Monday, February 6, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 6 de febrer)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

TRIPLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners tenen previst fer el primer triplet de la temporada... si la policia no ho impedeix, és clar!
La primera sortida del "zulo" és el dimecres, per amenitzar el sopar de Can Torreca, un acollidor restaurant de Terrassa que combina l'art amb el bon menjar, i que continua jugant amb foc acollint aquest parell de fugitius...
La segona sortida de la setmana és el divendres, i els dos pròfugs visitaran per primera vegada El Cafè Rock&Roll, un local molt actiu del barri de Gràcia que porta temps apostant per la música en directe. Esperem que la policia no estigui també molt "activa" aquella nit...
I l'última sortida del "zulo" és per tornar a La Llúpola de Granollers, que s'arrisca un altre cop a acollir els dos fugitius. Sembla que la cervesa artesana del local i el blues presidiari del Prisoners fan un bon maridatge...
Dimecres 8, 21h - Can Torreca (Terrassa)
Divendres 10, 21.30h - El Cafè Rock&Roll (BCN)
Dissabte 11, 21h - La Llúpola (Granollers)

BIG DANI PÉREZ PRESENTA SAXPLOSION AL JAMBOREE!
Saxplosion és el nou projecte del gran saxofonista Big Dani Pérez, i aquest divendres el presenta al Jamboree.
Com indica el seu nom, es tracta d'una "explosió" de saxos (el d'en Dani i els d'Ignasi Poch i Pere Miró), que us oferiran una combinació de rhythm'n'blues i soul que només es pot qualificar d'una manera: explosiva!
Prepareu-vos per gaudir d'una nit que promet ser intensa... i amb molt de vent!
Divendres 10, 20 i 22h - Saxplosion al Jamboree (BCN)

CICLE "BLUES SESSIONS" A LA IGUANA!
Amb el títol de "Blues Sessions", La Iguana us ha preparat un interessant cicle de blues en directe entre gener i març (amb un concert per mes).
El segon protagonista és en Joe Psalmist, i amb ell podreu gaudir d'un bon show de blues!
Divendres 10, 21h - Joe Psalmist a La Iguana (BCN)

IV FESTIVAL DE BLUES DE SANTA COLOMA!
Aquesta és la "setmana gran" del IV Festival de Blues de Santa Coloma!
El festival és una iniciativa de Santako Blues, una associació de la ciutat que té l'objectiu de donar a conèixer i promocionar la "música del diable", i amb aquesta quarta edició el festival ja està totalment consolidat en el panorama de festivals de casa nostra.
Us esperen unes quantes sessions de blues de primera, per gaudir amb la "música del diable" a "Sweet Home Santako"!

Divendres 10,
20h - Big Mama & Sister Marion
21h - Les Dames del Blues (Big Mama, Ster Wax, Sweet Marta, Anaïs Martín) & Rhythm Combo
a l'Auditori Can Roig i Torres

Dissabte 11,
20h - Mr. Sixty
21h - Oneida James Band + Short Fuse Swamp Blues & Jake Bourke
a l'Auditori Can Roig i Torres

Diumenge 12, 
12h - Conferència musicada de Manuel López Poy sobre les dames del blues, amb Sister Marion al piano, a Ca La Sisqueta
20h - Charlie Yáñez Trio al Bar Línea Uno


WINTER BLUES SESSIONS AL PEDRALBES CENTRE!
El centre comercial Pedralbes Centre us ha preparat un cicle de blues molt interessant per als dissabtes de febrer, que porta el títol de Winter Blues Sessions.
Els protagonistes del segon concert del cicle són Big Mama & Tota Blues, que us faran gaudir d'una gran sessió de blues acústic!
Dissabte 11, 18h - Big Mama & Tota al Pedralbes Centre (BCN)

THE BIG JAMBOREE PRESENTA NOU DISC AL LUZ DE GAS!
Aquest dissabte podeu gaudir d'un gran concert de jump blues i swing, amb una banda espectacular i especialista en el tema, The Big Jamboree!
A més, la banda presenta nou disc, és a dir que després del concert podeu continuar gaudint a casa, si compreu el disc, és clar...
La cita és al Luz de Gas, i us espera una nit molt... big!
Dissabte 11, 21.30h - The Big Jamboree al Luz de Gas (BCN)

THE RUSTIES PRESENTA "VIATJANT PELS CAMINS DEL BLUES"! 
The Rusties, una banda que aposta pel rhythm'n'blues i el blues de Chicago, ha preparat un concert-documental per fer un recorregut en directe per la història del blues, i aquest diumenge el presenta al Teatre Principal d'Olot.
Serà una tarda de carretera i manta... i blues!
Diumenge 12, 19h - The Rusties al Teatre Principal (Olot) 

BLUES AL YEAH!
El Yeah Indie Club és una sala de Girona, que es defineix com a "alternativa", i ara s'anima a fer un cicle de blues, gràcies a la iniciativa de la Societat de Blues de Girona.
Amb el nom de "Blues al Yeah!", un diumenge al mes (de gener a març), podeu gaudir d'un bon concert d'aquest gènere, i el protagonista d'aquest mes és la Tòfol Martínez Blues Band, que us oferirà una sessió de blues elèctric!
Diumenge 12, 19h - Tòfol Martínez Blues Band al YEAH! (Girona)

LLUÍS COLOMA & CHINO AL HONKY TONK!
Aquest diumenge, al Honky Tonk, podeu acabar la setmana veient en acció un duo inèdit format per dos grans músics, Lluís Coloma & Chino!
Amb ells us espera una gran sessió de blues i boogie, amb piano i dobro, que us carregarà les piles per a la propera setmana!
Diumenge 12, 20.30h - Lluís Coloma & Chino al Honky Tonk (BCN)

ONEIDA JAMES BLUES BAND AL HARLEM!
El Harlem us ha preparat una explosiva sessió de blues i soul amb la baixista i cantant Oneida James i la seva banda!
Aquesta artista californiana va acompanyar durant 12 anys el gran Joe Cocker, i ara teniu l'oportunitat de gaudir del seu projecte personal... i de ben a prop!
Diumenge 12, 20.30h - Oneida James Blues Band al Harlem Jazz Club (BCN)

__________________________


Dilluns

Dilluns 6, 21h - David Giorcelli Trio al Milano Cocktail Bar
En David Giorcelli, un dels grans pianistes de blues i boogie de casa nostra, ha gravat un disc dedicat als mestres d'aquest instrument que més l'han marcat, i aquest dimarts el podeu gaudir en directe al Milano Cocktail Bar!

Dimarts

Dimarts 7, 18h - Jam session a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una bona jam per a la tarda de dimarts, coordinada per 3 grans músics: Diego Zapata, Steve de Swardt i Albert Escudero. A gaudir!

Dimarts 7, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 7, 20.30h - The Dog Gones a L'Astrolabi
Aquest dimarts, a L'Astrolabi (BCN), podeu veure en acció un dels projectes d'en Jonathan Glanzberg, el duo The Dog Gones, que comparteix amb un altre bon músic nord-americà establert a casa nostra, el baixista Joe Lewis. I amb un convidat especial, Andy Dillon a l'harmònica!

Dimarts 7, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 7, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 7, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 8, 20.30h - Tota Blues Duo al 24 Fotogramas
Aquest dimecres, al 24 Fotogramas (BCN), podeu veure en acció Tota Blues Duo, que us faran gaudir d'una bona sessió de blues acústic!

Dimecres 8, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dimecres un dels trios més en forma de casa nostra, Chino & The Big Bet, una aposta segura per viure un gran concert de blues amb molt de swing!


Dijous

Dijous 9, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"!

Dijous 9, 20.30h - Blueroomess al Kaff Garage
El Kaff Garage (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues, rock, folk i jazz amb Blueroomess!

Dijous 9, 21h - Deep Blues en concert benèfic a la Fundació Ignasi de Gispert
Aquest dijous el blues torna a participar en una bona causa, en concret en el concert benèfic de la Fundació Ignasi de Gispert, que ajuda als advocats que estan en una situació precària per malaltia o accident. Els encarregats de posar-hi blues a la vetllada són els Deep Blues, una bona veu femenina envoltada de bons músics per repassar els grans clàssics!

Dijous 9, 21h - August Tharrats Blues Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop!

Dijous 9, 21h - Víctor Puertas & The Mellow Tones al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous podeu veure un repòquer de grans bluesmen de casa nostra, Víctor Puertas & The Mellow Tones! En aquest projecte el gran Víctor està molt ben acompanyat per una potent banda, i el resultat és... espectacular! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Dijous 9, 22h - Alan Pardo & David Sánchez al JazzMan
Aquest dijous, al JazzMan (BCN), podeu veure en acció Alan Pardo & David Sánchez que us oferiran una bona sessió de blues acústic amb el seu toc personal!

Dijous 9, 22h - Jam session al Pipa Club (BCN)
Aquest dijous teniu una cita amb la jam session del Barcelona Pipa Club! Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra, i en aquesta ocasió us hi esperen Chino & The Big Bet!

Dijous 9, 22.30h - Big Mama & Tota al Harlem Jazz Club
Aquest dijous podeu veure en acció un duo format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! La històrica cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir d'una sessió de blues molt especial al Harlem Jazz Club!

Dijous 9, 23h - Atomic Leopards a L'Avalanche
L'Avalanche (Puigcerdà) rep aquest dijous els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing!


Divendres

Divendres 10, 18h - Big Funk Theory al MEAM
Un nou concert d'aquesta nova temporada del cicle "Friday's Blues" que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern). Aquesta setmana podeu veure en acció la banda Big Funk Theory, que us faran gaudir d'una bona sessió de funk, rhythm'n'blues i soul!

Divendres 10, 20h - Txus Blues & Jose Bluefingers a El Portal dels Encants
El Portal dels Encants (BCN) rep aquest divendres els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers, que us faran gaudir d'una sessió de bon blues i bon humor!

Divendres 10, 21h - Atomic Leopards a Les Muses
Les Muses (Sant Boi de Llobregat) rep aquest divendres els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing!


Divendres 10, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una de les gran bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ell a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat!

Divendres 10, 22.30h - Smokin' Blues al Cafè del Teatre
El Cafè del Teatre (Lleida) rep els Smokin' Blues, una formació encapçalada per Lluís "Nano" Navarro que us farà gaudir d'una smokin' blues night!

Divendres 10, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club.
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats aconseguiran fer-vos aixecar de la cadira per ballar al seu ritme!
 
Dissabte

Dissabte 11, 20.30h - Peter Gun Blues Trio al Honky Tonk
Aquest dissabte, al Honky Tonk, podeu veure en acció un trio format per músics veterans de l'escena valenciana, Peter Gun Blues Trio! Us espera unes bona sessió de blues per escoltar... i fins i tot ballar!

Dissabte 11, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dissabte els podeu veure al Milano Cocktail Bar


Dissabte 11, 21.30h - Ànima Negra a Can Pope
Aquest dissabte podeu veure en acció el duo Ànima Negra que, com el seu nom indica, us oferirà una sessió de "black music" mentre gaudiu del sopar! La cita és a Can Pope (Sant Feliu de Guíxols).

Dissabte 11, 22h - Sweet Marta & Johnny Big Stone al Barcelona Pipa Club
El Barcelona Pipa Club us ha preparat un bon concert amb Sweet Marta & Johnny Big Stone, que us faran gaudir d'una bona sessió de blues acústic!

Dissabte 11, 22.30h - Room 69 a The Philharmonic
Aquest dissabte The Philharmonic rep un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69! Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Dissabte 11, 23h - Tòfol Martínez Blues Band a Can Shelabi
Si per anar a Cadaqués no fa falta cap excusa, aquest dissabte encara menys! Hi podeu passar un gran dia, gaudint d'aquesta població tan especial, i també una gran nit de blues amb el concert de Tòfol Martínez Blues Band a Can Shelabi!  

Dissabte 11, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Diumenge

Diumenge 12, 12.30h - Even Blues al Jazzpetit
Aquest diumenge el Jazzpetit (BCN) us ha preparat un bon vermut de swing i blues
amb Even Blues, una formació que domina el tema!

Diumenge 12, 12.45h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Ruta 66
El Ruta 66 (BCN) rep aquest diumenge els reis del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers, que us faran gaudir del vermut amb bon blues i bon humor!

Diumenge 12, 13h - Sweet Marta & Johnny Big Stone al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" amb Sweet Marta & Johnny Big Stone, que us faran gaudir d'una bona sessió de blues acústic!

Diumenge 12, 13h - Larry Smith & Toni Albors a El Taller
El Taller (BCN) us ha preparat un bon vermut de blues per a aquest diumenge, amb Larry Smith, Bryan Curtis i Toni Albors!


Diumenge 12, 13.30h - Blues In The Box a la Bodega La Clau
Leo Cayuela és un músic que porta anys explorant diferents estils de música negra, i que des de fa un temps està centrat en el blues primitiu dels anys 30. El que destaca d'aquest apropament al blues és que utilitza una cigar box guitar, és a dir una guitarra feta per ell mateix amb una caixa de cigars, com també van fer alguns dels bluesmen d'aquella època, i d'aquí ve el nom del seu espectacle, "Blues in the box".
Aquest diumenge podeu veure'l en acció a la Bodega La Clau (BCN), mentre feu el vermut!

Diumenge 12, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop…

Diumenge 12, 19h - Toni Pastors & Jorge Rando al Lute Bar & Bowls
Toni Pastor & Jorge Rando us proposen acabar la setmana amb una bona sessió de blues acústic al Lute Bar & Bowls (BCN)!


Diumenge 12, 19h - Jam session al Jazzpetit
Aquest diumenge també teniu jam de blues al Jazzpetit, en aquest cas amb Albert Guitart, David Preus i Pep Casadó. A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

 
Diumenge 12, 20h - Quico Pi de la Serra a la Nova Jazz Cava
Aquest diumenge, a la Nova Jazz Cava (Terrassa), podeu acabar la setmana amb un dels grans cantautors (i també bluesman) catalans, en Quico Pi de la Serra, que us oferirà cançons del seu últim disc, "Dues Tasses", i també algunes de les cançons emblemàtiques de la seva llarga carrera!

Diumenge 12, 20.30h - Jam session al Sunset Jazz Club
El Sunset Jazz Club (Girona) us ofereix el segon diumenge de cada mes una bona jam de blues, soul i funk coordinada per la Banda de la Impremta. A gaudir!  


Diumenge 12, 20.30h - Blues a les alçades al Te Aroha
Si voleu acabar la setmana ballant blues, aquest diumenge teniu una festa "clandestina" al Te Aroha (BCN), amb la música en directe de la Te Aroha Blues Band!

Diumenge 12, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria acabar la setmana gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest diumenge al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion



Salut i blues!

No comments:

Post a Comment