sessió de rhythm'n'blues amb Alice & The Wonders, una banda que us oferirà un concert trepidant!

Diumenge 

Diumenge 26, 12h - The Crooner a La Gàbia
Aquest diumenge, a La Gàbia (Calella), podeu fer el vermut a ritme de blues, swing, rock i altres estils, amb The Crooner!

Diumenge 26, 12h - Ànima Negra a La Bodegueta
La Bodegueta de Torrefarrera us ha preparat un vermut "negre" per al diumenge, amb el duo Ànima Negra. Salut!

Diumenge 26, 13h - Cristian Moya & Tota al Craft Barcelona 
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" a ritme de Chicago blues (en format acústic) amb dos experts en el tema, Tota Blues i Cristian Moya! Bon profit!

Diumenge 26, 18h - Jam session de l'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol) torna a programar la seva jam session setmanal,  dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra.Ara canvia de dia i passa al diumenge, o sigui que és una bona opció per acabar la setmana a ritme de blues!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o al Facebook de l'Escola.

Diumenge 26, 18h - Ànima Negra al Cafe Bunker
Si voleu acabar la setmana amb una sessió de black music, diumenge teniu una cita al Cafe Bunker (Golmés), amb el duo Ànima Negra!

Diumenge 26, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop… 

Diumenge 26, 19h - Jam session al Jazzpetit
Aquest diumenge també teniu jam de blues al Jazzpetit, en aquest cas amb Albert Guitart, David Preus i Pep Casadó. A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Diumenge 26, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us ha preparat una bona sessió de blues i boogie en petit format amb uns especialistes en el tema, Wax & Boogie! Una bona manera d'acabar la setmana!

Diumenge 26, 21.30h - Jam session al Rocksound
Aquest diumenge podeu acabar la setmana a dalt de l'escenari, amb la jam del Rocksound (BCN) coordinada per Tota Blues! I abans, a les 20.30h, podeu veure en acció en Daniel Foll, un gran pianista de casa nostra, que presenta el seu espectacle "Trànsit Emocional", on combina la poesia amb la música negra.


Salut i blues!

No comments:

Post a Comment