Monday, April 17, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 17 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

III FESTIVAL DE BLUES DE SANT BOI!
Aquest divendres, a Les Muses de Casablanca, teniu el primer concert del III Festival de Blues de Sant Boi, que continuarà durant diversos dies d'abril i maig.
El festival comença amb una gran sessió de rhythm'n'blues i swing amb uns experts en el tema, el Big Dani Pérez Orgànic Quartet!
Divendres 21, 21h - Big Dani Pérez Orgànic Quartet a Les Muses (Sant Boi de Llobregat) 


JA ÉS PRIMAVERA IN BLACK A LA SOCIETAT DE BLUES DE BARCELONA!
Sí, amics, la primavera no només arriba a El Corte Inglés i aquesta setmana comença una primavera molt especial on "el color de moda" serà... el negre!
Es tracta de la cinquena edició del festival Primavera In Black, organitzat per la Societat de Blues de Barcelona, i que es celebra als Jardins de Can Sumarro de L'Hospitalet aquest divendres, dissabte i diumenge.
El festival reuneix una molt bona representació de diferents estils de música negra (on el blues hi té una presència destacada, evidentment), i els objectius principals d'aquesta gran festa són 2: apropar el blues i tota la música negra a un públic més ampli i divers, i també donar suport a la important tasca que realitza la Societat de Blues de Barcelona, de manera totalment altruista, per promocionar aquesta música al nostre país.
Així doncs, ja ho sabeu, aquesta setmana podeu participar en una "missió divina" per mantenir ben viu el blues a casa nostra! Només és necessari que feu una cosa: anar al festival amb moltes ganes de passar-ho bé! El blues ja farà la resta...
Aquest és el programa:

Divendres 21,

20.30h - Fede Aguado & Osi Martínez + Txus Blues & Jose Bluefingers
21.45h - Artem Zhuliev presenta Livery Stable Jazz Band
23.15h - The Chain Smokers Band
24.00h - Chill out

Dissabte 22,

20.30h - Elvis Sings The Blues
21.45h - Mike Sponza & Joan Pau Cumellas Band
23.15h - White Boy White
24.00h - Chill out

Diumenge 23, 

12.00h - Activitat infantil: The Grimm Blues Brothers amb Santi Rovira
15.00h - Festa d'aniversari de l'SBB: jam session
18.00h - Víctor Puertas & The Mellow Tones & JT Lauritsen
18.50h - Entrega premi Big Bill Broonzy a Quico Pi de la Serra
19.00h - Smoking Stones "Play Stones Blues Songs"

MIKE SPONZA A CATALUNYA!
Aquesta setmana tenim per casa nostra un gran guitarrista, cantant i compositor italià, en Mike Sponza!
Amb una llarga carrera, 8 discos editats, i col·laboracions amb grans bluesmen americans com Bob Margolin, Lucky Peterson i Louisiana Red, en Mike Sponza combina el blues amb el soul i el rock'n'roll, i aquests dies el podeu veure en acció amb la banda d'un gran harmonicista del nostre país, en Joan Pau Cumellas!
Divendres 21, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN)
Dissabte 22, 21.45h - Primavera In Black (L'Hospitalet)
Diumenge 23, 20.30h - Honky Tonk (BCN)

VÍCTOR PUERTAS & THE MELLOW TONES & JT LAURITSEN A CATALUNYA!
Aquest dissabte i diumenge podeu veure una de les grans bandes de casa nostra, Víctor Puertas & The Mellow Tones, acompanyada per un gran músic noruec, el cantant i acordionista JT Lauritsen!
A gaudir el triple!

Dissabte 22,
22.30h - Nova Jazz Cava (Terrassa)

Diumenge 23,
18h - Primavera In Black (L'Hospitalet)
21h - Milano Cocktail Bar (BCN)__________________________


Dilluns

Dilluns 17, 13h - Fredy Fresquet al Jazzpetit
Aquest Dilluns de Pasqua en Fredy Fresquet serà al Jazzpetit per fer-vos gaudir amb temes dels seus 3 discos, a ritme de rock i blues en acústic!


Dilluns 17, 20.30h - Jam session al Craft (Barcelona)
Cada dilluns teniu la jam del Craft Barcelona, coordinada per uns autèntics experts en el tema, Tota Blues! Una molt bona manera de començar la setmana, deixant sortir tot el blues que porteu a dins, i deixant entrar la cervesa artesana i els pintxos del Craft!

Dilluns 17, 21h - David Giorcelli Trio al Milano Cocktail Bar
Si voleu començar la setmana a ritme de blues i boogie, dilluns teniu una cita amb el David Giorcelli Trio al Milano Cocktail Bar!

Dimarts

Dimarts 18, 19h - Jam session a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una bona jam per a la tarda de dimarts, amb Diego Zapata, Albert Escudero i Steve de Swardt!

Dimarts 18, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 18, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 18, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 18, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 19, 20.30h - Chino & Víctor Puertas & Rod Deville a l'Ultramarinos
L'Ultramarinos (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues acústic amb uns experts en el tema, Chino & Víctor Puertas & Rod Deville! A gaudir!

Dimecres 19, 21h - Jam session al Bar de l'Ateneu
El Bar de l'Ateneu de Cerdanyola també s'apunta a l'extens circuit de jams de blues, i cada dimecres reunirà la Merchán & Mas Blues Band (Professor Merchán, Agustí Mas i Gastón Aguirre) perquè us acompanyin amb el seu i el vostre blues!

Dimecres 19, 21h 22.30h - Micro obert amb Giunta al Beat Clot
Tots els dimecres d'abril teniu sessió de micro obert al Beat Clot, coordinades per Giunta, perquè deixeu sortir tota la música que porteu a dins! Evidentment, si hi ha en Giunta pel mig, no hi faltarà el blues...

Dimecres 19, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de blues i boogie amb uns experts en el tema, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 19, 21.30h - Johnny Big Stone a El Dinàmic
El Dinàmic (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues acústic, que combina els estils del Delta i de Piedmont, amb un músic que domina el tema, Johnny Big Stone!

Dijous


Dijous 20, 19.30h - Wax & Boogie a l'Hotel Omm
Si voleu passar la tarda de dijous a ritme de blues i boogie, teniu una cita a l'Hotel Omm amb uns especialistes en el tema, Wax & Boogie!

Dijous 20, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol) passa als dijous la seva jam session setmanal, dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o al Facebook de l'Escola.

Dijous 20, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous, amb Agustí Mas, Professor Merchan i Gastón Aguirre. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"! 

Dijous 20, 21h - Lluís Coloma Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) us proposa passar la tarda de dijous a ritme de blues i boogie amb uns especialistes en el tema, el Lluís Coloma Trio!

Dijous 20, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest dijous podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!


Dijous 20, 22h - Jam session al Pipa Club
Aquest dijous teniu una cita amb la jam session del Barcelona Pipa Club! Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra! 

Dijous 20, 22h - Alan Pardo & Lluís Souto a La Industrial
La Industrial (Palafrugell) rep aquest dijous un gran guitarrista de casa nostra, l'Alan Pardo, que en aquesta ocasió estarà acompanyat per un bufallaunes malalt de blues...

Dijous 20, 22.30h - Big Mama & Tota al Harlem Jazz Club
Big Mama & Tota us esperen al Harlem aquest dijous per compartir amb vosaltres una bona sessió de blues acústic!

Divendres   

Divendres 21, 18h - Monroehead al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana la formació Monroehead, que us oferirà una bona sessió de bluegrass!


Divendres 21, 20h - Àlex Thomas & Blubend a El Portal dels Encants
Aqyest divendres Blubend presenta els nous temes en format acustic a El Portal dels Encants. Una bona proposta per començar bé el cap de setmana!

Divendres 21, 22h - The Crooner a Les Palmeres
Aquest divendres, al Cafè Club Les Palmeres (Calella), teniu una sessió de blues, rock, swing i altres estils amb The Crooner!

Divendres 21, 22h - Jam Session a La Maceta
La Maceta (BCN) també s'apunta al circuit de jams de blues, i aquest divendres us n'ha preparat una amb 3 experts en el tema: Diego Zapata, Steve de Swardt i Albert Escudero

Divendres 21, 22h - Big Mama & Riqui Sabatés als Jardins Hotel Delamar
Big Mama & Riqui Sabatés són dos dels pioners del blues a casa nostra, i aquest divendres podeu gaudir amb ells als Jardins Hotel Delamar (Lloret de Mar)!

Divendres 21, 22.30h - Johnny Big Stone & Sweet Marta al BMOL
El BMOL (Castelldefels) rep un gran duo de casa nostra, Johnny Big Stone & Sweet Marta, que us oferirà una bona sessió de blues acústic!

Divendres 21, 22.30h - The BluesTones a El Racó de La Palma
Aquest divendres teniu una bona sessió a El Racó de La Palma (Reus) amb una banda de la ciutat, The BluesTones

Divendres 21, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió estaran acompanyats per una secció de vents, i tots plegats aconseguiran fer-vos aixecar de la cadira per ballar al seu ritme!


Divendres 21, 23h - Jam session al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (BCN) us ha preparat una nit de divendres molt intensa de blues-rock, amb la jam coordinada per en Larry Smith!


Divendres 21, 23h - Lluís Gómez Bluegrass Trio al Sis-b
El Lluís Gómez Bluegrass Trio us espera aquest divendres al Sis-b (Malgrat de Mar), per compartir amb vosaltres una bona sessió de bluegrass, swing, blues, folk... 

Divendres 21, 23.30h - The Teasers a l'Artte
La sala Artte (BCN) us ha preparat un bon concert de blues elèctric per començar el cap de setmana, amb la banda The Teasers! 


Divendres 21, 23.30h - Atomic Leopards a El Paraigua
Si voleu passar la nit de divendres a ritme de rockabilly i rhythm'n'blues, teniu una cita amb els Atomic Leopards a El Paraigua (BCN).  


Dissabte


Dissabte 22, 12h - Quico Pi de la Serra i Amadeu Casas a la Plaça del Cinc d'Oros
Per celebrar l'aniversari de la República, l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat diverses activitats, i un dels llocs principals és la Plaça del Cinc d'Oros (antiga Plaça Joan Carles I). Allà hi trobareu aquest dissabte el blues de Quico Pi de la Serra i Amadeu Casas!

Dissabte 22, 13h - Room 69 al Parc de Bellvitge
Aquest dissabte, a l'hora del vermut, podeu gaudir de bon blues, country i swing a l'aire lliure amb la banda Room 69! La cita és al Parc de Bellvitge.

Dissabte 22, 20 i 23h - Dames de Nit(o) al Sunset Jazz Club
Dames de Nit(o) és un projecte del pianista Nito Figueras, que reuneix Big Mama, Sandra Fern i Txell Sust, 3 grans cantants que us oferiran temes clàssics del segle XX! La cita és al Sunset Jazz Club (Girona)!
 
 
Dissabte 22, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
Si voleu començar la nit de dissabte a ritme de blues i boogie, teniu una cita amb Wax & Boogie al Honky Tonk!

Dissabte 22, 21h - Chino a El Cafè Rock&Roll
El Cafè Rock&Roll rep aquest dissabte en Chino Swingslide, i amb ell gaudireu d'una gran sessió de swing'n'blues! 

Dissabte 22, 21h - Miguel Talavera Power Trio als Lluïsos d'Horta
El Miguel Talavera Power Trio serà dissabte als Lluïsos d'Horta, per compartir amb vosaltres una potent sessió de blues-rock!

Dissabte 22, 21.30h - Tota Blues Duo a La Iguana
La Iguana (BCN) us ha preparat una sessió perquè pugueu ballar blues, amb la música en directe de Tota Blues Duo!

Dissabte 22, 22.30h - Mr. Sixty a La Jazz Cava
La Jazz Cava de Vic rep aquest dissabte la banda Mr. Sixty, que us farà gaudir d'una gran sessió de blues i rock'n'roll old school!

Dissabte 22, 23.30h - Mr. Shingles a El Paraigua
Mr. Shingles us esperen a El Paraigua per passar la nit a ritme de blues, com si fóssiu a un club de Chicago dels anys 50! 

Dissabte 22, 23.30h - Blues Captain al Craft Barcelona
Si voleu passar la nit de dissabte amb una bona sessió de blues elèctric, teniu una cita amb els Blues Captain al Craft Barcelona

Dissabte 22, 23.30h - Pexsom Blues a La Nati
Pexsom Blues us oferirà un homenatge al mític Elvis, amb un repàs a algun dels seus grans temes. La cita és dissabte a La Nati (Sant Joan de les Abadesses)!

Diumenge 


Diumenge 23, 13h - Wax & Boogie a l'Ultramarinos
Aquest diumenge podeu gaudir del Sant Jordi amb una bona dosi de blues i boogie a l'Ultramarinos, amb Wax & Boogie!

Diumenge 23, 13h - The Same Old Blues Band al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat un bon vermut de blues per a aquest Sant Jordi, amb l'estrena com a banda d'uns músics habituals de la sala: Agustí Mas, David Preus, Noelia White, Pep Casadó i Profesor Merchán!

Diumenge 23, 17h - Dani Nel·lo a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm
L'Antiga Fàbrica Estrella Damm us ha preparat un "Sant Jordi Musical" i, entre les diverses actuacions programades, hi trobareu en Dani Nel·lo presentant el seu nou disc, "Los Saxofonistas Salvajes"! Molt bèstia!

Diumenge 23, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop…


Diumenge 23, 18.30h - Osi Martínez & Fede Aguado a The 1916 Irish Pub
Aquest diumenge The 1916 Irish Pub (Cerdanyola) rep un gran duo madrileny, Osi Martínez & Fede Aguado, que està presentant el seu nou disc gravat amb un gran duo de casa nostra, Txus Blues & Jose Bluefingers

Diumenge 23, 19h - Jam session a L'Oncle Jack
Aprofitant les Festes de Primavera de L'Hospitalet, L'Oncle Jack us ha preparat una bona jam coordinada per Mike Shannon & Jack's Sons!
 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment