Thursday, December 1, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 5 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

PONT DE BLUES A LA TÍA FELIPA!
Aquesta setmana de pont (gairebé d'aqüeducte), la podeu passar a La Tía Felipa amb molt de blues en directe! Hauran d'obrir un hotel per a que ens hi quedem a viure tots els "blues lovers"!

Dimarts 6, 12.30h, Blas Picón & The Junk Express! Un dimarts que semblarà dissabte, amb aquest vermut & blues a tota marxa, amb una de les bandes més contundents del país!

Dijous 8, 12.30h, Nathan James! Un altre vermut & blues extra, aprofitant que dijous és festa, amb aquest gran guitarrista americà!

Divendres 9, 20h, Backdoor Strangers! És a dir, Míriam Aparicio & Tota, un gran duo per a aquest divendres de piano blues!

Dissabte 10, 12.30h, A Contra Blues! El vermut "oficial" de cada dissabte, amb una de les bandes més en forma de casa nostra!

GIRA DE NATHAN JAMES PER CATALUNYA!
El gran guitarrista americà Nathan James, especialista en el blues tradicional, porta uns dies per aquí i té previst fer una sèrie de concerts a diferents sales del país. La setmana passada ja va ser a Barcelona a la jam de la Societat de Blues al Monasterio i aquesta setmana el podeu veure en els següents concerts, a més del que farà a La Tía Felipa el dijous (veure info mès amunt):
Dimarts 6, 19.30h - La Traviesa (Torredembarra)
Dimecres 7, 22.30h - Bel-Luna (Barcelona)

PRIMER FESTIVAL DE BLUES DEL TER!
Aquesta setmana la família del blues celebrarà un altre naixement: el Primer Festival de Blues del Ter! Dimecres, el Centre Cívic de Santa Eugènia (Girona) serà l'escenari on podeu veure les bandes que participen en aquesta nova iniciativa: Pexom Blues, Two Cats, JN Band i els històrics Blues de Rostoll. Una nit de blues que serà un festival (literalment)! Llarga vida al Blues del Ter!
Dimecres 7, 20h - Primer Festival de Blues del Ter al Centre Cívic Santa Eugènia (Girona)

DOWN HOME A LA SALA APOLO 2!
Ara feia un temps que no vèiem en directe els Down Home, i aquest dijous us podeu treure el "mono" de neo swing, crazy bluesin', shaky rhythm i groovy boogie que estaveu patint! La cita és a la Sala Apolo 2, un lloc molt adient per descarregar tota l'adrenalina amb la música d'aquesta banda espactacular!
Dijous 8, 21h - Down Home a la Sala Apolo 2 (Barcelona)

PRESENTACIÓ DEL NOU DISC DE GNAPOSS AL JAMBOREE!
Els Gnaposs, el trio del gran guitarrista David Muñoz, fa poc que han editat el seu quart disc "Happiness, Vol.I", i aquest divendres i dissabte el presenten al Jamboree. Dues nits per gaudir de la barreja de blues, funk i rock, amb tocs de jazz, que acostuma a fer aquest potent trio. En els temps que corren, ja va bé una mica de happiness!
Gnaposs al Jamboree (Barcelona):
Divendres 9, 21 i 23h
Dissabte 10, 21 i 23h

COMENÇA LA GIRA D'ALEX GUITAR PER CATALUNYA!
El gran guitarrista andalús Alex Guitar ens torna a visitar, i aquesta setmana i la propera farà uns quants concerts per Catalunya. D'entrada aquest dissabte ja el podeu veure per partida doble: al migdia en el vermut del Centric Gastrobar (El Prat de Llobregat) i al vespre al Honky Tonk (Barcelona). Primers concerts per gaudir d'autèntic blues rural del sud... de la Península!
Dissabte 10:
12.30h - Centric Gastrobar (El Prat de Llobregat)
20.30h - Honky Tonk (Barcelona)
__________________________



Dilluns

Dilluns 5, 22.30h - David Giorcelli Trio al Bel-luna
La primera jam de la setmana: la de cada dilluns al Bel-Luna amb el David Giorcelli Trio! I aquesta setmana podeu gaudir-la sense presses perquè dimarts és festa!

Dimarts

Dimarts 6, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 6, 22.30h - Cotton Roots al Bel-Luna
Els Cotton Roots tornen al Bel-Luna, per acabar aquest dia de festa amb blues rural del Delta. Això sí que és un final feliç!

Dimarts 6, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Una bona combinació per passar la nit de dimarts living the blues!

Dimecres

Dimecres 7, 21 i 23h - That's Entertainment al Jamboree
Com cada dimecres, podeu gaudir de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana podeu veure That's Entertainment el nou projecte d'Òscar Font, reconegut músic de jazz del nostre país. El nom del grup ja us dóna una pista del que us trobareu: una nit de jazz clàssic molt entretinguda!

Dijous

Dijous 8, 21h - Ricard Gili Shining Hour al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure jazz clàssic de primera línia amb el Ricard Gili Shining Hour! El líder de la històrica big band de jazz catalana La Locomotora Negra, en un grup més reduït, però igual de gran en qualitat!

Dijous 8, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Una setmana més, us podeu trobar amb la "família" del blues a la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que es fa els dijous a la Sala Monasterio. L'encarregat de dirigir-la aquesta setmana és el gran guitarrista Miguel Talavera, una gran ocasió per veure'l en acció i per compartir escenari amb ell!

Dijous 8, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Si és dijous vol dir que el Lluís Coloma Trio toca al Bel-Luna, una de les seves sales de referència. Gairebé cada setmana els podeu trobar allà amb el seu blues i boogie, per passar una gran nit de bona música!

Divendres

Divendres 9, 18h - Lone Rhino Duo al MEAM
Un divendres més, bon concert de blues al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), en aquest cas amb Lone Rhino Duo (Julio Lobos i Edu Neto). Un intens espectacle de blues que farà tremolar les parets del museu!

Divendres 9, 22h - Big Mama & The Crazy Blues Band a la Nova Jazz Cava
Nou concert de la Big Mama & The Crazy Blues Band, en aquest cas a la Nova Jazz Cava. Una de les milors sales per acollir una de les millors blueswomen i la seva banda, i una nit de diversió i emoció assegurades!

Divendres 9, 23h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Centre Cívic de Porqueres
El poble de Porqueres (Pla de l'Estany, Girona) celebra la seva Fira d'Hivern, i un dels grups que hi participa és Txus Blues & Jose Bluefingers. Molt bona elecció, perquè amb ells el public gaudirà d'all'o més!

Divendres 9, 23h - The Bob Standards a The Philharmonic
Aquest divendres podeu veure un altre dels duos habituals de The Philharmonic, The Bob Standards. Dos grans músics irlandesos que porten molts anys a la nostra ciutat, i que barregen èxits de tots els temps amb la música del seu país. Podríem dir que la música celta és el blues d'Irlanda, no?

Divendres 9, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem
Divendres podeu tornar a veure Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club, però no en una jam sinó en un concert. Una nit per gaudir del seu homentage al gran Robert Johnson!

Divendres 9, 23.30h - The Big Jamboree al Bel-Luna
Si voleu passar una nit espectacular un molt bona opció és anar al Bel-Luna per veure The Big Jamboree. Amb el seu rhythm'n'blues, jump & jive, jump blues i rock'n'roll acabareu ballant a sobre la cadira! I dissabte, més!

Dissabte

Dissabte 10, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 10, 23.30h - The Big Jamboree al Bel-Luna
Segon concert de The Big Jamboree al Bel-Luna. Per si no hi podeu anar divendres, o per si voleu repetir l'experiència!

Dissabte 10, 24h - The Suitcase Brothers a The Philharmonic
En certa manera, The Philharmonic és com la "casa" de The Suitcase Brothers, doncs allà hi van tocar durant molt de temps, en els inicis d'aquest gran duo. En aquesta nova etapa també tenen un lloc reservat a la programació, i aquest dissabte els podeu tornar a veure amb la seva "maleta" plena de bon blues!
ATENCIÓ: concert cancel·lat! Aquesta actuació passa a gener.

Dissabte 10, 20.30h - The Suitcase Brothers al Campari Milano
Si us heu portat una desil·lusió per la cancel·lació del concert de The Suitcase Brothers... enhorabona! El mateix dissabte teniu una altra oportunitat de gaudir amb el seu blues! Els podeu veure al Campari Milano, mentre us preneu un bon còctel, no està gens malament, oi?

Diumenge

Diumenge 11, 17.30h - Barcelona Big Blues Band a l'Orfeó Martinenc
Aquest diumenge podeu passar una tarda-vespre espectacular! On? A l'Orfeó Martinenc. Amb qui? Amb la Barcelona Big Blues Band, Dani Nel·lo i DJ Tedi KGB. Fent què? Doncs ballant swing, blues, rhythm'n'blues i rock'n'roll. Què us sembla?

Diumenge 11, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 11, 19.30h - Oh Well & Det Ferring a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra us ha preparat un bon concert per acabar la setmana: Oh Well & Det Ferring. La veterana banda catalana de rhythm'n'blues, amb el cantant Det Ferring, que porta molts anys col·laborant amb ells, us farà oblidar que l'endemà és dilluns!

Diumenge 11, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Diumenge = avorriment + depressió? Al Honky Tonk no! Aquest diumenge el millor remei contra el mal rotllo: un concert de Txus Blues & Jose Bluefingers! Sortireu d'allà amb l'alegria al cos!

Diumenge 11, 20.30h - Jam session al Rocksound amb Tota Blues
Un clàssic dels diumenges: la jam del Rocksound, amb Mr. Tota Blues i la seva banda! Per trobar-se amb els amics i gaudir del blues de moltes maneres: escoltant, ballant, tocant, parlant... Fantàstic!

Diumenge 11, 21 i 23h - The Suitcase Brothers al Jamboree
Si penseu que el diumenge al vespre és el moment més trist de la setmana, llavors heu d'anar a veure The Suitcase Brothers al Jamboree. El seu blues us farà canviar d'opinió, i aquest vespre de diumenge serà el millor moment de la setmana!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment