Monday, April 24, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 24 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

DANIEL DE VITA A CATALUNYA!
Aquesta setmana ens visita un bon bluesman argentí, Daniel De Vita!
Guitarrista i cantant de Buenos Aires, la seva especialitat és el blues tradicional dels anys 40 i 50, i ara teniu unes quantes ocasions per veure'l en directe a casa nostra.
Dijous 27, 21h - Cas Romagué (Sant Feliu de Guíxols)
Dissabte 29, 13h - Craft (BCN)
Dissabte 29, 20.30h - Honky Tonk (BCN)

ANTONIO SERRANO A L'AUDITORI BARRADAS!
Aquest divendres, a l'Auditori Barradas, podeu veure en acció un geni de l'harmònica, el gran Antonio Serrano!
Actualment està presentant el seu últim treball, "Harmonius", on interpreta cançons pròpies i cançons de tots els músics que l'han influït, amb un repertori que va del blues a la música clàssica!
Divendres 28, 20.30h - Antonio Serrano a l'Auditori Barradas (L'Hospitalet)

EMILI BALERIOLA, MAX SUNYER I AMADEU CASAS A EL RACÓ DE LA PALMA!
Aquest divendres, a El Racó de La Palma (Reus), podeu veure en acció un trio format per guitarristes llegendaris de casa nostra!
Es tracta del trio format per Emili Baleriola, Max Sunyer i Amadeu Casas, tres mestres de la guitarra que no necessiten presentació... A gaudir amb els mestres!
Divendres 28, 22.30h - Baleriola, Sunyer i Casas a El Racó de La Palma (Reus)

RHYTHM'N'BLUES AL VAN VAN MARKET!
El Van Van Market és un esdeveniment d'"streetfood", i aquest dissabte es celebra a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, on hi trobareu bon menjar i bona música negra amb 3 grans formacions de casa nostra: A Contra Blues, Koko-Jean & The Tonics i Enma Fernández Band!
Bon profit!
12.30h - Enma Fernández Band
17.00h - Koko-Jean & The Tonics
20.30h - A Contra Blues

III FESTIVAL DE BLUES DE SANT BOI!
Aquest dissabte, a Les Muses de Casablanca, teniu el segon concert del III Festival de Blues de Sant Boi, que continuarà durant diversos dies d'abril i maig.
Els protagonistes d'aquesta setmana són Sweet Marta & The Blues Shakers, i us faran moure al ritme del seu trepidant blues elèctric!
Dissabte 29, 21h - Sweet Marta & The Blues Shakers a Les Muses (Sant Boi de Llobregat) 


JAMES ARMSTRONG BAND AL CLAP!
La Sala Clap rep dissabte la James Armstrong Band, la formació encapçalada per aquest gran cantant i guitarrista californià, que interpreta un soul blues elegant i amb molt de sentiment.
És la primera vegada que actua a casa nostra, aprofiteu l'ocasió per veure'l de ben a prop!
Dissabte 29, 22h - James Armstrong Band al Clap (Mataró)


__________________________


Dilluns

Dilluns 24, 20.30h - Jam session al Craft Barcelona
Cada dilluns teniu la jam del Craft Barcelona, coordinada per uns autèntics experts en el tema, Tota Blues! Una molt bona manera de començar la setmana, deixant sortir tot el blues que porteu a dins, i deixant entrar la cervesa artesana i els pintxos del Craft!

Dilluns 24, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Si voleu començar la setmana a ritme de swing'n'blues, dilluns teniu una cita amb Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar!

Dimarts

Dimarts 25, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 25, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 25, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 25, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 26, 20.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a l'Ultramarinos
L'Ultramarinos (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues acústic amb uns experts en el tema, Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir!

Dimecres 26, 21h - Jam session al Bar de l'Ateneu
El Bar de l'Ateneu de Cerdanyola també s'apunta a l'extens circuit de jams de blues, i cada dimecres reunirà la Merchán & Mas Blues Band (Professor Merchán, Agustí Mas i Gastón Aguirre) perquè us acompanyin amb el seu i el vostre blues!

Dimecres 26, 21h - Micro obert amb Giunta al Beat Clot
Tots els dimecres d'abril teniu sessió de micro obert al Beat Clot, coordinades per Giunta, perquè deixeu sortir tota la música que porteu a dins! Evidentment, si hi ha en Giunta pel mig, no hi faltarà el blues...

Dimecres 26, 22.30h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dimecres podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.
  


Dijous


Dijous 27, 19h - Jukebox Session a la Biblioteca Tecla Sala
Aquest dijous, a la Biblioteca Tecla Sala (L'Hospitalet), teniu una Jukebox Session sobre "Els Set Magnífics de l'harmònica de blues", a càrrec d'un bufallaunes malalt de blues (un tal Lluís Souto). Coneixereu aquests set "samurais" o "pistolers" de l'harmònica, que us "defensaran" de l'avorriment i la monotonia a ritme de blues!

Dijous 27, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol) passa als dijous la seva jam session setmanal, dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o al Facebook de l'Escola.

Dijous 27, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous, amb Agustí Mas, Professor Merchan i Gastón Aguirre. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"! 

Dijous 27, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Federico Mazzanti i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la sala! 


Dijous 27, 21h - Tòfol Martínez Blues Band al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest dijous podeu veure en acció la banda d'un gran músic de casa nostra, Tòfol Martínez Blues Band, que aquests dies està presentant el seu nou disc!


Dijous 27, 22h - Jam session al Pipa Club
Aquest dijous teniu una cita amb la jam session del Barcelona Pipa Club! Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra!

Divendres   

Divendres 28, 18h - Doctor Swinguez al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana els Doctor Swinguez, que us curaran tots els mals a base de bon rhythm'n'blues!


Divendres 28, 20h - Txus Blues & Jose Bluefingers a El Portal dels Encants
Aqyest divendres teniu sessió de riure'n'blues a El Portal dels Encants amb els reis d'aquest estil, Txus Blues & Jose Bluefingers!

Divendres 28, 21h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Si voleu començar el cap de setmana amb molt de groove, aquest divendres ho podeu fer al Milano Cocktail Bar, amb la Paquito Groove Band

Divendres 28, 21h - Giunta al Bar Munic
Aquest divendres, al Bar Munic (Palafrugell), podeu veure en acció en Giunta (també conegut com a Deadthumb Bastard), un bluesman "pura sangre" que us posarà els pèls de punta amb la intensitat i cruesa del seu blues! Per cert, corren rumors de que és un dels dos fugitius de The Blues Prisoners, però potser només són això, rumors... 


Divendres 28, 21.30h - Johnny Big Stone & Sweet Marta a La Pepa
La Pepa (Amposta) rep divendres un gran duo de casa nostra, Johnny Big Stone & Sweet Marta, que su farà gaudir d'una gran sessió de blues acústic. Com es diu en aquests casos, visca la Pepa!

Divendres 28, 22h - Big Mama al Balneari Vichy Catalán
Aquest divendres podeu gaudir d'un bon concert amb una de les grans blueswomen de casa nostra, Big Mama! A més, el lloc de l'actuació és molt saludable, el Balneari Vichy Catalán. 

Divendres 28, 22h - Jam Session a La Maceta
La Maceta (BCN) també s'apunta al circuit de jams de blues, i aquest divendres us n'ha preparat una amb 3 experts en el tema: Diego Zapata, Steve de Swardt i Albert Escudero

Divendres 28, 23h - Just For Funk al Harlem
El Harlem Jazz Club us ha preparat una bona sessió de funk i groove amb Just For Funk, una banda formada per músics de diferents països que us faran ballar al ritme de la música negra!  


Divendres 28, 23h - Jam session al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (BCN) us ha preparat una nit de divendres molt intensa de blues-rock, amb la jam coordinada per en Larry Smith!


Divendres 28, 23.30h - The Teasers a l'Artte
La sala Artte (BCN) us ha preparat un bon concert de blues elèctric per començar el cap de setmana, amb la banda The Teasers! 


Dissabte


Dissabte 29, 21h - Lone Rhino Club al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de blues luchado y poco hecho amb els Lone Rhino Club del gran Julio Lobos! The Wolf Is At Your Bar!  


Dissabte 29, 22.30h - MADS al Comanou
MADS és un potent quartet de rock'n'blues, i aquest dissabte els podeu veure en acció al Comanou Bar de Terrassa. The blues-rock madness, baby!

Dissabte 29, 23h - Alan Pardo al Beat Clot
El Beat Clot (BCN) rep l'Alan Pardo, un gran músic de casa nostra que us oferirà una bona sessió de blues acústic, amb un repertori que combina temes propis amb interessants versions de grans bluesmen!

Dissabte 29, 23.30h - Malacara & Wilson Band a El Paraigua
Aquest dissabte, a El Paraigua, podeu veure en acció Malacara & Wilson Band, que us farà gaudir d'una bona sessió de blues amb un repertori que va dels anys 20 als 60, i de Nashville a New Orleans!


Diumenge 


Diumenge 30, 11h - Three Cool Cats al Celler Mas Vida
Aquest diumenge, al Celler Mas Vida (Cistella), podeu fer un maridatge de vins amb swing mentre feu l'aperitiu. El swing us el "servirà" el trio Three Cool Cats!

Diumenge 30, 12h - The Crooner a La Gàbia
Si voleu fer el vermut amb blues, rock, swing i altres ritmes, teniu una cita amb The Crooner a La Gàbia (Calella)!

Diumenge 30, 12.30h - Catfingers a La Capella de Can Gambús
Catfingers és una nova banda de funk, soul i blues, inspirada en l'època daurada de la discogràfica Motown (anys 60 i 70), i aquest diumenge podeu gaudir del seu directe mentre feu el vermut a La Capella de Can Gambús (Sabadell)!


Diumenge 30, 12.30h - Blü al Bar de Rupià
El Bar de Rupià us ofereix la possibilitat de gaudir del vermut del diumenge amb bon blues en directe, a càrrec de la banda Blü d'Albert Mic!

Diumenge 30, 13h - Larry Smith & Toni Albors al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" de blues-rock amb Larry Smith & Toni Albors

Diumenge 30, 13h - The Harahendels al Jazzpetit
El Jazzpetit rep diumenge la formació The Harahendels, que us farà gaudir del vermut a ritme de soul, blues funk i soul!

Diumenge 30, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop…


Diumenge 30, 20h - Johnny Big Stone & Sweet Marta al Cafè Isalba
Aquest diumenge, al Cafè Isalba (Santa Coloma), podeu veure en acció Johnny Big Stone & Sweet Marta, un gran duo de casa nostra que us oferirà una bona sessió de blues tradicional. Concert organitzat per Santako Blues, tota una garantia!

Diumenge 30, 20h - Jam session  al Jazzpetit
Aquesta setmana també teniu jam el diumenge al Jazzpetit, per acabar la setmana compartint el blues amb els amics!

Diumenge 30, 20.30h - August Tharrats & Anton Jarl al Honky Tonk
Aquest diumenge podeu acabar la setmana gaudint d'una gran sessió de blues i swing al Honky Tonk amb dos grans músics experts en el tema, August Tharrats i Anton Jarl!  


Diumenge 30, 21h - Koko Jean & The Tonics al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge podeu veure en acció Koko Jean & The Tonics! Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos! La cita és al Milano Cocktail Bar


Diumenge 30, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
Aprofitant que el dilluns és festa, el Harlem us ha preparat una jam extra aquest diumenge, amb uns experts en el tema, Tota Blues! It's jam time, baby!
 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment