Thursday, September 29, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 3 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

BLACK JOE LEWIS & THE HONEYBEARS AL SIDECAR!
Cansats dels dilluns? Cansats del "mal rotllo" típic d'aquest dia? Doncs aquesta setmana és diferent! Si aneu al Sidecar (BCN) us trobareu amb Black Joe Lewis & The Honeybears, i us donaran una ració de blues'n'soul'n'funk que us deixaran com nous! Vénen directament des d'Austin (Texas) i és l'únic concert que faran a l'Estat, o sigui que sereu uns afortunats per poder gaudir com a "garrins" d'aquesta banda explosiva! Un dilluns que semblarà divendres!
Dilluns 3, 21.30h - Black Joe Lewis & The Honeybears al Sidecar (BCN)

EL BLUES SE'N VA DE COPES... AL MILANO COCKTAIL BAR!
Bona notícia per als que estimem el blues... i els còctels! El Milano Cocktail Bar de Barcelona, ha decidit incloure el blues de manera estable a la seva programació, i no 1 dia sinó 3 dies a la setmana! Aquest dijous teniu el David Giorcelli Trio, amb el seu "còctel" de blues i boogie. El divendres és el torn de l'August Tharrats, l'Amadeu Casas i el Nono Fernàndez, 3 mestres del blues i altres "còctels explosius". Dissabte us espera l'Aljosa Mutic Blues Trio, el trio d'aquest "barman" que us "servirà el còctel" amb el seu saxo.
I després de cada concert, ja estareu "en forma" per anar a veure (i beure) més blues! Salut!
Dijous 6, 20.45h - David Giorcelli Trio
Divendres 7, 20.45h - August Tharrats, Amadeu Casas, Nono Fernández
Dissabte 8, 20.45 - Aljosa Mutic Blues Trio

CONTINUA EL CONCURS DE BLUES DE BARCELONA - BUDWEISER 2011!
Segona setmana de la "Champions del Blues": el Concurs de Blues de Barcelona - Budweiser 2011! Un altre divendres i dissabte per gaudir de l'espectacle!
Divendres actuen No More Drama's (CAT), banda formada per a l'ocasió per músics reconeguts i de la que encara no hi ha material disponible (haureu d'esperar al divendres!), i Red & The Blue Bastards (CAT), una banda que va nèixer de l'Escola de Blues de Barcelona i que ja s'ha "graduat" amb bon blues! Per tancar la nit, uns clàssics del circuit de la ciutat: Chino & The Blues Bet (CAT), amb el seu homenatge al mític Robert Johnson.
Dissabte podeu veure O Mais Bluesy Band (CAT), una altra banda nascuda d'una escola (en aquest cas L'Aula de Música Moderna del Liceu), i després Ivan Rojas Blues Band (CAT), la banda d'aquest gran guitarrista acompanyat d'Esther Ovejero a la veu. Per acabar, l'actuació d'un dels pioners del blues a casa notra: l'Amadeu Casas Trio (CAT)!
Tant divendres com dissabte l'escenari del Concurs és el Kennedy Irish Pub, i les 2 nits tenen molt bona "pinta"!
El concurs està organitzat per la Societat de Blues de Barcelona, patrocinat per Budweiser, i amb la col·laboració destacada del CONCA (Generalitat de Catalunya), Bad Music Blues i les sales dels concerts.
Possiblement, l'espectacle més emocionant del món! Sobretot per als que ens agrada el blues...
Divendres 7, 22h - No More Drama's, Red & The Blue Bastards, Chino & The Big Bet al Kennedy (BCN)
Dissabte 8, 22h - O Mais Bluesy Band, Ivan Rojas Blues Band, Amadeu Casas Trio al Kennedy (BCN)

NOVA GIRA D'EDU MANAZAS & WHISKEY TRAIN PER CATALUNYA!
Fa uns mesos ja vam rebre la visita d'aquests històrics del blues madrileny, i aquesta setmana tornem a tenir Edu Manazas & Whiskey Train entre nosaltres! Tindrem una nova oportunitat (més ben dit, seran 4) de gaudir del blues amb aquests músics que porten tota una vida living the blues. Dijous els podeu veure al Crossroads de Terrassa, divendres al Mô Es Bar de Lliçà d'Amunt, i dissabte fan el doblet a Cerdanyola: el migdia al vermut de La Tía Felipa i a la nit al Bar Blues. It's only blues but I like it!
Dijous 6, 22h - Crossroads (Terrassa)
Divendres 7, 22.30h - Mô Es Bar (Lliçà d'Amunt)
Dissabte 8, 12.30h - Vermouth & Blues a La Tía Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 8, 23h - Bar Blues (Cerdanyola)

CONTINUA EL MES DEL BLUES... AL BAR BLUES!
Com ja sabeu, octubre és el mes del blues a la ciutat de Cerdanyola, amb l'arribada del seu veterà festival (aquest any es celebra dels dies 14 a 23), i el Bar Blues s'apunta a la "festa" cada cap de setmana! Divendres hi podeu veure The Black Pines, potent banda de Barcelona que fan blues-rock... o rock-blues, segons com es miri! Versions de clàssics i temes propis per suar blues pels 4 costats! Dissabte teniu Edu Manazas & Whiskey Train, i unes línies més amunt teniu la seva info.
Divendres 7,  23h - The Black Pines al Bar Blues (Cerdanyola)
Dissabte 8, 23h - Edu Manazas & Whiskey Train al Bar Blues (Cerdanyola)

THE DELTA SAINTS AL ROCKSOUND!
Aquest dissabte podeu conèixer una jove banda de Nashville que està cridant l'atenció de públic i crítica per la seva originalitat: The Delta Saints! Amb la seva barreja de rock, soul i blues rural, estan apropant el blues a nou públic i això és una gran notícia! Aprofiteu aquesta ocasió de veure'ls de ben a prop al Rocksound, potser la propera vegada que vinguin els heu d'anar a veure al Camp Nou!
Dissabte 8, 22h - The Delta Saints al Rocksound (BCN)

__________________________


Dilluns

Dilluns 3, 22.30h – Jam al Bel-Luna amb David Giorcelli Trio
Com cada dilluns, el Bel-Luna té a punt la seva jam de blues amb el David Giorcelli Trio per compartir una nit de blues i boogie ben "calenta"!

Dilluns 3, 22.30h - Pig Fat a La Cantonada
Els Pig Fat són un potent trio de Tarragona que combina el delta blues, el rockabilliy, el jazz clàssic i el country. Aquest dilluns podeu començar la setmana amb aquesta barreja explosiva, si aneu a veure el concert a La Cantonada de Tarragona.

Dimarts

Dimarts 4, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, durant tot l'any, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 4, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Una bona combinació per passar la nit de dimarts living the blues!

Dimecres

Dimecres 5, 21 i 23h - Biel Ballester Trio al Jamboree
Com cada dimecres, podeu gaudir de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana teniu el Biel Ballester Trio, que dominen el jazz "manouche" com pocs! Gran "noche de manouche"!

Dimecres 5, 23h - Bernat Font al Círcol Maldà
El Círcol Maldà torna a programar una nova edició del cicle de concerts "Nits de piano en blanc i negre"! Cada dimecres podeu gaudir del jazz de primers de segle XX, amb el mateix protagonista de l'anterior edició del cicle: en Bernat Font. Ell i el seu piano us "portaran de viatge"... musical!

Dijous

Dijous 6, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana amb Víctor de Diego Jazz Reunion
Cada primer dijous de mes, podeu sopar a l'Hotel Havana de Barcelona acompanyats de bon blues. Aquesta setmana, però, el concert tindrà més de jazz que de blues amb el Víctor de Diego Jazz Reunion, el grup d'aquest gran saxofonista basc que porta molts anys a Catalunya. Jazz, blues... tot queda en família!

Dijous 6, 21h - Biel Ballester Gypsy Trio al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure el Biel Ballester Trio, liderat per aquest guitarrista expert en jazz "manouche". Segona ocasió de la setmana per recordar el gran Django Reinhardt...

Dijous 6, 22h - "New Blues Explosion" a El Cafè Rock&Roll
El Cafè Rock&Roll del barri de Gràcia (BCN), ens proposa una activitat per als propers dijous, el "New Blues Explosion". I això què és? Doncs sopar amb blues en directe. I qui posa el blues? Doncs un dels pioners del blues a la nostra ciutat: el Professor Merchan! Tota una "lliçó" de blues acústic... per llepar-se els dits!

Dijous 6, 22.30h - Jam session de l'SBB al Monasterio
Un dijous més, la Societat de Blues de Barcelona organitza la seva jam setmanal a la Sala Monasterio. En aquesta ocasió l'encarregat de dirigir-la és en David Giorcelli Trio, uns especialistes en boogie... i en jams! Després del seu pas per la cocteleria Milano, segur que vindran molt de "ritme"...

Dijous 6, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Un altre clàssic dels dijous: el Lluís Coloma Trio al Bel-Luna! Aposta segura per passar una gran nit de blues & boogie!

Dijous 6, 22.30h - "Blues Live Jam" a l'escola Swing Maniacs
Una nova edició d'aquesta interessant activitat de l'escola de ball Swing Maniacs: les "Blues Live Jam"! Com ja sabeu, es tracta de blues en directe, en format de jam... però no per tocar sinó per ballar! El blues el posa una banda de molt recent creació, la Blues Crashing Band, i vosaltres només hi heu de posar... el ball!

Dijous 6, 23h - Jam session al Cafè Belgrado
Les jams del Cafè Belgrado (Sant Cugat), dirigides per Matias Kamelman, són imprevisibles: depenent del tipus de músics que hi vagin predominarà un estil o altre. El que sempre és igual és el bon rotllo que s'hi respira, i el plaer de tocar en una de les sales més maques del país!

Divendres

Divendres 7, 22.30h - Alex TNT al Continental
Durant tots els divendres de setembre i octubre, el gran guitarrista Alex TNT és al Continental, per començar el cap de setmana amb una descàrrega de blues'n'funk que us posarà "en òrbita"!

Divendres 7, 22.30h - Lucila Ciocoletto al Harlem Jazz Club
Aquest divendres podeu descobrir Lucila Ciocoletto & The Blue Grooves, la banda d'aquesta cantant i saxofonista argentina, amb un repertori que va des del folk al jazz, passant per la música ètnica, funk, soul...  Molt interessant! On la podeu veure? Doncs, al Harlem Jazz Club de Barcelona.

Divendres 7, 23h - Cotton Roots a The Philharmonic
Els Cotton Roots tornen a The Philharmonic aquest divendres! Amb la seva qualitat i el seu "feeling", Johnny Pérez i Little Jordi estan consolidant aquest duo com un dels més recomanables per gaudir de bon "blues del camp" o country blues (en anglès sona més cool).

Divendres 7, 23h - Martini's Blues Trio al Minusa Club
El Minusa Club (Barcelona) us espera aquest divendres per compartir amb vosaltres un bon "martini"... de blues! Amb qui? Fàcil, amb els Martini's Blues Trio! Una gran veu femenina acompanyada de dos grans guitarristes, per assaborir el blues...

Dissabte

Dissabte 8, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 8, 12.30h - Jazz Pretenders al VIII Cicle d'Aperitius Musicals de La Sedeta
El centre cívic La Sedeta de Barcelona organitza una nova edició del seu Cicle d'Aperitius Musicals, i comença amb els Jazz Pretenders! Aquesta bona banda, liderada pel gran saxofonista Jordi Blanch, està presentant el seu nou disc ("Camí de l'horitzó"), i us alegrarà l'aperitiu amb el seu jazz & groove!

Dissabte 8, 20.30h - Jonathan Glanzberg al Honky Tonk
El dissabte, al Honky Tonk, podeu veure en acció el Jonathan Glanzberg, tot un expert en música americana en general (i en blues en particular).

Dissabte 8, 23h - Ded Grandad a The Philharmonic
El concert d'aquest dissabte a The Philharmonic, té com a protagonista un trio d'experts en música americana: Ded Grandad! Jazz, ragtime, country blues, gospel... de tot i força!

Diumenge

Diumenge 9, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 9, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Tots sabem que la tarda-vespre del diumenge és un moment difícil: s'acaba el cap de setmana i dilluns ja comença a trucar a la porta. Depressió, malt rotllo, tristor... Solució? Un concert al Honky Tonk amb Txus Blues & Jose Bluefingers, i acabareu la setmana amb un bon humor espectacular!

Diumenge 9, 20.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
La jam del Rocksound, amb Mr. Tota Blues i la seva banda, són una molt bona manera d'acabar la setmana playing the blues!

Diumenge 9, 21 i 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree
Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, des de fa temps (molt temps!), l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 9, 22h - The Clean Pockets al London Bar
L'històric London Bar de Barcelona, continua recuperant poc a poc la música en directe, activitat central dels seus més de 100 anys de vida! Aquest diumenge hi podeu veure The Clean Pockets, el duo de Fredy García (veu i harmònica) i Agustín Leandro Blesa (guitarra). Versions de clàssics del blues i cançons pròpies, per acomiadar la setmana amb bon rotllo!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment