Monday, September 26, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 26 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

ERIC SARDINAS & BIG MOTOR AL FAKTORIA D'ARTS (LA RASA)!
Us agrada la guitarra? Us agrada la canya? Doncs esteu de sort! Aquest dijous, al Faktoria d'Arts de Terrassa (Sala Rasa), us espera Eric Sardinas i la seva banda Big Motor per donar-vos canya per un tub, o més exactament per un màstil (de guitarra, és clar)! Un guitarrista espectacular (per alguns potser massa) que no deixa ningú indiferent, i que acostuma a acabar els seus concerts amb la guitarra treient foc... literalment! Per completar la nit, tindran un banda convidada que segurament recordeu: els històrics Johnny McUerdo! Una nit inoblidable!
Dijous 29, 21.30h - Eric Sardinas & Big Motor + Johnny McUerdo al Faktoria d'Arts (Terrassa)

COMENÇA EL CONCURS DE BLUES DE BARCELONA - BUDWEISER 2011!
Un any més, ja és aquí la "Champions del Blues": el Concurs de Blues de Barcelona - Budweiser 2011! Fins al desembre, 10 bandes competiran per "aixecar la copa" (i les copes...), i la emoció i la diversió estan garantides! Aquesta setmana comencen els "quarts de final", amb les primeres 2 eliminatòries (divendres i dissabte)
Divendres és el torn d'Ster & The Waxers (CAT), una gran veu femenina acompanyada d'una gran banda, i The Bowel Shakers (CAT), banda de swing'n'blues que us ho "remenarà" tot! L'"escenari del partit" és el Rocksound i la banda que tancarà la festa són Big Yuyu & The Hot Nite Band (Mallorca), que no necessiten presentació. Espectacular!
Dissabte actuen The Reverendos (EUSKADI), potent banda que "predica" el blues dels anys 40 i 50, i  Huckleberry Finn (CAT), especialistes en combinar blues clàssic amb altres músiques negres de New Orleans. El "terreny de joc" és el Continental, i tancarà la nit A Contra Blues (CAT), els "champions" de l'any passat. Impressionant!
El concurs està organitzat per la Societat de Blues de Barcelona, patrocinat per Budweiser, i amb la col·laboració destacada del CONCA (Generalitat de Catalunya), Bad Music Blues i les sales dels concerts.
Possiblement, l'espectacle més emocionant del món! Sobretot per als que ens agrada el blues...
Divendres 30, 22h - Ster & The Waxers, The Bowel Shakers, Big Yuyu al Rocksound (BCN)
Dissabte 1, 22h - The Reverendos, Huckleberry Finn, A Contra Blues al Continental (BCN)

RACIÓ DOBLE DE LA BARCELONA BIG BLUES BAND!
La Barcelona Big Blues Band (BBBB), com el seu nom indica, és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components (13) i per la seva qualitat! Això també té l'inconvenient de que no és fàcil de veure-la sovint, perquè no poden actuar a qualsevol sala... Però aquesta setmana estem de sort i tenim 2 dies per gaudir del seu espectacle! Dissabte a un esdeveniment especial, la Barcelona Tatto Expo (La Farga de L'Hospitalet) i diumenge a l'Orfeó Martinenc (Barcelona). A més la BBBB sempre porta convidats de luxe: dissabte el gran saxofonista Dani Nel·lo, i diumenge el gran cantant i harmonicista Blas Picón.
S'ha de veure per creure!
Dissabte 1, 22h - BBBB + Dani Nel·lo a la Barcelona Tatto Expo (La Farga de L'Hospitalet)
Diumenge 2, 18h - BBBB + Blas Picón a l'Orfeó Martinenc (BCN)

OCTUBRE MES DEL BLUES... AL BAR BLUES!
Octubre és el mes del blues a la ciutat de Cerdanyola, amb l'arribada del seu veterà festival (aquest any es celebra dels dies 14 a 23), i el Bar Blues ja comença la "festa" aquest mateix cap de setmana, amb el concert de la Hollister Band (dissabte)! Aquesta potent banda de blues-rock d'El Vendrell, "obrirà el foc" d'aquest més intens que ens espera a Cerdanyola, i segur que posarà la sala on fire!
Dissabte 1, 23h - Hollister Band al Bar Blues (Cerdanyola)

FESTA D'ANIVERSARI DE DIVERSOS SOCIS DE L'SBB
Aquest divendres, a la Sala Monasterio (Barcelona), es celebra un esdeveniment força especial: la festa del 50è aniversari de diversos socis de la Societat de Blues de Barcelona (SBB)! El soci que organitza la festa és en Leo Carreras, un dels fundadors de la històrica banda de blues Fas Tard, i el motiu és celebrar els 50 anys d'ell mateix i d'altres socis de l'SBB. Primer hi haurà un concert de la Fifty Blues Band (formada per tots els homenatjats) i després una jam, i tots els socis de l'SBB estan convidats a cava durant tota la nit... Això sí que és una festa!
Divendres 30, 22.30h - Festa 50è aniversari socis SBB al Monasterio (BCN)

__________________________


Dilluns

Dilluns 26, 22.30h – Jam al Bel-Luna amb David Giorcelli Trio
Com cada dilluns, el Bel-Luna té a punt la seva jam de blues amb el David Giorcelli Trio per compartir una nit de blues i boogie ben "calenta"!

Dimarts

Dimarts 27, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, durant tot l'any, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 27, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Una bona combinació per passar la nit de dimarts living the blues!

Dimarts 27, 22.30h - Out Of Nowhere al Bel-Luna
Els Out Of Nowhere tornen aquest dimarts al Bel-Luna. Un quartet de bons i experimentats músics, que es combinen a la perfecció per interpretar un repertori de blues i jazz clàssic.

Dimecres

Dimecres 28, 21 i 23h - Gili/Romaní Hot Jazz Cats al Jamboree
Com cada dimecres, podeu gaudir de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana teniu el Gili/Romaní Hot Jazz Cats, quartet encapçalat pel trompetista Ricard Gili i el clarinetista Oriol Romaní, que us faran sentir com si estiguéssiu a un club de Chicago dels anys 30!

Dimecres 28, 22h - Jam session al Continental
Aquesta nova temporada les jams de blues del Continental tindran diferents coordinadors. Aquesta setmana és el torn del David Giorcelli Trio, uns experts en portar jams amb bona música i bon rotllo!

Dijous

Dijous 29, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure en acció el "grup de la casa": el Jazz Classic Quartet! Amb Oriol Romaní al capdavant, aquest quartet és un fix en la programació del Cafè, i si els aneu a veure comprovareu perquè!

Dijous 29, 22h - Funk Medicine al Continental
Últim dijous de setembre i, en principi, últim dia de "consulta" al Continental. Aprofiteu per demanar la vostra recepta de Funk Medicine, per curar-vos de tots els mals!

Dijous 29, 22h - Jam session al Mosquito Sunset Club
Un cop al mes, aproximadament, el Mosquito Sunset Club organitza una bona jam de blues dirigida per un gran músic i "entertainer": Mr. Mike Shannon! Amb la companyia de 2 altres grans músics (Juanan Reverte i Gastón Aguirre), en Mike us espera per passar una nit de blues'n'funk'n'soul!

Dijous 29, 22.30h - Jam session de l'SBB al Monasterio
Un dijous més, la Societat de Blues de Barcelona organitza la seva jam setmanal a la Sala Monasterio. En aquesta ocasió l'encarregat de dirigir-la és el gran bluesman Hernán Senra "Chino", que aquesta setmana fa el "doblet" de jams (Harlem & Monasterio)!

Dijous 29, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Un altre clàssic dels dijous: el Lluís Coloma Trio al Bel-Luna! Aposta segura per passar una gran nit de blues & boogie!

Dijous 29, 22.30h - "Blues Live Jam" a l'escola Swing Maniacs
Una nova edició d'aquesta interessant activitat de l'escola de ball Swing Maniacs: les "Blues Live Jam"! Com ja sabeu, es tracta de blues en directe, en format de jam... però no per tocar sinó per ballar! El blues el posa una banda de molt recent creació, la Blues Crashing Band, i vosaltres només hi heu de posar... el ball!

Dijous 29, 22.30h - Red Moods al Bar Pastís
El mític Bar Pastís de Barcelona, ha reservat aquest dijous per al blues, amb el concert de Red Moods. Aquest duo està format per Cristina Carrasco (veu) i Daniel Ventosa (piano), i els uneix la seva passió per la música negra (en especial el blues). I ja sabeu que la passió s'encomana...

Dijous 29, 23h - Jam session al Cafè Belgrado
Les jams del Cafè Belgrado (Sant Cugat), dirigides per Matias Kamelman, són imprevisibles: depenent del tipus de músics que hi vagin predominarà un estil o altre. El que sempre és igual és el bon rotllo que s'hi respira, i el plaer de tocar en una de les sales més maques del país!

Dijous 29, 23.30h - Jam session al Crossroads amb Gnaposs
La jam del Crossroads d'aquesta setmana estarà dirigida pels Gnaposs, que garanteixen blues, funk i rock del bo. Una altra guitar power jam!

Divendres

Divendres 30, 22.30h - Boogie Two al Louise Se Va
Els Boogie Two són dos grans músics de la ciutat, coneguts per tots: David Giorcelli (piano, veu) i Reginald Vilardell (bateria). El divendres podeu veure aquesta combinació poc freqüent de piano i bateria a la sala Louise Se Va de Barcelona. Boogie x 2!

Divendres 30, 22.30h - Alex TNT al Continental
Durant tots els divendres de setembre i octubre, el gran guitarrista Alex TNT és al Continental, per començar el cap de setmana amb una descàrrega de blues'n'funk que us posarà "en òrbita"!

Divendres 30, 22.30h ATENCIÓ 23.30h - Red Moods al Festival de Teatre del Casc Antic
Divendres teniu una altra ocasió de gaudir amb el blues de Red Moods (Cristina Carrasco i Daniel Ventosa). Participen al 8è Festival de Teatre del Casc Antic, organitzat per RAI (Recursos d'Animació Intercultural). Ja ho diuen que el blues és "puro teatro"...

Divendres 30, 22.30h - Los Fabulosos Texastones al City Arms
Escoltar bon blues de Texas a un pub irlandès de Girona sona una mica "exòtic", no? Segurament, però és una realitat que podeu viure el divendres al City Arms, amb Los Fabulosos Texastones! Good stuff, man!

Divendres 30, 23h - Amadeu Casas a The Philharmonic
Aquest divendres torna l'Amadeu Casas a The Philharmonic! El teniu tot "solet" per a vosaltres, per gaudir de tots el matisos de la seva guitarra, en aquesta sala tan acollidora.

Dissabte

Dissabte 1, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 1, 20.30h - Boogie Two al Honky Tonk
El dissabte teniu una altra ocasió de veure els Boogie Two (David Giorcelli & Reginald Vilardell), en aquest cas al Honky Tonk. Diferent escenari però el mateix boogie & feeling de sempre!

Dissabte 1, 23h - The Walking Stick Man a The Philharmonic
The Walking Stick Man és un altre dels bluesmen que formen part de la "plantilla" de The Philharmonic, i el seu "fitxatge" no és casual. Ell sol, amb la seva veu, la seva guitarra i les seves harmòniques és capaç d'omplir de blues qualsevol sala!

Diumenge

Diumenge 2, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 2, 20.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
La jam del Rocksound, amb Mr. Tota Blues i la seva banda, són una molt bona manera d'acabar la setmana playing the blues!

Diumenge 2, 21 i 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree
Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, des de fa temps (molt temps!), l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment