Monday, March 6, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 6 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

NOVA JAM DE BLUES!
El Bar de l'Ateneu de Cerdanyola també s'apunta a l'extens circuit de jams de blues, i cada dimecres reunirà la Merchán & Mas Blues Band (Professor Merchán, Agustí Mas i Gastón Aguirre) perquè us acompanyin amb el seu i el vostre blues!
Dimecres 8, 21h - Jam session al Bar de l'Ateneu (Cerdanyola)

CHARLIE MUSSELWHITE AL JAMBOREE!
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats per veure en acció un dels més grans harmonicistes de blues de tots els temps, en Charlie Musselwhite!
Nascut al Mississippi, com el blues, en Charlie Musselwhite és el primer músic blanc (juntament amb en Paul Butterfiled) que es va fer un nom entre els harmonicistes de blues negres, els inventors del gènere i els responsables d'"extreure" el blues d'aquest petit instrument.
Als seus 72 anys aquest llegendari bluesman continua en plena forma, i ho podeu comprovar de ben a prop en els dos concerts que farà al Jamboree!
Dimecres 8, 20 i 22h
Dijous 9, 20 i 22h

AMADEU CASAS & ERXART CASAS AL BARNASANTS!
Dins de la programació del festival Barnasants, aquest dijous podeu veure un concert molt especial al Harlem Jazz Club, el de l'Amadeu Casas amb la seva filla Erxart!
Amb només 15 anys, l'Erxart Casas acompanyarà al seu pare amb la seva veu i la seva guitarra, en una sessió molt "familiar" per gaudir del blues!
Dijous 9, 20h - Amadeu Casas & Erxart Casas al Harlem Jazz Club (BCN)

BIG DANI PÉREZ & MARIO COBO AL MILANO COCKTAIL BAR!
Aquest dijous, al Milano Cocktail Bar, podeu veure veure junts dos grans músics de casa nostra, Big Dani Pérez i Mario Cobo!
Però no estaran sols, sinó que els acompanyaran un altre parell de grans músics, Víctor Puertas i Marc Ruiz, i tots quatre us faran gaudir d'una gran sessió de rhythm'n'blues!
Dijous 9, 21h - Big Dani Pérez & Mario Cobo al Milano Cocktail Bar (BCN)

OSCAR LINARES TRIO A CATALUNYA!
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats per gaudir del blues acústic d'un gran bluesman que ens visita des de Madrid, l'Oscar Linares!
La veu i la guitarra d'Óscar (nascut a Olot) estaran acompanyades per l'harmònica del Víctor Barceló i la guitarra del Miquel Grifell, i tots plegats us portaran de viatge des de les primeres gravacions de blues fins al blues dels anys 50, passant per diferents estils d'aquest gènere.
Prepareu-vos per sentir el blues!
Dijous 9, 19.30h - Festival Elmini (Olot)
Divendres 10, 23h - L'Avalanche (Puigcerdà)
Dissabte 11, 20.30h - Honky Tonk (BCN)

POCKET CONCERTS: TRIBUT A "O BROTHER"!
Aquest divendres teniu una cita especial dels Pocket Concerts de Bad Music, amb un tribut a una gran pel·lícula, "O brother, were art thou?"!
La formació Room 69 d'en Julio Vallejo serà l'encarregada d'interpretar la gran banda sonora d'aquesta pel·lícula de culte, i també interpretaran cançons pròpies del seu repertori.
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.  
Divendres 10, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

TORNA LA JAM DE THE BLUESTERS!
Després d'un temps aturada, per buscar nou local, aquest divendres torna la jam session coordinada per The Bluesters, que ara passa a fer-se al Nuevo Pub Limerick.
A gaudir del blues i altres estils de la família!
Divendres 10, 22.30h - Jam session al Nuevo Pub Limerick (BCN)

ROSIE FLORES & MARIO COBO & B4 AL BLUES I RITMES!
Aquest dissabte comença una nova edició del festival Blues i Ritmes, amb una gran festa que reuneix la cantant i guitarrista texana Rosie Flores amb el guitarrista Mario Cobo i la Barcelona Big Blues Band (B4)!
Al Teatre Principal us espera una una combinació explosiva de rockabilly, swing i blues que us carregarà les piles per a una bona temporada!
Dissabte 11, 21h - Blues i Ritmes al Teatre Principal (Badalona)

POPA CHUBBY + WHITE BOY WHITE A LA SALA ZERO!
Aquest diumenge la Sala Zero rep un gran guitarrista de blues: Popa Chubby!
Aquest bluesman va nèixer al Bronx, i el seu blues és contundent i cru (com ho deu ser la vida a aquell barri de New York), i veure’l en directe és tot un espectacle i una experiència inoblidable, com podreu comprovar vosaltres mateixos!
I abans podeu anar escalfant motors amb el White Boy White's Power Roots Trio, una bona formació de Tarragona que us farà gaudir amb el seu blues d'arrel!
Diumenge 12, 20h - Popa Chubby + White Boy White a la Sala Zero (Tarragona)


__________________________


Dilluns

Dilluns 6, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la setmana gaudint d'un concert amb dues de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dilluns al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion  

Dimarts

Dimarts 7, 18h - Jam session a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una bona jam per a la tarda de dimarts, coordinada per 3 grans músics: Diego Zapata, Steve de Swardt i Albert Escudero. A gaudir!

Dimarts 7, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 7, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 7, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 7, 21.30h - Susana Sheiman & Crazy Trio a El Molino 
Aquest dimarts, a la històrica sala El Molino, podeu viure un homenatge a la mítica Ella Fitzgerald a càrrec de Susana Sheiman & Crazy Trio! Qui diu que les nits de dimarts són avorrides?

Dimarts 7, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 8, 22.30h - Big Mama & Tota al Harlem Jazz Club
El Harlem Jazz Club (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues per començar molt bé el març, amb Big Mama & Tota! A gaudir!

Dijous


Dijous 9, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous, amb Agustí Mas, Professor Merchan i Gastón Aguirre. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"!

Dijous 9, 21h - Oriol González Crazy Trio al Cafè Vienès
Si voleu passar la nit de dijous a ritme de jazz i swing, teniu una cita a El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster), perquè allà hi trobareu l'Oriol González Crazy Trio, uns experts en el tema!

Dijous 9, 21.30h - Blue Gain al Koitton
El Koitton Club (BCN) us ha preparat un bon concert de blues-rock per al dissabte, amb els Blue Gain!

Dijous 9, 22h - Jam session al Pipa Club
Aquest dijous teniu una cita amb la jam session del Barcelona Pipa Club! Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra!

Divendres
 

Divendres 10, 18h - Catfingers al MEAM
El cicle "Friday's Blues" que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) rep aquesta setmana Catfingers, una banda de funk, soul i blues, inspirada en l'època daurada de la discogràfica Motown (anys 60 i 70)!

Divendres 10, 20h - Atomic Leopards al Bar MarCoffee
El Bar MarCoffee (Mataró) us ha preparat una bona sessió de rockabilly i rhythm'n'blues amb un duo que domina el tema, Atomic Leopards!

Divendres 10, 20.30h -Alan Pardo al Bar Berenguer
L'Alan Pardo us espera divendres al Bar Berenguer (Santa Coloma), per compartir amb vosaltres una bona sessió de blues acústic, amb clàssics del gènere i temes propis!

Divendres 10, 21h - Johnny Big Stone a La Iguana
La Iguana continua amb les seves Blues Sessions, i el protagonista d'aquesta setmana és un gran guitarrista de casa nostra, en Johnny Big Stone! A gaudir del bon blues!

Divendres 10, 22h - The Flat Pack a L'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona rep aquest divendres un trio que us farà gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack! 


Divendres 10, 22h - The Monkey Men al Marula Café
El Marula Café (BCN) us ha preparat una bona sessió de rock'n'roll, blues i swing amb The Monkey Men. Do the monkey, baby!

Divendres 10, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió estaran acompanyats per una secció de vents, i tots plegats aconseguiran fer-vos aixecar de la cadira per ballar al seu ritme! 

Divendres 10, 23h - Jam session al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (BCN) us ha preparat una nit de divendres molt intensa de blues-rock, amb la jam coordinada per en Larry Smith!

Divendres 10, 23h - Eduard Bosch & Toni Pedrol al Jazzpetit
Aquest divendres, al Jazzpetit, podeu gaudir d'una bona sessió de blues i folk amb Eduard Bosch & Toni Pedrol!

Divendres 10, 23h - Los Mambo Jambo al Sarau 08911
Si el cos us demana "mambo", aquest divendres teniu una cita al Sarau 08911 (Badalona) amb una banda que us farà moure des de la primera nota, Los Mambo Jambo!

Divendres 10, 23h - Wax & Boogie al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar rep uns especialistes en blues i boogie que us faran començar el cap de setmana amb bon ritme! Com haureu endevinat, es tracta de Wax & Boogie!

Dissabte

Dissabte 11, 13h - Anna Lee & Pi Privilege al Cafè Colón
El Cafè Colón (Montcada i Reixac) us ha preparat un vermut musical amb dues dames del blues, Anna Lee & Pi Privilege! Una bona manera de començar el dissabte!

Dissabte 11, 18h - Pep's Show Boys al Pedralbes Centre
Durant tot el març, el centre comercial Pedralbes Centre continua amb el seu cicle de blues, Winter Blues Sessions! Els protagonistes d'aquesta setmana són Pep's Show Boys, que us faran gaudir d'una bona sessió de swing amb aires electrònics!

Dissabte 11, 20.30h - La Teoría del Taburete a L'Astrolabi  
L'Astrolabi (BCN) rep aquest dissabte La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues!

Dissabte 11, 20.30h - Chino & The Big Bet al Vinseum
El Vinseum és el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, i des de fa poc també acull part dels concert del Jazz Club Vilafranca. Aquest dissabte hi podeu veure en acció Chino & The Big Bet, que us faran gaudir d'una gran sessió de swing'n'blues! 


Dissabte 11, 20.30h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dissabte els podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar


Dissabte 11, 21.30h - Blue Gain al Koitton
El Koitton Club (BCN) us ha preparat un bon concert de blues-rock per al dissabte, amb els Blue Gain!
ATENCIÓ: el concert és el dijous!

Dissabte 11, 21.30h - Fredy Fresquet a la Cantina Turner
Aquest dissabte en Fredy Fresquet serà a la Cantina Turner (Vilanova i la Geltrú) per fer-vos gaudir amb temes dels seus 3 discos, a ritme de rock i blues en acústic!

Dissabte 11, 22h - Dani Roto al Rock&Trini
El Rock&Trini (BCN) celebra el seu 25è aniversari aquest dissabte, i entre les diverses actuacions previstes hi trobareu el blues en castellà d'en Dani Roto!


Dissabte 11, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una bona sessió de blues i boogie amb una formació que domina el tema, Wax & Boogie!

Diumenge 

Diumenge 12, 12h - Martín J. Merino & Robert Revolbert a La Traviesa
Aquest diumenge podeu combinar el blues en directe amb un vermut i una calçotada! La cita és a La Traviesa (Torredembarra), i el blues l'hi posaran Martín J. Merino & Robert Revolbert!

Diumenge 12, 12.45h - Sergi Blanch al Ruta 66
El Ruta 66 (BCN) us ha preparat un vermut a ritme de blues-rock totalment acústic amb en Sergi Blanch. Bon profit!

Diumenge 12, 18h - Jam session de l'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol) torna a programar la seva jam session setmanal,  dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra.Ara canvia de dia i passa al diumenge, o sigui que és una bona opció per acabar la setmana a ritme de blues!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o al Facebook de l'Escola.


Diumenge 12, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop…


Diumenge 12, 19h - Big Mama Montse Band al Cicle de Música i Veu
El Cicle de Música i Veu de Vilafranca del Penedès rep diumenge, a l'auditori del Fòrum Berger Balaguer, la Big Mama Montse Band. Una bona manera d'acabar la setmana, amb bon blues i bon rotllo!

Diumenge 12, 19h - Jam session al Jazzpetit
Aquest diumenge també teniu jam de blues al Jazzpetit, en aquest cas amb Albert Guitart, David Preus i Pep Casadó. A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Diumenge 12, 20h - The Black Snakes al Bar Línea Uno
Santako Blues torna amb les seves sessions de blues, aquesta vegada amb una banda sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona que us farà gaudir el blues de principis del segle XX, The Black Snakes! La cita és al Bar Línea Uno (Santa Coloma).

Diumenge 12, 20h - Wax & Boogie a La Traviesa
Si voleu acabar la setmana a ritme de blues i boogie, una molt bona opció és anar a La Traviesa (Torredembarra). Allà us hi trobareu uns experts en el tema, Wax & Boogie!

Diumenge 12, 20.30h - Giunta al Beat Clot
Aquest diumenge, al Beat Clot (BCN) podeu veure en acció en Giunta (també conegut com a Deadthumb Bastard), un bluesman "pura sangre" que us posarà els pèls de punta amb la intensitat i cruesa del seu blues! Per cert, corren rumors de que és un dels dos fugitius de The Blues Prisoners, però potser només són això, rumors...

Diumenge 12, 20.30h - Jam session al Sunset Jazz Club
El Sunset Jazz Club (Girona) us ofereix el segon diumenge de cada mes una bona jam de blues, soul i funk coordinada per la Banda de la Impremta. A gaudir!


Diumenge 12, 20.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Honky Tonk
El Honky Tonk rep diumenge dos grans músics de casa nostra, Lluís Coloma & Blas Picón, i amb ells gaudireu d'una bona sessió de blues per acabar bé la setmana!


Salut i blues!

No comments:

Post a Comment