Monday, September 19, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 19 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

FRED KAPLAN & THE SUITCASE BROTHERS, LIVE BLUES RECORDING & MASTER CLASS!
Després del gran Festival de Blues de Barcelona que hem viscut la setmana passada, arriba el dilluns i un buit interior ens envaeix, i tots plegats ens preguntem: "i ara què fem?"... Doncs, per superar la "depressió post festival", aquest dilluns teniu un esdeveniment únic: podeu assistir a una sessió de gravació de Fred Kaplan & The Suitcase Brothers, més una master class de piano del senyor Kaplan! Aquest gran pianista americà que és Fred Kaplan, ha format part de la mítica Hollywood Fats Band i ha compartit escenari amb bluesmen com Albert Collins o Freddie King, i continua sent un del millors pianistes de blues! I aquest dilluns el teniu a la vostra disposició perquè us ensenyi moltes coses del piano!
Per si això no fos prou, també podeu veure com Fred Kaplan i The Suitcase Brothers Band (uns altres màsters de blues!) enregistren unes quantes cançons en estudi... Tot això és possible gràcies a la col·laboració de l'estudi Nómada 57, que és on tindrà lloc l'esdeveniment, i de Bad Music Blues. Per assistir-hi, heu de fer reserva a bluesagenda@gmail.com, i podeu anar només a la master class (10 €) o a la master class i la gravació (15 €).
Una experiència que us quedarà "gravada"!
Dilluns 19, 21h - Fred Kaplan & The Suitcase Brothers, Live Blues Recordings & Master Class (Estudi Nómada 57, Barcelona)

SANT ANDREU JAZZ BAND + BARCELONA JAZZ ORQUESTRA A LA MERCÈ!
El dijous, dins del programa de les Festes de la Mercè, podeu gaudir d'un concert molt gran! Gran pel format de les 2 bandes que hi participen i gran per la qualitat de totes 2! Primer actuarà la Sant Andreu Jazz Band, formada per músics molt joves (gairebé nens!) i dirigida per Joan Chamorro, que ens demostrarà que el jazz i el swing tenen el futur assegurat a casa nostra per molts anys! I després dels "alumnes", els "mestres" de la Barcelona Jazz Orquestra, una big band totalment consagrada que ens portarà als anys daurats del swing! Una nit espectacular!
Dijous 22, 21h - Sant Andreu Jazz Band a les Festes de la Mercè (Pl. Catalunya, BCN)
Dijous 22, 23h - Barcelona Jazz Orquestra a les Festes de la Mercè (Pl. Catalunya, BCN)
ATENCIÓ! El dia correcte d'aquest concert doble és el Dissabte 24 (a les mateixes hores)

CONCERTS DEL HONKY TONK D'AQUESTA SETMANA!
Com segurament recordareu, el Honky Tonk ha començat el nou "curs" amb la novetat de fer 2 concerts setmanals, dissabte i diumenge! Aquest dissabte hi podeu veure els Cotton Roots (Johnny Pérez i Little Jordi), i el seu blues d'arrels. El diumenge teniu a Blas Picón & Lluís Coloma, un altre dels grans duos de la ciutat. Dos dies per escollir... Escollir? Per què? Millor anar-hi els 2 dies!
Dissabte 24, 20.30h - Cotton Roots al Honky Tonk (Barcelona)
Diumenge 25, 20.30h - Blas Picón & Lluís Coloma al Honky Tonk (Barcelona)

__________________________


Dilluns

Dilluns 19, 22.30h – Jam al Bel-Luna amb David Giorcelli Trio
Com cada dilluns, el Bel-Luna té a punt la seva jam de blues amb el David Giorcelli Trio per compartir una nit de blues i boogie ben "calenta"!

Dimarts

Dimarts 20, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, durant tot l'any, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 20, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Una bona combinació per passar la nit de dimarts living the blues!

Dimecres

Dimecres 21, 21 i 23h - Elena Lasco "Piano solo" al Jamboree
Un altre concert de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class), aquesta setmana amb Elena Lasco, una virtuosa del piano nascuda a Rússia i que viu al nostre país des de 2000. Amb ella i l'única companyia del seu piano gaudirem d'una gran nit de swing!

Dimecres 21, 22h - Jam session al Continental
Aquesta nova temporada les jams de blues del Continental tindran diferents coordinadors. Aquesta setmana li toca a Reginald Vilardell, un dels millors bateries de blues del país!

Dimecres 21, 22.30h - Cotton Roots al Bel-Luna
Últimament, el blues cada cop és més present a la programació del Bel-Luna, gràcies a la col·laboració amb la Societat de Blues de Barcelona, que també inclou descomptes per als seus socis a l'hora d'anar als concerts. Una gran notícia! Aquest dimecres hi podeu veure els Cotton Roots, un duo molt "arrelat" al circuit de la nostra ciutat, i uns experts en el blues rural!

Dijous

Dijous 22, 21h - The Suitcase Brothers al Cafè Vienès
Aquest mes ha tornat la música en directe al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN), i el dijous el protagonista és el blues, de la mà de dos mestres: The Suitcase Brothers! Una bona ocasió per gaudir de blues amb classe en una sala amb classe!

Dijous 22, 21 i 23h - Blue Heart al Jamboree
Blue Heart és el trio del gran guitarrista Xavier Soranells, i fa un temps que és notícia per la gravació del seu primer disc, amb una majoria de cançons pròpies i alguna versió de clàssics del blues. Aquest dijous podeu veure i escoltar com sona en directe al Jamboree!

Dijous 22, 22h - Funk Medicine al Continental
Els dijous de setembre teniu "visita" amb el "metge", al Continental. La recepta és miraculosa i ho cura tot: Funk Medicine! Sortireu ballant per a tota la setmana!

Dijous 22, 22.30h - Jam session de l'SBB al Monasterio
Com gairebé cada dijous, la Societat de Blues de Barcelona organitza la seva jam setmanal a la Sala Monasterio. Aquest dijous l'encarregat de dirigir-la és el gran cantant i harmonicista americà Mike Shannon, i això vol dir qualitat "made in USA"!

Dijous 22, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Un altre clàssic dels dijous: el Lluís Coloma Trio al Bel-Luna! Aposta segura per passar una gran nit de blues & boogie!

Dijous 22, 22.30h - "Blues Live Jam" a l'escola Swing Maniacs
Una nova edició d'aquesta interessant activitat de l'escola de ball Swing Maniacs: les "Blues Live Jam"! Com el seu nom indica, es tracta de blues en directe, en format de jam... però no per tocar sinó per ballar! El blues el posarà una banda de molt recent creació, la Blues Crashing Band, formada per Lost Toni (harmònica i veu), Charlie Booming (guitarra) i Bass J (contrabaix). Vosaltres només hi heu de posar... el ball!

Dijous 22, 23h - Jam session al Cafè Belgrado
Les jams del Cafè Belgrado (Sant Cugat), dirigides per Matias Kamelman, són imprevisibles: depenent del tipus de músics que hi vagin predominarà un estil o altre. El que sempre és igual és el bon rotllo que s'hi respira, i el plaer de tocar en una de les sales més maques del país!

Dijous 22, 23.30h - Jam session al Crossroads amb Johnny Pérez
Les jams de blues van apareixen com bolets, i la que organitza el Crossroads aquesta setmana té bona pinta. El "director" és en Johnny Pérez, la "meitat" dels Cotton Roots, i un dels guitarristes especialitzats en el repertori del mític Stevie Ray Vaughan. Guitar power jam!

Divendres

Divendres 23, 21h - The Excitements a la Mercè 2011
Gran part de la música de les Festes de la Mercè és dins de la variada programació del BAM (Barcelona Acció Musical). Aquest divendres han reservat un espai per al bon soul i rhythm'n'blues amb la presència de The Excitements, una banda catalana que tranquil·lament podria haver format part del catàleg de discogràfiques mítiques com la Motown o Stax! Després, la nit continuarà amb més ritmes negres, amb els americans Aloe Blacc i JC Brooks And The Uptown Sound.

Divendres 23, 22.30h - Alex TNT al Continental
Durant tots els divendres de setembre i octubre, el gran guitarrista Alex TNT és al Continental, per començar el cap de setmana amb una descàrrega de blues'n'funk que us posarà "en òrbita"!

Divendres 23, 23h - The Walking Stick Man a Els Fogons
Els Fogons és un restaurant de Badalona que també reserva un espai per a la música en directe, i aquest divendres li toca al blues. L'artista que ens servirà bon blues "cuinat a foc lent" és The Walking Stick Man!

Divendres 23, 23h - More Clapton "Tribut a Eric Clapton" al Crossroads
El Crossroads de Terrassa ha preparat un homenatge a Eric Clapton per a aquest divendres, i els encarregats de retre tribut a Mr. Slowhand són els Jou Blues. Una nit ideal per anar a la "cruïlla de camins"!

Divendres 23, 23h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest divendres us podeu "curar" de tots els mals a The Philharmonic. Allà us esperen els Dr. Swinguez amb una "medicació" infalible: xarop de blues i pomada de swing!

Divendres 23, 23.30h - A Contra Blues al Mô Es Bar
Els A Contra Blues visiten aquest divendres el Mô Es Bar (Llinars del Vallès), per fer gaudir al personal amb el seu blues "a la contra". Què vol dir això? Si els aneu a veure ho entendreu... i ho gaudireu!

Dissabte

Dissabte 24, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 24, 21 i 23h - Blues de Rostoll al Jamboree
Després d'uns anys de silenci, els Blues de Rostoll han tornat als escenaris amb la intenció de quedar-s'hi molt de temps! Aquest dissabte visiten el Jamboree per passar la nit de La Mercè amb el seu blues alegre i festiu, ple d'ironia, i cantat en català, castellà i anglès!

Dissabte 24, 23.30h - Big Dani Pérez R&B Band al Bel-Luna
Si el dissabte voleu marxa no fa falta que aneu a la discoteca, al Bel-Luna hi teniu la Big Dani Pérez R&B Band! Això vol dir rhythm'n'blues del bo que us farà saltar de la cadira!

Diumenge

Diumenge 25, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 25, 20h - Soterrats Band al Museu del Rock
El Museu del Rock, o el Museu del "fill del blues", reserva el diumenge al vespre perquè soni la música "del pare de la criatura". La banda protagonista és la Soterrats Band, nascuda en part gràcies a uns combos de l'Escola de Blues de Barcelona, i que combinen els temes propis i les versions, sempre al voltant del blues i el soul.

Diumenge 25, 20.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
La jam del Rocksound, amb Mr. Tota Blues i la seva banda, són una molt bona manera d'acabar la setmana playing the blues!

Diumenge 25, 21 i 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree
Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, des de fa temps, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment