Monday, September 5, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 5 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

FESTIVAL DE BLUES DE BARCELONA, COMENÇA LA FESTA MAJOR DEL BLUES!
Cada setembre, uns dies abans de que comencin les Festes de la Mercè, els que estimem el blues a Barcelona celebrem la nostra Festa Major: el Festival de Blues de Barcelona! Any rere any, i ja en van 9!, aquest festival va millorant encara més la quantitat i qualitat d'activitats que ofereix, i de manera gratuïta, fet que "no té preu" en moments de crisi com els actuals!

Com a aperitiu d'aquesta edició, el dimarts al migdia es fa la roda de premsa de presentació del festival, a l'estació de Provença dels FGC, amb l'actuació de Chino, Víctor Puertas i Rodrigo Villar fent un repertori relacionat amb els trens (temàtica habitual en el blues).

El divendres ja comença la programació, amb un concert espectacular: la presentació del 2n disc de The Big Jamboree al Luz de Gas! Una ocasió excepcional de gaudir en directe de l'espectacle d'aquesta gran banda (per número de components i per qualitat!), i després "emportar-vos-la" a casa comprant el seu disc!

El dissabte també hi ha un concert espectacular... multiplicat per 3! Es tracta de la Festa del 6è Aniversari de la Societat de Blues de Barcelona (SBB), i això mereix un capítol a part (que podeu llegir una mica més avall).

El diumenge podeu gaudir del blues en ple dia, amb el Vermut de Blues al Casal de Barri Prosperitat. La Blueseria (interessant banda de Cambrils, que combina els grans clàssics dels 50 amb cançons pròpies) i Pepe J. Gómez Electric Band (reconegut músic local que presenta "TeleviZius", el seu nou projecte de power blues), seran els encarregats de "servir-vos" un bon aperitiu de blues!
ATENCIÓ!, per motius de força major, La Blueseria no pot actuar al Vermut de Blues, i en el seu lloc ho farà Red & The Blue Bastards. Amb aquest quartet de blues acústic, nascut a l'Escola de Blues de Barcelona, també gaudireu d'un gran vermut!

I la setmana que ve... més! Si us voleu apuntar a les interessants master class de diferents instruments, ho podeu fer a la web del festival. Que gaudiu de la Festa Major del Blues de Barcelona!

Dimarts 6, 12h - Presentació Festival (Estació de Provença dels FGC)
Divendres 9, 21h - The Big Jamboree, presentació nou disc (Luz de Gas)
Dissabte 10, 21h - Festa 6è Aniversari de l'SBB (Centre Cívic Les Basses)
Diumenge 11, 11h - Vermut de Blues (Casal de Barri Prosperitat)

FESTA DEL 6è ANIVERSARI DE LA SOCIETAT DE BLUES DE BARCELONA (SBB)!
Doncs sí, amics, l'SBB s'està fent gran i ja té 6 anys! Com heu llegit unes línies més amunt, aquest dissabte es celebra la Festa del 6è Aniversari de l'SBB, al Centre Cívic Les Basses (dins de la programació del Festival de Blues de Barcelona). Per celebrar aquesta ocasió tan especial, l'SBB "tira la casa per la finestra" i ha preparat un concert triple, amb un cartell de luxe! Per començar amb molt bon rotllo, els mestres del riure'n'blues: Txus Blues & Jose Bluefingers! Després, per continuar amb molt feeling, un gran harmonicista texà acompanyat per alguns dels millors músics de l'SBB: Greg Izor & Combo SBB! I per acabar amb molta marxa, la Barcelona Big Blues Band! Simplement E-S-P-E-C-T-A-C-U-L-A-R!!!
Una gran festa, com es mereix aquesta institució que reuneix a la família del blues de Barcelona (i del país), i que tant està lluitant perquè el blues ocupi l'espai que es mereix!
Dissabte 10, 21h - Festa 6è Aniversari de l'SBB (Centre Cívic Les Basses)

PRIMER FESTIVAL DE BLUES A MASQUEFA!
Sempre que neix un nou festival de blues és una gran notícia, i aquesta setmana tenim un nou "nadó" a la "família" del blues: el Festival de Blues de Masquefa! Aprofitant la Festa del Raïm d'aquesta localitat de l'Anoia, aquest festival comença la seva vida (que esperem que sigui llarga!) amb una molt bona nit de blues: primer amb The Suitcase Brothers, algú encara no sap qui són?, i The Brand, un potent trio especialitzat en les versions de blues i rock. Una dada a tenir en compte és que els beneficis de l'entrada serviran per millorar l'Aula Musical L'Alzinar, una de les entitats que organitza el festival juntament amb Capibola Blues (per cert, la Societat de Blues de Barcelona també hi col·labora). És a dir, que podeu gaudir d'una gran nit de blues i ajudar a que el futurs músics tinguin un lloc on estudiar en millors condicions! Diversió i col·laboració, un 2 x 1 perfecte!
Dissabte 10, 21h - Festival de Blues de Masquefa (comarca de l'Anoia)

HIGH ROCKABILLY A CALAFELL!
Un altre clàssic del setembre: el Festival High Rockabilly de Calafell! Del dimecres al diumenge, teniu 5 dies per fer un viatge al passat i tornar als anys 50, com si fóssiu a les platges de Malibú! Bàsicament hi trobareu molt de rock'n'roll, i el seu "pare" (el blues) segurament també hi serà... si més no en "esperit"!
De dimecres 7 a diumenge 11 - High Rockabilly a Calafell (Tarragona)
__________________________


Dilluns

Dilluns 5, 22.30h – Jam al Bel-Luna amb David Giorcelli Trio
Com cada dilluns, el Bel-Luna té a punt la seva jam de blues amb el David Giorcelli Trio per compartir una nit de blues i boogie ben "calenta"!

Dimarts

Dimarts 6, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, durant tot l'any, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 6, 22h - Jazz Pretenders al Continental
Aquest dimarts podeu trobar els Jazz Pretenders al Continental, al barri de Gràcia (BCN). Liderats pel gran saxofonista Jordi Blanch, aquesta banda us ofereix un repertori amb adaptacions jazzy de grans èxits de tots els temps, i amb creacions pròpies d'en Jordi. Una bona combinació!

Dimecres

Dimecres 7, 21 i 23h - Vermouth Time al Jamboree
Amb l'arribada de setembre tot va tornant a la normalitat, i aquest dimecres tornen les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Per començar la nova temporada ens han preparat un "vermut" nocturn amb els Vermouth Time! El que us "servirà" aquesta potent banda és una barreja de soul, blues i jazz ben "fresquet"!

Dijous

Dijous 8, 22.30h - Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio
Ja sigui hivern o estiu, plogui o faci sol, cada dijous teniu a punt la jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio. Aquesta setmana amb Tota Blues Band, uns mestres de les "jam nights"! La família del blues de Barcelona us espera!

Dijous 8, 22h - Funk Medicine al Continental
Des d'aquest dijous, i tots els altres dijous de setembre, teniu "visita" amb el "metge" al Continental. La recepta és miraculosa i ho cura tot: Funk Medicine! Sortireu ballant!

Dijous 8, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Un altre clàssic dels dijous: el Lluís Coloma Trio al Bel-Luna! Aposta segura per passar una gran nit de blues & boogie!

Dijous 8, 23h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Bar Descaro
Aquesta setmana teniu unes quantes oportunitats de veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers, i la primera és al Bar Descaro de Castelldefels. Amb aquest nom, és un lloc ideal per gaudir del bon blues i el bon humor d'aquest parell de "descarats"!

Dijous 8, 23h ATENCIÓ! és a les 22.30h - "Blues Live Jam" a l'escola Swing Maniacs
Amb la nova temporada comença una activitat molt interessant a l'escola de ball Swing Maniacs: les "Blues Live Jam"! Com el seu nom indica, es tracta de blues en directe, en format de jam... però no per tocar sinó per ballar! El blues el posarà una banda de molt recent creació, la Blues Crashing Band, formada per Lost Toni (harmònica i veu), Charlie Booming (guitarra) i Bass J (contrabaix). Vosaltres només hi heu de posar... el ball!

Divendres

Divendres 9, 19.30h - "Cocktail & Swing" a l'Hotel Havana de Barcelona
El "Cocktail & Swing" de l'Hotel Havana (BCN) d'aquesta setmana té un trio de luxe: Lluís Coloma (piano), Artur Regada (contrabaix) i Marc Ruíz (bateria). Tres barmen especialitzats en barrejar blues, swing i boogie, per oferir-vos un còctel explosiu!

Divendres 9, 22.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Mô Es Bar
Segona ocasió d'aquesta setmana per veure Txus Blues & Jose Bluefingers, en aquest cas al Mô Es Bar de Llinars del Vallès. La millor teràpia contra la depressió típica d'aquest mes!

Divendres 9, 22.30h - Alex TNT al Continental
Durant tots els divendres de setembre i octubre, el gran guitarrista Alex TNT serà al Continental, per començar el cap de setmana amb una descàrrega de blues'n'funk que us posarà "en òrbita"!

Divendres 9, 23h - Martini's Blues Trio a The Philharmonic
Aquest divendres torna a The Philharmonic el Martini's Blues Trio, que us farà gaudir del blues en format acústic. Un concert per tancar els ulls i tornar als anys 50 acompanyats d'aquests grans músics!

Dissabte

Dissabte 10, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 10, 12.30h - The Suitcase Brothers al Vermouth & Blues de La Tia Felipa
La Tia Felipa continua preparant uns vermuts de blues de primera qualitat, i aquest dissabte tenen a The Suitcase Brothers! Una combinació boníssima!

Dissabte 10, 19.30h - "Cocktail & Swing" a l'Hotel Havana de Barcelona
Segona ocasió de "degustar" el "Cocktail & Swing" de l'Hotel Havana, amb Lluís Coloma & Co.! Dos millor que un!

Dissabte 10, 20.45h - Aljosa Mutic & Amadeu Casas al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar continua amb la seva interessant programació de concerts en petit format, on el blues sempre hi té reservat un espai. Un dels duos més habituals últimament és el format per Aljosa Mutic & Amadeu Casas, dos grans músics que us faran gaudir de bon blues. I això mentre us preneu un bon còctel... què més voleu?

Dissabte 10, 23h - Cotton Roots a The Philharmonic
El dissabte a The Philharmonic hi podeu trobar els Cotton Roots, que cada cop són més presents al circuit de blues de casa nostra. Una bona notícia, perquè amb Johnny Pérez i Little Jordi, el bon blues "rural" està assegurat!

Diumenge

Diumenge 11, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 11, 20h - Txus Blues & Jose Bluefingers a les Festes d'Horta
Aquesta setmana comencen les Festes d'Horta, aquest popular barri de BCN, i el diumenge hi haurà una festa "doble": el concert de Txus Blues & Jose Bluefingers! Un concert d'aquest parell de cracks sempre és una festa, però en aquesta ocasió també serà un acte solidari organitzat pel Grup de Cooperació Aguiluchos. A col·laborar amb un somriure!

Diumenge 11, 20.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
S'acaben les vacances i la jam del Rocksound torna al seu dia habitual, el diumenge. El que no canvia és el "director" de l'espectacle: Mr. Tota Blues i la seva banda! Ideal per acabar la setmana playing the blues!

Diumenge 11, 21 i 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree
Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 11, 22.30h - Cotton Roots al Bel-Luna
Aquesta setmana el Bel-Luna torna a rebre els Cotton Roots, és a dir: Johnny Pérez (veu i guitarra) i Little Jordi (veu i harmònica). Un bon concert per acabar la Diada a ritme de blues!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com/ / http://www.facebook.com/thekingrevelers
http://www.beba33.com/ / http://www.bluesbarcelona.org/

No comments:

Post a Comment